divendres, 1 de maig del 2009

UNA ALTRA CLASSE A CAN CARBÓ

Ahir una bona colla de blocaires vam assistir a una altra classe de la Mireia Carbó al Club Social Caprabo – Eroski, lúdica i gastronòmica alhora. I és que anar a una classe de la Mireia és garantia segura que ens ho passarem bé, amb la seva simpatia i el seu sentit de l’humor, i fent-nos a tots una mica còmplices de les seves bromes.

En aquesta ocasió, les receptes que ens va ensenyar van ser: pebrots italians farcits, bacallà amb salsa de codonyat i ànima de cítric amb canonets de figues i gelat de iogurt grec i maduixes.

Per a la recepta dels pebrots, va preparar un farcit amb carn picada, dàtils, pinyons i un ou. Una dada a tenir en compte: quan preparem un farcit de carn picada, fins a una quantitat d’un quilo, només hem de fer servir un ou, si en poséssim més, ens quedaria un farcit massa dur, amb massa ou quallat. Va acompanyar els pebrots amb una salsa de cebes, porros, all, brou i vi blanc. Una altra cosa a tenir en compte és que es poden congelar, és a dir, ja que ens hi posem, en fem força quantitat i ja tenim dinars preparats per endavant o de carmanyola.


Una de les coses estrella de la classe va ser l’explicació de com fer els canonets de figues (figues “pajareras”) que decoraven el plat de bacallà. Es tracta de tallar les figues en dues meitats, posar-les entre dos trossos de paper de forn, aplanar-les amb el corró i posar-les al forn a 150º durant 3 minuts. En calent, es desenganxen del paper i se’ls dóna forma de canonet. Oi que he après bé la lliçó, Mireia?.

No cal dir que, segons la imaginació de cadascú, aquests canonets poden acompanyar altres plats. Què us sembla un canonet clavat en una bola de gelat?.

Concentrada com estava en els canonets, quasi em deixo d’explicar-vos que la Mireia va acompanyar el bacallà amb una salsa de ceba i codonyat, amb la ratlladura de mitja llimona (imprescindible).

I per postres, gelat de iogurt grec i maduixes. El gelat fet amb ous, sucre, nata muntada i iogurt grec. Amb les maduixes i el sucre farem una crema i per omplir els motlles, farem servir alternativament base de gelat i crema de maduixes.

Com ja és habitual, al final de la classe, ens vam fer la foto de rigor amb la Mireia (gràcies una altra vegada, Patty, per fer-nos les fotos), tot i que no hi érem tots, ja que alguns blocaires van haver de marxar de pressa.

Gràcies també al Club Social Caprabo Eroski per l’oportunitat que ens dóna d’assistir a aquestes classes i no cal dir que ja estem esperant la propera!.
.

16 comentaris:

  1. Que bé, ja tenim la primicia!!Jo volia fer el gelat, peró he perdut les receptes, quin desastre!!

    ResponElimina
  2. Glòria, m'he quedat parada amb el gelat: fet amb ous??? ja tinc ganes de veure les receptes! jejeje!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. Gloria.
    Quina ilu poder anar ha aquestes clases de la Mireia. Jo tinc de fer massa montatje per ser-hi.
    Ja tinc ganes de vure les receptes.
    Petons

    ResponElimina
  4. Josep; -el café de nit- Quina delicia de plats i amb quina senzillesa i simpatia ho explica, personalment el que més em va agradar van ser els pebrots farcits de carn. Molt ben apresa la llicó Josep. josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  5. Quina crònica mes bona de la classe d'ahir, la veritat es que ens ho varem passar molt be amb la Mireia. Petons

    ResponElimina
  6. Una crònica excel·lent i quina enveja que em feu, espero la recepta sobretot del gelat, ara mateix me'n menjaria una porció
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  7. Quines receptes tan fantàstiques! I quina sort fer una classe amb la Mireia Carbó. Jo l' esolto, quan puc, a la Com i m' encanta la seva manera d' explicar les receptes.
    ptns

    ResponElimina
  8. Josep; M'he trobat amb una sorpresa al meu bloc, i així que ho he sabut, he pensat amb vosaltres, desitjo que ho acepteo. Salutacions¡¡ -A premis-

    ResponElimina
  9. Una altra classe molt ben aprofitada, ja ho crec! Vam aprendre receptes molt útils que segur que farem i vam passar una tarda ben divertida rient amb les bromes habituals de la Mireia, je je je...
    El gelat de igurt grec cau aquesta setmana segur!!!!

    ResponElimina
  10. Gràcies per aquesta crònica! Als que finalment no vàrem poder assistir ens ve molt bé! M'heu de passar la recepta d'aquest gelat!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Molt bona crònica. La veritat es que va estar molt bé la classe amb la Mireia.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  12. Que bé ho passeu i com gaudiu d'aquests plats. Només hem de fixar-nos en els somriures dels vostre rostres. Salut!!!!

    ResponElimina
  13. Una crònica genial!! :) Que bé!! Aquest gelat de iogurt grec, té una pinta impressionant!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  14. Núria,

    No et preocupis, jo ja he penjat la recepta, el gelat era deliciós!.

    Eva,

    Doncs jo ja he començat a fer-les, però començant per les postres, je, je!. El gelat queda amb una textura molt cremosa.

    Tere,

    A veure si en una propera t'ho pots arreglar o si no, ens veurem en alguna altra sortida. Jo ja he fet la primera recepta de les tres que ens va ensenyar la Mireia.

    Josep,

    Doncs a mi em van agradar especialment el bacallà i el gelat, i mira, el gelat ja ha caigut!.

    Àngels,

    Sí que ho vam passar bé, la Mireia és garantia de passar una bona estona. Vau trobar taxi, finalment, amb la pluja?.

    Ester,

    Doncs te'n podries menjar un tota soleta, perquè els va fer individuals. Jo ja l'he fet!.

    Anna,

    Doncs la Mireia és tal com tu l'escoltes, simpàtica, divertida i espontània. La veritat és que sí que és una sort poder assistir a les seves classes. Per això, us ho expliquem amb detall per als que esteu una miqueta més lluny.

    Josep,

    Moltes gràcies. T'ho diem aquí perquè en el teu bloc no hem vist el lloc per poder posar els comentaris després dels premis.

    Gemma,

    Llàstima que ens haguem d'esperar dos mesos per tornar-hi, perquè val molt la pena. Jo ja m'he estrenat amb el gelat!.

    Rubén,

    Veig que el gelat és el que més ens ha cridat l'atenció en general, eh?. Doncs una miqueta més amunt en el bloc ja pots trobar la recepta.

    Marta,

    Me'n alegro que t'agradés assistir a la classe de la Mireia. Ens veiem a la propera.

    Olles,

    Això de la foto al final de la classe ja és un clàsic, tot i que no hi som tots, perquè sempre hi ha gent que marxa de pressa!.

    Mercè,

    Veig que a tu també t'ha cridat l'atenció el gelat. En el següent post trobaràs la recepta. És molt cremós i molt bo i va molt bé el truc per desemmotllar-lo!.

    Una abraçada per a tothom

    ResponElimina
  15. A mi el que més em va agradar va ser el cafè que vam fer amb vosaltes abans d'entrar a classe! Muac.

    ResponElimina
  16. Amics vermells,
    Las classes de la Mireia son sempre genials, pero compartir una estona xerrant amb vosaltres, com l'altre dia prenent aquell cafè, es com sempre, especial i gratificant.
    Una abraçada

    ResponElimina