dijous, 23 de juliol del 2009

LONDRES


Londres és una d’aquelles ciutats en què pots trobar tot o gairebé tot el que desitges. Passejar pels seus carrers, places o parcs és un autèntic plaer ja que al costat del bullici més ensordidor pots trobar el racó més tranquil que et puguis imaginar i només separat per unes quantes passes.

Edificis victorians amb grans i llustrosos rellotges penjats conviuen (o malviuen segons es miri) amb l’arquitectura més avançada i atrevida. Els museus, la història, els teatres, l’òpera i la música al carrer es donen la mà.

Noms com Picadilly, Portobello, Covent Garden o Big Ben, s’associen ràpidament amb la capital britànica, però altres noms com Shakespeare, Händel, Dickens, Darwin o Holmes també en formen part i han fet gran aquesta ciutat.

Veient els daurats de les seves reixes o la majestuositat dels centenars d’estàtues (que podem trobar per tots els racons) de grans personatges als quals la ciutat ret reconeixement, les botigues i pubs de Chelsea, Kensington, Westminster o l’Eastend, escoltant l’univers de llengües que es parlen, veient els colors vius dels taxis o els clàssics autobusos de dos pisos o el brogit de gent que s’afanya i corre, es comprèn perfectament allò que Samuel Johnson va dir: “Quan un home està cansat de Londres, està cansat de la vida”.


Intentar resumir tot això en poques imatges és impossible, aquí en teniu, però, unes quantes d’imatges que testimonien la diversitat de la cosmopolita ciutat.

17 comentaris:

  1. M'encanten les vostres fotos! Es veritat, Londres té tota mena d'alicients, a part de la ópera, val la pena gaudir-la a fons. Ja ho veu fer, ja !

    ResponElimina
  2. Quina meravella de fotos! Moltes d'elles les hem vist fer i donen perfecte testimoni de com és de diversa aquesta ciutat. Són imatges d'un VIATGE en el sentit més ampli i intens de la paraula. Amics, de debó, ha estat un immens plaer compartir-lo amb vosaltres. N'esperem molts més!!
    Una abraçada des de València

    ResponElimina
  3. Com m'agradant les vostres fotos, em portent tants bons records! Un petó

    ResponElimina
  4. Es nota que vau passar un viatge fantàstic!! :) I ja veig que l'heu gaudit al màxim anant a la òpera i tot! :)
    Petons!

    ResponElimina
  5. Quina enveja!. No hi he estat mai a Londres, però amb aquestes imatges me'n venen ganes.
    Mònica

    ResponElimina
  6. Si em perdo...busqueu-ma a Londres, quina enveja!, després de veure la vostra crónica, m'han agafat ganes de tornar-hi ben aviat, Londres enganxa.

    ResponElimina
  7. I pensar que si em pregunten si he estat a Londres he de dir que sí!...

    És que vaig ser-hi, per motius de feina, fa una pila d'anys i només durant un dia..., que vaig passar, senceret i sense poder acabar-ho veure bé del tot, al Royal National Institute for the Blind, meravellat, això sí, de veure que tot el procés de producció de llibres per a cecs ja estava del tot informatitzat, en una època en què jo, quan veia una pantalla em pensava que era un ordinador; un teclat, una màquina d'escriure, i quan parlaven del PC em creia que es referien a les sigles del Partit Comunista.

    Ara no, eh?... Ara fins i tot sé que els ratolins no només són aquells rosegadors que tant els agrada el formatge, i que les pantalles de plasma no tenen res a veure amb la sang. La veritat és que he evolucionat molt, d’ençà aquella època de què us parlava. ;)

    Fantàstiques, les fotografies, noctàmbuls! I com m’agrada saber que us ho vau passar tan requetebé i que ho compartiu amb tots nosaltres!

    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. Sou uns fotògrafs excepcionals. Ja havia tingut ocasió de comprobar-ho en altres reportatges que ens heu fet de les vostres sortides. Aquest "slide" o com se'n digui de Londres ens ensenya la ciutat a través dels vostres ulls: El vostre Londres. Gràcies per mostrar-ho.
    Amb afecte, Josep i Glòria.

    ResponElimina
  9. Teresa,
    Tens raó, Londres té molt a oferir, a banda del Covent Garden que és molt especial, amb els seus gelats als entreactes.

    Cristina i Lluís,
    Va ser un autèntic plaer compartir els dies a Londres. La millor cosa d'un viatge és per sobre de tot la bona companyia i la complicitat amb els amics, la resta també és important, però complementari.

    Maia,
    Les fotos són sempre un record de vivències i sensacions.

    Mercè,
    Realment ho hem passat molt bé. L'òpera era la finalitat del viatge, però allargant l'estada per a fer moltes més coses.

    Mónica,
    Londres és una ciutat que val molt la pena visitar. Nosaltres feia molts anys que no hi anàvem, ara segur que no en passarem tants per tornar-hi.

    Maria Teresa,
    Ja se't veu que ets molt british, en el bon sentit de la paraula eh!. Totalment d'acord: Londres enganxa.

    Enric,
    Llástima que només hi poguéssis ser un dia a Londres. Nosaltres el primer cop que hi vam anar ens hi vam passar 15 dies i no vam parar!.
    Serà questió de tornar-hi!.

    Glòria,
    Londres és una city molt fotogènica i no costa gens mirar-la a través de l'objectiu. Nosaltres, com sempre intentem viure-la i veure-la plenament.

    Una abraçada a tots

    ResponElimina
  10. No conec Londres, i la veritat es que tinc ganes!! Esteu de vacances encara?? O acabeu de començar...

    ResponElimina
  11. Quina sort poder gaudir d' aquesta ciutat tan maca! I heu fet unes fotografies precioses... Felicitats!
    ptns.

    ResponElimina
  12. Nùria,
    Per questions de feina les vacances les fem en dues o tres tandes. Aquests dies que hem estat a Londres ha estat la primera part. Ja fa uns dies que treballem i la primera quinzena d'agost farem la segona part. Sortosament encara ens quedaran uns dies pel mes d'octubre.

    Anna,
    La veritat és qu si que hem gaudit de Londres. Feia anys que no hi anàvem i ha estat una retrobada molt positiva.

    Una abraçada per les dues

    ResponElimina
  13. Josep i Glòria, llavors que disfruteu tambè a tope les pròximes!! Jo a l'estiu no agafo...a la primavera, desprès al setembre o octubre que m'agrada molt i al pont de la constitució...jeje...Sóc una mica diferent escollint dades, però m'agraden més.

    Petons
    Núria

    ResponElimina
  14. Ohhh heu fet un reportatge fantàstic!!! no hi he anat mai a Londres, és la meva assignatura pendent i després d´això EM MORO DE GANEEESSS!!!! petonets

    ResponElimina
  15. Amics, Londres és una de les nostres ciutats pendents, a veure si aviat la podem trepitjar i fruir-la, tal i com heu fet vosaltres.
    El reportatge fotogràfic, un plaer pels sentits. Un petó enorme.

    ResponElimina
  16. Enveja de la sana, ja ho sabeu! Gràcies per compartir!
    Thousand of kisses!

    ResponElimina
  17. Núria,
    Nosaltres també entrem en el grup de "rarets" al fer les vacances en tres tongades, però ja ens hem acostumat i ens agrada.

    Maria José,
    Londres sempre és una capsa de sorpreses. ës impossible avorrir-te facis el que facis.

    Txell i Kike,
    A veure si tot va bé i aviat podeu trepitjar Londres. Nosaltres ens apuntem a fer-vos companyia, he,he.

    Marta,
    Thanks for your informations. They have been very useful.

    Una abraçada per a tots

    ResponElimina