diumenge, 6 de juliol del 2008

CLASSE AMB EL DAVID LIENAS

Una vegada més, el divendres dia 4 de juliol ens vàrem reunir per assistir a una classe de cuina a l’Espai de Consum dels supermercats Bonpreu, a càrrec del David Lienas. Hi havia cares noves: l’Anna i l’Aleix, de la Taula d’en Bernat, l’Àngels, amiga de l’Eva (Pebbles) i la Laia, la germana de la Xaro. La nostra benvinguda a tots!.



Bé, per començar, i com a mostra de la seva cordialitat, el David Lienas ja ens esperava a la porta.

En aquesta ocasió, els plats que va preparar tenien com a finalitat donar a conèixer productes d’una marca de congelats, per la qual cosa, ell va crear les receptes que ens va ensenyar i que van ser una coca de primavera, un cistellet cruixent de gambes amb espàrrecs bladers i gomasi, i una truita d’hortalisses amb bolets, bacó i formatge de cabra.

A l’hora que elaborava els plats, com és habitual en una persona que domina la situació, i ell ho fa de totes, totes, ens anava donant recomanacions, alternatives, noves propostes, com fer el mateix de manera diferent, com ho fa ell a casa seva, en fi, una pluja d’idees dignes de ser tingudes en compte. Per això, jo li vaig dir que la propera vegada em portaré una grabadora! i és que no donava a l’abast a anotar totes les coses que explicava i que em semblaven molt interessants!

Ens va explicar com fer la pasta brisa; com fer melmelada de tomàquet i com esterilitzar els pots; com saber quina és la consistència adequada de la melmelada; com obtenir mantega clarificada (sense la lactosa); com fer una quiche; opcions per fer una amanida amb dues textures de formatge; què és el gomasi (sèsam daurat picat amb sal); com couen als restaurants els fideus al forn sense oli, per evitar que si sobren, l’oli es torni ranci; com rentar les pomes per treure’ls la cera que els posen perquè siguin més lluents; com fer truites cuites al forn per a molta gent... Ho veieu com cal tenir una grabadora?.




TROBADA

Com sempre, quan acaba la classe, i després de la fotografia de rigor, aprofitem uns minuts per comentar ara amb l’un, ara amb l’altra, però sempre marxem amb la sensació que no hem parlat prou amb tothom.

Per això, alguns de nosaltres vàrem parlar sobre la proposta que vàrem fer dies enrere de fer una trobada per poder xerrar i conèixer-nos millor.

Fins ara, s’ha parlat de:

• Fer una sortida “gastronòmicocultural”
• Llogar un espai on puguem cuinar nosaltres o portar-hi coses que ja haguem preparat

Així doncs, es tractaria d’aportar més idees i entre tots decidir la que més agradi. Ha quedat descartat el clàssic dinar o sopar, perquè només et relaciones amb les quatre persones que tens al voltant.
-

27 comentaris:

  1. Gràcies per la crònica, Cafeters Noctàmbuls!, ja que llegint-la i veient les magnífiques fotografies que heu penjat, m'ha semblat estar amb tots vosaltres.

    Pel que fa a la trobada (molt lograt el logo), totes dues idees m'han semblat molt bones. Si me n'empesco alguna, ja us ho faré saber.

    Esperem post amb fotografies de Navarra, eh? :))

    ResponElimina
  2. Com sempre, heu fet una crònica fantàstica!
    Josep, quines fotos!!!! M'encanta la coca sobre la plata de forn, és un mirall perfecte! I les fotos de la gent són genials... felicitats!

    M'agraden totes dues idees de cara a la trobada. Tinc una proposta per fer de l'estil sortida gastronòmicacultural que em sembla que podria funcionar... Ara no tinc temps d'explicar-ho (he quedat a les 8:30 per anar a escalar a Montserrat, je je je!) però a la tarda quan torni us ho explico aquí mateix, ok?

    ResponElimina
  3. Una crònica genial, com sempre!
    Jo d'idees me'n vaig perdre també unes quantes, no danaves a l'abast per apuntar.
    Em sembla perfete la idea e la trobada, compteu amb mi pel que calgui
    Ester

    ResponElimina
  4. Ei nois!!! quina crònicassa!!! i les fotos xulíssimes.
    Ens agrada molt compartir tardes amb vosaltres, sempre es poden valorar amb un 10 sobre 10! Quina fortuna haver creat aquest grup tan canyero i potent!
    Molt bon logo el de la trobada de blocaires, ens agrada molt la lletra que heu utilitzat, la papyrus!!! Com sempre genial!

    ResponElimina
  5. M’he estat mirant amb atenció les fotografies penjades a l’Slide d’aquest “post”, i em rebento si no dic que m’ha fet molta gràcia
    veure la dolça Gemma "fent el cim" enfilada dalt de la cadira, i la de la Txell dient a en Kike: “Hem de comprar ganivets nous, Kike.” :))

    ResponElimina
  6. Enric,

    Aquesta vegada, dels habituals no només faltaves tu, tampoc hi era l'Eva, del Cullerot Festuc. Us varem trobar a faltar, eh?. A la propera, a veure si hi som tots.

    Pel que fa a la trobada, pensem-hi, a veure quins altres suggeriments surten.


    Gemma,

    Moltes gràcies. A les fotos, ja es veu que t'estaves entrenant per anar a escalar a Montserrat, je, je!.

    Ja ens explicaràs la teva proposta per a la trobada.

    Ester,

    Ja t'ho deia jo, que una grabadora ens hauria anat bé. Per a la propera, ho haurem de tenir present.

    Seguirem parlant de la trobada.

    Txell i Kike,

    Per nosaltres també és un plaer compartir aquestes tardes amb vosaltres, ens ho passem molt bé però es fan curtes.

    Si teniu alguna idea, per a la trobada, ja ens ho direu.

    Heu llegit el segon comentari de l'Enric?. ja, ja!.

    Enric,

    Molt ocorrent el teu comentari!.

    Justament, quan vaig veure la foto de la Gemma enfilada a la cadira, vaig dir: mira, la Gemma no pot deixar d'escalar ni un moment!.

    I pel que fa a la Txell i el Kike, li vaig dir al Josep, mira, sembla que estigui fent un comentari amb tota la discreció del món!.

    Petonets i fins aviat!

    ResponElimina
  7. Molt bona la crònica i això de l'slide que useu per a les fotos en alguns blocs. Es nota com vos ho passeu de bé. Els plats fan una cara que diuen "menja'm!". Salutacions

    ResponElimina
  8. Glòria, Josep..una crónica estupenda i unes fotos increibles. Quina pena no haver pogut estar, perque sembla que vau aprende moltes cosses. Estaré pendent de la idea de la Gemma, per la quedada...

    ResponElimina
  9. glòria i josep, felicitats per la crònica i les fotos, i també pel logo, em sembla que atraurà força gent.
    només hem de pensar en una cosa ben xula, jo també hi estic donant voltes.
    fins aviat!

    ResponElimina
  10. Ieps! Acabo de tornar de Montserrat i vinc directe a fer un cafè a al cafè de nit!

    Us explico la meva idea i si agrada es pot mirar d'arrodonir i polir els detalls:

    La sortida gastronòmicacultural que proposo seria fer una visitia a la Fundació Alicia un dissabte o un diumenge. Sabeu què és, oi? Està a Navarcles i hi ha diverses opcions de visita: visita i prou (dura 1 hora), visita a la fundació + visita al Món St Benet, visita + taller, visita + dinar al restaurant d'allà... Si agrada la idea, es pot mirar de fer una reserva per un grup tancat, mirar preus i concretar detalls...

    Si voleu fer una ullada a la web:

    Fundació Alicia

    Què us sembla? Estaria bé que sortissin més idees per tal de triar la que agradi més a tothom, oi? Jo amb aquesta ja he trencat el gel ;)

    ResponElimina
  11. Gemma,

    Ens sembla bé la proposta que has fet. Nosaltres només hem visitat el monestir i no vàrem poder dinar al restaurant perquè estava ple. Demanarem informació per tenir més detalls a l'hora de triar.

    Estarem en contacte. Fins aviat

    ResponElimina
  12. Molt bona idea, boníssima idea, la millor idea volem anar a la Fundació Alícia amb tots vosaltres!!!

    ResponElimina
  13. Ei, gent, molt bona crònica i excel·lents fotografies. La trobada va ser tota una experiència i, malgrat que em van decebre una mica els plats elaborats, em va agradar molt conèixer-vos i parlar de tu a tu amb tots vosaltres. La llàstima és que en trobades així tens poca estona per xerrar i el temps passa volant. Per això em sembla perfecte la vostra proposta de trobada de blocaires. La proposta de la Gemma pinta bé. Compteu amb nosaltres!

    Anna (de la Taula d'en Bernat)

    ResponElimina
  14. Carai Gloria, he hagut de llegir la vostra crònica per recordar que sí, que en David ens va explicar tot el que tu escrius.

    Parla de tant i de tot, que és veritat, necessitariem una gravadora per no oblidar res.
    Aquella mateixa nit vaig fer la seva quiche i va sortir ben bona.

    Em podré afegir a la trobada de blocaires?

    Una abraçada..

    ResponElimina
  15. Gloria i Josep, com sempre la crònica es fantàstica i les fotos dignes d'uns professionals com vosaltres!!
    Tens raò amb la grabadora, en David és com una ametralladora parlant i donant idees!!!

    M'afegeixo a les felicitacions pel logo de la trobada, i jo com el Kike i la Txell també vull anar a la Fundació Alicia :)
    Un petò
    Xaro

    ResponElimina
  16. Bé arribo tard, ja tothom ha fet les felicitacions per les cròniques i per les propostes a les que m'afegeixo.
    M'agradaria poder anar a la propera trobada i poder parlar amb més gent, com sempre que anem als tallers tinc que marxar ràpid i no he pogut comentar altres blogs que vaig visitant.
    He llegit la proposta de la Fundació Alicia, encara que no he vist la web (ho faré més tard) però si es fa m'apunto, si em deixeu, ja que parleu de trobada de blocaires i jo encara no tinc bloc.
    Bé compteu amb mi.
    Eva

    ResponElimina
  17. Francesc,

    Sí que ens ho passem bé, sí, mira que era l'últim dia de les vacances i vàrem fer tots els possibles per poder arribar a temps a la classe i prova aconseguida!

    Núria,

    Moltes gràcies. El David és molt xerraire i alhora que va preparant els plats, afegeix un munt de recomanacions i alternatives que valen molt la pena.

    Seguirem parlant de la trobada.

    Manel,

    Ja hauràs vist el suggeriment de la Gemma. Estaria bé, oi?. De totes maneres, pensem alguna cosa per poder triar. Demanarem informació a la Fundació Alicia i ja ho comentarem.

    Txell i Kike,

    Segur que anem on anem, ens ho passarem genial, eh?.

    Aleix,

    A nosaltres també ens va agradar molt conèixer-vos i m'hauria agradat que com que era la primera vegada que veníeu, els plats haguessin estat més espectaculars, però amb la quantitat de coses que ens va explicar el David, segur que en traurem un bon profit.

    Ens veiem a la propera classe o a la trobada!.

    Maria,

    I després de sortir d'allà encara vas tenir temps de cuinar una quiche?. Com t'ho fas?.

    Crec que tothom estarà d'acord en comptar amb tu per a la trobada. "Encara" que no tinguis bloc, tu ets part de la colla. Però tot arribarà, oi?.

    Xaro,

    Moltes gràcies. Ens va agradar poder conèixer la Laia, tot i que no vàrem tenir ocasió de xerrar gaire. La trobada anirà molt bé per això!.

    Eva,

    Moltes gràcies. Et dic el mateix que a la Maria, crec que tothom estarà d'acord en comptar amb vosaltres, encara que no tingueu bloc, perquè ja formeu part de la colla. Però tot arribarà, eh?, si no, mira l'Eva de Terrassa!.

    Petonets per a totes i tots, i fins aviat!

    ResponElimina
  18. Ei!!!...Que em xiulaven les orelles...jeje!!!...Primer de tot, felictats per la crònica i les fotos! Com sempre un 10!!!... I pel que fa a la sortida, em sembla molt bona idea la proposta de la Gemma. A veure si algú més se li acut alguna cosa, i ja podrím començar a decidir dates!!! Ueeeee!!!...Guai guai!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  19. Eva,

    Com ha anat la Festa Major?. Ens van explicar que estaves molt ocupada amb la gresca.

    Benvinguda de nou a la feina!

    Fins aviat

    ResponElimina
  20. perlamordedeunostresenyoooooooooor! Que se m'havia passat aquest post! La sort que us tinc al Google reader!
    M'apunto, m'apunto, m'apunto!!!!
    Em sembla molt bé el pack Fundació Alicia i la filosofia de poder parlar tots amb tots; de poder estar una bona estona de "xarreta".
    A tope!

    Massitet

    ResponElimina
  21. Massitet,

    Estem molt contents que us apunteu a la trobada. Ja ho anirem perfilant. Segur que valdrà molt la pena!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  22. Ei!!! Un moment!!!!!!
    Que això de la Fundació Alicia és només una idea de cara a que entre tots fem una pluja d'idees, no?
    Vinga, va, que la gent faci més propostes i triem la que agradi més a tothom! ;)
    A veure entre tots la colla se'ns acut alguna idea més ;)
    I alguna cosa més de l'estil que va dir en Lienas (llogar una casa amb cuina...)

    ResponElimina
  23. A veure, anem a pmas.
    L'opció llogar una casa rural amb cuina com la veiem? Ho proposo sense tenir lloc concret on fer-ho.
    De tota manera, el pack divulgació + àpat + trobada blocaire que ens paorta la Fundació Alicia és difícil de batre, ja us ho dic ara...

    Massitet

    ResponElimina
  24. Ostres, us felicito per la crónica i les fotografies. Encara que aquesta vegada tot va anar de congelats sempre s'aprenen coses noves. Va ser una bona classe.
    Jo tampoc tinc blog però voldria apuntar-me a la sortida si és possible.

    Susanna

    ResponElimina
  25. Susanna,

    Aquesta vegada, va ser difícil retenir totes les explicacions complementàries que ens va donar el David. N'hi havia tantes!. Sort que entre tots les reconstruïm, eh?.

    Pel que fa la trobada, et dic el mateix que a la Maria i l'Eva (Pebbles), encara que no tingueu bloc (de moment), sou part de la colla, eh?. Així doncs, apuntada a la llista-

    Fins aviat

    ResponElimina
  26. Jo tinc que veure si puc arrivar en tren o bus fins allá, pero si que vull apuntar-me. A més vaig llegir sobre la fundació i em va agradar molt.

    ResponElimina
  27. Núria,

    Veuràs que ja estàs apuntada a la llista. Com que encara falten dies, ja seguirem en contacte, per veure més detalls.

    Fins aviat

    ResponElimina