dimarts, 1 de setembre del 2009

AMANIDA DE PASTA AMB TONYINA I FAVETES

Després de les vacances, tornem-nos a posar a la cuina, però poc a poc, i comencem per una cosa fresqueta, que encara fa molta calor. Una altra recepta de la Conxita, del Casal Artesà d’Hostafrancs. Una amanida que combina la pasta amb verdures i amb tonyina, que ens pot servir com a plat únic.

Ingredients per a 4 persones:

- 150 g de pasta
- 250 g de tonyina en oli
- 1 pot de cors de carxofa al natural
- 1 ceba
- 4 tomàquets vermells
- 1 pot de favetes en conserva
- Fulles d’alfàbrega
- Oli d’oliva
- Vinagre de xerès
- Sal
- Pebre

Preparació:

Bullir la pasta al dente amb aigua i sal.

Escórrer les carxofes i les favetes i barrejar-les amb la pasta, una vegada freda. Afegir-hi la tonyina esmicolada, el tomàquet tallat a quarts, la ceba i les fulles d’alfàbrega.

Amanir el plat amb una vinagreta feta amb l’oli, el vinagre, sal i pebre, en la proporció d’una cullerada de vinagre per tres d’oli. Podem fer-ne més quantitat de la que necessitem per l’amanida i conservar-la a la nevera per a altres plats.
-

15 comentaris:

  1. Glòria m'apunto a aquesta amanida tan bona!!Encara fa calor per ficar-se a la cuina...

    ResponElimina
  2. Que bona Glòria, un plat rápid, complert i fresquet. Molt bé per aquests dies de tornada i calor...

    ResponElimina
  3. Quina amanida més fresqueta!! Val la pena fer-la aquests dies que encara ens queden de calor!
    Bona tornada a la vida quotidiana!!!

    Petons!

    NUNI

    ResponElimina
  4. Aquesta amanida ha d'anar beníssim per acabar de pair les calorades de l'estiu... Besades!!!

    ResponElimina
  5. Glòria, fantàstica amanida!!! Amb aquestes calors no ve de gust entrar a la cuina...així que aquest plat és una solució per menjar bé a l'estiu! jejeje!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  6. Recepta ideal per aquests dies de "rentreé" que tan costen!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  7. Una recepta fantàstica per inaugurar la nova temporada!
    Ideal per la calor que encara fa i ben gsutosa per ajudar-nos amb la rentree, que a mi cada any em costa més...

    ResponElimina
  8. Gràcies!!! Aquesta setmana aixó cau segur!!! me'n alegro de retrovar-vos novament, ja he vist que us ho heu passat molt be i heu tingut la generositat de compartir-ho, gràcies altre cop i un petó!!

    ResponElimina
  9. Una deliciosa combinació de gustos, per acabar d' aprofitar els dies de calor.

    ResponElimina
  10. Núria,

    Com va el trasllat?. Ja t'has posat a cuinar?. Aquesta amanida no et donarà massa feina!.

    Maia,

    Efectivament, un plat únic, que amb aquesta calor no es té massa gana!.

    Nuni,

    Això és el que fem més o menys tots, eh?. La rentrée poc a poc, que costa una mica tornar a agafar empenta i amb aquesta calor, encara més. Venen de gust les coses fresquetes!.

    Francesc,

    Quan farà una mica més de fresqueta?. Jo me'n vull tornar a Cantàbria!.

    Eva,

    Jo estic menjant amanides per dinar cada dia!. No tinc ganes d'engegar el foc per gaire estona!.

    Beth,

    Després d'uns quants dies de rodatge, intentem tornar a la vida quotidiana, però és difícil, eh?, seguiriem de vacances!.

    Gemma,

    Em sembla que aquest any ens costa a tots tornar-hi, és que amb aquesta calor...

    Maria Teresa,

    Ens alegrem de veure't una altra vegada per aquí. Esperem que les vacances hagin anat molt bé.

    Anna,

    Si continuem amb aquestes temperatures, em sembla que aquesta amanida la podrem repetir unes quantes vegades!

    Una abraçada per a tothom.

    ResponElimina
  11. Si, ja estic començant a fer cosses, però faig recetes sencilles o les mateixes de sempre, o no tinc temps de fer fotos...jeje. Es que encara tinc cosses per fer, i no tinc vacances...Però aviat estaré de vacances..

    Núria

    ResponElimina
  12. bona 'reentrée', que diria un cursi. m'encanten les amanides de pasta, n'he fet moltes aquest estiu. m'apunto aquesta per preparar la pròxima sortida en bici.

    ResponElimina
  13. Súper complerta la vostra amanida, les favetes han de quedar espectacularment bé, els cors de carxofa li donen el toc sofisticat i meravellós! Un plaer visitar-vos i tenir-vos a prop. Molts petons!

    ResponElimina
  14. Manel,

    No home no, això de la rentrée no és ser cursi, és parlar idiomes, ja, ja!.

    Que vagi bé la pedalada!

    Amics vermells,

    Així canviem una mica les propostes d'amanida de pasta que fem habitualment, oi?. S'ha d'innovar, no us sembla?

    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Així és com a mi m'agraden, un plat de pasta senzill i saludable. Salut!!!!!!

    ResponElimina