Aquesta és la segona vegada que faig un escabetx i he de dir que és la mateixa recepta, que vaig veure al núm. 106 de la revista CUINA, intentada per segona vegada. És una recepta del Quicu Vera, un xef badaloní i free-lance, que fa classes i tallers de cuina i que alhora col·labora en diferents mitjans de comunicació.
Un dels ingredients de la recepta és el vinagre balsàmic i la primera vegada que la vaig fer, sense pensar en les conseqüències, vaig fer servir balsàmic de Mòdena negre, per la qual cosa, el conill va quedar bo però, diguem que una mica morenet i poc estètic, per què ens hem d’enganyar!. Em vaig quedar amb les ganes de tornar-lo a fer quan trobés balsàmic blanc, però no hi havia manera, fins que la Gemma (Caprofiti) en va trobar i me’n va regalar una ampolla.
Així doncs, amb aquesta recepta participo en la recepta del 15 de setembre, dedicada als escabetxos. I recordeu, sobretot, vinagre balsàmic blanc!.
Ingredients per a 4 persones:
½ conill de la part de les cuixes
½ pebrot verd
½ pebrot vermell
½ ceba
½ pastanaga
250 ml d’oli d’oliva verge extra
50 ml de vinagre balsàmic (blanc)
50 ml de vinagre de vi blanc
Sal
Pebre negre
1 fulla de llorer
Barreja d’enciams per al buquet d’amanida
Tallar el conill en vuit parts, assaonar-lo amb sal i pebre i fregir-lo lleugerament en una miqueta d’oli. Quan comenci a enrossir, abocar-hi el vinagre de vi blanc, deixar-lo reduir i apartar-lo del foc.
En un cassó a banda, posar-hi els ingredients de l’escabetx tallats a daus: els pebrots verd i vermell, la ceba i la pastanaga. Posar-hi també el conill i cobrir-ho amb l’oli i el vinagre balsàmic, trencar la fulla de llorer i empolsar-la per sobre. Deixar que confiti a foc suau durant 25 minuts.
Deixar temperar l’escabetx de conill i servir-lo acompanyat del buquet d’amanida i de les verdures de l’escabetx.
O sigui.... que una miqueta d'aquesta recepta es mérit meu!!!!! jajaja.
ResponEliminaEs broma,eh!A quedat amb una preséncia exel.lent!!! Amb el vostre permís, prenc nota de la recepta.
Petonets.
Precisament vinc del blog Fem un mos i ja veig que l'escabetx de conill és el que ha triomfat més.
ResponEliminaTeniu raó que el vinagre balsàmic blanc costa molt de trobar... I amb el conill, li ha d'anar molt bé!
Doncs no sigueu així i digueu on el trobeu no? hahahahaha :D
ResponEliminaVaja, la Gemma i la Gemma concretament, no pas els cafeteros que ja em queda clar que tampoco ho sabeu del cert :)
Abraçades per a tots :)
Ummm boníssim, aquest vinagre li deu donar un gust molt bo!!!!!
ResponEliminaPetonets
Quina pinta!!!!!
ResponEliminaEl toc del balsàmic, un encert.
ES veritat, a on o trobeu?
Petons
Gloria, el conill escabetxat, es una maravilla per a mi, un plat molt conseguit........paco
ResponEliminaOstres, amb balsàmic! Què bo, no he provat mai el blanc! De moment el conill és la recepta guanyadora, i tots són diferents!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons i fins dissabte!!
Sandra
ja veig que avui el protagonista és el conill! us ha quedat una presentació de luxe!!! petonets
ResponEliminaHola de nou! Ja feia temps que no passava per ací, ara ja hem tornat de vacances i torne a passejar-me pels blocs. Quin conillet més bo que heu fet, m'encanta l'escabetx i la manera com l'heu cuinat i presentat, ha quedat molt bonic amb el bouquet de verduretes. No savia que hi havia vinagre balsàmic blanc, això m'ho he d'apuntar. Besets.
ResponEliminaÉs el segon conill que veig i tots fan una pinta boníssima!
ResponEliminaNo he tastat mai el vinagre balsàmic de vi blanc, de fet em sembla que no l'he vist mai enlloc. S'haurà de buscar que ara tinc ganes de tastar-lo! :)
Molts petonets!
m'encanta el conill en escabetx, i veig que hi ha uns quants blocs que l'han triat per a aquesta convocatòria de la recepta del 15. però no n'havia vist cap amb vinagre balsàmic, serà qüestió de provar-lo perquè té molt bona pinta!
ResponEliminaGlòria, la presentació és de luxe. Ja ens direu on trobeu aquest vinagre, no?
ResponEliminaGemma,
ResponEliminaDoncs podríem dir que sense la teva aportació, no la podria haver fet, ja, ja.
Gemma,
Jo encara m'he de passejar pels blocs per veure els escabetxos, però sí que sé que almenys n'hi ha dos més, a veure si són propostes diferents.
òscar,
He fet la investigació oportuna i ja sé que el balsàmic blanc, marca Borges, la Gemma el va comprar en un Sorli Discau, així que ja tenim la pista!.
Carme,
Va quedar amb un gust molt suau, amb la combinació del balsàmic blanc i el de vi blanc que vaig fer servir que era de Chardonnay.
Isabel,
Ja estic informada, en un Sorli Discau. Ara, a veure si n'hi ha algun prop de casa.
Paco,
ResponEliminaÉs la segona vegada que el faig però segur que no serà l'última, ens va agradar molt!.
Sandra,
Ja tinc ganes de veure el recull, a veure quantes receptes de conill diferents hi ha, em sembla que és la primera vegada que hi vàries coincidències, oi?.
Judith,
A veure si el conill serà l'estrella de la recepta del 15 de setembre, je, je.
Asela,
Jo també he d'agafar el ritme després de vacances, perquè he estat mandrosa, mandrosa. I el balsàmic blanc va quedar molt bé, perquè la primera vegada, amb balsàmic negre... va quedar lleig, lleig, je, je.
Alba,
Que jo sàpiga, ja n'hi ha tres de receptes de conill, a veure si fem rècord!. El balsàmic blanc és de la marca Borges i comprat al Sorli Discau, per si el vols buscar.
Manel,
ResponEliminaJo no n'havia tastat fins aquestes dues vegades que l'he fet i em va agradar molt, i amb el balsàmic blanc, moooolt més presentable!.
Cristina,
És de la marca Borges, comprat la Sorli Discau. Espero que en trobis, que val molt la pena!.
mmmmmmmm...m'encanta el conill en escabetx!!! si trobo vinagre balsàmic blanc el probaré segur!!!! Magnífica aportació!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Donibaneko,
ResponEliminaLes verduretes d'acompanyament van quedar taaaant meloses, quina delícia!.
Eva,
Espero que no et costi trobar el balsàmic, el que vaig fer servir és de la marca Borges comprat en un Sorli Discau. A veure si hi ha sort!.
Mai m'havia imaginat que es podia fer conill d'escabetx!! Mira tot el que estic aprenent avui!
ResponEliminaAquest teu té una pinta fantàstica. M'apunto això del balsàmic!
Hola Gloria, avui és el segon conil que veig i no me'n podré estar de fer-lo. Amb balsàmic deu haver sortit suprem!
ResponEliminaNosaltres també em fet l’escabetx de conill, sort que tots son una mica diferents, i així aprenem noves receptes
ResponEliminaPetons
A veure si provo el conill d'una vegada, que veient aquestes receptes me'n venen ganes, eh? Gràcies per participar artistes!
ResponEliminaPetonets!
Que bé, ara a trobar un Sorli Discau!! jo tampoc sabia que existeix el vinagre balsàmic blanc... I realment aquest conill té molt bona pinta, a veure si el puc fer... petons :)
ResponEliminaGlòria,
ResponEliminaTrobo interessant l'aportació del balsàmic en un escabetx. Segur que li ha de donar un punt diferent.
N'haurem de localitzar de blanc.
Salut!
El fet que porti vinagre balsàmic blanc fa que sigui tota una temptació poder provar aquest escabetx...A per el vinagre blanc! Gemma, on ets??
ResponEliminaUmmmmm!!!! quina pinta!!!!tinc un Sorli-Discau davant de casa, ara mateix baixo a comprar el vinagre blanc!
ResponEliminaL'escabetx de conill, és l'unic que no he fet mai!!! aquesta recepta és la seguent a fer!!!
Petonets
Caram, Glòria, quin escabetx més bo!!! Creus que es podria fer el mateix amb pollastre? És que el conill i jo no ens hem fet amics encara... No sabia que hi havia vinagre balsàmic blanc. Sempre aprenc coses noves de tu. Per cert, la presentació del plat és de restaurant de cinc forquetes!!! Fantàstic!!
ResponEliminaBesades als dos
Mai he fet cap escabetx de carn, sempre amb peix.. Aquest de conill fa una pinta boníssima!
ResponEliminaQuina bona pinta, i el timbalet de verduretes sembla superapetitos!
ResponEliminaPetons
April's Kitch