diumenge, 19 de setembre del 2010

SANDVITX D’ALBERGÍNIA I MOZZARELLA FRESCA

El Josep Àngel, en el seu bloc Olleta de verdures, ens explicava que ha estat fent dieta de la mà de la Rosa Maria, i que no li ha suposat cap esforç, al contrari, que li sap greu que ja li hagi donat l’alta. Tal com li vaig comentar a ell, veure els seus resultats em va animar a fer el mateix, ja que per problemes d’esquena he de rebaixar una mica de pes, per tant, compartim dietista.

Com a mostra de la dieta, aquí us deixo una recepta que em va passar la Rosa Maria, per a un sopar, sí, sí!, això per sopar, amb un gaspatxo per davant i un iogurt per postres. A més, també es pot compartir amb els de casa, segur que els agradarà!.

Ingredients per a 4 persones:

- 4 fulles d’alfàbrega fresca
- 1 albergínia grossa
- 1 bola de mozzarella fresca light
- 8 llesques de pa de motlle (mida mitjana)
- Oli d’oliva
- Sal

Preparació:

Posar a escalfar el forn a 200º.

Rentar i tallar l’albergínia en rodanxes, salar-les força per les dues cares i deixar-les en un escorredor uns 5 – 10 minuts que plorin. Passats els 5 – 10 minuts, rentar bé les rodanxes d’albergínia per tal d’eliminar-los bé la sal i eixugar-les amb paper absorbent.

Disposar les rodanxes d’albergínia en un plat, tirar-hi un raig d’oli i coure-les al microones, tapades, a potència màxima uns 4 – 5 minuts. També es poden coure a la planxa.

Tallar la bola de mozzarella en rodanxes i muntar els sandvitxos col•locant sobre una llesca 1 – 2 rodanxes de mozzarella, 1 – 2 rodanxes d’albergínia, 1 fulla d’alfàbrega i un raig d’oli d’oliva. Tapar amb l’altra llesca de pa. Per als de casa, podeu ser més generosos en el farcit.

Col•locar els sandvitxos en una safata per al forn i escalfar-los uns minuts o fins que les llesques es torrin al gust.

Aquest sandvitx també es pot menjar fred, per tant també pot ser una opció de “menjar per endur”.

27 comentaris:

  1. Amb aquests plats segur que no t'avorriras fent una mica de dieta!!! Quina pinta que té aquest sandwitx...mmmmmmmm!!!! Em copio la idea...a veure si cau demà!!! :)
    Petunets,
    Eva.
    Pd. molt bonic el nou look del blog!

    ResponElimina
  2. Glória, de veres que en a´agradat molt aquest sandvitx, tota vegada que l´alberginia em agrada consevol preparat, cópie la recepta.....abraçades parella..........paco

    ResponElimina
  3. Oh, quin entrepa més bo, a mi ja m'anirà bé, ja, o sigui que demà ja sé què soparem..

    ResponElimina
  4. Glòria,
    Així, amb la mozzarella fonent-se ha d'estar molt bo.
    Per a mi un de calentet, gràcies.

    ResponElimina
  5. Deliciosa!! casi costa creure que és de dieta, ha de ser ben bona i a més segur que amb gana no et quedes...petonets

    ResponElimina
  6. us ha quedat molt maco, el bloc, amb la nova imatge, i molt endreçat, amb les pestanys per cada tema. i el sandvitx, la veritat és que no sembla de règim, així sí que fa de bon fer!

    ResponElimina
  7. Noia, ara que he deixat la carn, m'apunto aquest sandvitx en el número 1 de la llista!
    Sempre va bé rebaixar una quilets, jo ho faig corrent!
    Petonets

    ResponElimina
  8. Ho tinc claríssim!, si mai haig de fer dieta ja sé on haig d'anar.L'entrepà és una meravella, m'encanta!Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Una combinació taaaaaaaaaaaaaan bona. Caram, se'm fa la boca aigua...m'encanta com es desfà la mozzarela en sandwitch (els bikinis els faig molts cops amb mozzarella, hehe).

    Deliciós.

    ResponElimina
  10. Josep; Dietes de aquest tipus, són benvingudes, que bona aquesta combinació tant i tant deliciosa.
    Que vagi de gust Glória i també el Josep.

    ResponElimina
  11. Aquesta noia és la millor dietista del món mundial!! em penso que agafaré visita amb ella!! Gràcies Glòria, moltes gràcies per explicar-ho. Esperem que la teva esquena vagi millorant!

    ResponElimina
  12. La Rosa Maria tindrà cua...! aquestes dietes amb aquests plats es poden fer! Un sandvitx espectacular!

    ResponElimina
  13. L'albergínia i la mozzarella lliguen super bé...
    Em sembla que amb plats com aquests tots voldríem seguir aquesta dieta ;)

    ResponElimina
  14. Aquestes receptes són d'agrair, la dieta és fà més realaxada i el teu sandwitch surt de la pantalla.

    Muas!

    ResponElimina
  15. Moltíssimes gràcies Glòria! I celebro que us agradés el sandvitx! Jo també el faig de tant en tant a casa, el trobem boníssim.
    I celebro també que et sentis tan a gust amb la dieta. És que cal que comencem a desmitificar (tot i que som conscients que costa i molt) la paraula dieta, perquè ja es veu que no és ni de bon tros tan dolenta com ens han volgut fer creure durant molt de temps.
    Si és que no hi ha ni aliments bons ni dolents, sinó bons o mals hàbits.
    Que vagi de gust!

    ResponElimina
  16. Guau! amb aquesta delícia és ben fàcil de fer dieta!
    Petons!

    ResponElimina
  17. Tots el ingredients m'agradan molt.
    El conjunt boníssim.
    Fin dimecres
    Isabel

    ResponElimina
  18. d'entrada sembla més temptador que la majoria de "mixtos" que es veuen per arreu...
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Quina meravella, ha d'estar bonissim. He fet un munt de dietes i totes han estat avorrides i monòtones. Gràcies per compartir l'info. Una abraçada

    ResponElimina
  20. m´agrada el bloc i el entrepà també!!!!!

    ResponElimina
  21. Glòria, hola guapa!
    Espero que aviat et recuperis, aquesta dieta no deu agobiar, tot el contrari ;) Quin sandvitx més exquisit! Una meravella! Gràcies per compartir-ho :)
    Petons per en Josep i per tu!

    ResponElimina
  22. Fent aquesta dieta, menges més del que menjo jo per sopar!!!
    Espero que aconsegueixis ben ràpid estar bé de l'esquena!
    Petons

    ResponElimina
  23. Per alusioooooooooooooooooooooooooooooooons! jajajaja
    Efectivament, és que amb aquests plats no sembla que facis dieta! Jo també la vaig gaudir molt! Ara bé, vaig a presentar-li una queixa a Rosa Maria ara mateix: aquest entrepà no me'l va posar mai, a mi! jajajaja
    Felicitats per la dieta i també pel bloc: com diu Manel, us ha quedat molt maco i molt endreçadet...

    Salut, bonics!

    ResponElimina
  24. Ho he provat avui sense alfabrega i queda molt bé :-)

    ResponElimina
  25. M'has donat una magnífica idea, Glòria, amb aquest sandvintx, ja que un dels problemes que comporta el meu horari és el del dinar: acabo cansant-me de tot.

    Aquesta setmana me'n faré un dia a la vigília per emportar-me'l fred l'endemà. Encara que signifiqui una mica més de feina, però, l'albergínia la faré a la planxa, ja que moltes vegades me la faig així perquè m'encanta com queda.

    ResponElimina
  26. Ostres, quina bona pinta, aquest sandvitx! N'havia fet d'albergínia amb formatge de cabra (boníssim, també), però de mozzarella, no. Això cau segur (aquesta setmana i tot, segurament, hehe)!

    ResponElimina