Per a aquest mes de
novembre, la Mònica i la Judith per al Memòries d’una cuinera, ens proposaven receptes de sopes. La meva aportació és una
sopa de poma dolça, per a unes postres lleugeres i refrescants, i que a més
queda molt vistosa. És del llibre La
paella pel mànec, de la Dolors Gómez, directora de l’Escola Lleure, de
Manresa.
Ingredients per a la
sopa, per a 4 persones:
2 pomes granny smith
1 poma golden
1 canó de canyella
Pell de llimona
Unes gotes de suc de
llimona
½ l d’aigua
4 Iogurts grecs
Ingredients per a la poma
caramel·litzada:
2 pomes golden
4 cullerades de sucre
50 g de mantega
Unes gotes de suc de
llimona
Preparació:
Trossejar les dues pomes
granny smith i una poma golden, sense pelar, i posar-les a coure juntament amb
la canyella, la pell de llimona, l’aigua i el suc de llimona, durant 15 minuts.
Retirar la canyella i la pell de llimona i triturar les pomes, colar-les i
reservar-les.
Per caramel·litzar la
poma, posar la mantega en una paella, afegir-hi les dues pomes golden restants
pelades i tallades a daus, el sucre i unes gotes de suc de llimona, i deixar
coure fins que agafin color de caramel.
Muntar el plat al gust,
per exemple, en un plat fondo, posar el iogurt a la meitat del plat, posar-hi
la poma caramel·litzada a sobre i abocar la sopa en l’altra meitat del plat.
Queda preciós, i han de ser unes postres lleugeres i delicioses. ideals pels dies d'excessos que es van acostant!
ResponEliminaUna abraçada
Ostres, quina proposta més original que heu fet!! Una sopeta més que fantàstica!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Quina sopa mes bona!!!!!
ResponEliminaOriginal, lleuger i super bó.
Petons i fins dissabte
Quina sopa més bona i dolceta Glòria! Una aportació molt bona al Memòries!
ResponEliminaCaram, quina proposta més bona! Normalment la poma la prenc amb gelat de vainilla, m'apunto aquesta opció!
ResponEliminaPetons i moltísismes gràcies per participar al memòries.
Una sopa dolça, boníssim....penso que presentada en copa de postres també ha de quedar molt be...la guardo a pendents!!
ResponEliminapetons gastronòmics
La barreja del iogurt amb la poma sempre em fa venir salivera, i així en forma de sopa... una passada!
ResponEliminaOstres, un joc visual tremendo i ja es veu que també ho serà al paladar :)
ResponEliminaGlòria, amb el teu permís la copiaré... m'agrada molt, aquesta proposta. És tan delicada i fa tan de goig... Petons
ResponEliminaFantàstica, aquesta sopeta de poma....
ResponEliminaEstic pendent de les culleretes,eh!
Petonets.
Ostres Gloria!!! aquesta proposta és ideal per acabar un bon menú de Nadal!!!! ha d'estar boníssima. Moltíssimes gràcies per participar. Molts petonets
ResponEliminabosissima i un 10 en presentació... ideal per aquests dies de festa que venen
ResponEliminaQuina bona pinta!!!
ResponEliminaQuè bona!
ResponEliminaAquesta sopa dolça ha d'estar super! és molt original!
ResponEliminaHola,
ResponEliminaQue maca, original i que ben presentada que queda aquesta sopeta!!! M'ha encantat. PEtons
La foto és una passada de bonica!!!!
ResponEliminaVeig que t'estàs espolsant la mandra... i amb una recepta d'allò més bona!!
Molt bona aportació!
Petons
Una sopa deliciosa, aquesta segur que li agradaria a la Mafalda.
ResponEliminaPetons
Caram, quina joia de sopa ens presentes avui per postres!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça