dimecres, 4 d’abril del 2012

CARXOFES AMB CLOÏSSES


Amb les gelades del mes de febrer, semblava que la temporada de les carxofes ja s’havia acabat però afortunadament, s’han recuperat i encara en podem gaudir uns quants dies més.

A casa agraden molt i quan l’altre dia vaig veure la recepta que havia posat la Gemma (Caprofiti), no vaig tenir cap dubte, l’havia de fer!. És una recepta de la Conxita del Casal que jo no recordava que la tingués, així que va ser un descobriment. Gràcies a totes dues!.  

Jo la vaig fer seguint les instruccions de la Conxita, només amb una diferència, i és que ella bull les carxofes amb llimona i farina perquè no es facin negres i jo ho faig amb unes branques de julivert, cosa que dóna el mateix resultat i així no es nota el gust de la llimona.

Ingredients per a 4 persones:

12 carxofes
650 g de cloïsses
½ l de fumet de peix
1 ceba
2 alls
Farina 
1 got de vi blanc
Julivert picat
Oli
Sal


Preparació:

Netejar les carxofes i deixar només el cor. Bullir-les en aigua amb sal i unes branques de julivert, perquè no es facin negres, fins que estiguin “al dente”.

En una cassola, estofar la ceba i els alls ben picats. Quan comencin a agafar color, afegir-hi el julivert, una cullerada de farina i desglaçar-ho amb el vi blanc, durant uns minuts.

Incorporar-hi les carxofes i les cloïsses, cobrir-ho amb el fumet, tapar la cassola i coure-ho fins que les cloïsses s’obrin. Si cal, rectificar de sal.

16 comentaris:

  1. Es que em sembla que aquesta no la tenies...jeje
    M'agrada que us hagi agradat !!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja deia jo... que no em podia haver passat per alt aquesta recepta. Sí que ens va agradar, i tant!

      Elimina
  2. ahir vaig estar a punt de comprar-ne, però finalment les vaig deixar perquè no m'acabaven de convèncer. Aquest plat es veu fantàstic! molts petonets parella

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si encara hi ets a temps, no te'l perdis, val la pena!

      Elimina
  3. caram quin platet més bo, així amb gustet a mar...encara em fareu agradar les carxofes... La foto convida de debò!. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot és posar-s'hi, eh?. Quan era petita, a mi no m'agradava l'escalivada i ara m'encanta!

      Elimina
  4. UF! quin munt de dies sense passar per casa vostra... bé per casa vostra i per casa de tothom, darrerament vaig massa atabalada.
    Però avui estic de vacances, lluny del món, i plou, què millor que intentar posar-me al dia mentre m'arribi el wifi (del veí jejej)
    Nosaltres també en som molt amants de les carxofes i així amb cloisses ens agraden força, però enlloc de bullir-les les faig estofades. Per casa sempre les he vistes fer així!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Reconforta saber que no sóc jo sola qui no es passeja tan habitualment com voldria pels blocs amics, però a vegades no hi ha temps per a tot, oi?. I les carxofes estofades, una altra opció!

      Elimina
  5. Un plat de temporada molt gustós i relativament ràpid de preparar.
    Estic d'acord amb l'opció del julivert, el que, en qualsevol plat, m'agrada obrir les cloïsses a part, si alguna estès feta malbé et podria malbaratat el plat.
    De suquet tampoc en deuria quedar gens, oi?
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo el que faig amb les cloïsses és deixar-les una bona estona en aigua amb sal per si tenen sorra, així és un risc menys que corro, oi?. I per al suquet, unes quantes llesques de pa i a sucar!

      Elimina
  6. A mi aquests platets em roben el cor, ja li vaig dir a la Gemma que me l'apuntava!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. En Jordi també fa les carxofes en blanqueta bullides amb farina i llimona. M'agraden tant! i més encara en aquest plat de categoria!!!!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tinc costum de fer-ho amb el julivert, trobo que el gust que deixa la llimona m'estorba una mica, però vaja, tot són recursos!

      Elimina
  8. Ui, quina recepta més bona!!! M'ha agradat això de posar-hi julivert en comptes de llimona, la llimona sempre domina, em sembla molt bon "truquillu"!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo trobo que va molt bé aquest "truquillu" i s'ha de compartir, no et sembla?

      Elimina