dijous, 17 de novembre del 2011

REFLEXIONS INDIGNADES

No acostumem a parlar de política en el bloc ja que preferim parlar de coses més interessants i positives, però per molt que vulguem amagar-nos, som immersos de ple en una vergonyosa i vergonyant farsa anomenada “campanya electoral” que sortosament està arribant a la recta final, per tant, farem una excepció.

Un país que ha de retallar alguns serveis bàsics per manca de recursos, de cap de les maneres es pot permetre una hemorràgia continuada de diners per finançar una colla de partits i de polítics que es dediquen a treure’s els ulls públicament mentre que en privat s’abracen i, ideologies a banda, tots sense excepció, s’atorguen uns privilegis que la resta de la ciutadania  mai tindrà ni pintada a l’oli.

Com pot ser que un parlamentari amb 7 anys “d’ofici” es pugui retirar amb una pensió del cent per cent, mentre que un treballador hagi de cotitzar gairebé 40 anys per cobrar-ne una que només serà la mitjana dels darrers 25 anys de cotització?, això naturalment, els que hagin tingut la sort de poder treballar tants anys!. Una altra cosa, per a què serveix un Senat, amb 260 senadors i un cost que segons diuen supera els 3.500 milions d’euros per any?, o per què els polítics parlen del sou que cobren, i no dels ingressos que tenen, que entre assistències, dietes i altres “mandangues” poden duplicar, triplicar o més el sou oficial que diuen guanyar?. Tots tenim en la ment l’esposa d’un dirigent polític que tenia més de 30 càrrecs, però és clar, només cobrava un sou i els càrrecs restants els assumia “gratuïtament i per amor al país”. Per no parlar dels sous vitalicis d’ex-presidents que a més, estan cobrant quantitats astronòmiques per “assessorar” grans companyies o donar conferències, i que per descomptat no tenen la decència de renunciar al sou públic que paguem tots els contribuents, molts dels quals, en precària situació econòmica.

I què hem vist durant aquesta campanya?, missatges sense contingut i desqualificacions sense límits, en lloc de programes i projectes realistes. Tan idiotes creuen que som els ciutadans que no se’ns poden explicar les coses?, que només podem entendre aquesta mena d’eslògans “belenestebanitzats”, grollers, “cutres” i amb una total manca d’imaginació?. Els polítics no accepten preguntes de periodistes, no fos cas que algú posés a prova la seva aptitud o que la inconveniència de parlar de segons quines coses els fes perdre vots. Per això no permeten informacions de campanya sinó que són els partits els que dicten el que ha de sortir per radio o TV, o sinó, munten un debat perquè sembli que són molt demòcrates i en el qual només parlen del que prèviament han pactat. Per cert, el debat (?) Rajoy/Rubalcaba va costar "només" mig milió d’euros. Una prova més de l’austeritat dels nostres dirigents. en època de crisi.

Els que hem patit poc o molt una dictadura, se’ns fa molt difícil no anar a exercir un dret que va costar sang, suor i llàgrimes aconseguir, però la classe política actual ja ha acabat amb les ganes d’anar a votar de les noves generacions i estan guanyant-se la desmobilització dels que van lluitar per la democràcia.

Una solució seria que els vots en blanc es convertissin en escons, potser aleshores veurien perillar els seus privilegis i s’esforçarien una mica més a l’hora de treballar i explicar les propostes per les quals demanen el nostre vot, però és clar, això no passarà mai perquè són ELLS els que haurien de canviar la llei electoral i de cap manera ho faran ja que viure de la rifeta actual els va molt bé. Possiblement siguin inevitables algunes retallades, però crec que tothom ho entendria millor si el primer pas fos aturar la fuita imparable de diners públics que van a parar a tants forats negres sense fons.

La veritat és que en aquest “show” amb maquillatge democràtic, els ciutadans només som els convidats de pedra. No se quina és la solució, però crec que si l’únic que se’ns acudeix fer és tallar el trànsit, acampar a les places o desfogar-nos al “twitter” amb la qual cosa ens sentim fantàstics i “guais” perquè som “trending topic”......... res no canviarà.

El dia 20 hauríem de demostrar la nostra indignació amb el nostre vot .... o no.

26 comentaris:

  1. Benvolgut Josep, crec que has exposat amb una gran claredat el que molts pensem: que ja n'hi ha prou de tant de poca-vergonya ficat en política. Prou de balafiar els nostres diners en luxes innecessaris o en obres faraòniques de cost i manteniment insostenibles. Podria subscriure totes les coses que dius. Salutacions

    ResponElimina
  2. Ho hem comentat moltes vegades tot esmorzant... Estic completament d'acord amb el que diu! Gràcies per aquest post!

    ResponElimina
  3. Francesc, Sara,
    La veritat es que la meva indignació ha anat en augment des de que ha començat aquesta farsa de campanya que tan cara ens costa als contribuents.
    Escoltant els candidats sento vergonya aliena i si ells no en senten, possiblement sigui perquè no en tenen. Però com poden dir les barbaritats que diuen? jo ni disfressat podria.
    I això que no em parlat del tema nacional, que aquesta ne's una altra....
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Hola, normalment no escric, però avui us vull dir que estc d' acord .
    Gràcies per dir tan clar allò que molts pensem.
    Rosa.

    ResponElimina
  5. Mira, indignada estic jo que avui caminant pel Paral·lel els de Plataforma x Catalunya hem vist una furgoneta amb la cara de l'Anglada i amb altaveus a tot drap i a camàlics penjant cartells. I a pl. Espanya uns quants repartinc pamflets... els hem mirat tan malament que ni han intentat donar-nos res! Bbbbbrrrr...

    ResponElimina
  6. Josep totalmente de acuerdo contigo,a mi lo unico que se me esta pasando por la cabeza es votar:
    "Escaños en Blanco - Escons en Blanc" cuyo programa permite al votante vaciar escaños sin gastos públicos ni interpretación ideológica del voto
    mira este enlace
    http://votoenblancocomputable.org/
    fins dissapte

    ResponElimina
  7. Rosa,
    Gràcies pel comentari i ja saps, encantats de que ens visitis.
    Una abraçada

    Sandra/Xavi,
    Per si no en tinguéssim prou amb els partits "normals", que només faltaven els fatxes i racistes. No anem bé.
    Una abraçada i fins aviat

    ResponElimina
  8. Miquel,
    Tens raó, es una bona opció, llàstima que no tinguin més ressò.
    Una abraçada i fins dissabte

    ResponElimina
  9. Totalment d'acord amb el que dius Josep. El que jo tinc molt clar es que no renuncio a votar perquè soc de les que anava davant dels grisos reclamant democràcia i es un dret al que no penso renunciar mai .....
    un altre cosa es que com molt be dius el meu vot es desencisat, es ben be votar al menys dolent o al que per a mi em sembla mes coherent perquè es ben cert que la campanya es un fiasco i per molt que intento llegir entre lineas en els diversos discursos no se veure cap pla d'acció, cap programa, sembla una carrera per arribar i desprès ... "mas de lo mismo"
    terror em fa el tsunami blau que s'aproxima.

    ResponElimina
  10. Jo també anava del bracet de l'Imma i mes d'un cop de porra hem rebut del nostres "estimats" grisos. Jo crec que sempre...SEMPRE votaré, perquè a la meva mida, tota la vida he estat lluitant per aquesta democràcia... evidentment imperfecta, però democràcia a la fi.

    Com tothom estic força desencisat, però de cap de les maneres crec que TOTS els polítics son iguals i que son uns Corruptes. Crec que existeixen com en tot, polítics aprofitats i polítics que donen la vida per els seus ideals.

    La campanya ??? una veritable MERDA, però a la fi es el que demana el poble, cares maques, persones que saben parlar molt be i tenen carisma...això es el que importa ... i el de menys el programa que volen assolir en el seu possible mandat. No es voten idees, no es voten programes... es voten PERSONES i això malauradament es mol trist.

    Com diu l'IMMA, que el "tsunami blau" que esta arribant, NO destrueixi massa tot el que hem anat construint al llarg de tants anys... llibertats incloses. Tenim per endavant amb aquest fantotxes, un futur molt negre sobretot a Catalunya.... però no acabaran amb nosaltres, ni tampoc amb la nostra llengua ni la nostra cultura.

    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Estimats Imma i Miquel,
    A mi també em van fer còrrer els grisos i malgrat el desencís que dura ja fa temps, sempre he votat. Miquel, jo tinc molt clar que els ideals polítics són diferents, però en canvi, crec que la forma d'actuar dels polítics en general es força similar. Jo no he sentit a ningú que digui que es una injustícia que amb 7 anys de parlamentarisme es puguin jubilar amb el 100% del sou, ni que s'hagin d'eliminar càrrecs i institucions com Senat o Diputacions, i es que en el fons, totes aquestes martingales estan creades per alimentar la maquinària dels partits i no seran ells els que es tirin pedres a la seva teulada. Conec només el cas de Julio Anguita que va renunciar a la pensió de parlamentari, perquè, segons va dir, amb la de mestre ja en tenia suficient per viure. Una actitud honesta que no he vist que es repeteixi. L'Aznar i el Felipe pensaran diferent, però tots dos estan cobrant una pensió vitalícia com a ex-presidents, mentre que s'embutxaquen milions per donar conferències o per assessorar empreses privades. On rau aleshores la diferència entre un polític d'esquerres i un de dretes?. Naturalment que els ideals són diferents però la manera d'actuar, la mateixa.
    Moltes gràcies per dir la vostra, una abraçada i fins aviat.

    ResponElimina
  12. No hi puc estar més d'acord. A vegades jo també em plantejo si val la pena votar, però cada dia em dic "després del que els va costar a les altres generacions, ara ho malgastarem?". Sens dubte que votaré però cada matí quan em llevo i veig els mítings del dia anterior que em deixen més perplexa. Us heu adonat que avui tots cridaven un`pèl més? jejej com si estiguessin esprement l'última gota, és al·lucinant.
    Respecte els sous i els ingressos sóc partidaria de que val més no fer-se mala sang. és indignant, però malauradament no tenim tant poder com per canviar-ho tot.
    Una abraçada i bon cap de setmana! :)

    ResponElimina
  13. Dons jo crec que tinc clar el que votaré pero el que em sembla mes trist, es que elmeu fill, de 20 anys, em digui que no anirá a votar perque no creu en la política. I no només o pensa el meu fill, parlant amb els seus amics, tots están desencantats. Que trist!!!
    Petonets i fins demá.

    ResponElimina
  14. Jo no deixaré d' anar a votar...Crec que és un dret massa preuat i democràtic per no fer-ho després de tants anys amordassats-em refereixo a les generacions que ho van patir- Però tal i com està el panorama s´hauria de reinvidicar el vot en blanc com una resposta a tota aquesta farsa.

    ResponElimina
  15. Helena,
    El fet d'anar a votar o no, m'ho he plantejat en més d'una ocasió, però sempre hi he anat. Aquesta vegada també ho faré pel Congrés però no pel Senat que considero una cambra inútil i una despesa vergonyosa.
    Pel que fa als sous, més val no fer-se mala sang i més quan escolto la Rahola i el Benach dient que els diputats guanyen poc. Si no els surt a compte el sou, que no s'hi presentin!!, però ningú ho rebutja, senyal que es un "xollo".

    Gemma,
    Es normal que el teu fill no vulgui votar. Jo probablement amb la seva edat (no han conegut la dictadura) tampoc ho faria. Per descomptat, jo també tinc molt clar a qui votar i des de fa molts anys.

    Una abraçada per les dues

    ResponElimina
  16. Cristina,
    Estic molt d'acord amb el que exposes. Jo també penso que s'ha d'anar a votar (va costar massa aconseguir-ho), però també entenc que hi ha molta gent decebuda que deixa de fer-ho. El vot en blanc es una opció mentre no es reformi la llei electoral, cosa que dubto que ningú s'atreveixi a plantejar.
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Maria Teresa,
    Segur que ho pensem molts, i ens quedem moooooolt curts sobre les barrabassades que podríem explicar.
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. Renoi quina vomitada, el Grand macabre s'ha quedat curt.
    Bé, el que tan bé dius és un compendi de totes les indignacions actuals, potser et deixes aquest aspecte tan casual de la prima de risc dels collons, tan exagerada els darrers dies, previs a les eleccions. Si uns van tenir el pásalo, aquest tenen ara la prima de risc. No caldrà doncs un govern de tecnòcrates, hores d'ara al carrer Gènova ja deuen estar els ministeris atorgats, segurament la Merkel ja ha enviat el e-mail al Mariano.
    Jo aniré a votar, és clar que si, no ho tinc clar encara, però per això hi ha la diada de reflexió, oi?. D'entrada en lloc d'estar dormint, que ja és hora, ja reflexiono i amb un bon cafè virtual.
    L'opció dels escons en blanc ja existeix i ja van rebre un vot meu en les passades municipals de Barcelona, on la tria era decididament impossible entre els candidats dels partits majoritaris. Aquest cop m'ho hauré de pensar una mica millor, però no ho descarto. mai faig públiques les meves votacions, ni tampoc intento fer proselitisme de cap mena, però els escons en blanc no tenen ideologia, és una emprenyada monumental o ho hauria de ser. Tot i així, hi ha algun candidat que em mereix molt respecte. Estic d'acord que no tos els polítics són iguals, CERT, però el problema són els partits, i aquests si que necessiten un enderroc total. Un escó mai pot ser un lloc de treball. Després de dues legislatures hauria de ser impossible tornar-se a presentar, i res de pensions vitalícies, A TREBALLAR TOTS, i res de càrrecs en consells d'administració, a la privada els que no siguin funcionaris. En fi amics, me'n vaig a reflexionar amb el coixí.

    ResponElimina
  19. Joaquim,
    De tant en tant va bé desfogar-se una mica. Subscric totalment les teves reflexions. Des dels escons en blanc fins l'anulació de les pensions vitalícies i per descomptat crec que has utilitzat l'expresió que defineix perfectament la situació: els partits polítics necessiten un enderroc total. Ells i els seus privilegis sense fi, son els principals culpables del que estem patint.
    Suposo que reflexionaràs al MET, oi?. Nosaltres som a punt de sortir cap a La Garrotxa, a veure si el temps acompanya.
    Una abraçada i bon dissabte

    ResponElimina
  20. Josep, estic totalment d'acord amb el que dius i molt ben dit! Tinc els sobres damunt la taula per anar a votar i la veritat és que no tinc cap ganes de votar cap partit dels que es presenten, però per altra banda el vot en blanc no servirà de res perquè com tu dius no es converteixen en escons en blanc. :(
    Em va agradar molt poder-vos retrobar ahir! :)
    Una abraçada!

    ResponElimina
  21. Us envio aquest ennllaç.http://www.youtube.com/embed/jX7Kqb21b44

    ResponElimina
  22. Mercè,
    Malgrat tot, nosaltres ara anirem a votar (al congrès, al senat NO) abans d'anar-nos-en cal el teatre, a veure si així la tarda se'ns fa una mica més agradable, perquè amb el tema polític ...
    Va ser un plaer retrobar-nos novament.
    Una abraçada i fins aviat

    ResponElimina
  23. Ha assolit tot plegat un nivell que em costa parlar del tema dels politics i el seu sistema desde un punt de vista reflexiu. Em poden les entranyes i el fastic de tot plegat.

    Em pensava que les campanyes ja no podian abaixar el nivell i aquesta ha estat encara pitjor.

    ResponElimina
  24. Es pot dir més alt però no més clar!!!!!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina
  25. Òscar,
    Jo el que no entenc (o si) es que amb el nivell de "cabreig" que ens diuen que hi ha, hagi anat a votar tanta gent. Ja hi haurà temps per analitzar-ho tot plegat amb calma.

    Anna,
    Suposo que molts pensem així, però està clar que no els suficients per tal que canvii alguna cosa.

    Una abraçada pels dos

    ResponElimina