En el número de la
revista CUINA corresponent al mes de maig, hi ha una d’aquelles receptes que
quan la veus, dius: l’he de fer!. És aquest escaquer de maduixes i nata, de la
Carme Ruscalleda.
Ara que és temps de
maduixes, és un bon moment per fer aquesta versió de la clàssica combinació de
maduixes amb nata, amb una textura i una presentació diferents. I com que la
Carme és tan didàctica, segur que surt bé i és èxit assegurat!. I boníssima!.
Ingredients per a 10
persones:
Per als cubs vermells:
150 g de maduixes, a
daus petits de 0,5 cm.
250 g de suc de maduixa
(triturar 300 g de maduixes,
50 g de sucre i el suc
de 2 llimones)
3 fulles de gelatina de
2 g cadascuna
Per als cubs blancs:
300 g de nata
semimuntada amb 30 g de sucre
3 fulles de gelatina de
2 g cadascuna
20 g de nata del 35%
Per a la sorra de
galeta:
12 teules de Santa
Coloma de Farners
Preparació:
Per als cubs vermells:
remullar la gelatina en aigua freda, escórrer-la i posar-la a fondre dins d’un
cassó, a foc suau. Amb el cassó a fora del foc, mesclar amb delicadesa el suc i
els daus de maduixa amb la gelatina. Posar-ho en un recipient adequat per a
aliments, d’una mida que l’ompli fins a una alçada de 2 cm i reservar-ho a la
nevera.
Per als cubs blancs: hidratar
i fondre la gelatina igual com hem fet per als cubs vermells. Apartar el cassó
del foc i mesclar la gelatina fosa amb la nata líquida. Afegir-hi la nata
semimuntada i abocar-ho en un atuell com l’anterior, fins aconseguir omplir-lo
fins a una alçada de 2 cm i refrigerar-ho.
Per muntar el plat,
tallar a daus de 2 x 2 cm tant la preparació blanca com la vermella. Muntar els
plats de postres com un escaquer. Al cim, afegir-hi uns talls de maduixa i al
costat, un parell de cullerades de teules de Santa Coloma de Farners, picades
de manera rústica.
Quina xulada!!!!!!!!
ResponEliminaJo encara no he rebut la revista, a vegades penso que ser subscriptora és un rollo, ja fa temps que l'he vist al quiosc i a mi m'arriba super tard :(
Jo també vaig pensar que aquesta s'havia de fer, quina passada de colors i de sabors... Us ha quedat perfecta!
Doncs mira que quan feia la recepta pensava que potser coincidiríem amb tu, perquè a més de ser una recepta de postres, són taaaant atractives!!!!
EliminaCom molt bé dius, és un recepta que s'ha de fer! Si les maduixes amb nata ja són sempre un èxit, amb aquesta presentació i textura han d'estar de vici! A més, qualsevol cosa que porti teules de Santa Coloma de Farners em té el cor robat d'entrada (les meves arrels vénen d'allà!). ;-)
ResponEliminaT'ha quedat sensacional!
Eva
És d'aquelles receptes de... per què esperar?, no cal!. I em sembla que repetiré!
EliminaQuè bonic!!!! segur que és boníssim, però sobretot bonic!!!
ResponEliminaPetonets
És com una mica de treball manual i tot, je, je.
Eliminaqueda molt bonic!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
A mi em va agradar així que la vaig veure, és que la Ruscalleda en sap un munt!
Eliminaquina preciositat, te la copio amb una variació que no sé si és viable: canviaria la nata (em dóna mala digestió) per yogur -molt grec.
ResponEliminaM'agrada molt la revista Cuina, la compro de tant en tant,
gràcies pel xivatasso!
petons
Jo crec que la variació és totalment factible, perquè la nata semimuntada té una consistència com de iogurt be cremós. Espero que la mateixa proporció de gelatina sigui suficient.
EliminaOstres queda preciós! quina gamma de colors més vistosa. Jo també el vaig veure a la revista cuina fa poquíssim i la tinc ben remarcada, trobo que per un postre llaminer i lleuger és ideal, oi?
ResponEliminaPetons! :)
I a més, queda molt elegant, per a unes postres de dinar de festa, perfectes!.
EliminaGlòria! A mi la revista m'ha arribat avui i he pensat el mateix: l'he de fer! T'he de confessar que no sé si em sortirà tan xula com a tu, que te n'has sortit perfectament. Petons
ResponEliminaLa Carme Ruscalleda hauria de veure la quantitat de fans que té pels blocs, encara que ella diu que no en mira per no enganxar-s'hi!. Segur que et sortirà bé!
EliminaJo tampoc he rebut encara la revista... molt xulo!!!
ResponEliminapetonets
Jo sóc molt impacient i m'agrada comprar-la així que la veig, encara que ser subscriptora et fa estalviar una mica, je, je.
EliminaNomés amb la foto de la miniatura del blogroll ja crida moltíssim l'atenció!! Quina estètica!! :)
ResponEliminaA mi, quan la vaig veure a la revista, em va entrar pels ulls totalment, així que allò que "mengem pels ulls", aquesta vegada, cert al 100%!.
EliminaGlòria, us ha quedat idèntic!!!! Felicitats
ResponEliminaGloria molt xulo i perfecta
ResponEliminapeto
Aquestes postres entren per la vista!! Quin mosaic de color!!!! i de la Rusca èxit assegurat!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Me'n vaig enamorar només veure-la, la tinc pendent! A part de molt visual, segur que és boníssima... a tu t'ha quedat de luxe!
ResponEliminaPetons
Sandra
Jo tambe el tinc a pendents. Em va semblar molt original !!!
ResponEliminapetonets.
Uauuu Glòria! No m'he pogut estar de comentar! Espectacular i deliciós. He de tornar a arrencar...no us oblido, eh? Petons.
ResponEliminaMolt xulo!!! I ha d'estar boníssim!!! M'agraden molt les receptes de la Ruscalleda i com tu dius estan molt ben explicades.
ResponEliminaPerò quina cosa més bonica, la combinació dels colors és preciosa, trobo que és un postre molt aconseguit!
ResponEliminaQuina coseta tan bonica!, dóna gust veure la fotografía!. Aix.. si és que la Carme Ruscalleda sempre té idees boníssimes i fines!. Una abraçada guapos!
ResponEliminaM'encanta aquesta presentació, i del gust no hem diguem, segur que esta bonissím.
ResponEliminaUna abraçada.