dijous, 19 de febrer del 2009

RAP AL PERFUM D’ALFÀBREGA AMB CRUIXENT DE PARMESÀ

Aquesta és una recepta de la Laia, de Cuinetes. Així que la vaig veure, em va agradar a primera vista i ara que l’he tastada, puc afirmar que val molt la pena i, una altra cosa a favor, no es tarda gaire en preparar-la, cosa que també és interessant. Jo us poso la recepta tal com la va escriure ella, encara que jo he fet una variació, que és coure el peix només amb oli, sense mantega.

Ingredients per a 2 persones:

- Una cua de rap sense l’espina central, és a dir, en dos lloms
- 100 g de parmesà ratllat
- Mantega
- Oli

Salsa pesto:

- 100 cc d’oli
- 50 g de parmesà ratllat
- 50 g de pinyons
- 1 gra d’all
- 1 manat d’alfàbrega

Preparació:

Per fer el pesto, posar els ingredients al got de la batedora i triturar-ho amb el minipimer. Queda una salsa bastant espessa però si es vol més líquida, es pot afegir una mica més d’oli.

Per fer els cruixents de formatge, escalfar el forn amb l’escalfor del gratinador, posar rodones de parmesà ratllat a sobre de la silpat, amb una separació suficient perquè creixen quan es couen, i posar-les al forn fins que quedin daurats. Cal vigilar-ho perquè es fan ràpid i es poden cremar.

Posar mantega i oli (jo només he posat oli) en una paella i coure els lloms de rap, mirant que quedin una mica torradets per fora. Reservar.

Tallar els lloms de rap en talls gruixuts, napar-los amb la salsa pesto i posar-hi entremig el cruixents de formatge. Posar la resta de salsa en una salsera, perquè els comensals se serveixin al seu gust.

Es pot acompanyar el plat amb rodanxes de patates cuites al forn o amb quadradets de tomàquet escaldat.
.

20 comentaris:

  1. Glòria, quina passada de plat!! aquest el faré molt aviat, perque tinc rap al congelador...y tots els ingredients m'encantan!! Ja l'estic imprimint...

    Núria

    ResponElimina
  2. M'encanta el rap, i aquesta recepta t'aseguro que la faré...
    La presentació m'agrada molt.
    Recors i fins aviat.

    ResponElimina
  3. Aquí no és fàcil trobar rap fresc... Fet així ha de ser realment bo bo!! :)

    ResponElimina
  4. Mhhhh ha de ser deliciós, i molt senzill, i molt maca la presentació, trobo original, la barreja del parmesà cruixent amb el peix, me l' apunto!

    Un petó!
    Beth

    ResponElimina
  5. Cada dia m´agrada més el peix i aquesta la trobo una combinació de sabors ideal , jo el pesto el faig servir molt pel peix , la trobo una salsa fresca i apta per quasi tot.
    Un plat molt maco i encertat
    una abraçada

    ResponElimina
  6. Aquests plats que ja l'ingredient és ben bo, si a més, es presenten així... triomf segur..
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Un plat molt adequat pels divendres de quaresma...
    Bo, sa, senzill i vistós al plat, aquesta recepta ho té tot!
    I utilitzar el pesto per altres coses a part de la pasta és molt bona idea, trobo que amb el peix hi lliga molt bé.

    ResponElimina
  8. Ohhhhhhhh...quin plat de luxe que heu fet!!!! Boníssima la combinació!!! I a més rap...sense espines!!! jejeje!!! El Josep deuria estar la mar de content! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  9. una combinació molt bona, felicitats!! en vaig fer una de similar fa temps i va agradar molt.

    ResponElimina
  10. Un plat d'allò més equilibrat i saborós
    Moltes felicitats
    Ester

    ResponElimina
  11. Un plat fantàstic i la presentació guapísima.

    Felicitats.

    ResponElimina
  12. Glòria, t'ha quedat espectacular!!! M'agrada molt el rap i aquest plat, amb eixa presentació tan bonica, pot quedar fantàstic per a un dia de festa. Me l'apunte per a quan haja de sorprendre algú agradablement. ;D

    ResponElimina
  13. No hem provat mai el rap amb pesto li comentaré el Joan ja que es ell el que el cuina, ha d'estar molt bo. Petons.

    ResponElimina
  14. Als meus fills els encanta el rap, i penso que aquesta recepta els hi agradarà moltíssim...i a mi també!!! una foto molt bonica, petonets

    ResponElimina
  15. se m'havia passat aquesta recepta i t'agraeixo que la recuperis, la veritat és que té un aspecte excel·lent i demana a crits que algú ser la mengi :D

    ResponElimina
  16. Núria,

    Doncs ja tens com preparar aquest rap que tens al congelador segur que t'anirà molt bé per a aquesta recepta. Queda molt bo!.

    Teresa,

    A veure si t'agrada. Jo li vaig voler posar aquests dauets de tomàquet per donar més color al plat i trobo que va quedar molt bé.

    Mercè,

    Si no trobes rap fresc, també ho pots provar amb un altre peix o fins i tot amb algun congelat. No serà el mateix que el peix de casa, però farà el fet, no et sembla?.

    Beth,

    El cruixent trobo que li dóna una presentació força elegant. Ara, això sí, s'ha de vigilar molt a l'hora de fer-los perquè queden torrats molt aviat.

    Mai,

    La salsa pesto la trobo molt bona i com que amb les quantitats de la recepta segur que en sobra, després es pot per servir per a la pasta o per qualsevol altre peix.

    Maria,

    És d'aquells plats que m'agraden a mi, senzill de fer, dóna bon resultat i és ben bo. No podem demanar més.

    Gemma,

    Per a qui agradi el peix, una bona recepta ben saborosa. La salsa pesto li dóna un toc força fresc.

    Eva,

    I tant, que va estar content el Josep. Sempre procurem fer peix sense espines i el rap va molt bé per a això. I amb les espines que fem?, doncs fumet, que sempre s'aprofita, oi?.

    Anna,

    Que el tens al bloc aquest que dius?. No el recordo, ja donaré una volta a veure si el veig.

    Ester,

    Moltes gràcies. Equilibrat, saborós, senzill de fer, color al plat, i deliciós!.

    Ara,

    Moltes gràcies. L'acompanyament també es podria variar amb les patatones al forn, segur que també quedaria molt bé.

    Francesc,

    Doncs ja ho saps, guarda't la recepta i a veure quan el fas. Val molt la pena. Ja m'ho diràs.

    Àngels,

    A veure què n'opina el Joan. Suposo que se li farà atractiu, tal com em va passar a mi quan el vaig veure al bloc de la Laia i la Xaro.

    Maria José,

    Doncs a veure què hi diu la canalla. Ells són uns bons crítics gastronòmics!.

    Manel,

    És el que passa amb tantes coses bones que anem veient a la xarxa, a vegades perdem la pista d'alguna cosa que ens ha cridat l'atenció. Me'n alegro que t'hagi fet memòria.

    Petonets per a tothom i fins aviat

    ResponElimina
  17. La baudroie est très populaire en Provence! Cette recette est splendide avec ces croustillants de parmesan parfumés qui l'accompagnent.Les pignons et le basilic,que du bonheur avec un poisson aussi bon que de la langouste!
    Quel plaisir de vous lire et d'enrichir ses goûts! Merci!
    Chez nous en Provence, la baudroie sert à faire un plat succulent:la bourride!Bises à vous !

    ResponElimina
  18. Hola estimats!! trobo que el parmesà enganxa amb quasi bé tot, però no se m'hagués ocorregut mai amb peix, ho trobo excelent... i a mi que no m'agrada massa el peix, penso que és ideal per a mi!
    boníssima presentació!!

    ResponElimina
  19. Vet aquí un plat que sens dubte farà les delícies de l’Anna Maria, militant del ja plenament assentat CSE (Club dels Sense Espines), i que l’acompanyament de pesto i el toc del cruixent de parmesà fa que resulti molt atractiu. És un plat que ben aviat li faré, no ho dubtis.

    ResponElimina
  20. Yvette,

    Nous somnmes trés hereux de vous lire autrefois. Dans notre prochaine visite a la Provence nous goûterons la baudroie, merci par la recomendation. Salutations.

    Parella,

    A qui de vosaltres no li agrada el peix?. Segur que amb l'acompanyament del pesto i la decoració del cruixent, us agradaria.

    Enric,

    Molt bé, molt bé, així m'agrada, que li facis aquest plat a l'Anna Maria que, com el Josep, és membre del "club dels sense espines". Ah! i no ens descuidem de l'Eva, del Cullerot!.

    Fins aviat

    ResponElimina