Encara no fa un any que el Josep Baltà va posar en marxa el local del
carrer Galileu Fes-te Farinetes, orientat d’una forma polivalent tant a fer
tallers, trobades, xerrades, presentacions, etc.
Des del moment en què va estar enllestit, i de cara a veure com
funcionava tota la logística per a una trobada de gent que vulgui compartir el
gust per la cuina i explicar com prepara les seves receptes, trucs, maneres de
fer, els blocaires de Sants varem acceptar ràpidament la proposta de fer una
trobada “pilot” per veure com anava tot i obrir posteriors trobades a tothom
que s’hi vulgui apuntar.
Així doncs, dissabte passat ens varem trobar la Sandra i el Xavi (Els Fogons
de la Bordeta), el Massitet i la Susanna (Olleta de Verdures), la Isabel i el
seu marit (La cuina de la Isabel), la Maia i el seu marit (El Racó del Cus-Cus),
l’Alícia, l’Aina i l’Àlvar (El Pa dels Ferrer), la Gemma i el seu marit
(Caprofiti), la Loles i la Júlia (La Coquessa), la Mercè, l’Albert, l’Ona, la
Laia i la Bet (Destapant Cassoles) i el Josep i la Glòria (El Cafè de Nit).
D’entrada, dir que com que s’acosta Nadal, la proposta va ser preparar
receptes per portar a les nostres taules aquests dies de festa i déu n’hi do de
les coses que van sortir. Per començar, cadascú portava un entrant: canapès,
mini tartaletes de mascarpone i melmelada de tomàquet, torradetes amb melmelada
de pebrot, mousse de peix, coca de recapte, paté de bolets, croquetes de
bacallà, a més de les obligades patates fregides per a la canalla. Entre tots,
ens varem repartir fer els primers plats (panacotta de carbassa amb gelatina de
vermut, porros amb formatge i pernil dolç, canelons de confit d’ànec), els segons
(galtes de porç rostides, llom rostit amb salsa de ceba, pollastre al cava) i
les postres (estel de Nadal, torrons casolans i bavaroise de torró), així que va sortir un menú
excel·lent.
Com que varem quedar que cadascú publicaria la seva recepta al bloc, aquí us deixo la que vaig preparar jo, són els CANELONS D'ÀNEC AMB SALSA DE CEPS I FOIE que vaig veure fa temps al bloc de l’Eva (El Cullerot Festuc), i que trobo que són un plat de festa total.
INGREDIENTS PER A 20 CANELONS:
2 cuixes
de confit d’ànec
3
cullerades d’oli del confit
1
escalunya
100 g de
ceba
4 prunes
tallades a trossos
1
cullerada de pinyons torrats
50 g de
xerès dolç
125 cc de
nata líquida
25 g de
foie
Formatge
parmesà ratllat
INGREDIENTS PER A LA SALSA DE CEPS I FOIE
150 g de
ceba
5 g de
ceps deshidratats
2 cullerades
de xerès dolç
250 cc
d’aigua
250 cc de
llet
½
cullerada de Maizena
1 ou
20 g de
foie
Retirar les pells i els ossos del confit i esmicolar-lo.
Posar en un cassó l’oli del confit i confitar la ceba i l’escalunya.
Afegir el confit, els pinyons, les prunes i el foie i regar-ho amb el xerès.
Deixar evaporar i afegir la nata fins que quedi tot ben lligat.
Coure les plaques del canelons, repartir la preparació anterior i
enrotllar.
Per fer la salsa, confitar la ceba amb l’oli, agregar els ceps secs
directament sense hidratar, regar amb el xerès i un cop evaporat afegir
l’aigua, condimentar i coure fins que redueixi a la meitat. Triturar, afegir la
llet, l’ou, el foie i la Maizena i tornar a triturar. Colar i posar en un cassó
al bany maria i remenar fins que quedi una salsa fina i lleugerament espessa.
Posar un fons de salsa a la safata, disposar els canelons al damunt i
cobrir-los de salsa. Empolvorar amb el formatge parmesà i enfornar a 180º
Què bé!
ResponEliminaAquesta setmana publicaré la nostra recepta. Tot estava boníssim. La teva recepta la guardaré per aquestes festes
ResponEliminaPetons
Quina meravella de plat!!! Ha de ser boníssim!!! Per cert, les fotos aqueixes de grup i dels plats són precioses!! Salutacions
ResponEliminaUn bon dia per recordar.
ResponEliminaEls canelons de confit d'ànec, els faré per aquestes festes.
Estaven boníssims!!!!!!!!!!!
Petons
Els teus canelons....una finesa de gust exquisit!. La trobada, un dia molt bonic!, compartir en bona companyia allò que més ens agrada és de les millors excuses per a passar una estona amb l'èxit assegurat!. Una entrada fantàstica!A reveure!
ResponEliminaQuins canelons, de Nadal, de Sant Esteve, de Cap d'any, del que vulguis, però de festa grossa! Quin gaudi la trobada de blocaires!
ResponEliminaOstras que buena idea de hacer un menu degustacio entre los bloggers de la zona de Sants,seguro que fue genial.Estos canelones estan tremendos y lo digo porque tambien los hice de la misma fuente y la tengo programada para mañana la publicación.
ResponEliminauna abraçada parella
Aquests canelons em van robar el cor, què bons que eren!! Els faré a casa segur, de fet feia temps que em rondava pel cap fer-ne uns de semblants!
ResponEliminaI per cert, podeu aprofitar per presentar-lo al Memòries d'una Cuinera, que recullen canelons! ;)
Un dia genial amb gran companyia, per repetir!!
Petons
Sandra
Que et puc dir del canelons que no t'hagi dit!!!
ResponEliminaTota la setmana que somiava amb provar-los i puc assegurar, que no hem van decebre. Son boníssims
Com diu la Sandra, un dia per repetir !!!!
Petonets.
Quines ganes de provar-los!!
ResponEliminaCarai, quina senyora trobaa!!! Vau fer un menú degustació que vindria de gust a tothom. I segur que vau passar molt bona estona. Vaja, per cantar-hi els àngels! Petons
ResponEliminaLo de Sants és molt i molt fort!! Quina quantitat de blogs i quina cantera!! Sou la Masía del cap i casal!! :DD
ResponEliminaQuins canelons!!! i quina sort poder-los compartir amb tan bona companyia!
ResponEliminaPetonets
Com us cuideu! crec que quan hagi de canviar de pis buscaré per Sants! jajajajajaja. Un petonet molt fort
ResponEliminaNúria,
ResponEliminaI tant, bona companyia i bons plats!
Loles,
Va ser una trobada fantàstica, ho hem de repetir!.
Francesc,
Aquests canelons són diferents però de festa, que és el que toca!. I les fotos, obra del Josep, je, je.
Isabel,
Me n'alegro que t'agradessin. A veure què opinaran a casa!
Mercè,
Tot va anar molt bé, bona organització (gràcies per la feina)bona companyia i bona degustació, no podem demanar més. Bé, sí que podem demanar més, volem tornar-hi!
M. Àngels,
ResponEliminaAmb "l'excusa" de provar el local, varem muntar una trobada genial, ara a preparar-ne una altra!
Miquel,
Doncs serà qüestió d'anar-los a veure, segur que et van quedar fantàstics, i són boníssims, oi?.
Sandra,
No havia vist la proposta del "Memòries", si no canvio d'idea, je, je, (allò que sempre passa), els enviaré aquesta recepta!.
Gemma,
Doncs sort que van quedar bons, que si no... tan esperar, uf!!!!.
Sara Maria,
Són molt bons i no són gens pesats, encara que a primera vista ho puguin semblar per la carn d'ànec, però queden molt melosos.
Marina,
ResponEliminaTot va anar molt bé i el temps va passar volant, bon senyal, oi?
òscar,
Ja, ja, això de la Masia del cap i casal m'ha arribat a l'ànima!
MaryLou,
Són perfectes per compartir, però fes-ne de sobres!
Judith,
Em sembla perfecte, a Sants s'hi està molt bé i se'n munten de bones, ja ho veus!
Per fí! Feia tant de temps que parlàveu de la trobada que ja tenia ganes de veure com us havia anat...Els canelons m´agraden molt i pel que veig a la resta de blocaires també. Vas triar una bona recepta.
ResponEliminarenoi, quin festí, i quina companyia! sou el barri més blocaire de la gastrosfera catalana!
ResponEliminaApa si que vareu fer festa grossa, en bona companyia sempre és passa bé
ResponEliminaPetons
Un menú degustació espectacular. Déu ni do la feinada que vau tenir, eh?! I aquests canelons d'ànec em semblen genials per seguir la tradició amb un toc d'originalitat.
ResponEliminaPetonets!
Anna
Me'n alegro que fossin tot un èxit!!! La veritat és que són boníssims!!!!!! :)
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Una crònica magnífica, va ser una trobada molt agradable.
ResponEliminaI els canelons estaven realment exquisits.
Una abraçada
Que bé que us ho vau passar amb aquest excel·lent menú festiu! Els canelons han de ser boníssims!!!! Petonets
ResponEliminaUn menu espectacular, amb aquesta concurrencia no m'extranya!!!
ResponEliminapetons gastronòmics i bones festes.