En un taller d’aperitius de primavera que va fer a Artero, l’Eva Hausmann, autora del bloc Cocinanblock i propietària del restaurant Olea, d’Olesa de Montserrat, ens va proposar diverses tapes, totes delicioses. Aquesta és la que em va agradar més perquè a banda que la combinació de sabors i textures era boníssima, queda molt vistosa i no dóna gens de feina, per tant, perfecta per tot!.
Ingredients:
Tonyina tallada a daus
Tomàquets madurs
Ceba tendra
Chips de ceba (els podeu trobar a Farinetes Baltà)
Alfàbrega
Oli d’oliva
Vinagre
Sal
Pebre
Pelar els tomàquets, treure’ls les llavors i tallar-los a daus petits. Picar la ceba tendra i l’alfàbrega, barrejar-ho tot en un bol, amanir al gust i reservar a la nevera.
En una paella ben calenta, marcar els daus de tonyina i coure’ls segons el gust de cadascú, més cuits o més crus de dins. Salpebrar-los.
Per presentar la tapa, cobrir cada dau de tonyina amb el tàrtar de tomàquet i ceba i decorar amb els chips de ceba.
Os3, quina risa...l'Eva és la cosina d'una noia que ve amb mi a cuina!!! :) Es veu que val molt la pena anar al restaurant...jo mai hi he anat per això!!!
ResponEliminaFa molt bona pinta aquesta tonyina!!!!
Avui he fet les vostres croquetes de pollastre de la Rusca...demà li donaré a probar al Jan per sopar!!! jijiji!
Petunets,
Eva.
Gloria soc el segón en arribar, puc tastar-lo, vaja pinta més bonica..........paco
ResponEliminaQueda preciosa aquesta tapeta, molt vistosa i segur que més bona!!
ResponEliminaLa farem segur :)
Petonets
Sandra
m'encanta la tonyina fresca! i aquests daus són fantàstics!! apuntadíssims. Petonets guapos
ResponEliminaun aperitivo como bien dices Gloria facil,bueno y muy vistoso,me encanta y claro a pendientes
ResponEliminapeto
miquel
Eva,
ResponEliminaNosaltres tenim pendent anar al restaurant de l'Eva amb l'Albert Galceran del bloc Moments d'Òpera, que són amics. I és que el món és ben petit, eh?.
A veure què li semblen les croquetes al Jan!. Per cert, ja menja croquetes???.
Paco,
I tant que els pots tastar!. Encara que no sé com ho farem a distància, je, je.
Sandra,
És deliciosa i molt bonica i si la tonyina es cou al punt, queda molt tendreta, que bona!!!!
Judith,
Per a un pica-pica, queden molt bé i amb la cebeta cruixent, ummmm !!!
Quina bona pinta per una tapeta!!!
ResponEliminaM'agrada la presentació.
Petonets.
Tenia uns daus de tonyina que no sabia què fer-ne, ara ja ho sé!.
ResponEliminaUna tapeta ben elegant i ben bona. La tonyina sempre lliga amb tota hortalissa vermella, què ho fa?
;) petons!
Uns dauets delciosos amb tots els gustos del món. Mediterranis i amb olor de mar i d'estiu, mmm... Imagino que la resta d'aperitius també devien ser sensacionals!
ResponEliminaHola!
ResponEliminaSi que és veritat que ho té tot. Apuntada, apuntada!! Petons
Glòria,
ResponEliminaQuin entrant més fàcil de preparar i sens dubte exquisit.
La presentació, com sempre, esplèndida.
Una abraçada.
Molt bona recepta, la propera vegada que compri tonyina la faré així perquè sempre la preparo igual i no pot ser :) petonets
ResponEliminaVeient aquesta recepta ja s'intueix que aquest taller devia ser un festival!! ;)
ResponEliminaQuins daus més bons!!
Petons!
M' encanten aquests aperitius, una mossegada deliciosa.
ResponEliminaM'agrada molt aquest tipus de tapetes, fresques i ràpides. Heu de provar també de posar-li al tartar uns daus d'alvocat, queda també boníssim i li dóna un toc de cremositat. Una abraçada.
ResponEliminaEncara que la tonyina no es massa el meu fort, aquesta preparació la provaré perquè es d’una cuinera del meu poble jejejeje
ResponEliminaPetons
Sión - fem un mos
Al congelador tinc uns filets de tonyina i m'has donat una idea perfecta per a cuinar-la!
ResponEliminaM'ha encantat la foto... Fa venir la gana! :)
Una abraçada a tots dos!
visca la imaginació i la varietats en els entrants!
ResponEliminaQuè bona!
ResponEliminam' encanta cuinar amb tonyina fresca!!!! m' apunto aquesta recepta!!!
ResponEliminaFelicitat pel blog, l' acabo de descubrir!
Petonàs, cosasdemicocina.blogspot.com
Hola acabo de arribar al vostre blog i dir-vos que aquesta recepta es una delicia,m'encanta la tonyina i dir-vos que la presentació es de luxe i apetitosa.
ResponEliminaEn quedo a la vostra cuina i amb els vostres seguidors i m'encanten les teves receptes.
Un petonet guapos.
Gemma,
ResponEliminaÉs un caprici, oi?
Elena,
I sobretot, no dóna massa feina, que quan ens hi posem a fer tapes, n'hi ha que són moooolt entretingudes!.
Manel,
I també es podria fer la mateixa proposta com a plat principal, així n'hi ha més, je, je.
Ma José,
No, no, que s'ha de variar, que si no, ens cansem!
Mercè,
Va fer quatre tapetes, però aquesta em va robar el cor ràpidament. A veure si en faig una altra!.
Anna,
És una delícia!
Asela,
ResponEliminaM'apunto això de l'alvocat, segur que quedarà molt bé!.
Sion,
I tant que has de fer honors a la cuinera del teu poble. La coneixes?
Xavier,
Doncs ja ho saps, ja tens sortida per a aquesta tonyina que tenies en reserva!.
Manel,
Me n'alegro que t'agradi, tu que ets força aficionat a les tapes en petit format.
Sara Maria,
Totalment d'acord, boníssima!!!!!!!!.
Patricia,
Benvinguda al Cafè de Nit. Aniré a visitar el teu bloc amb tranquil·litat, segur que hi trobaré cosetes molt interessants. Amb el teu permís, t'enllaçaré per visitar-te tot sovint!.
Ague,
Benvinguda al Cafè de Nit. Donaré una volteta pel teu bloc, segur que hi haurà coses que m'agradaran molt!. Amb el teu permís, t'enllaçaré per tenir-te ben a mà!
M'encanta la tonyina!!! Trobe que t'ha quedat molt i molt abellidor. M'ha fet gràcia això del "tartar de tomata". Me l'apunte. No cal dir-ho!! Salutacions
ResponEliminaNois...
ResponEliminaQuina cosa mes bona amb el tarter de verdures (bé de tomàquets) que li han de donar un toc deliciós, a més estan al just punt que a mi m'aghrada.
Molt be parella, un petonàs!
Apuntat, quina meravella! M'adono que faig poca tonyina
ResponElimina