dijous, 8 de gener del 2009

CREMA DE CEBA

Després dels àpats de Nadal, convé tornar a la normalitat. Com que a nosaltres ens agraden força les sopetes i les cremetes, quan vaig veure aquesta recepta de l’Anna, de la Vella Carmanyola, vaig pensar que la crema de ceba seria una bona opció per a un sopar lleuger. Us l’explico tal com la fa l’Anna, només amb una variació, que és que ella torra el pa al forn, amb l’aire, i jo vaig posar-hi pa torrat comprat al forn.


Ingredients per a 4 persones:

- 4 Cebes grosses
- 1'5 l d'aigua
- 4 Llesques de pa torrat
- Oli
- Una pastilla de brou concentrat
- Formatge ratllat


Preparació:

Tallar les cebes a llunes i sofregir-les amb oli a l’olla on després farem la sopa. La ceba ha de quedar una mica rossa però no molt feta. Quan la ceba està al punt, posar-hi l'aigua i la pastilla de brou concentrat. Deixar que la ceba bulli 15 minuts i posar-hi el pa torrat. Triturar-ho tot junt amb la batedora.
Per decorar, posar-hi formatge ratllat per sobre.

13 comentaris:

  1. mmmmmm...la sopa de ceba ara que fa fred ve moooolt de gust...Un sopar perfecte!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  2. Aquesta és de les meves, me l'apunto per fer-la ben aviat. I ara m´s que mai a fer bondat que amb l'àpat que t'espera a la cuina vermella, cal tenir els cicnc sentits en plena forma
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  3. Jo no sóc sopera, en Kike tampoc massa però la de ceba li xifla, a veure si algun dia li preparo una, i segur que seguiré aquesta recepta.
    Tan de bo ens veiem demà. Petons.

    ResponElimina
  4. Aquesta recepta d'avui és doblement encertada. Primer, perquè amb el fred d'avui una sopeta calenta és el que ve més de gust per sopar. I després, perquè és ideal per depurar els excessos fets per Nadal...
    I si a sobre és tan fàcil de fer com sembla, ens proposeu una recepta rodona del tot!

    ResponElimina
  5. Bona de sabor i bona per a la salut per les seves propietats diurètiques.
    Salut!!!

    ResponElimina
  6. Eva,

    Ben calentona, que bona!!. Perquè mira que en fa de fred, eh?.

    Ester,

    M'agrada que aquesta proposta sigui de les teves. I pel que fa al sopar a La Cuina Vermella, ja et pots imaginar la il·lusió que em va fer!.

    Parella,

    Encara que no sigueu massa soperos, aquesta és bona, bona. Quan la vaig veure a La Vella Carmanyola, de seguida em va agradar.

    Gemma,

    Sí que cal fer bondat després de Nadal, és allò que diuen "any nou, vida nova" i tots ens proposem fer una mica de règim. Ho aconseguirem?.

    Amiga Olles,

    És veritat, volia posar-ho en el post això de les propietats de la ceba, i al final no hi vaig pensar. Gràcies per recordar-nos-ho!.

    ResponElimina
  7. Val, avui sopa de ceba, m'agrada perque es senzilla, de vegades per sopar tampoc et ve de gust passar-te una hora a la cuina. I si, fa MOLT fred!!!

    ResponElimina
  8. Jo també sóc una amant de les cremes i sopetes i més ara que fa tant de fred, per altra part la ceba m'encanta. Me l'apunto i t'aseguro que aquesta setmana a casa i haurà sopa de ceba... Petonets i que demà la trobada vagi molt bé. Ah! i enhorabona per el vostre super-premi...

    ResponElimina
  9. Doncs sí, amb els freds que fa, una sopa recupera i la de ceba, amb formatge i pa, és ideal..
    Fins demà parella.

    ResponElimina
  10. Guau, la meva crema de ceba!!! a que es bona?? i barateta que estem amb crisi!! jejeje

    A casa es un exit, però la teva amb pa torrat del forner?? te de ser molt bó!!

    Fins demà si no neva!!!

    ResponElimina
  11. la sopa de ceba, com la d'all, és un dels grans invents de la humanitat. com que a mi no m'agrada fer règim, encara que em convingui, m'agrada molt posar-hi un ou i acabar la sopa al forn.
    fins demà si no neva, com diuen els amics de la vella carmanyola!

    ResponElimina
  12. Maria Teresa,

    A mi també em va agradar que fos ràpida de fer, sempre miro receptes que es puguin fer entre setmana, quan no disposem de massa temps.

    Teresa,

    Coincidim amb això de la ceba, llàstima que sigui una mica antipàtica a l'hora de pelar-la, què hi farem!. Ah! gràcies per la felicitació pel super premi vermell!.

    Maria,

    Segur que la tornaré a fer i doble quantitat per a dues vegades, s'ha de ser pràctica, no et sembla?.

    Anna,

    Boníssima, boníssima!. Un altre dia la provaré de fer amb el pa torrat fet a casa, a veure com em surt.

    Manel,

    El que tu expliques és la sopa de ceba de tota la vida, amb el pa que s'hi troba sencer, però aquesta és més com una cremeta, encara que això de l'ou i al forn, potser també hi aniria bé.

    Anna,

    Quan arribes a casa a l'hora de sopar, com reconforta una sopa calenteta amb el fred d'aquests dies!.

    Fins aviat

    ResponElimina