dissabte, 20 de juny del 2009

LA MIREIA I LES LLIMONES

S’acaba el curs, per tant, aquesta ha estat l’última classe amb la Mireia Carbó abans de vacances. I val a dir que per ser l’última, ha estat ben intensa. En aquest cas, la Mireia va fer un monogràfic sobre la llimona, és a dir, totes les receptes que ens va ensenyar tenien aquesta fruita com a ingredient.

Ens va ensenyar a fer crema de llimona o lemon curd, unes tulipes de galeta farcides de mousse de formatge i llimona i un pastís de llimona amb merenga. Aquestes eren les tres receptes bàsiques, però a partir d’aquí, ens va donar un munt de suggeriments i alternatives.

El lemon curd és una crema de llimona d’origen anglès que combina el sabor dolç del sucre i l’àcid de la llimona. Una vegada preparada, es pot conservar a la nevera com a mínim una setmana, i si la preparem com a conserva, esterilitzant el pot, omplint-lo amb la preparació calenta i fent el buit tombant el pot cap per avall fins que es refredi, es guarda molt més. Us imagineu una torrada amb una mica de mascarpone i una capa fineta de lemon curd?. O unes crepes de lemon curd acompanyades de figues fresques i un filet de xocolata?.

Per fer les tulipes farcides de mousse de formatge i llimona, vam aprendre com fer la pasta amb sucre, mantega, farina i clares d’ou; és la mateixa pasta que es fa servir per fer llengües de gat i teules. Per fer la mousse, cal barrejar formatge cremós, nata muntada i lemon curd. La Mireia ens va ensenyar un acompanyament per a les tulipes fet de cireres sense pinyol i maduixes tallades a trossets, amb sucre i suc de llimona, cuit tot plegat fins aconseguir un almívar dens.

Per al pastís de merenga i llimona, va preparar una base de pasta brisa que, un cop cuita, va omplir amb una capa de lemon curd, petites muntanyetes de l’almívar de cireres i maduixes i ho va cobrir tot amb la merenga. Va quedar espectacular!.

No cal que us digui que aquestes receptes estan al capdamunt de la llista de receptes pendents de fer, això sí, la primera de totes, el lemon curd.

Gràcies, Mireia, i fins el curs que ve!

24 comentaris:

  1. Per l'únic que em sap greu que s'acabi el curs és per deixar aquestes classes fins el setembre... sort que llavors hi tornarem :)
    Aquest cop ens va fer una pila de receptes, com deia ella mateixa totes es poden fer per separat i combinar-les amb altres preparacions. Una classe molt ben aprofitada, oi?

    ResponElimina
  2. Glòria, com sempre una crònica perfecta, que recull cada cosa que la Mireia ens ensenya i per suposat...amb una cuidada fotografia, ja que el Josep pren fotos de cada pas...
    Va ser una classe molt aprofitada, i unes receptes més que interessants...tinc moltes ganes de probar a fer lemon curd!!


    Núria

    ResponElimina
  3. Quines fotos més boniques. Heu descrit la classe sense deixar-vos cap detall!
    Sou uns artistes.
    A veure si el curs vinent en feu moltes més.
    Una abraçada
    Mònica

    ResponElimina
  4. Gràcies per aquesta fantàstica crònica, la veritat és que s'aprèn molt amb Mireia i fa que tot sigui sumament fàcil.Una abraçada,Rosa Mª

    ResponElimina
  5. Ja l'esperava la vostra crònica....pel detall de les fotos...i per fer-ho tot sencill...
    Ptnts de llimona!

    ResponElimina
  6. Quina enveja, i quines receptes més interessants
    Moltes gràcies
    Ester

    ResponElimina
  7. Vosaltres tot ho feu molt bé.
    felicitats una altre vagada.

    ResponElimina
  8. Sempre s'aprenen coses interessants en aquests cursos i a vegades serveixen per adonar-te que hi ha coses que no són tan difícils de fer com sembla, oi?
    Ara et faré una pregunta tonta: hi pot anar tothom, a aquests cursos, o s'ha de ser clienta de Caprabo? Jo abans comprava en un Caprabo però el van reconvertir en Eroski i vaig deixar d'anar-hi.
    Esperem les receptes que vau aprendre!

    ResponElimina
  9. Gemma,

    Ja m'imagino que pena del tot no et fa que s'acabi el curs, je, je.
    Sí que va ser una classe ben aprofitada, amb tots els suggeriments que ens va donar. Jo vull fer el lemon curd per fer les teves galetes de llimona, que eren molt bones.

    Núria,

    M'agrada anotar el màxim de coses, i si hi afegim les fotos, tenim un replay de la classe, ja, ja.

    Mònica,

    Ja saps que jo empenyo el Josep a fer més i més fotos, ja, ja. Segur que el curs que bé repetirem!.

    Maia,

    Jo també ho penso, veient la Mireia, sembla que tot sigui fàcil de fer. Això anima a fer coses, eh?.

    Marta,

    Va ser un bon final de curs. Ara, fins el setembre!.

    Ester,

    Van ser unes receptes ben interessants. Segur que sortiran pels blocs.

    Dolors,

    Moltes gràcies. Ens ho passem bé fent aquestes classes, amb les fotos i els resums.

    Margarida,

    Per assistir a les classes del Caprabo-Eroski, s'ha de tenir la targeta de client, que te la fan a qualsevol super, i ja està. Llavors, la Gemma, quan fa la llista, anota el número de la targeta de cadascú de nosaltres per anar a la classe.

    Una abraçada a tothom

    ResponElimina
  10. Em va agradar molt la classe del dijous, jo ja he fet les tulipes de galeta per servir un gelat i queden molt maques!!

    ResponElimina
  11. Les llimones és el nostre cítric preferit, la Mireia Carbó la nostra cuinera preferida, El Cafè de Nit el nostre blog estimat!!! O sigui que en el post d'avui combineu allò que més estimem.
    Muac

    ResponElimina
  12. Cristina,

    Una alumna força aplicada!. Vas fer foto de les tulipes?.

    Fins aviat

    ResponElimina
  13. Parella,

    Si la llimona és el vostre citric preferit, heu de fer les receptes d'aquesta classe, segur!.

    Petonets

    ResponElimina
  14. La veritat és que teniu molta sort de poder assistir a les magnífiques classes de la Mireia. Totes eixes receptes són ben bones. A mi m'agrada especialment la del Lemon Curd. Així no n'hauré de comprar més o en podré fer si me'n cal. Salutacions

    ResponElimina
  15. Nois, una crònica genial!! I les fotos, gairebé és com si expliquéssin la classe pas a pas! :) I quantes receptes que vau fer!! I amb la llimona, ideals per quan fa calor i tens ganes d'unes postres refrescants. :)
    Petons!

    ResponElimina
  16. Com li dic a la Gemma: i jo amb dos enrederiments de cursos!!! Gràcies per penjar-ho!

    ResponElimina
  17. Pujar a Barcelona sempre val la pena, tornem cap a casa amb les piles super carregades i amb moltes ganes de fer culinariament moltes coses.

    Us trobarem a faltar fins al setembre :((

    ResponElimina
  18. Quina pena, no vaig poder anar!! ja veig que va ser molt aprofitat. Anirè fent les receptes que poseu.

    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Francesc,

    Si t'agrada el lemon curd, has de fer aquest de la Mireia, no costa gens de fer i casolà ha de ser boníssim!. Jo el tinc pendent, a veure quan el puc fer!.

    Mercè,

    Per ser l'última de la temporada, va ser molt i molt aprofitada, tant pel que vam veure a classe com per tots els afegitons!.

    Sara Maria,

    No et preocupis, hi ha tantes coses a fer que a vegades no donem a l'abast!.

    Anna,

    Sempre és un plaer compartir les classes amb vosaltres. Ens tornem a veure al setembre, i pel mig, les vacances!!.

    Maria,

    Segur que sortiran totes les receptes, valien molt la pena!. Se'ns acumula la feina!

    Una abraçada per a tothom

    ResponElimina
  20. Apreneu moltíssimes coses amb la Mireia i a més us ho passeu super bé. Quina sort!!!!
    ptns.

    ResponElimina
  21. Em va agradar aprendre fer el lemon curd. Ja l'he fet i m'he tornat una fan, encara que a qui no agrada el sabor àcid de les llimones, no li va la crema ni per casualitat.
    Ens retrobarem al setembre per aprendre més coses.
    A reveure..

    ResponElimina
  22. Anna,

    És que a les classes de la Mireia no pot ser d'una altra manera, ens ho passem molt bé i aprenem cosetes, què més podem demanar?

    Maria,

    Jo encara l'he de fer el lemon curd, el volia fer aquest cap de setmana, però mira noia, vaig estar una mica mandrosa. De tant en tant també ens ho mereixem això del dolce far niente, no?.

    Fins aviat

    ResponElimina
  23. NOIS, quina classe més profitosa!!! Com les trobo a faltar... :(

    ResponElimina
  24. Iris,

    Entre el que va fer i el que va explicar, vam sortir amb un munt de propostes. A veure si algun moment pots fer un canvi de torn i pots tornar a venir!.

    Fins aviat

    ResponElimina