dijous, 29 de desembre del 2011

LLUÇ AMB CLOÏSSES I LLAGOSTINS

Per a aquestes festes, volia un segon plat lleuger perquè, segur que també us ha passat a vosaltres, després de l’aperitiu i del primer plat, arribem al segon plat sense massa gana. Per tant, agafant com a referència una recepta del llibre Webos Fritos, recetas y momentos, de la Su, vaig fer aquest lluç amb cloïsses i llagostins, que va resultar força saborós i encara ens va permetre guardar-nos un raconet per als torrons i les neules.
                                                                                                                                 
Ingredients per a 6 persones:

Un lluç de 1,5 kg
18 llagostins
600 g de cloïsses
2 grans d’all
1 ceba
Julivert
½ got de vi blanc
2 gots de fumet de peix
1 culleradeta de farina
Oli
Sal


Preparació:

Demanar a la peixateria que ens treguin l’espina del lluç i el tallin a supremes.

Picar la ceba i l’all i sofregir-ho en una paella amb oli. Afegir-hi la culleradeta de farina i remenar bé fins que no quedi cap grumoll. Afegir-hi el vi blanc i les cloïsses i deixar-les al foc fins que s’obrin. Afegir el fumet i les supremes de lluç, prèviament salades.

Quan el lluç estigui quasi fet, afegir-hi els llagostins pelats i coure-ho tot junt fins que els llagostins s’hagin fet. Finalment, afegir-hi el julivert picat.


Amb aquest darrer apunt d’enguany, volem desitjar-vos el millor per a l’any 2012!.

14 comentaris:

  1. Molt bon any a vosaltres també, aquest peix és una manera perfecta d'acabar l'any.
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  2. Oh, que bo!! Em menjava un bon plat ara mateix, quina gana. Us desitjo un Bon any 2012 nois. Una forta abraçada!!

    Núria

    ResponElimina
  3. Carai, com us cuideu! Tens raó, de segon, per Nadal, res millor que un bon llucet!! Té molt bona pinta... bon any nou!

    ResponElimina
  4. Realment és una molt bona idea, un plat ben festiu i alhora lleuger... això s'agraeix! una forta abraçada i que tingueu una bona entrada d'any! :)

    ResponElimina
  5. Aquesta és la mena de receptes que m'agraden!, de peix, lleuger, saborosíssim... Un bon àpat!. No us desitjo res pel 2012 perquè ja ho faré en persona JUST AL MOMENT!!! ja,ja.

    ResponElimina
  6. Aquest plat és un segon fantàstic per quedar bé en tots els sentits! Boníssim!!
    Que comenceu l'any d'una manera fantàstica!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. bon any nou, parella, que pogueu seguir cuinant i gaudint de l'òpera tant o més que aquest 2011.
    una abraçada!

    ResponElimina
  8. Boníssim!!!! molt bon any també per a vosaltres!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Molt bo !!!!!! Molt Bon Any també per vosaltres
    Molts petons

    ResponElimina
  10. Una fòrmula intel•ligent per arribar a les postres.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Es curiós com els llagostins em fan 'festa' i trobo molt encertat aquest plat per al Nadal :)))

    BON ANY!!

    ResponElimina
  12. com m'agraden aquets guisats....

    Feliç 2012

    ResponElimina
  13. Hola!!!
    M'encanta el teu plat, jo en faig un semblant però amb rap, ja us passaré la recepta. Us desitjo un bon any 2012.

    ResponElimina
  14. Quina recepta més bona!!! Me l'apunte per a una ocasió de festa. Ara no podria, amb tant de menjar aquests dies. Salutacions i bon any nou.

    ResponElimina