dissabte, 1 de maig del 2010

TALLERS DE CUINA AMB EL PEP NOGUÉ I EL DAVID LIENAS

Aquesta setmana he fet tallers a l’Espai Consum, del Bonpreu, per partida doble. El dimecres, amb la Mercè (Destapant cassoles) varem anar al taller del Pep Nogué, i ahir divendres, amb el grup de blocaires, al taller del David Lienas.

El taller del Pep Nogué era el dedicat a CUINA EN DIRECTE, on el Pep elabora receptes de la revista CUINA. En aquesta ocasió, ens va preparar un risotto al parmesà i cava, del xef Alessandro Castro, originari de Catània i establert a Barcelona; uns macarrons amb bolets, recepta de carmanyola (o parpissera, com diuen a pagès), de l’Ada Parellada, i uns ous amb pèsols i botifarra negra, de la Carme Ruscalleda.

A partir d’aquestes receptes, el Pep ens va donar mil i una recomanacions, ens va parlar de les diferents classes d’arrossos, ens va comentar que només hi ha dues marques d’arròs que l’assequen al sol, una és de Pals i l’altra del Delta; ens va suggerir diferents bolets per fer amb els macarrons, ens va explicar com hidratar tomàquets secs, ens va dir que el millor per als pèsols és “collir, esclovellar i cuinar”.

I ahir divendres, el David Lienas ens va preparar unes receptes a partir d’una nova visió de la cuina catalana, una deconstrucció d’empedrat, un ravioli d’ibèric amb cargols, faves i all i oli amb crema de xirivia, i una escuma de crema catalana.

Per a la deconstrucció de l’empedrat, el David va utilitzar tots els ingredients clàssics de l’empedrat de tota la vida, però en textures diferents, és a dir, amb les mongetes va fer una crema, el bacallà, el va confitar en oli, i el va posar com a cor de la crema, i a sobre, talladet petit, el pebrot, el tomàquet, la ceba, i tot servit en una copa.

El ravioli era un farcellet fet amb bacó, amb un farcit de cargols i favetes, repelades, sobretot, i una crema de xirivia, perfumada amb canyella.

I per postres, l’escuma de crema catalana, feta amb sifó, una recepta molt engrescadora.


A més a més, la trobada d’ahir em va donar una grata sorpresa, perquè ens varem retrobar amb una antiga companya d’institut, la Gemma. Quan vaig llegir el seu nom a la llista, vaig pensar que havia de ser ella, i efectivament sí que ho era!. En un moment, varem fer un repàs dels vells temps i ja esperem la propera per tornar-nos a veure!.
.

21 comentaris:

  1. Que bé!!!! avui som la primera. M'ha agradat molt aquesta crònica i m'he morta d'enveja, sana eh!!!!! M'agrada molt en Pep Nogué i en David crec que també m'agradaria molt per tot el que sempre explicau d'ell . Estic d'acord amb en Pep Nogué en quan el que dius dels pèsols.

    Com sempre una narració magnifica. Moltes gràcies.

    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Realment, tant en David com en Pep són unes fonts d'informació culinària impressionants. Les seves receptes sempre sorprenen i les classes són disteses i en un ambient agradable.Em va fer il.lusió trobar-me a la classe del David Lienas amb la Cristina (Crijoarmael), MaryLou(pa amb tomàquet), la Marta (la cuina de la marta), la Carme (cuinetes),la Gemma (la cuina de casa), en Josep B (menja de bacallà)...i altres persones que també hi eren. Jo em quedo amb el Risotto d'en Pep i el Ravioli amb favetes...all i oli...del David.A reveure!!

    ResponElimina
  3. Quin luxe!! i a més poder-se retrobar amb antigues companyes...què més es pot demanar? un petonet

    ResponElimina
  4. Quin parell de classes, luxe total, bueno i si tingués d'agafar un plat no sabria amb qui. Com sempre les vostres cròniques completes, 100%. Aviam si a la pròxima ens veiem.
    Muas!

    ResponElimina
  5. És una llàstima que per horari no hi poguem anar...diria uns quants renecs, però el aguanto.

    En tot cas, sempre alegra trovar la crònica i assabentar-se. Merci. :)

    ResponElimina
  6. josep com sempre en quede a la boca plena de aigua, amb les tegües narracións, en aquesta ocassió gastronómica..........abraçades paco

    ResponElimina
  7. Xisca,

    De moment, expliquem el que ens van ensenyar. Ara toca fer els plats, que eren ben interessants.

    La veritat és que ens trobem molt bé en aquestes classes, tan el Pep com el David són molt bons comunicadors o a més són molt afables.

    Mercè,

    Aquesta setmana hem fet "doblete", eh?. Jo em quedo amb els pèsols del Pep i amb la deconstrucció de l'empredrat del David.

    Ma. José,

    Com que ja portem unes quantes classes junts, retrobar-nos fa il·lusió i també en fa conèixer cares noves.

    Gemma,

    Costa triar perquè tot són bones opcions, encara que jo em deixaria fora de la tria la recepta dels cargols, no en sóc gens amiga!

    Òscar,

    Llàstima si no us ho podeu combinar per qüestió d'horari, i corrent molt, molt, tampoc?

    Paco,

    Intentem explicar-ho el millor possible, val a dir que aquestes classes són molt profitoses!.

    Una abraçada a tothom

    ResponElimina
  8. Quin luxe de classes! i això de retrobar-se amb coneguts posa un fermall d'or.
    Petons

    ResponElimina
  9. això és aprofitar bé el temps.... aprendre dels grans i recuperar amics .. tot en un!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Hola Glòria, guapa,
    Però quines classes més complertes, quina meravella! ;)
    Jo tinc moltes ganes de venir, a veure si aviat tenim l'oportunitat, espero amb candeletes una classe amb la Mireia :)
    Molts petons per tu i en Josep,
    Marina

    ResponElimina
  11. Quina setmana més intensa de classes! Ara us faltarà temps per posar en pràctica tot el que heu après :)
    I quina casualitat això de la Gema, oi? El món és molt més petit del que ens pensem, je je je...

    ResponElimina
  12. Ostres quina sort poder anar a totes aquestes classes ...però lo que més m'ha agradat és el retrobament amb una antiga companya d'Institut....quans anys han passat i quantes coses per explicar, oi??
    Una abraçada, Glòria.

    ResponElimina
  13. Veig que parleu d'Alessandro Castro... Vaig aprendre tot el que sé de cuIna italiana, a partir de les classes que ell impartia al IIC (Istituto Italiano di Cultura). El tema risottos els explica i domina, de conya. Però crec que no es pas cap xef, sinó un aficionat a la cuina brillant... Sinó vaig errat treballa de Cap de Marketing a un museu de bcn..El que passa es que està molt introduit en aquest món.

    ResponElimina
  14. No he assistit mai a un taller d'aquests i deuen estar molt i molt bé. Ja arribarà l'ocasió.
    Salutacions família.

    ResponElimina
  15. Estimada amiga, quin doblet més xulo i interessant, i a sobre et retrobes amb velles amistats!! això sí que es aprofitar bé les classes. Molts petons, família.

    ResponElimina
  16. No pareu, eh??? deus tenir la llibreta a punt d'acabar!!! Aquesta llibreta teva val milion Glòria! :)
    Quina gràcia retrobar-te amb aquesta amiga, no?
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  17. Tots dos són uns comunicadors excel.lents i amb una cultura culinària extraordinària, és tot un luxe poder assistir a aquests tallers. Petonets

    ResponElimina
  18. Maragda,

    Va ser tota una sorpresa retrobar-nos amb aquesta antiga companya. Ja veus si valen la pena aquestes trobades!

    Alfons,

    I tant que n'aprenem dels grans, jo no dono a l'abast d'escriure i escriure les coses que ens expliquen tot treballant en els plats!.

    Marina,

    Doncs a veure si a la propera coincidim, eh?.

    Gemma,

    Les receptes que ens donen i els suggeriments a més a més, imagina't la feina que tenim!. La meva antiga companya, la Gemma, ja feia temps que volia apuntar-se a les classes i al final, quan s'hi apunta, ens trobem !. Ja ho diuen que el món és un "panyuelu", je, je.

    Dolors,

    I tant, en un moment, varem fer un bon exercici de memòria, je, je.

    Ricard,

    Jo no el conec l'Alessandro Castro, però el que jo esmento al post és la informació que posen d'ell a la revista CUINA, juntament amb les seves receptes.

    Gemma,

    Tot és qüestió d'organitzar-se l'agenda, fer cap a Barcelona i au! a un taller!. Segur que t'agradarà!.

    Parella,

    Això són les coses bones que ens han donat els blocs, per una banda, fer noves amistats, i per l'altra, recuperar-ne d'antigues! No podem demanar més!

    Eva,

    Em penso que ja toca posar en net tots els apunts, n'agafo tants, que arribarà un moment que ni jo mateixa els entendré, de tantes coses que escric!.

    Carmen,

    Cadascú té el seu estil, però no hi ha dubte que saben transmetre tot allò que saben, i nosaltres disposats a aprendre!

    Una abraçada a tothom

    ResponElimina
  19. Dos tallers molt interessants, ¿quan les receptes?
    Molts petons

    ResponElimina
  20. Algunes sí que les faré, ara, el ravioli amb cargols, aquesta sí que no!!!!

    ResponElimina
  21. Per fí he puc escriure per agrraïr-te la menció i la foto. A veure si puc venir a més cursets
    perque sempre s'apren molt.

    ResponElimina