dimecres, 5 de gener del 2011

ÀNGEL CAIGUT

Darrerament els escriptors suecs de novel·la negra estan de moda.  Nosaltres teníem una imatge de la societat nòrdica totalment mitificada i ells, a través de les seves narracions, ens n’han donat una de totalment diferent.

En l’aspecte novel·lístic també han aportat tota una sèrie d’històries molt més  enigmàtiques i sinistres que les habituals, protagonitzades per uns “dolents”, molt dolents, integristes i fanàtics, i uns “bons” molt humans, plens de contradiccions i febleses.

L’autora d’Àngel Caigut és Asa Schwarz que fins l’any 2006 en què es va dedicar a escriure, era consultora de l’empresa de seguretat Nexus. Des del 2008 compatibilitza la seva feina d’escriptora amb la de consultora externa especialitzada en informació a Cybercom, per tant, és una experta en hackers, virus i adreces IP’s.

Àngel Caigut està protagonitzada per Nova Barakel, una jove activista de Greenpeace, que ha d’afrontar la mort de la seva mare i al mateix temps es veu involucrada en els terribles assassinats de l’important directiu d’una de les empreses sueques més poderoses i la seva dona. La Nova ha de fugir, ja que hi ha moltes proves que la situen al lloc dels fets, i comença a investigar pel seu compte descobrint punts foscos en la mort de la seva mare i unes estranyes cites bíbliques que apareixen tant a l’escenari del crim com a casa de la seva mare.

Asa Schwarz
La investigació policial la porta a l’Amanda, una inspectora de policia força independent i que en la persecució de la Nova, també es veurà immersa de ple en la trama d’uns sinistres personatges, els nefilim, uns “àngels caiguts” (meitat àngels, meitat humans), que segons els relats bíblics, Deu va voler castigar i fer-los desaparèixer amb el diluvi universal.

La història enganxa, i tal i com avança, van apareixent nous i sorprenents fets que donaran un tomb insospitat al desenvolupament i desenllaç final del relat.

Segons sembla, l’autora fa poc que ha enllestit la segona entrega d’aquesta sèrie, on continuaran les peripècies de la Nova Barakel i dels enigmàtics “àngels caiguts”.  Esperem que amb l’èxit assolit a tot el món amb aquesta primera novel·la, l’aparició de la segona no es faci esperar massa. 

14 comentaris:

  1. Hola Josep, ostres és el llibre que estic llegint ara mateix. Me'l van regalar per Nadal i estic totalment enganxada. La veritat és que tinc predilecció per la novel-la sueca, i la cosa ja ve de temps des que vaig llegir Roseanna(Maj Sjöwall i Per Wahloo)fa una barbaritat d'anys...Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Ja el tinc apuntat a la llista, a mi la novel·la negra del nord també m'ha enganxat, je je je...

    ResponElimina
  3. Tot i que mai m'havia agradat la novela negra, ultimment hi etic totalment enganxada.
    Prenc nota d'aquesta recomanació.

    Ptnts i bon 2011!!!!!!

    ResponElimina
  4. Maia - Espero que t'ho passis tan bé com jo.

    Gemma - Benvinguda al club.

    Xaro - A mi, anar intercanviant novel·la negra i novel·la històrica es el que més m'agrada.

    Una abraçada a les tres

    ResponElimina
  5. Hola,
    M'han regalat alguns llibres, però aquest me l'apunto per que llegint les vostres explicacions segur que m'agradarà. Petons,

    ResponElimina
  6. Caram, quin llibre tan interessant. Dels que em poden enganxar i molt :)))

    ResponElimina
  7. Hola Josep:
    Vos explique-ho tan bé.
    Que ting unes ganes terribles de complar-lo.
    Us tindran que donar comissió.
    Una abraçada i un bon any per tú i per la Gloria.
    ISABEL

    ResponElimina
  8. Sí que deu enganxar la novel·la, des de Millenniun estan pegant fort, els suecs. Jo tinc tants llibres pendents de llegir i tan poc de temps per fer-ho (només puc per la nit, i em gite tard...) que no sé quan començaré. Era un dels meus propòsits de l'any, m'hauré de fer la idea. Una abraçada.

    ResponElimina
  9. Eri - Encara que molts diuen que regalar un llibre es poc original, a mi m'encanta regal-ne i que me'n regalin.

    Òscar - Enganxa, i molt!, t'ho asseguro.

    Isabel - Ja m'agradaria tenir comissió per parlar d'alguna cosa, però que hi farem, segur que els bons cuiners com tu tampoc en tenen del gremi d'hosteleria, oi?.

    Asela - Això de tenir un grapat de llibres pendents i no tenir temps per llegir (o només poder fer-ho de nit) es un problema per a tots els que s'han de llevar d'hora i durant tot el dia van de bòlit, però que hi farem.

    Una abraçada a tothom i gràcies pels vostres comentaris.

    ResponElimina
  10. Recomanació anotada encara que la novel.la negra no m' agrada massa...

    ResponElimina
  11. A casa la novel·la negra és un gènere que no tractem gaire, però has fet una explicació tan detallada de l'obra que donen ganes de començar a llegir-lo.
    El poso a la llista, que ja comença a ser llarga...

    ResponElimina
  12. Anna, Margarida,
    Gràcies pel vostre comentari, tot i no compartir l'afició per la novel·la negra. Jo em vaig començar a aficionar a les intrigues novel·lesques, llegint, fa molts anys, l'Agatha Christi i posteriorment m'he anat enganxant a personatges creats per altres autors fins arribar a l'actual "onada" de suecs.
    Una abraçada a les dues

    ResponElimina
  13. Josep, doncs amb el teu comentari ja m'has enganxat. Avui mateix em poso a buscar el llibre a veure i llegeixo alguna cosa amb cara i ulls, perquè últimament no els encerto.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  14. Gemma,
    Si el que busques es una novel·la distreta amb intriga i que enganxi, crec que aquesta ho pot ser, al menys ho ha estat per a mi.
    Una abraçada

    ResponElimina