diumenge, 20 de desembre del 2009

EMBOLCALLS DE PASTA FIL•LO I CREMA

Quan fem alguna preparació amb pasta fil•lo, segur que sempre ens en sobra i l’acabem congelant, com vaig fer jo. Però abans de posar-la al congelador, com que tenia uns glaçons de crema pastissera, vaig fer aquests embolcalls, que van resultar deliciosos. El David Lienas, en una de les seves classes, ens els va suggerir.

Ingredients:

- Pasta fil•lo
- Glaçons de crema pastissera
- Mantega

Preparació:

Tallar quadrats de pasta fil•lo, posar-hi al mig un glaçó de crema pastissera, sense descongelar, i embolicar-lo.

Pintar els embolcalls amb una mica de mantega fosa i posar-los a coure al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 8 o 10 minuts, fins que agafin un color daurat, vigilant que no es cremin, perquè agafen color molt ràpidament.

I si no tenim glaçons, en podem fer uns quants, amb la recepta de la crema pastissera, però reduint a la meitat la quantitat dels ingredients si només volem fer els glaçons:

Ingredients per a la crema pastissera:

- ½ l de llet
- 4 rovells d’ou
- 100 g de sucre
- 60 g de maizena
- 1 branca de canyella
- Pell de llimona

Preparació de la crema pastissera:

Treballar els rovells d’ou amb el sucre, afegir-hi la maizena, la llet, la canyella i la llimona i posar-ho al foc fins que arrenqui el bull. Deixar refredar.
-

30 comentaris:

  1. gloria, lo que has preparado debe de saber, nunca mejor dicho a GLORIA, pues eso felicidades por tu grán hacer....saludos paco

    ResponElimina
  2. Uns bocadets deliciosos.
    Amics, molt Bones Festes!
    Un petó ben gros

    ResponElimina
  3. Ei!!!!!! ja heu provat l'experiment! I queda bé, oi? Jo també tinc moltes ganes de provar-ho... Es descongela la crema amb els 10 minuts de forn? O queda massa freda?
    Ho provaré amb una crema de xocoalata que m'ha sobrat i tinc al congelador, a veure si també queda tan bé com els vostres ;)

    ResponElimina
  4. Paco,

    En aquest cas, no seré gens modesta i et diré que eren realment ben bons, je, je.

    Maragda,

    En el plat n'hi havia dos, però si n'hi haguessin hagut tres, millor...

    Gemma,

    Queden boníssims!. La crema es descongela molt bé amb els 10 minuts de forn, prèviament escalfat, i queda calentona. Nosaltres ens els vam menjar tèbis, al cap d'una mica de sortir del forn, quan ens va semblar que era la temperatura adequada, sense ser massa calents, i la crema també estava tèbia.

    ResponElimina
  5. Hola nina bonica!! Nosaltres l'hem tastat amb xoco negra, i és també una passada de bo!!!
    Ahir vam fer crema pastissera i en vam congelar una mica, ara només ens falta comprar la pasta fil·lo!!
    Gràcies per la idea. Molts i molts petons.

    ResponElimina
  6. Ufff...això ha d'estar de muerte!!!! Si tens convidats deuen quedar amb la boca oberta...mmmmmm!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  7. Aquí un que també ho voldrà fer, però donada la cua de coses pendents igual em toca per allà el 2.020 o així... però ho farem!!

    ResponElimina
  8. Que bonics aquests paquetets.. Recordo que ho va explicar però no m'hagués recordat de fer-ho sino us el veig aquí posats. Són d'aquelles cosetes per lluir-se davant el personal..

    ResponElimina
  9. Ai... que m'havia oblidat de posar-ho al meu comentari per si no feu més entrades d'aquí a divendres...Un molt bon Nadal i un magnífic nou any per tots vosaltres !!!!

    ResponElimina
  10. Caram Noia , quina cosa tan ben feta i que maco que és veu..segur que de bo també, oi??
    Bon Nadal

    ResponElimina
  11. Caram, quina pinta més bona que fan!! Jo no tinc gens de traça a l'hora de fer servir la pasta filo. Sempre que n'he comprat, se m'ha trencat i no m'ha anat bé. Salutacions

    ResponElimina
  12. Parella,

    Nosaltres teníem unes trufes al congelador que també haurien anat bé, però picant picant, ens les vam acabar abans de fer els paquetets, je, je.

    Eva,

    Segur que va bé per tenir convidats, ho posem al forn mentre mengem el segon plat, vigilant, això sí, i segur que queden amb la temperatura adequada i boníssims!.

    Òscar,

    T'entenc perfectament amb això de la cua de coses pendents. Es tracta de fer una recomposició de lloc de tant en tant, i llestos!.

    Maria,

    Ja veus que per les coses que valen la pena tenim bona memòria, je, je.

    Dolors,

    I tant que eren bons, els repetirem segur!.

    Francesc,

    La pasta fil·lo sí que és una mica delicada però tenint en compte que no s'ha de treure de la nevera fins al moment just de fer-la servir perquè no s'assequi i que s'ha de pintar amb una mica de mantega fosa abans d'anar al forn, segur que tindràs èxit!. A mi m'agrada molt fer coses amb pasta fil·lo.

    Bones Festes a tothom!.

    ResponElimina
  13. ben estimats josep i gloria, que en disfruteú de les festes y de la música SEMPRE.....abraçades paco

    ResponElimina
  14. Aquesta recepta fa una pinta estupenda. No havíem sentit mai anomenar això de la pasta fil·lo, però sens dubte ho provarem.

    ResponElimina
  15. Jooooooooooooo, quina meravella, m'imagino el sabor, mmmmmmmmmmm

    ResponElimina
  16. Gràcies pels consells, Glòria. Ara entenc perquè no me n'he sortit mai. Salutacions

    ResponElimina
  17. Que macos aquests paquetets. I l'idea dels glaçons de crema m'ha arribat a l'ànima,ho faré segur!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  18. Quina bona pensada això dels glaçons, ho probarem que a casa els hi agrada molt la crema.
    Bones Festes i el millor per el 2010. Una abraçada.

    ResponElimina
  19. Una gran idea, sí senyora, per aprofitar una pasta com la fil·lo i crema pastissera i que, a més a més, té una magnífica presentació.

    Molt bones festes a tots dos!

    ResponElimina
  20. M'agrada aquesta recepta, crema amb una coberta cruixent...um
    Moltes felicitats i bones festes
    Ester

    ResponElimina
  21. M'encanta aquesta recepta deu estar bonissima !!

    MOLT BON NADAL I BONES FESTES I US DESITJO EL MILLOR PEL PROPER ANY !!!!!

    PETONETS

    ResponElimina
  22. m´encanten totes les coses de menja petita que en dic jo, un mosset i a probar-ne un altre!
    Que tingeu molt bones festes i ens veiem a Castellterçol!!!!!!

    ResponElimina
  23. Paco,

    Que tingueu una bona entrada d'any, amb bona taula i bona música!.

    Gent jove,

    La pasta fil·lo és aquella pasta tan primeta amb què es fan els pastissos àrabs. Segur que l'heu vista i si la feu servir, us convertireu en addictes com jo!.

    Ara,

    Són deliciosos, suaus i coquetons!.

    Francesc,

    Torna-ho a provar, segur que et sortirà bé!.

    Dolça,

    Són idees ben pràctiques d'aquelles que ja queden per sempre, segur!.

    Maia,

    Segur que els agradarà. Només cal vigilar el forn, perquè la pasta és tan primeta, que agafa color molt ràpidament.

    Enric,

    La cuina d'aprofitament també pot ser novedosa, oi?.

    Ester,

    És un cruixent amb cor tendre, molt bo!.

    Mar,

    És d'aquelles coses que no en pots menjar només un!.

    Mai,

    Si els glaçons no són gaire grossos, passa això que tu dius, un altre, i un altre, i un altre... Ens veiem a Castellterçol, i tant !!!!.

    Els nostrs millors desitjos per a tots vosaltres per a l'any 2010!

    ResponElimina
  24. Hola! Aquest comentari sembla spam però no ho és, només una mica de publicitat: A Salsa Books (editorial de llibres de cuina) hem creat una pàgina facebook i us convidem a apuntar-vos-hi. Podeu participar en els concursos que hi fem i guanyar llibres. Si us plau, feu-ne difusió! Gràcies i perdoneu la intrusió. Ra mateix sortegem un llibre de Carme Ruscalleda si pengeu fotos dels vostres plats de Nadal.
    http://www.facebook.com/#/pages/Barcelona-Spain/Me-gusta-cocinar-con-Salsa/187723095792?ref=ts

    ResponElimina
  25. Glòria, quina idea més bona lo de congelar la crema!! queda bé...?? Perque mira que em poso de seguida a preparar..

    ResponElimina
  26. Núria,

    Sí que queda bé, i a més va molt bé per poder fer els paquetets amb la pasta fil·lo i cap al forn!

    ResponElimina
  27. Hola a tothom!, jo us puc ben assegurar que aquests embolcalls son realment deliciosos!!, sí, sóc aquella afortunada que de tant en tant tinc la sort de provar les delicies que prepara la gloria.Jo no sóc gaire llaminera, en canvi no vaig trobar-los gens empalagosos, son suaus i la crema és realment al punt,consistent i gens pesada com altres cremes...RECOMANO HO PROVEU!!!gràcies Glòria!Mercè c.s.

    ResponElimina
  28. Bua! Quina bona pinta glòria! Aquest cap de setmana vaig fer el pollastre tandoori i el baklava, així que em va sobrar pasta fil·lo i ho provaré de fer en breu (abans de que se m'assequi). Volia fer el de xocolata, però no sé quina xocolata fer, has provat de fer el de xocolata? Bona setmana santa!

    ResponElimina
  29. I què tal el pollastre?. Jo el vaig trobar una mica massa picant però el baklava... deliciós!.

    Jo no he fet els embolcalls amb xocolata, però faria servir xocolata fondant amb el tant per cent de xocolata que t'agradi, jo faria servir la Lindt 70% o una de la Nestlé xocolata d'Equador, 60%. Desfaria la xocolata i la posaria a la glaçonera a congelar per fer el mateix procediment que amb la crema.

    Ja m'explicaràs què tal!

    ResponElimina
  30. Jo ho vaig trobar tot boníssim, ara només em queda provar els fideus.

    Els farcellets ja els he fet i van quedar molt bons, i la xoco al final vaig fer una recepta semblant al coulant, ja que a mi la xocolata molt forta de gust no m'agrada. En breu intentaré penjar receptes, que fa molt que no actualitzo.

    Fins aviat!

    ResponElimina