dimarts, 6 de desembre del 2011

MENÚ DEGUSTACIÓ A SANTS

Encara no fa un any que el Josep Baltà va posar en marxa el local del carrer Galileu Fes-te Farinetes, orientat d’una forma polivalent tant a fer tallers, trobades, xerrades, presentacions, etc.

Des del moment en què va estar enllestit, i de cara a veure com funcionava tota la logística per a una trobada de gent que vulgui compartir el gust per la cuina i explicar com prepara les seves receptes, trucs, maneres de fer, els blocaires de Sants varem acceptar ràpidament la proposta de fer una trobada “pilot” per veure com anava tot i obrir posteriors trobades a tothom que s’hi vulgui apuntar.

Així doncs, dissabte passat ens varem trobar la Sandra i el Xavi (Els Fogons de la Bordeta), el Massitet i la Susanna (Olleta de Verdures), la Isabel i el seu marit (La cuina de la Isabel), la Maia i el seu marit (El Racó del Cus-Cus), l’Alícia, l’Aina i l’Àlvar (El Pa dels Ferrer), la Gemma i el seu marit (Caprofiti), la Loles i la Júlia (La Coquessa), la Mercè, l’Albert, l’Ona, la Laia i la Bet (Destapant Cassoles) i el Josep i la Glòria (El Cafè de Nit).


D’entrada, dir que com que s’acosta Nadal, la proposta va ser preparar receptes per portar a les nostres taules aquests dies de festa i déu n’hi do de les coses que van sortir. Per començar, cadascú portava un entrant: canapès, mini tartaletes de mascarpone i melmelada de tomàquet, torradetes amb melmelada de pebrot, mousse de peix, coca de recapte, paté de bolets, croquetes de bacallà, a més de les obligades patates fregides per a la canalla. Entre tots, ens varem repartir fer els primers plats (panacotta de carbassa amb gelatina de vermut, porros amb formatge i pernil dolç, canelons de confit d’ànec), els segons (galtes de porç rostides, llom rostit amb salsa de ceba, pollastre al cava) i les postres (estel de Nadal, torrons casolans i bavaroise de torró), així que va sortir un menú excel·lent.




Com que varem quedar que cadascú publicaria la seva recepta al bloc, aquí us deixo la que vaig preparar jo, són els CANELONS D'ÀNEC AMB SALSA DE CEPS I FOIE que vaig veure fa temps al bloc de l’Eva (El Cullerot Festuc), i que trobo que són un plat de festa total.

INGREDIENTS PER A 20 CANELONS:

20 plaques de canelons
2 cuixes de confit d’ànec
3 cullerades d’oli del confit
1 escalunya
100 g de ceba
4 prunes tallades a trossos
1 cullerada de pinyons torrats
50 g de xerès dolç
125 cc de nata líquida
25 g de foie
Formatge parmesà ratllat

INGREDIENTS PER A LA SALSA DE CEPS I FOIE

1 cullerada d’oli del confit
150 g de ceba
5 g de ceps deshidratats
2 cullerades de xerès dolç
250 cc d’aigua
250 cc de llet
½ cullerada de Maizena
1 ou
20 g de foie

PREPARACIÓ:

Retirar les pells i els ossos del confit i esmicolar-lo.

Posar en un cassó l’oli del confit i confitar la ceba i l’escalunya. Afegir el confit, els pinyons, les prunes i el foie i regar-ho amb el xerès. Deixar evaporar i afegir la nata fins que quedi tot ben lligat.

Coure les plaques del canelons, repartir la preparació anterior i enrotllar.

Per fer la salsa, confitar la ceba amb l’oli, agregar els ceps secs directament sense hidratar, regar amb el xerès i un cop evaporat afegir l’aigua, condimentar i coure fins que redueixi a la meitat. Triturar, afegir la llet, l’ou, el foie i la Maizena i tornar a triturar. Colar i posar en un cassó al bany maria i remenar fins que quedi una salsa fina i lleugerament espessa.

Posar un fons de salsa a la safata, disposar els canelons al damunt i cobrir-los de salsa. Empolvorar amb el formatge parmesà i enfornar a 180º

25 comentaris:

  1. Aquesta setmana publicaré la nostra recepta. Tot estava boníssim. La teva recepta la guardaré per aquestes festes
    Petons

    ResponElimina
  2. Quina meravella de plat!!! Ha de ser boníssim!!! Per cert, les fotos aqueixes de grup i dels plats són precioses!! Salutacions

    ResponElimina
  3. Un bon dia per recordar.
    Els canelons de confit d'ànec, els faré per aquestes festes.
    Estaven boníssims!!!!!!!!!!!
    Petons

    ResponElimina
  4. Els teus canelons....una finesa de gust exquisit!. La trobada, un dia molt bonic!, compartir en bona companyia allò que més ens agrada és de les millors excuses per a passar una estona amb l'èxit assegurat!. Una entrada fantàstica!A reveure!

    ResponElimina
  5. Quins canelons, de Nadal, de Sant Esteve, de Cap d'any, del que vulguis, però de festa grossa! Quin gaudi la trobada de blocaires!

    ResponElimina
  6. Ostras que buena idea de hacer un menu degustacio entre los bloggers de la zona de Sants,seguro que fue genial.Estos canelones estan tremendos y lo digo porque tambien los hice de la misma fuente y la tengo programada para mañana la publicación.
    una abraçada parella

    ResponElimina
  7. Aquests canelons em van robar el cor, què bons que eren!! Els faré a casa segur, de fet feia temps que em rondava pel cap fer-ne uns de semblants!
    I per cert, podeu aprofitar per presentar-lo al Memòries d'una Cuinera, que recullen canelons! ;)
    Un dia genial amb gran companyia, per repetir!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. Que et puc dir del canelons que no t'hagi dit!!!
    Tota la setmana que somiava amb provar-los i puc assegurar, que no hem van decebre. Son boníssims
    Com diu la Sandra, un dia per repetir !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Carai, quina senyora trobaa!!! Vau fer un menú degustació que vindria de gust a tothom. I segur que vau passar molt bona estona. Vaja, per cantar-hi els àngels! Petons

    ResponElimina
  10. Lo de Sants és molt i molt fort!! Quina quantitat de blogs i quina cantera!! Sou la Masía del cap i casal!! :DD

    ResponElimina
  11. Quins canelons!!! i quina sort poder-los compartir amb tan bona companyia!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Com us cuideu! crec que quan hagi de canviar de pis buscaré per Sants! jajajajajaja. Un petonet molt fort

    ResponElimina
  13. Núria,

    I tant, bona companyia i bons plats!

    Loles,

    Va ser una trobada fantàstica, ho hem de repetir!.

    Francesc,

    Aquests canelons són diferents però de festa, que és el que toca!. I les fotos, obra del Josep, je, je.

    Isabel,

    Me n'alegro que t'agradessin. A veure què opinaran a casa!

    Mercè,

    Tot va anar molt bé, bona organització (gràcies per la feina)bona companyia i bona degustació, no podem demanar més. Bé, sí que podem demanar més, volem tornar-hi!

    ResponElimina
  14. M. Àngels,

    Amb "l'excusa" de provar el local, varem muntar una trobada genial, ara a preparar-ne una altra!

    Miquel,

    Doncs serà qüestió d'anar-los a veure, segur que et van quedar fantàstics, i són boníssims, oi?.

    Sandra,

    No havia vist la proposta del "Memòries", si no canvio d'idea, je, je, (allò que sempre passa), els enviaré aquesta recepta!.

    Gemma,

    Doncs sort que van quedar bons, que si no... tan esperar, uf!!!!.

    Sara Maria,

    Són molt bons i no són gens pesats, encara que a primera vista ho puguin semblar per la carn d'ànec, però queden molt melosos.

    ResponElimina
  15. Marina,

    Tot va anar molt bé i el temps va passar volant, bon senyal, oi?

    òscar,

    Ja, ja, això de la Masia del cap i casal m'ha arribat a l'ànima!

    MaryLou,

    Són perfectes per compartir, però fes-ne de sobres!

    Judith,

    Em sembla perfecte, a Sants s'hi està molt bé i se'n munten de bones, ja ho veus!

    ResponElimina
  16. Per fí! Feia tant de temps que parlàveu de la trobada que ja tenia ganes de veure com us havia anat...Els canelons m´agraden molt i pel que veig a la resta de blocaires també. Vas triar una bona recepta.

    ResponElimina
  17. renoi, quin festí, i quina companyia! sou el barri més blocaire de la gastrosfera catalana!

    ResponElimina
  18. Apa si que vareu fer festa grossa, en bona companyia sempre és passa bé
    Petons

    ResponElimina
  19. Un menú degustació espectacular. Déu ni do la feinada que vau tenir, eh?! I aquests canelons d'ànec em semblen genials per seguir la tradició amb un toc d'originalitat.

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  20. Me'n alegro que fossin tot un èxit!!! La veritat és que són boníssims!!!!!! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  21. Una crònica magnífica, va ser una trobada molt agradable.
    I els canelons estaven realment exquisits.
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Que bé que us ho vau passar amb aquest excel·lent menú festiu! Els canelons han de ser boníssims!!!! Petonets

    ResponElimina
  23. Un menu espectacular, amb aquesta concurrencia no m'extranya!!!
    petons gastronòmics i bones festes.

    ResponElimina