diumenge, 21 d’abril del 2013

LA PASTA PER ALS CATALANS


Dimecres passat vaig anar a la presentació del llibre “La pasta per als catalans”, de Viena Edicions. L’autora és l’Antonella Speranza, una italiana nascuda a Torre del Greco, prop de Nàpols, que fa 12 anys que viu a Barcelona i que parla un català exquisit, encara que ella digui que no.

Segur que coneixeu l’Antonella a través del seu blog “La pasta per als catalans” i segur que us ha seduït, com a mi, amb les seves receptes, per això quan vaig veure que presentava el seu llibre, ràpidament vaig anotar el dia a l’agenda, no m’ho volia perdre!
.
L’Antonella va estar acompanyada per la Isabel Monsó, l’editora, i pel Queco Novell, no cal que us digui qui és. La Isabel ens va explicar que tot va començar amb un suggeriment de la Mireia Carbó perquè l’Antonella fes un llibre, el qual va anar prenent forma en un temps rècord, en tres mesos i mig va sortir del forn, després que l’Antonella passés unes vacances de Nadal recopilant receptes de la família, d’amics i d’amigues.

El Queco Novell va fer una presentació divertida, plena d’anècdotes i alhora entranyable, a més, ens va explicar la recepta dels macarrons de la seva “mamma” i que ell també cuina, encara que els seus fills li diuen que no són com els de l’àvia. Quin millor elogi, oi?.

En el llibre, magníficament il·lustrat per la Núria Aparicio, LaPendeja, i amb un excel·lent pròleg del Femí Puig, podeu trobar més de 60 receptes, agrupades segons la naturalesa de l’ingredient principal. També hi ha un glossari d’ingredients i un glossari de 30 formats de pasta diferents, amb el dibuix corresponen., N’hi ha una que trobo especialment divertida, la mafaldine, encara que no té res a veure amb el còmic, sinó que té aquest nom en honor de la reina Mafalda de Savoia.

 En el post que l’Antonella ha fet en el blog després de la presentació, diu que volia dir moltes més coses però que estava molt emocionada i que en va dir poques i desordenades. Llegiu-lo, us acabarà de convèncer per posar aquest llibre a la llista per al Sant Jordi 2013.1 comentari:


  1. I discover your blog that I like much! adventures and very beautiful photographs.
    I am amateur photographer; I was registered to follow your publications
    Do not hesitate to visit to me over my blogs, thank you at you, have a nice day!
    Cath.

    ResponElimina