diumenge, 15 de març del 2009

JA FA UN ANY !!

Sembla que va ser ahir quan, amb molta il•lusió, vam obrir aquest Cafè de Nit, i ja fa un any. Ha estat un any ple de novetats i alegries.

Quan vam començar, només preteníem (i ho seguim fent), fer públiques una colla de receptes de cuina i algunes opinions sobre altres qüestions que ens agraden, com pot ser l’òpera, la lectura o el teatre. En canvi, aquest Cafè ens ha aportat molt més.

D’entrada, ens hem trobat amb més de 42.000 visites i 2.000 comentaris, però el més important és que hem conegut un grapat de persones amb les quals inicialment compartíem aficions comunes com eren la cuina o la música. Amb el temps però, aquesta coneixença s’ha anat convertint en amistat i això és una cosa que ni sospitàvem que pogués succeir.

El que sí que teníem clar d’inici era que el bloc el faríem en català, tot i que érem conscients que això ens limitaria el nombre de visites. Però aquesta és la nostra llengua, pensem i ens comuniquem en català des de que vam néixer. De totes maneres, nosaltres respectem totes les llengües, per això tenim un traductor multilingüe per a aquelles persones que no entenen el català i que puguin estar interessades en llegir-nos.

Com que els aniversaris s’acostumen a celebrar amb un pastís i bufant espelmes, hem preparat aquest per compartir-lo amb tots vosaltres. És una recepta del llibre Cuinar per ser feliç, de la Carme Ruscalleda. Us deixem la recepta tal com l’explica la Carme, només un apunt, i és que nosaltres l’hem fet en un motlle de 20 cm i hem reduït proporcionalment a la meitat els ingredients. Aquesta és la recepta:

PASTÍS DE XOCOLATA SENSE FARINA

Ingredients per a 6 persones:

- 12 rovells d’ou
- 70 g de sucre
- 9 clares
- 70 g de sucre
- 135 g de xocolata de cobertura
- 30 g de cacau pur en pols

Preparació:

Escalfar el forn a 170º.

Batre els 12 rovells amb 70 g de sucre. Muntar les 9 clares amb els altres 70 g de sucre.

Desfer la xocolata de cobertura al bany maria fins arribar a 40º d’escalfor.

Mesclar el batut de rovells i sucre amb un terç de les clares muntades, afegir-hi la xocolata de cobertura a 40º de temperatura, incorporar a la mescla el cacau en pols i per últim la resta de les clares muntades.

Abocar la mescla en motlles individuals o en un de gran de 20 cm de diàmetre.

Si s’ha emmotllat individualment, coure al forn calent a 170º durant 8 minuts. Si s’ha emmotllat en gran, la cocció també al forn calent a 170º durant 25 minuts.

És un pastís que es pot prendre tebi. En no portar farina, és de textura molt lleugera.

Si es fa anticipadament, la textura del pastís, per repòs, queda rehidratada i cremosa.



La veritat és que a través de la xarxa no esperàvem trobar tot el que hem trobat, amics amb els quals hem compartit cursos, trobades i visites; amb ells ens hem sentit meravellosament ben acompanyats en tot moment, com si ens coneguéssim de tota la vida.

Aquest slide és un petit homenatge a alguns d’aquests amics de què parlem.





I per aquests amics i també per als que també ens visiteu i que per timidesa no ens deixeu comentaris, aquesta cançó.



I ara, amb la complicitat de tots plegats, anem a bufar l’espelma: a la una, a les dues i a les ...tres!. Bffffffffff!

48 comentaris:

  1. Per molts d'anys, i per molts cafès noctàmbuls!!! Que en siguin molts més, sempre plegats.
    Un petó ben fort i bffff!

    ResponElimina
  2. Moltes moltes moltes FELICITATS!!!!

    Que per molts anys poguem fer molts cafès, omplir carmanyoles i un llarg etc...

    Petons

    ResponElimina
  3. Per molts anys Glòria i Josep!!! :)
    Espero que podem gaudir de molts cafès més!!
    Quina casualitat!! Hem fet el mateix pastís a la vegada!! :D jeje I que booo que és, oi?!
    Petons transoceànics!

    ResponElimina
  4. Bona nit Glòria i per molts anys!!!
    i com sabeu que heu tingut 42.000 visitants.?
    perdoneu, però m interesa.
    gràcies i adeu.

    ResponElimina
  5. Per molts anys cafeaddictes, gràcies per l'slide i molt encertat el pastís de xocolata.
    Fins aviat
    Ester

    ResponElimina
  6. Jo he bufat ben fort tot desitjant poder-vos llegir per molt més temps!!!! Moltes felicitats!!!!

    ResponElimina
  7. ENHORABONA, CAFETERS! Un blog és una mica com un fill, i el vostre us creix ben alimentat, sense dubte ! I és una criatura bonica, agradable, gens pretenciosa, pedant, ni embafadora. Teniu entre les villazonistes moltes seguidores, fins i tot alguna de francesa...traspasseu fronteres, PER MOLTS ANYS!

    ResponElimina
  8. Moltes felicitats Glòria i Josep!
    Tant l'escrit que heu fet pel post com l'slide són preciosos i no diguem la cançó, una d'aquelles que mai no passaran de moda i que ja escoltava ahir quan era jove.
    Bufo suau i segur.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  9. Ohhhhhhhh...ja fa un any??? Ha passat super ràpid!!! Moltíssimes gràcies per aquet petit homenatge que ens heu fet...sou màquissims!!! Enhorabona per aquest primer any...i el desig de l'espelma ja ho sabeu: que això només sigui el començament d'un llarg camí!!!
    El pastís ha d'estar boníssim...de xoco i de la Rusca = èxit assegurat! ;)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  10. Txell i Kike,

    Moltes gràcies per la vostra felicitació i per la vostra amistat i que poguem compartir aquests cafès tant al Cafè de Nit com a La Cuina Vermella!.

    Anna,

    Moltes gràcies i que poguem compartir un munt de coses força interessants!.

    Mercè,

    Ens fa il·lusió rebre la teva felicitació des del "nou món". El pastís és boníssim, eh?.

    Dolors,

    Moltes gràcies per la teva felicitació i pel que fa al comptador de visites, en un mail t'explicarem que es fa per posar-lo al bloc.

    Ester,

    Ens feia il·lusió que en el nostre primer aniversari i fóssiu tots vosaltres, especialment els que fa un any que ens coneixem. I què millor que un pastís de xocolata per celebrar-ho?.

    Sara Maria,

    Moltes gràcies i que per molts anys poguem compartir delícies i racons de món!.

    Teresa,

    Moltes gràcies. Tens tota la raó que el bloc és com un fill que dóna força feina, però és gratificant compartir aquestes estones amb els amics.

    Glòria,

    Moltes gràcies per la teva felicitació i per ser-hi. Pel que fa a la cançó, des de l'any 1971, quan la va composar la Carole King, se n'han fet moltes versions i aquesta de Gossos la trobem molt encertada.

    Molts petons i una forta abraçada per a tothom!

    ResponElimina
  11. Eva,

    Moltes gràcies per la teva felicitació. Ja ha passat un any des de que un dia vaig veure un comentari teu al bloc de la Gemma per la primera classe de cuina, que dèies: jo no tinc bloc, que puc venir? i jo vaig fer el mateix que tu i a partir d'aquí, fins ara i endavant!.

    Una abraçada

    ResponElimina
  12. UN, DOS, TRES, PER MOLTS ANYS!!!!
    Felicitats a tots dos, Glòria i Josep! Hem compartit un any ple de receptes, noves amistats, sorpreses fantàstiques i bones sensacions. I espero poder seguir compartint-ne durant molt anys més :)
    M'encanta l'homenatge que heu fet a tota la colla blocaire, el trobo genial, moltes gràcies! Quanta gent surt en total?
    I el pastís... sense comentaris, segur que sensacional! De xocolata, mmmm... i quina casualitat amb la Mercè, oi? ;)

    ResponElimina
  13. Hola Gloria,soc la Gemma del casal. Moltes felicitats i a segui aixi.A mi, personalment ja et vaig dir que em feu molta companyia tots els blogs. Es com si os conegues a tots.Quina bona pinta el passtis,jo que soc xocolateadicta. Segur que el provare!!!!
    gemma

    ResponElimina
  14. Moltes, moltes, moltes felicitats! amics, i per molts anys més... que compartirem experiències culinàries, sensacions gastro-lúdiques i aprendrem música. Sou una parella genial! Molts petons

    ResponElimina
  15. Nois, ja no m'enrecordava que els nostres blogs feien anys el mateix día!!! Felicitats..Espero que continueu durant molt de temps fent-nos disfrutar de les vostres receptes, la vostra música i la vostra amistad!! Gràcies per ser como sóu...

    Petons
    Núria

    ResponElimina
  16. MOLTISSIMES FELICITATS!!!
    continueu mooolts mes cafés amb aquest blog tant entranyable, endreçat i pràctic.
    Molts petons!!

    ResponElimina
  17. Esplèndid primer any d'una sèrie que esperem molt llarga...

    ResponElimina
  18. Moltes felicitats per aquest primer any!!! Al Cafè de Nit sempre hi bé de gust entrar, sempre s' hi troben bon amics, bones receptes i bones lectures.

    Glòria i Josep enhorabona i moltíssimes gràcies per aquest emotiu homenatge!

    Un petó!
    Beth

    ResponElimina
  19. Moltes Felicitats pel primer any !!!!!
    Aixó si que es fer bé la feina!!! Us desitjo moooooooolts més anys que segur que si de blog ... ep en català clar que si !!!
    FElicitats i petons
    mar

    ResponElimina
  20. Gemma,

    Moltes gràcies. És un plaer compartir tot això amb vosaltres i nosaltres també esperem que sigui per molts anys més.

    No recordo exactament el nombre de fotos de l'slide, però n'hi ha més de 70, i potser ens n'hem deixat alguna i tot!.

    Ah! i el pastís, per l'endemà encara és més bo!.

    Gemma (del Casal,

    Moltes gràcies i que ens puguis visitar molts i molts anys.

    Ah!, i el pastís, a més de ser molt bo, no porta farina, apte per a celíacs!.

    Maragda,

    Moltes gràcies per la teva felicitació. Ens fa il·lusió compartir el bloc amb tots els vostres, dels quals nosaltres també aprenem cosetes.

    Núria,

    Doncs ja ho veus, ja tenim un any i esperem que sigui el primer de molts més que compartirem en aquest món blocaire.

    Maria Teresa,

    Encantats de compartir aquests cafès amb tots vosaltres. A més,ens fa especial il·lusió que el primer post que vam posar va ser dedicat al "cielo e mar" del Rolando Villazon!.

    Una abraçada per a tothom

    ResponElimina
  21. Mar,

    Nosaltres també esperem gaudir de la vostra amistat durant molts anys més.

    Beth,

    Ens alegra que en el nostre petit racó us hi trobeu bé i esperem gaudir de la vostra companyia durant molt temps.

    Mar,

    Moltes gràcies per la teva felicitació. Encara que això dels blocs dóna una mica de feina, dóna moltes més satisfaccions, per tant, volem continuar endavant comptant sempre amb la vostra presència.

    Un petó per a totes tres!.

    ResponElimina
  22. Uy que bueno!! Vuestro blog y yo nacimos el mismo día ( o casí ) y cumplimos a la vez ( con algún que otro año de diferencia, je,je )

    Muchas felicidades y que cumpla (cumplamos ) muchos más!!!

    Es un placer compartir un espacio tan agradable con tantos amigos.

    GRACIAS POR ESTAR AHÍ Y FELICIDADES POR ESTE HIJO TAN SANO ( EN TODOS LOS SENTIDOS DE LA PALABRA )

    ResponElimina
  23. Moltes Felicitats cafeters.
    Una felicitació preciosa per un aniversari preciós.
    Bona feina amics.

    ResponElimina
  24. En primer llóc felicitats i en segón es un orgull estar dintre de tots aquests amics.

    Gràcies.

    ResponElimina
  25. amics cafeters: per molts anys!!!
    celebro molt que m'inclogueu en el grup d'amics que heu fet duratn aquest any, i espero que aquesta nomé sigui la primera d'un reguitzell llarg de celebracions.
    sabeu que el meu bloc també acaba de fer un any, el dia 11? doncs fa més d'un mes que tenia escrit un article commemoratiu i en vaig oblidar de penjar-lo el dia que tocava i no vaig poder fer ni pastís ni res. demà el penjaré.
    sort que vosaltres sou més aplicats i heu fet els deures.
    una abraçada i fins molt aviat!

    ResponElimina
  26. Doncs nois, llarga vida a aquest blog i la vostra companyia, amb qui m'he trobat molt a gust,juntament amb les vostres agradables entrades i també recordant-vos quan cuino algun dels magnífics plats que heu compartit amb tots nosaltres i que a casa ja ens hem apropiat.
    Una abraçada a tots dos..

    ResponElimina
  27. Moltes felicitats per aquest primer any i els millors desitjos per als que vindran!! I gràcies per fer-nos sentir part d'aquesta colla d'amics tan exquisida.
    Ja tenim una coseta més que celebrar el proper divendres!!!

    LLuís i Cristina

    ResponElimina
  28. Tosca,

    Tot i que tu tens més experiència que nosaltres en el món dels blocs, moltes felicitats per les dates, i gràcies per compartir aquests moments amb nosaltres. Ens veiem al proper concert no?.

    Joaquim,

    Gràcies per la teva felicitació i afegir que tu ets un dels "culpables" de que entressim en aquest món, ja que des de molt abans de començar en el bloc, ja et seguiem. Amb tu hem aprés molt i esperem seguir-ho fent per molts anys.

    Ara,

    Va ser un plaer coneixer-te en persona i comptar amb la teva amistat. Ens llegim al Cafè o a la Cuina, d'acord?.

    Manel,

    Ja ens estranyava que no celebressis l'aniversari, ja que sabíem que vam començar en el tema blocaire amb pocs dies de diferència. Susposo que estàves encara sota l'efecte "pernil" pel magnífic article que vas publicar i se't va passar per alt.

    Maria,

    Gràcies per els teus comentaris que durant aquests mesos han estat sempre un estímul per a nosaltres.

    Lluís i Cristina,

    Gràcies per ser-hi i amb els vostres comentaris ajudar-nos a tirar endavant. Fins molt aviat!

    Una forta abraçada a totes i tots.

    ResponElimina
  29. Per molts anys!

    Gràcies pel pastís d'avui i per tantes altres coses que ens heu anat explicant durant aquest anys.

    ResponElimina
  30. Felicitats, bonics. Molts besets meus i de Francesc (encara som vius! hehehe). Encantats d'haver-vos coneguts.

    ResponElimina
  31. Espero i desitjo que d'una vegada per sempre, poguem coneixen's el divendres dia 20¡¡ Aquestes alçades ja no em toca ni pastís... sempre ja la posibilitat de fer-lo¡. Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  32. No he bufat, doncs només em queda treure la pols... bé val més tard que mai, per molts anys Josep i Glória¡ Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  33. Carme,

    Gràcies per les visites. Es un plaer compartir amb els amics, el pastis i qulsevol cosa.

    Oreto i Francesc,

    Sempre és un plaer rebre-us al nostre Cafè. Ens alegra molt que us deixeu veure i esperem molt aviat tornar-vos a llegir.

    JosepB

    No et preocupis, sempre queda un trosset de pastís pels amics.

    Una abraçada a tothom.

    ResponElimina
  34. Jo també us vull felicitar! (ja ho he fet aquest matí i, no sé què ha passat, que no ha sortit)
    Tot i que no m'agrada el café (ho sento), m'encanta la flaire de casa vostra amb la cafetera a punt, i em trobareu sempre a prop, gaudint de les vostres receptes.
    Per molts anys!

    ResponElimina
  35. Hola estimats!
    És ben cert que quan celebres els aniversaris te n'adones de com passar el temps: només fa un any que correu per la xarxa??!! Ostres, sembla que fa més temps que gaudeixo dels vostres posts...

    Per molts anys, estimats. Certament, la creació de xarxa, d'amistats, és una de les coses més boniques, per enriquidores i per inesperades, que ens han portat els blocs de cuina...

    Per molts anys, cafeters nocturs!

    ResponElimina
  36. Margarida,

    Gràcies pels teus comentaris i ja saps que a més de cafè, nosaltres també tenim tota classe d'infusions i pastes, i el més important, la porta oberta als amics com tu.
    Una abraçada

    Massitet,

    Doncs si, només fa un any, a nosaltres també ens sembla que faci més, i és que la quantitat de nous amics que hem fet en aquests mesos fa que el temps passi volant.
    Ja saps que tant tu com Kisumenja teniu sempre un lloc reservat a casa nostra.
    Una abraçada

    ResponElimina
  37. Per cert!
    Tan poc fotogènic que sóc i tan guapo que hem treieu!
    Gràcies per fer-me constar com amic de la casa...

    Besets!

    ResponElimina
  38. Per molts anys parella! Feu un bloc fantastic que és una meravella i un privilegi poder seguir.
    Que per molts anys seguiu compartint amb tots nosaltres la vostra bonhomia i les vostres vivències.
    Petons,

    ResponElimina
  39. Ostres! Que vàreu començar tots alhora? La Cuina Vermella, Cuinar és generós i vosaltres també!! Felicitats i que per molts anys puguem compartir receptes, llibres, música, cursos i trobades!

    ResponElimina
  40. Moltíssimes felicitats parella!!! segur que arribeu a l'adolescència del bloc sense problemes ;)

    ResponElimina
  41. Laia,

    Durant aquests primers dotze mesos de bloc, ha estat un autèntic plaer compartir amb tu, trobades, sopars,tallers i classes de cuina. Desitgem que per molts anys poguem seguir-nos trobant i gaudint de les cuinetes.

    Ruben,

    Fa poc ens vàrem tornar a trobar després d'un temps sense veuren's. Va ser una autèntica satisfacció, ja que ens coneixem gairebé des de l'inici de tot això. Encantats de trobar-nos A la Cuina o al Cafè de Nit i que sigui per molts anys.

    Silvia,

    Molt agraits per la teva visita, ja saps que sempre tens taula reservada al nostre petit cafè.

    Una abraçada a tothom

    ResponElimina
  42. Amics noctàmbuls: Vell i xacrós (només em faltava, per acabar-ho de rematar, la grip intestinal patida fa no res, així com la durícia a la planta del peu dret que em fa veure les estrelles, i no precisament les del cant, tipus Horne o Ramey) :) no ha estat fins ara que no us he pogut deixar en forma de comentari la meva més sincera felicitació per aquest primer any del “Cafè de nit”, un bloc amb què ens heu deixat compartir amb vosaltres les vostres il·lusions i inquietuds, però, sobretot, la vostra calidesa.

    Noctàmbul com sabeu que sóc, sempre em ve de gust prendre un cafè, a la nit, amb vosaltres, i que el poguem compartir PER MOLTS ANYS!

    ResponElimina
  43. Nois, jo com sempre m'entero de les coses a última hora, felicitats per el vostre aniversari i endavant amb la bona cuina i els vostres comentaris d'opera.
    Petonets.

    ResponElimina
  44. Enric,

    Ens satisfà molt poder-te llegir malgrat les xacres, com tu les anomenes. Gràcies pel ajut que ens vas donar al principi, quan encara estàvem muntant el Cafè i gràcies per la sincera amistat que ens has demostrat al llarg d'aquest temps. Desitgem que et recuperis ben aviat i poguem pendre un cafè plegats i xerrar tranquilament de Rossini, la Horne, el Ramey i la Bartoli.
    Una abraçada i molts records a l'Anna Maria.

    Teresa

    Mai és tard i més quan és tracta de rebre la felicitació d'una persona a la que apreciem sincerament. Moltes gràcias per tot i a veure si tenim ocasió de coincidir en alguna trobada.

    ResponElimina
  45. que per molts anys pengeu posts i que per molt anys poguem aprendre i compartir receptes, consells, música, i el que fagi falta!!!

    un petó

    Anna

    ResponElimina
  46. Per molts d´anys!!! hi ha que veure quanta gent s´arriba a conèixer a través de la xarxa no? el pastís té un aspecte talment deliciós...una abraçada pels dos!!1

    ResponElimina
  47. Anna,

    Gràcies per la felicitació i que per molts anys puguem seguir-nos llegint mutuament.

    Maria José

    Gràcies per visitar-nos. Et coloquem en la nostra llista de blocaires amics i així et tindrem present a l'hora de visitar-te.

    Una abraçada a les dues

    ResponElimina