diumenge, 3 de maig del 2009

GELAT DE IOGURT GREC I MADUIXES

Aquesta és una de les tres receptes que ens va ensenyar la Mireia Carbó en la darrera classe a què vam assistir. Ràpidament l’he posat en pràctica i ha quedat un gelat molt bo i molt cremós. És d’aquells que no te’n pots menjar només un!.

La Mireia ens va recomanar fer servir gots de plàstic com a motlles i amb les quantitats de la recepta a mi me n’han sortit una dotzena.








Ingredients:

- 3 ous
- 100 g de sucre
- 400 ml de nata per muntar
- 1 iogurt grec Eroski
- 1 pessic de sal

- 250 g de maduixes
- 50 g de sucre

Preparació:

Tritureu les maduixes amb els 50 g de sucre fins aconseguir una crema homogènia i feu-la coure durant 5 minuts. Deixar-la refredar, per utilitzar-la posteriorment amb la resta dels ingredients.

Separeu les clares dels rovells. Munteu les clares a punt de neu amb el pessic de sal. Munteu els rovells amb el sucre fins que tripliquin el volum. Semi-munteu la nata.

Barregeu els rovells amb el iogurt grec i afegiu-hi amb cura les clares i la nata.

Pinteu l’interior dels gots de plàstic amb una mica de crema de maduixes. Disposeu el gelat fins a la meitat del got, poseu-hi una cullerada de crema de maduixa i acabar d’omplir el got amb gelat.

Observacions:

Per desemmotllar el gelat, la Mireia ens va ensenyar un truc que consisteix en agafar el got amb les dues mans i fer-les lliscar pel got, tot girant alhora la mà dreta cap a l’esquerra i la ma esquerra cap a la dreta. Jo ho he fet així i el gelat s’ha desemmotllat molt bé.
-

24 comentaris:

  1. Gloria.
    Ja esperaba la recepta i vaig pensar que aqueste seria la primera.Te una pinta ummmmmmmmmm

    ResponElimina
  2. Glòria, fantàstic!! Mira, de totes les receptes que va fer, aquesta és la que més em va cridar l'atenció! I ara perfecte perquè tu ens dones la recepta!! I si a més corrobores que és boníssima, s'haurà de provar! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  3. Em vaig perdre la foto!!!!les presses!
    Ha sortit bo? Hauré de buscar una excusa per fer-los!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  4. Hola Glòria!! què rapida que has estat!! Nosaltres també tenim moltes ganes de per el gelat, ens va cridar molt l'atenció (a més cada vegada que hem intentat de fer un gelat ens ha sortit un xurro!).
    En fi bonica, que t'ha quedat genial!

    ResponElimina
  5. Glòria, a mi em va agradar quan la vaig veure a la classe perquè la vaig veure amb una pinta molt bona i també súper fàcil com les altres.
    Petons

    ResponElimina
  6. Ara mateix que estic una mica acalorada després d'haver fet una mica d'exercici me'n menjaria un, que bo, segur que el tasto i potser amb altres gustos, amb diferents melmelades potser
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  7. Un gelat que segur que és deliciós. I ara que comença a fer bo, ve tan de gust...
    ptns.

    ResponElimina
  8. Ja tenia ganes de veure com es feia el gelat amb els ous...quina pinta taaan bona!!!! Ha d'estar super cremós...mmmmmm!!! Una pregunta, els guardes a la nevera fins el moment de servir? i es poden congelar?
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  9. Com es nota que ens preparem per la calor que està a punt de venir!
    Un gelat amb fruita sempre és molt més bo. I és una bona excusa per menjar una mica de fruita, oi?
    Una abraçada.

    ResponElimina
  10. Apa que no vau anar ràpids, eh! El gelat semblava molt bo i segur que ho estava.
    Petons

    ResponElimina
  11. Josep; Veig que heu après la llicó de la Mireia molt ràpid eh? Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  12. Tere,

    Doncs sembla que a tothom li ha cridat l'atenció el gelat. Me'n alegro d'haver-lo fet tan aviat i així podeu veure la recepta.

    Mercè,

    Sí que és bo i com que en surten uns quants, es pot repetir, je, je.

    Marta,

    És veritat que faltava gent, sempre al final hi ha algú o altre que se'n va aviat. Fes el gelat, no calen excuses!.

    Parella,

    Feu-lo que aquest queda bo, no queda gens cristalitzat, que és el que acostuma a passar a vegades. Ja m'ho direu!.

    Menú,

    És el que tenen les receptes de la Mireia, donen confiança a l'hora de fer-les.

    Ester,

    La Mireia ens va suggerir de fer el mateix amb mango en lloc de maduixes, i afegint una mica d'aigua a l'hora de coure el mango, perquè la frutia és més dura.

    Anna,

    A mi també m''agraden molt els gelats quan fa calor, a l'hivern no sóc de menjar gelats. Així doncs, ara bé la nostra temporada.

    Eva,

    Queda molt cremós i sí que es poden congelar, jo els vaig treure del congelador a la part de dalt de la nevera quan vam començar a menjar el segon plat, i va anar molt bé per desemmotllar i servir.

    Margarida,

    Ara sí que sembla que ja tenim la calor a tocar i els gelats acompanyen molt. Un altre suggeriment, fer-lo amb préssec en almívar.

    Maria,

    Em sembla que és la vegada que he anat més ràpid en fer una recepta de la Mireia, per què serà?.

    Josep,

    Ja veus que som uns alumnes molt aplicats i si les receptes són atractives, ja ho tenim tot.

    Una abraçada a tothom

    ResponElimina
  13. Gràcies per fer-nos arribar la crònica de la classe amb la Carbó, i encara que pugui semblar que cronistes i comentaristes ens repetim una vegada rere una altra, més es repeteixen, posem per cas, els “futboleros”, que si ja són pesats cada dilluns, avui no hi havia qui els aguantés, i que consti que, encara que no en tinc ni idea de futbol, m’agrada que guanyi el Barça, eh?... Però, us imagineu, per exemple, sotir d’una classe de la Carbó, i anar tots pel carrer cridant: “Carbó, Carbó: de les “profas” la millor!”

    En fi, amics, que si jo no vinc és perquè no puc venir-hi ja que, com vosaltres, m’ho passo rebé!

    Pel que fa a les receptes i com que cadascú és com les enfila, a mi m’ha fet “tilín” la recepta del bacallà, ja que el contrast d’aquest, servit amb una salsa de ceba i codonyat!!!, i amb els canonets de les figues “pajareres” em fa tot l'efecte que ha de ser una delícia!

    ResponElimina
  14. Ostres, si que heu anat ràpids! Jo ja el tinc al congelador, encara no l'he provat però en tinc moltes ganes... a veure si em queda tan bo com a vosaltres :)
    Es nota el gust del iogurt grec?

    ResponElimina
  15. Enric,

    Fins i tot a mi, que no sóc gens futbolera, però gens, eh?, perquè el futbol en sí m'avorreix molt, em feia il·lusió el resultat del 2 a 6, però no m'imagino surtint d'una classe de la Carbó, cridant, ja, ja.

    I per la recepta del bacallà, no pateixis, que segur que la faré i la posaré al bloc. Espero que em surtin bé els canonets de figa!.

    Gemma,

    Sí que es nota el gustet de iogurt grec, i la cremositat també, crec que és la principal característica d'aquest gelat.

    Fins aviat

    ResponElimina
  16. Aquesta la farem també, segur! Ara, crec que m'hauras d'explicar en directe com desemmotllar el gelat. Té un aspecte fantàstic.

    Una abraçada noctambula des de València

    ResponElimina
  17. Ummm què bo aquest gelat, ara que les maduixes són tant bones!!! i la idea dels gotets m´ha semblat original i fàcil de fer, a més la presentació és molt maca així...petonets

    ResponElimina
  18. M'agrada Glòria i el penso fer ben aviat! Per altra banda molt bo el comentari de l'Enric "carbó, carbó de les profas la millor!" jejeje

    ResponElimina
  19. Cristina,

    Feu-la, ja veureu que és ben bo. Això de desemmotllar el gelat costa més d'escriure que de fer, no és gens complicat, només es tracta d'agafar el got amb les dues mans i moure-les al voltant del got, perquè el gelat es desenganxi una miqueta de les parets, i ja està!. I si algun es resisteix, sempre queda l'opció de tallar el got de plàstic, és un recurs que cal tenir en compte.

    Maria José,

    Queda molt ben presentat perquè com que ompim bastant els gots, llavors queda molt alt al plat i queda molt bé. A veure si el fas i us agrada!.


    Rubén,

    Aquesta recepta va cridar l'atenció a tothom i jo ja tenia ganes de tastar-lo i és bo... L'Enric, com sempre, un bon sentit de l'humor!.

    ResponElimina
  20. Te molt bona pinta aquest gelat.
    Aquest cursets que feu os donen molts bons resultats.
    Felicitats.

    ResponElimina
  21. Fins avui que no havia pogut fer-vos el comentari: boníssim i fàcil de fer. Segur que cau un dia d'aquests. Salutacions :D

    ResponElimina
  22. Dolors,

    Val la pena assistir a aquests cursets. Potser algun dia et podries animar i venir amb la parela vermella!.

    Francesc,

    Per als llaminers, una bona proposta i com que en surten uns quants, podem assaborir-los uns quants dies.

    Fins aviat

    ResponElimina
  23. jo també l'he fet aquest cap de setmana! Queda molt bo i en tinc un tou a la nevera per anar menjant quan vingui de gust!

    ResponElimina
  24. Anna,

    Nosaltres ja ens els hem acabat, i és que en vaig regalar uns quants, eh?.

    ResponElimina