divendres, 5 d’agost del 2011

AM (3) MARILYN MONROE (Elton John)



A l’Agost Musical d’avui, volem retre un petit homenatge a un dels mites del cinema del segle XX. El seu nom, Norma Jeane Baker, coneguda a tot arreu com Marilyn Monroe. I és que el 5 d’agost de 1962, amb només 36 anys, va aparèixer morta al seu llit, i a dia d’avui, encara no se saben les circumstàncies exactes del què va passar. Deixant de banda la llegenda i les mil possibles explicacions que s’han donat, ens centrarem en la cançó Candle in the wind, que el músic britànic Elton John li va dedicar en el seu disc Goodbye Yellow Brick Road l’any 1973.



8 comentaris:

  1. Josep, els de la meva edat, trobre que estavem enamorats de la inmensa Marilyn, y aquesta cançó del elton es pressiosa..........paco

    ResponElimina
  2. Paco,

    El dia que va morir la Marilyn, recordo que era de vacances en un poble de muntanya. Jo era molt petit i no entenia el que parlava la gent. Amb els anys he anat veient pel·lícules seves i en cada una d'elles, la Marilyn, m'enamorava una mica més.

    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Home, jo no estic enamorada d'ella ( jaja) pero les seves pelis, m'agraden i la canço de l'Elton es una passada..
    Petonets

    ResponElimina
  4. Gemma,
    Je, je, ja saps el que vull dir.
    La cançó?, sempre ha estat una de les que més m'ha agradat de l'Elton John, en aquell disc estava amb "goodbye yellow brick road" una de les cançons preferides de la Glòria de sempre.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Tot un símbol del cinema,i la canço del Elton John m'encanta. Per cert, tenias que ser moooolt petit, no? ;)

    ResponElimina
  6. Maia,
    Quan va morir la Marilyn crec que tenia 10 anys recent fets, i naturalment no havia vist cap pel·lícula (era pecaminós veure segons què). O sigui, que ja tenim una edat, eh?.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Doncs ahir sortia publicat al diari Ara que el Museu municipal de Palafrugell fa una exposició de fotos i documents de Norma Jean abans de ser una estrella famosa. I no sé si avui projectaven una de les seves pel·lícules.
    La foto que has posat a dalt de tot és maquíssima!
    Hi ha qui la considera una rossa tonta, però penso que si va arribar tant amunt (venint de tant avall), és que era prou llesta! A moltes fotos està guapíssima! I la cançó és preciosa!
    Petons

    ResponElimina
  8. Margarida,
    Els tòpics de que "els guapos/es son tontos/es i els lletjos/es son inteligents" sortosament han desaparegut, tot i que veient alguns programes de TV a vegades penses que potser no del tot.
    Una abraçada

    ResponElimina