dijous, 30 de desembre del 2010

TOCATS PER LA TRAMONTANA

Això deu ser el que ens passa a nosaltres, ja que quan tenim ocasió enfilem cap a l’Empordà.

Com que ara teníem un parell de dies lliures entre Nadal i Any Nou, hem fet una escapadeta que alhora hem aprofitat per anar a sopar al Mas Pau d’Avinyonet de Puigventós, cosa que teníem pendent des de feia temps.

De pujada, vam aturar-nos a Girona, ja que ens agrada molt passejar per la part antiga de la ciutat i molt especialment pel call jueu. Vam reposar forces dinant al restaurant El Pou del Call, que sempre ens ha deixat satisfets per la seva acurada cuina i per la magnífica relació qualitat-preu.

Al vespre vam arribar al Mas Pau, una antiga masia del segle XVI restaurada i decorada amb gran quantitat de peces d’antiquari que ambienten perfectament el menjador i les sales de l’edifici principal. Havíem llegit moltes coses sobre aquest restaurant, gairebé totes positives, per tant, estàvem encuriosits per veure amb què ens sorprendrien el Xavier Sagristà i el Toni Gerez, antics cap de cuina i de sala del Bulli.

El menú degustació de tardor va ser: (la numeració dels plats és la que apareix a les fotos):

1)    Cargolina de pa amb tomàquet i pernil (original)
2)    Cacauets garrapinyats a la mostassa (viciosos)
3)    Magdalena de sobrassada (enigmàtica)
4)    Gominola de vermut negre amb aire d’olives (aromàtica)
5)    Cornet de crema de coliflor amb ous d’arangada (espectacular)
6)    Pasta de foie-gras amb ceps, carxofes i oli de tartufo (esplèndida)
7)    Crespells de bonítol (gustós)
8)    Sopa de bolets amb bou de mar i carbassa (sopa senzilla amb un magnífic acompanyament)
9)    Corball amb suc de rostit i castanyes (contrast de sabors)
10)  Mar i muntanya de rable de conill amb sèpia (correcte)
11)  Teula de castanyes amb escuma de ratafia, gelat de coco i cruixent de  moniato (sensacional)
12)  Lingot a les tres xocolates (deliciós)
13)  Petits-fours (dolcíssims)

Com podreu observar, la presentació va ser impecable i el festival de sabors de què vam gaudir va ser extraordinari. De totes maneres, i després d’àrdues deliberacions, destacaríem per sobre de tots, la cargolina de pa amb tomàquet i pernil, el cornet de crema de coliflor, la pasta de foie-gras amb ceps, la teula de castanyes amb escuma de ratafia i el lingot a les tres xocolates.  Va ser una gran vetllada que va durar més de tres hores.


L’endemà, i després d’un magnífic esmorzar al mateix menjador on hores abans havíem sopat, vam començar un petit recorregut per diversos poblets de la zona. En aquesta escapada empordanesa vam visitar Avinyonet de Puigventós, que té com atractiu principal l’església de Sant Esteve, ubicada dins del recinte del Castell de la Comanda Hospitalera. Després vam aturar-nos a Sant Llorenç de la Muga per admirar i passejar pel seu recinte medieval emmurallat. També vam anar a Cistella, on cal destacar l’església de Santa Maria que conserva una esplèndida portada romànica del segle XII, tot i que l’església va ser reconstruïda el segle XVIII. Vam acabar el nostre recorregut per l’Alt Empordà a Agullana, on cal destacar el magnífic conjunt romànic (segle XIII) de Santa Maria d’Agullana. A més, passejant pel poble es poden observar uns quants edificis modernistes com l’asil Gomis o la casa Estela, fruit d’un passat molt pròsper gràcies a la industria surera. D’Agullana vam posar rumb cap a La Jonquera i des d’allà, carretera i manta fins a Barcelona.


Des de el cafè de nit us desitgem un molt bon any nou ple d’alegries i pau. 

27 comentaris:

  1. Però quina passada de tot: de menjar, d'estada, de visites! Ara bé, una altra vegada que passeu per Girona, aviseu, que us vindré a conèixer, ni que sigui per dir-vos holaaaaaaa! Bon any, a gaudir-lo!

    ResponElimina
  2. Mare meva!!! Quin goig de dinar!!! Tot té una pinta i una presentació fantàstica!
    A nosaltres també ens agrada escapar-nos per allà dalt, vam ser a Girona pel pont de la Constitució i ara tenim pendent pujar per terres bisbalenques a veure uns bons amics... que bé s'hi està per allà dalt!

    bona entrada d'any macos!
    Petons,
    Sandra i Xavi

    ResponElimina
  3. Esto es vida lo demas son cuentos.A disfrutar parella que la vida son 4 dias y ya dos han pasado.
    Bon Any Nou
    Miquel

    ResponElimina
  4. Caram, això sí que és fer unes mini vacances de categoria... completes del tot!
    M'apunto la recomanació del Mas Pau, que no coneixia...
    Que tingueu una bona entrada d'any i un feliç 2011, una abraçada!

    ResponElimina
  5. Ben fet que feu, demostreu saviesa i coneixement passejant per aquestes contrades meravelloses. El sopar, dels que valen molt la pena. Queda mentalment anotada la referència :)

    Que tingueu una molt bona entrada d'any, i una molt bona continuació d'any i un molt bon de tot en general!! :D

    ResponElimina
  6. L'Empordà és la meva segona terra, des de ben petita que hi passo els estius. M'agrada molt anar a passejar pels poblets, no s'acaben mai. Durant un parell d'anys vam llogar una casa a Sant Llorenç de la Muga i des de llavors que cada estiu hi anem a passar un dia. Bon any!!

    ResponElimina
  7. Hola,
    Quina manera més bona de gaudir de tot! L’estada, el sopar, els passejos... M’alegro molt que hagueu pogut fer-ho i desitjar-vos que tingueu moltes més ocasions el proper any per repetir-les! Una abraçada,

    ResponElimina
  8. L'empordà té un encant especial...i més si és d'aquesta manera!!!!
    Un petonàs i els meus millors dessitjos per l'any nou!!
    M

    ResponElimina
  9. Quina sortida més xula!! Me'n feu venir ganes...je,je Un petó i BON ANY!!

    ResponElimina
  10. em sembla que us copiarem,(si no és massa car) quin poble tan maco! moltes moltes felicitats i bon any!

    ResponElimina
  11. Nosaltres vam ser-hi deu fer uns 5 anys, també ens hi vam quedar a dormir i esmorzàrem allà. Va ser un gran cap de setmana, i ara gràcies a vosaltres ho hem tornat a reviure. Són genials estimats amics. Us desitgem el millor! Visca la tramuntana!

    ResponElimina
  12. El que donaria per probar els cacahuets garrapinyats a la mostassa...,el corball i la teula!...ummmm...Una entrada molt treballada i com sempre de luxe amb aquesta preciositat de fotografíes tant de les menges com dels indrets. FINS D'AQUÍ A UNA ESTONA!, GLORIA,ET DUC EL RAÏM!!!PETONETS.

    ResponElimina
  13. Quin parell de dies més ben aprofitats... i el menú que us van servir no té desperdici.

    Bon final i començament d'any. Felicitats!!!

    ResponElimina
  14. BON ANY PARELLA!! Parlem a la tornada!!
    Una abraçada
    Cristina

    ResponElimina
  15. Quin luxe de sopar i de mini vacances!!!
    Molt bon any!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Tocats per la distinció, això és el que esteu vosaltres i que duri!
    Bon Any amics!

    ResponElimina
  17. Mare meva¡¡¡
    Quina degustació.......i quina sortida mes xula.

    Una abraçada i un Bon 2011

    ResponElimina
  18. Despues de un año de no ver tierra, por que la guerra me lo impidió, estimats Gloria y Josep, inmejorable ésa escapada L´Ampordá, i que el any 2011 sigui venturós........paco

    ResponElimina
  19. Això si que és una escapada gastronòmica i artística!!! Déu meu, quin àpat!!! No sabria dir quin plat m'ha semblat més abellidor. La presentació de tots ells, impressionant!!! Les vistes dels llocs molt boniques, com sempre. A nosaltres també ens agrada molt Girona. És una ciutat preciosa. Ara, de la resta de llocs que esmentes, no en sabia res.
    No cal dir que queda apuntadíssim aquest post, per si mai ens perdem per l'Empordà. Salutacions

    ResponElimina
  20. Un àpat de luxe i una escapada ben inigualable...
    Que tots els vostres desitjos i anhels trobin lloc a la vostra vida aquest any que acabem d'encetar.
    Bon any nou!
    Besades

    ResponElimina
  21. Bonne Année! C'est toujours délicieux de faire un tour par chez vous!

    ResponElimina
  22. Passava per desitjar-vos un feliç any nou...ja veig que no vos ho passau malament eh ;) petonassos!!!!

    ResponElimina
  23. Bon any Glòria i Josep!!!! Ohhhhhh...Nosaltres hi vam estar al 2004 i ens va encantar!!!! Vam acabar tan tips que l'endemà amb l'esmorzar no podíem!!
    M'encantaria tornar-hi! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  24. Quin viatget més bonic i quines fotos més abellidores. Una vegada vam anar a Girona i ens va encantar, algun dia haurem de tornar. Vos desitge un feliç any nou 2011. Una abraçada.

    ResponElimina
  25. Josep, Glòria. Això si que és una bona elecció!!! Les terres gironines són genials, oi? jejejeje. I aquests àpats ho acaben de fer rodó!
    Ah! i molt bon any nou, ens continuarem visitant durant aquest any.
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  26. Ah, quin goig tot plegat! i, per acabar-ho d'arrodonir, la música dels Sopa de Cabra. Ja sabeu que no sóc giare aficionat a la música rock, però aquest grup m'ENCANTA!

    Una abraçada!

    ResponElimina