Una recepta del llibre “La paella pel mànec”, de la Dolors Gómez, de qui ja us n’he parlat alguna vegada. El pollastre és una carn que es deixa acompanyar de moltes maneres i amb aquesta crema de llimona, queda un contrast molt bo, amb el gust de la llimona suavitzat per la crema de llet.
Ingredients per a 5 persones:
- 10 pernilets de pollastre
- 1 got de vi blanc
- 50 g de mantega
- 100 ml de nata líquida
- 1 ceba
- Suc d’una llimona
- 300 ml d’oli
- 150 g de cintes de pasta
- Sal pebre i nou moscada
Salpebreu el pollastre i daureu-lo en una cassola amb mantega i oli. Reserveu-lo.
Ofegueu la ceba trinxada a regueu-la amb el suc de llimona. Coeu-la a foc lent i afegiu-hi el vi blanc. Incorporeu-hi el pollastre i deixeu-lo coure 30 minuts.
Poseu la nata en una cassó, afegiu-hi sal, pebre i nou moscada, i coeu-la a foc suau durant 5 minuts; remeneu de tant en tant.
Retireu el pollastre de la cassola i deixeu reduir el suc de la cocció. Passeu-lo per la batedora elèctrica i barregeu-lo amb la nata i amb pell de llimona ratllada. Aboqueu aquesta salsa sobre el pollastre i serviu-ho acompanyat de cintes de pasta.
També es pot acompanyar de patates fregides o verdures.
-
Quina casualitat, avui he comprat pollastre al mercat per fer diumenge. El pensava fer rostit, pero no se si m'animaré amb aquesta recepta, fa molt bona pinta.
ResponEliminapetonets
Ara
estimats amics,nó cal dir per la mégua part de cóm dauria de estar el pollastre que avéu preparat, delicatessen pura,.......per altra banda, tinc possibilitats de gaudir a barna tant per estar alli el proper dia 14, com la nit del sopar blogaire,, peró si nó mitllora la mégua mégua salut trobe que nó gaudiré, rés me agradaria gaudir per estar un rato en tots vosaltres, em fá massa iluss´sió....tornarem a parlar del tema......abraçades paco
ResponEliminaRenoi!,ha d'estar boníssim!,vaja soparets que feu...A REVEURE!MERCÈ-destapant cassoles(darrerament tinc probl.per enviar els comentaris amb "logo",a veure...)
ResponEliminaEl pollastre, ja ho he dit moltes vegades, és la carn que més m'agrada. Aquesta recepta me l'apunte, perquè m'agrada molt com combina el sabor del llimó amb aquesta carn. Salutacions i besets.
ResponEliminaEl pollastre queda molt bo amb salses un punt àcides, oi? A les carns blanques el contrapunt àcid els va molt bé.
ResponEliminaAixí que aquesta salseta deu fer un plat suculent, d'aquells gustosos de deixar el plat ben net!
Ha de ser ben bo el pollastre amb aquesta salseta un punt àcida!
ResponEliminaJo l'acompanyaria d'unes verduretes o patates, però no amb aquesta pasta: la meva filla em va portar un paquet perquè la fes i... no fa gaire la vaig llançar perquè després de tant de temps sense fer-la servir ja havia caducat!
Bon cap de setmana!
Un plat molt saludable, me l'apunto
ResponEliminaEster
Ara,
ResponEliminaEl pollastre rostit és ben bo, però també val la pena tastar-lo d'alguna altra manera i aquesta salseta de llimona l'acompanya força bé.
Paco,
Si vens a Barcelona, ja ens ho diràs i a veure si ens podem trobar. Seguirem parlant.
Mercè,
Era boníssim, de sucar pa la salseta!!.
Francesc,
A nosaltres també ens agrada molt el pollastre, ja ho saps, i acompanyat d'aquesta salseta, queda molt bo, amb un sabor contrastat.
Gemma,
I tant que va quedar el plat net, i quan es va acabar la salsa del plat, vaig anar a buscar-ne una mica més que havia sobrat, je, je.
Margarida,
A mi també m'agradaria acompanyat de verdures o patates, però trobo que el color negre de la pasta contrasta força bé al plat, és clar que si no t'agrada..., res, a canviar la decoració, cap problema!.
Ester,
Saludable i deliciós!
Pensava que el pollastre amb llimona...bé quan en farcim un també hi posem llimona, no?
ResponEliminaTot i així ho haurem de tastar, per que no m'imagino el gust...
Ptns
Jo l'acostumo a farcir amb llima i posar-li per sota la pell quan el faig al forn. Així que adaptarè la recepta a la llima i farem la prova perque és molt atractiu.
ResponEliminaUn plat, bonissim, i l'acompanyament amb aquest capdell de pasta molt bé.
ResponEliminaJo havia fet pollastre amb llimona, però mai havia fet aquesta salsa amb la crema de llet, hauré de provar de fer.
Salut,
M'imagino que deu estar ben bo!!! un altre cosa a pendentes!!!
ResponEliminaPetonets
A casa el pollastre és la carn que més ens agrada , però sempre acaba a la planxa o al forn amb llimona i alls ...d´aquesta manera no ho he fet mai...i ara en compro uns de olot ( pota negra) , que son molt bons.
ResponEliminaÉs veritat que a vegades no t'imagines un sabor, però aquest punt àcid suavitzat per la crema de llet trobo que li va molt bé al pollastre.
ResponEliminaÒscar,
Doncs jo recullo el teu suggeriment de provar-ho amb llima, a veure què tal!.
Carme,
Em va fer gràcia fer el capdell negre per allò dels contrastos de colors.
Maria,
Doncs au, a fer llarga la llista de pendents, com la meva. Hi ha tantes coses...
Dolors,
Segur que amb aquest pollastre pota negra la recepta encara seria més bona!.
És veritat que a vegades no t'imagines un sabor, però aquest punt àcid suavitzat per la crema de llet trobo que li va molt bé al pollastre.
ResponEliminaÒscar,
Doncs jo recullo el teu suggeriment de provar-ho amb llima, a veure què tal!.
Carme,
Em va fer gràcia fer el capdell negre per allò dels contrastos de colors.
Maria,
Doncs au, a fer llarga la llista de pendents, com la meva. Hi ha tantes coses...
Dolors,
Segur que amb aquest pollastre pota negra la recepta encara seria més bona!.
Umm sens dubte aquesta salseta ha de ser boníssima!! apuntada...petonets
ResponEliminaQuan era petita sempre volia que la meva mare em fes pollastre amb llimona, una bona combinació!
ResponEliminaPollastre amb crema de llimona... aquesta sí que no l' he provat mai, és molt original, suposo que també molt bo.
ResponEliminaptns.
Em sembla una gran combinació i a la imatge llueix de valent... llàstima que encara no gaudim de les olors a través de la pantalla!
ResponEliminaSalut.
Mª José,
ResponEliminaEra ben bona, a més, en va sobrar una miqueta que va servir per acompanyar un llom a la planxa.
Cristina,
Jo crec que la llimona agrada o no agrada, no hi ha mitges tintes, i a mi m'agrada!.
Anna,
És una salseta cremosa amb el punt àcid de la llimona, que fa bona companyia al pollastre.
Manel,
Tant de bo poguéssim gaudir de les olors a través de la pantalla i també estaria bé poder sucar-hi pa, je, je
El pollastre queda bé de totes les maneres possibles, és com aquella peça que tens al fons de l'armari que combina amb tot i que sempre et fa quedar bé!! com sempre Glòria un suculent plat que fa venir salivera.
ResponEliminaVisca el pollastre i els seus pernilets!
Tot plegat un plat molt atractiu i complet. M'ho apunto
ResponEliminaUna abraçada
Glòria, el pollastre amb els cítrics lliga a la perfecció, així que no tinc cap dubte que aquesta recepta ha de ser boníssima! :)
ResponEliminaPetons!