dijous, 2 d’octubre del 2008

CALAMARS FARCITS DE MOIXERNONS

Com que ja tenim la tardor aquí, una recepta amb moixernons, per començar amb la cuina dels bolets.


Ingredients per a 4 persones:

- 4 calamars mitjans o 8 de petits
- Una ceba mitjana
- Una botifarra crua
- 2 tomàquets madurs
- 2 ous durs
- 40 g d’ametlles torrades
- 150 ml de vi blanc sec
- Oli d’oliva
- Sal i pebre blanc
- 50 g de moixernons secs


Preparació:

Primer de tot, posar els moixernons en remull en aigua, per hidratar-los. Mentrestant, separar les potes i les ales dels calamars i netejar-los bé.

Trossejar les potes i les ales dels calamars i posar-les en una paella, amb una mica d’oli, tapar la paella i coure-ho una mica a foc lent, remenant de tant en tant perquè no s’enganxi. Afegir-hi la ceba picada i les potes i les ales s’hagin enrossit, afegir-hi la botifarra esparracada i els tomàquets ratllats. A continuació, afegir els moixernons i deixar-ho coure tot junt. Treure la paella del foc i afegir-hi l’ou dur picat (reservar mig rovell d’ou per a la salsa).

Omplir els calamars amb el farcit, fins a unes tres quartes parts, tancar-los amb un escuradents, salpebrar-los i enrossir-los una mica en una cassola amb oli.

Retirar els calamars de la cassola i en el mateix oli, posar les ametlles picades, el mig rovell d’ou i el vi, per fer la salsa. Posar els calamars a sobre, tapar la cassola i coure-ho tot junt uns 10 minuts justets, fins que els calamars comencin a treure aigua. Els calamars no s’han de coure gaire perquè si no, queden durs i el farcit pot quedar eixarreït.

Acompanyar el plat amb una mica de pasta al dente, o un flamet d’arròs.
-

21 comentaris:

  1. Els calamars farcits és un dels meus plats peferits i aquests és pot di que són ben bé de temporada.
    Bon profit
    Ester

    ResponElimina
  2. Ostres Glòria, aquest plat és sublim, quina passada de gustos, el de mar i el de bosc! De debó, et felicitem moltíssim, gràcies per compartir-lo amb nosaltres.

    ResponElimina
  3. Els moixardons són dels bolets més gustosos, sabrosos,... combinats amb botifarra, quina bona idea. Una presentació fantàstica. Fa molt de temps que no menjo calamars farcits i aquesta idea m'ha agradat força. Vosaltres heu posat ametlles, però uns pinyonets, je, je, per això del bosc i els bolets, tampoc anirien malament.
    Salut!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  4. Un mar i montanya ben ajuntat. Bon profit¡¡. josepb

    ResponElimina
  5. una bona conjunció de mar i bosc, sí senyora, els calamars, sempre deliciosos, i els bolets, que ara comencen a arribar frescos, amb las salsa de picada fan un conjunt realment per sucar-hi pa. com devieu gaudir-ne amb el josep!

    ResponElimina
  6. GLÒRIA,
    ELS TEUS PLATS SEMPRE M'ESTIMULEN I FAN QUE CUINAR NO EM SEMBLI TAN FEIXUC. ELS INGREDIENTS SÒN DE BON TROBAR, EN FI... QUAN RECUPERI LA MA ENVENADA I INMOVILITZADA , INTENTARÉ CUINAR AQUESTS CALAMARS I JA TE'N FARÉ CINC CÈNTIMS.
    PETONS!

    ResponElimina
  7. Un plat ben bé de tardor... amb suquet i bolets... bonísism!
    Ara que ha començat la temporada de bolets, aviat es podran fer aquests plats amb bolets frescos... Us agrada collir-ne?

    ResponElimina
  8. Quin plat, m'encantent els calamars farcits i aquests tenen que estar boníssims. Explicats així no sembla gaire complicat.
    Potser em desideixo a fer-los.

    Gemma, a mi no m'agrada gaire i de petita anavem molt sovint amb el pare, però jo era un desastre sempre els trepijava, per tant acabava anant darrera de tots i no collia cap. Però si que m'agrada menjar-los...

    Petonets

    ResponElimina
  9. Ester,

    Hi ha moltes receptes de calamars farcits i aquesta em va agrada per la combinació de sabors. Si la fas, ja em diràs el què.

    Parella,

    Moltes gràcies. Els moixernons són molts gustosos i trobo que queden bé en aquesta recepta. Un plaer compartir-la amb vosaltres.

    Olles i somriures,

    Això de la picadeta amb pinyons, també m'agrada. No sé si has vist en el bloc un rap amb salsa de pinyons. Dóna-li una ullada, a veure què et sembla.

    Josep,

    Certament, una bona combinació, a més, segons em va comentar la Montse, la meva peixatera de capçalera del mercat d'Hostafrancs, ara és bona època per als calamars. Així doncs, a aprofitar-ho i menjar de temporada!.

    Manel,

    Els calamars van quedar molt bons (seguint el consell del David Lienas per a la cocció) i la picada també la vaig treure d'una recepta seva. És un plat de xup-xup, però no gaire estona!!.

    Glòria,

    M'alegra veure't per aquí. Quan estiguis bé del tot, els has de fer segur, ja veuràs que no costen gens, i només tenint en compte que no han de coure gaire estona, èxit assegurat!!!.

    Has de deixar l'Enric bocabadat!!.

    Gemma,

    Avui he vist bolets al mercat i de moment, quins preus!!!!. Haurem de fer una sortida a collir-ne!!!.

    Eva,

    No costen gens i van quedar boníssims. A més, en van sobrar un parell i per a l'endemà, eren igual de bons.

    Fins aviat

    ResponElimina
  10. Ben cert, com em dius, aixó dels calamars Glória. A Arenys també fan el "calamarenys", en els restaurants de la zona.

    ResponElimina
  11. Glòria, aquest plat és d'aquells que dius: cosa bona de veritat! Entre les explicacions i les fotos, fa una gana de menjar-ne un bon plat. Enhorabona per aquest magnífic plat. Salutacions

    ResponElimina
  12. eeei! Quina pinta!! Combinació mar i muntanya eh? Això haig de provar-ho. Una abraçada

    ResponElimina
  13. Mmmm, quina pinta! Els moixernons m'encanten! De petites sempre anàvem a buscar-ne amb el meu avi i la meva iaia ens feia unes galtes amb moixernons per llepar-se els dits!

    ResponElimina
  14. Quin gust poder-se'ls menjar...però per fi he començat un règim i només puc olorar-los..
    Tot arribarà i cauran al plat!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Francesc,

    Moltes gràcies. És una altra manera de farcir els calamars, i els moixernons els donen un gustet molt bo!. Si el feu, a veure si us agraden!.

    Ruben,

    Un mar i muntanya diferent del tradicional. A veure si us animeu!.

    Gemma,

    M'alegro que aquesta recepta et porti bons records. Tens la recepta de la teva iaia?. Com va la panxeta (panxaaaaa!!!!)?.

    Maria,

    De moment, menja-te'ls a la planxa, que això sí que ho deu permetre el teu règim. El farcit ja arribarà més endavant!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  16. Uauuuuuuu!!!! Com m'agrada aquest plat!!! Calamarsi bolets...quina gran combinació...no tardaré a fer-lo!!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  17. Ostres!! quina passada!!!

    Jo aqui a la Vila, ara que s'acosta el temps d'anar a buscar bolets també els profitem per fer-hi de tot. A l'Andreu com més li agraden es amb arros, els calamarsets o sino en tinc sipia tallada molt petiteta i si potser me'l demana una miqueta caldos i a casa es un exit.

    De fet ara la tardor es una molt bona idea per anar a donar un tomet pel bosc, pero s'ha de vigilar que comencen la temporada els caçador!!

    Fins el curs de la Mireia, que espero que ens veiem!

    ANNA DE LA VILA

    ResponElimina
  18. Ai, me descuidat que l'arros el fem amb els calamarsets i els bolets!! tant potser amb rovellonets "botonets", fredolic, moixerno.

    Fins Aviatttt



    ANNA DE LA VILA

    ResponElimina
  19. Veus com és la Glòria “samfainera”, Glòria “noctàmbula”?… Tu parles de sofregits i dónes instruccions perquè els calamars no es tornin eixarreïts, i ella s’apunta a la història, i ,en canvi, a mi m’arrufa el nas cada vegada que en parlo… Ai, senyor, senyor!!! :)

    Magnífic plat, Glòria, de debò! A mi els bolets m’hi agraden a tot arreu, i els calamars farcits són una de les meves debilitats. Vaig veure, dissabte, a plaça, efectivament, uns calamars preciosos i idonis de mida per fer farcits, però no en vaig comprar perquè havia promès al meu fill petit fer-li arròs. M’apunto, de totes maneres, la teva proposta. Gràcies!

    ResponElimina
  20. Eva,

    Benvinguda!. Com han anat les vacances?. Suposo que molt bé i que has tornat amb energies renovades per anar fent llista de pendents.

    Fins aviat

    Anna,

    Veus?, amb bolets i calamarsets, no l'he fet mai l'arròs. A la propera classe de cuina, ens podries portar la recepta i així ho provaríem, d'acord?.

    Enric,

    I no serà que jo sóc més convincent que tu?, ja, ja.

    Era bo l'arròs?.

    Fins aviat

    ResponElimina
  21. Caram Gloria, aquest calamars tenen una pinta fantàstica!! Bon plat per la tardor!!

    ResponElimina