La pasta philo m’agrada molt, tant per treballar-la com a l’hora de menjar-la. Trobo que és molt versàtil i que admet de la mateixa manera preparacions dolces i salades. En aquesta ocasió, es tracta d’uns “paquetets” amb un farcit d’un producte de tardor, la carbassa, amb una combinació amb porro, nous i formatge. A veure si us agrada!.
Ingredients per a 4 persones:
- ½ kg de carbassa
- 1 porro
- ½ dl d’oli d’oliva i 30 g de mantega
- 75 g de nous
- 100 g de formatge parmesà ratllat
- 100 g de formatge emmental ratllat
- 4 fulls de pasta philo
- Barreja d’enciams i tomàquets cirerols per decorar
Preparació:
Pelar la carbassa i tallar-la a dauets petits. Rentar i tallar el porro a tiretes fines. Reservar unes tiretes llargues de porro verdes per fer l’embolcall.
Pelar la carbassa i tallar-la a dauets petits. Rentar i tallar el porro a tiretes fines. Reservar unes tiretes llargues de porro verdes per fer l’embolcall.
En una paella, escalfar l’oli i la mantega i estofar la carbassa i el porro fins que siguin cuits.
Triturar les nous i afegir-les a les verdures, juntament amb els formatges.
Per preparar els embolcalls, dividir el farcit en quatre parts, tallar cada full de pasta philo en dos, pintar lleugerament un tros amb una mica de mantega fosa, posar l’altre tros a sobre, disposar el farcit al mig i embolicar com si fos un paquet. Fer el mateix amb els tres fulls de philo restants.
Disposar els quatre paquets de pasta philo en una safata per anar al forn, pintar-los lleugerament amb una mica de mantega fosa, introduir la safata al forn, escalfat prèviament a 170ºC, i coure-ho amb el gratinador durant 8 minuts. Vigilar que no es cremi la pasta, ja que es torna daurada molt ràpidament.
Una vegada cuits els paquets, envoltar-los amb les tiretes verdes de porro, com si fossin un cordó. Acompanyar els embolcalls de pasta philo amb una barreja d’enciams i tomàquets cirerols.
Uns embolcalls de categoria, ets trobo molt vistosos i boníssims! La combinació de sabors del tots encertada!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Boníssim glòria! la pasta philo m'agrada molt més que la de full, i el farcit que has fet m'encanta! I com ho fas perquè la pasta no s'assequi? és que quan en compro, al paquet n'hi ha molta i no la gastem tota...
ResponEliminapetons!
bet
A mi també m'agrada la pasta filo molt i aquests paquetets venen molt de gust a tota hora.
ResponEliminaMoltes felicitats
Ester
I tant que m' agrada...M´encanta. La trobo com tu molt versàtil i agradable de treballar. Aquesta combinació de carbassa amb el toc de formatge és deliciosa.
ResponEliminaA casa també en som fans, de fet acabem de sopar-ne farcida amb pebrots, albergínia i formatge de cabra!La propera vegada provaré la teva recepta, que ha de ser molt saborosa!
ResponEliminaQuina combinació de sabors més fina i quina presentació més fina!, una recepta finíssima que alegra la vista a qualsevol convidat. Una abraçada guapíssims!
ResponEliminala pasta filo para mi es la mejor para que te queden muy crujientes y buensos,como estos estupendos que nos has sorprendido hoy
ResponEliminabon cap de setmana parella
Ja podria venir el carter i rebre un "paquetet " d'aquets,no?
ResponEliminafa una bona pinta!!!
petonets.
Jo també sóc FAN de la pasta fil·lo. El farcit que proposes m'encanta, també sóc FAN de les receptes amb carbassa :)
ResponEliminam'agrada. i comparteixo amb tu la valoració de la pasta philo, és lleugera, cruixent, polivalent, versàtil...
ResponEliminaA mi també m'agrada la pasta philo!!!
ResponEliminaAquests paquetets tan ben presentats, amb aquest farcit, deuen ser boníssims!!!
Petons
És que els plats fets amb pasta philo tenen molta presència, oi?. I el farcit, segons els gustos o el que hi hagi a casa, je, je.
ResponEliminaBet,
Sí que es veritat que la pasta philo és delicada perquè s'asseca, però un truc mentre es treballa és tapar-la amb un drap humit. I si el paquet és molt gran i en sobra, jo la congelo en paquetets de pocs fulls, embolicada en paper film.
Ester,
Jo sóc una fan autèntica de la pasta philo, tant en dolç com en salat. En faig sovint.
Cristina,
ResponEliminaJo he provat diversos farcits i aquest va quedar molt bo, a més, amb producte de temporada, la carbassa.
M. Àngels,
Doncs jo m'apunto la teva, que també m'agrada molt!.
Mercè,
És que la pasta philo fa quedar molt bé, és vistosa i com que admet tantes presentacions, dóna molt de joc.
Miquel,
Tu ets un expert en fer servir pasta philo, jo t'he copiat alguna recepta i ha quedat boníssima!.
Gemma,
A vegades els paquets es perden pel camí, je, je.
Gemma,
ResponEliminaAixí he encertat de ple el teu gust!. A veure si la fas i t'agrada!.
Manel,
Molt bona definició!. A mi m'agrada molt treballar amb pasta philo, encara que hi ha qui diu que és complicat perquè és molt delicada, però vigilant una miqueta, cap problema!.
Margarida,
Sí que eren bons, no en va quedar ni un!.
Glòria m'agrada molt. amb la pasta filo hi treballo poc però cada cop em tempta més.
ResponEliminaJa tens les fotografies dels plats al meu bloc, tal com m'has demanat
Una abraçada
M'encanta!!!! la philo dóna molt joc, tant per a dolç com per a salat. Aquest paquetets no trigaran massa a estar a la nostra taula...
ResponEliminaPetonets
Genial!!! A mi també m'agarda molt la pasta filo. Quina bona combinació. Me'ls apunto. Una abraçada
ResponEliminaQuina presentació!!! el ingredients molt combinats a mes amb productes de temporada.
ResponEliminaPetons
Núria,
ResponEliminaDecideix-te, la pasta philo és molt agraïda!. Gràcies per les fotos al teu bloc.
Maria,
Són un autèntic regal, je, je,
Mercè,
La pasta philo dóna molt bon resultat i fa quedar molt bé!.
Isabel,
Sempre que es pugui, val la pena fer servir productes de temporada, així vivim encara més l'estació que toca!
Aquesta és una combinació d'aquelles que dic jo per quedar bé: deliciós de gust i presentació exquisida! Un regal de productes de temporada, sí senyora! Molts petons
ResponElimina