divendres, 16 de març del 2012

4t. ANIVERSARI


Sembla que va ser ahir, però, ja han passat 4 anys. Durant aquest temps tots hem canviat, hem passat per moments dolços, però també amargs, malgrat tot hem intentat seguir endavant sense que el bloc se’n ressentís massa. No sabem quant temps durarà, però mentre tinguem ganes i empenta per anar fent coses, el cafè de nit seguirà obert a tots els amics que s’hi vulguin aturar i compartir amb nosaltres una estona.

No volem enfarfegar amb xifres, però estem molt més que satisfets que les visites al bloc hagin superat amb escreix les dues-centes cinquanta cinc mil durant aquests 48 mesos. No obstant això, no és el millor que el cafè de nit ens ha donat. Sense cap mena de dubte i de llarg, el que més ens satisfà del bloc, ha estat la gran quantitat de nous amics que hem fet, cosa que mai hauríem arribat a imaginar. Al començament, només eren noms, però de mica en mica vam anar posant “cares” a aquests noms i ben aviat, moltes d’aquelles cares, a més, es van convertir en amistats. És per tot això que vam pensar que havíem de fer alguna cosa per tal d’agrair-vos, encara que sigui d’una manera més simbòlica que altra cosa, tot el que ens heu donat. Rumiant, rumiant se’ns va acudir que podíem fer un “record” d’aniversari (ens resistim a utilitzar la paraula “souvenir”), però que al mateix temps estigués relacionat amb les coses de què parlem en aquest bloc.

Per tant, vam decidir fer un petit “kit” que contingués algunes de les coses que més ens agraden. La cuina, per descomptat hi és present, amb una petita capsa plena de fitxes de receptes que tenen com a base el cafè, una de les nostres flaires preferides. Però és clar, només amb això ens quedàvem una mica coixos, així que vam decidir afegir-hi un CD amb algunes de les “bandes sonores” que han anat apareixent al nostre cafè. Hem fet una selecció petita però força variada, que ens porta de Mozart a Springsteen passant per Vivaldi, Ella Fitzgerald o Queen. Però encara ens mancava algun detall i vam decidir incloure en el “kit”, un petit llibre que conté un munt d’il·lustracions del nostre pintor favorit: Vincent Van Gogh, que com tots sabeu, és l’autor del quadre que dona nom al nostre bloc.

Com aconseguir aquest “kit” 4t.aniversari? Molt senzill, si heu llegit algunes de les més de cinc-centes entrades que hem fet durant aquests quatre anys, us serà molt fàcil deixar-nos un comentari dient només dues coses:

1)    El nom d’una de les receptes publicades, que més us hagi cridat l’atenció.
2)  Una de les músiques que hem posat que més us hagi agradat.

Teniu temps per deixar els vostres comentaris, des d’avui fins el proper dissabte dia 31 en què tancarem la recepció. El diumenge 1 d’abril entre tots els comentaris rebuts, que reuneixin les dues condicions demanades, farem el sorteig.

Moltes gràcies a tots els que de tant en tant entreu i llegiu les “nostres coses” i per descomptat a tots els que a més, ens deixeu la vostra opinió. Gràcies per ser-hi!.

66 comentaris:

  1. Felicidades por estos 4 años a vosotros y a nostros también por haber tenido la oportunidad de seguiros.

    A mí me llamó mucho la atención el chorizo en el arroz al horno (un día lo probé en casa) y musicalmente, no porque me llamara la atención, que ya lo conocía, sino porque me encantó Audrey Hepburn cantando Moon River en Desayuno con Diamantes (Breakfast at Tiffany's).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest arròs al forn ens el va preparar la nostra amiga Cristina a casa seva a València, i es que els valencians en sabeu molt de preparar l'arròs. Pel que fa al Moon River, a mi l'Audrey Hepburn em va seduir el primer cop que la vaig veure, i per descomptat amb aquesta cançó ja es el summum.

      Elimina
  2. FELIÇ ANIVERSARI!
    ha estat un plaer seguir-vos i encara més conèixer-vos
    Com no pot ser d'altra manera jo opto per uns magnífics calamars farcits de moixernons, (tot i que no puc afegir els fruits secs per culpa d'una kalamarcet al·lèrgic); trobo molt original la combinació de la carn del calamar amb bolets. Hi vaig posar el flanet d'arròs, però basmati. Quina gana que m'entra..

    i de música, destacar el post dedicat a Kaufmann and Cookies, quina gran nit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Deu n'hi do aquells calamars amb moixernons!!. I el Kaufmann & Cookies... quin gran Faust!

      Elimina
  3. Moltes felicitats de part dels voltaires. Sou un exemple per nosaltres a mes de molt bons amics.
    Avui dins d'un hora agafem el tren Fallero i cap a Valencia la familia al complert menys la Neu que esta de colonies.
    Quant tornem participarem per aconseguir aquest record.

    De nou .. Motissimes felicitats per aquestes 250.000 visites.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que us vagi molt be per terres valencianes. Alerta no us sucarrimeu!!.
      Esperem les vostres propostes. Una abraçada

      Elimina
  4. Molts d'anys Josep i Glòria!!!
    Pel que fa a la recepta de cuina: molt fàcil: Tarta de xocolata a la taronja, per raons ben evidents, no trobeu?

    La música: Totes, però una de les que més em va agradar, aquesta:
    UNA VEGADA MÉS: FLÓREZ SPECTACULAR !!

    Encara que no m'hi toque res, el millor premi ja el tinc: haver-vos conegut i poder compartir la vostra amistat. Sou unes persones excel·lents.
    Besades de part meua i d'Oreto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La tarta de xocolata a la taronja, realment bona, m'encanta aquesta combinació. I pel que fa al Flórez... senzillament "espectacular". Que us ho passeu molt bé aquest cap de setmana!

      Elimina
  5. per molts anys, parella!! el cafè de nit i els seus autors m'heu fet passar molts bons moments en aquests anys i estic segur que en podrem compartir molts més perquè veig que tots tenim ganes de tirar endavant i això de la crisi dels quatre anys aquí, ni se la coneix ni se l'espera.
    una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Manel. Ja saps que som "coetanis blocaires". Que per molts anys poguem seguir-nos visitant.

      Elimina
  6. Per molts anys! Durant aquests 4 anys hem viscut molt i ens hem anat coneixent mica en mica, sembla mentida les coses de vosaltres que ens heu anat explicant. I tenim ganes de descobrir-ne moltes més, i tant!

    Aquest kit em sembla un regal molt original i molt ben rumiat, un reflex dels sentiments i l'amor que poseu al blog. I jo hi vull participar! :)
    No m'ha costat gaire trirar les dues entrades, je je je...

    - La música, evidentment, no podia ser d'una altra manera, la que vau dedicar al disc del Pol! Ja enteneu perquè, oi? ;)
    http://elcafedenit.blogspot.com/2011/02/passeu-passeu.html

    - La recepta: aquí potser us sorpreneu perquè no és cap recepta dolça, no! És la famosa tatin de carxofes, ja que gràcies a ella vaig descobrir l'imens món de les tatins salades.
    http://elcafedenit.blogspot.com/2008/11/tatin-de-carxofes.html

    Una abraçada, parella!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara fa 4 anys ens varem veure per primera vegada en una classe de la Mireia i em fa molta il·lusió que aquestes classes segueixin, a més de moltes més coses que hem compartit i seguirem compartint, segur!.

      Molt encertada la teva elecció musical, je, je, i pel que fa a la recepta, per a mi també va ser un descobriment!. Una abraçada!

      Elimina
  7. Enhorabuena y seguid así muchos aniversarios más. Vuestros lectores lo agradeceremos.

    De vuestras siempre apetecibles recetas, me quedo con unos spaguetti alla Norma que salieron por aquí. Primero, por sus connotaciones operísticas y luego porque es un plato que me encanta.
    Y en cuanto a la música, hubo una entrada reciente, creo que fue con motivo del 50 aniversario de la Caballé, donde nos regalasteis dos videos sensacionales. La única Norma (vaya, otra vez Norma) que pudo hacerle cosquillas a la Callas en aquella irrepetible noche ventosa de Orange, y doña Montserrat en el recital Puccini del Liceu marcándose una Liú que pone los pelos de punta, absolutamente insuperable.

    Seguid así.

    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sr.Finch,
      Comparto plenamente tanto el plato como los fragmentos musicales escogidos. Trataremos de poner algun otro plato relacionado con el belcanto, que por lo visto, es lo que se relaciona mejor con la cocina.
      Un abrazo

      Elimina
  8. MUchas felicidades parella,me alegro enormemente poder visitar tambien este cafe desde hace dos años,soy de los nuevos venidos,pero que me ha gustado vuestro cafe y tambien el poder compartir algunos encuentros con vosotros.
    Y espero y deseo larga vida al cafe de nit y a sus protas.
    Recetas vuestras me gustan varias pero pondre el que hicistes de aperitivo y que luego yo tambien publique en el menu de la castañada 2011
    http://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com/2011/11/menu-de-la-castanada-2011.html?utm_source=BP_recent
    ,el de las semi esfera de mango y foie con las lagrimas de mango de la mermelada del Manel.
    http://elcafedenit.blogspot.com/2011/03/semiesferes-de-mango-i-foie.html?showComment=1300952920495#c7812268857866553785
    Y de musica no soy muy aficionado,pero la musica clasica no es mi fuerte y tambien me quedaria con la entrada que hicisteis al Pol el marido de la Gemma
    passeu-passeu
    http://elcafedenit.blogspot.com/2011/02/passeu-passeu.html
    bon cap de setmana parella

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!. Nosaltres també estem molt contents amb les amistats que hem fet a partir del bloc i és un plaer compartir sortides i trobades amb vosaltres. Per a quan la propera?.

      Crec que has fet una bona tria, el disc del Pol s'ho val!. I les semiesferes... boniques i boníssimes!. Una abraçada!

      Elimina
  9. Moltes felicitats!!!!´Triar una de les receptes que ha fet la Gloria se'm fà molt difícil, m'agradan molt la majoria, pero recorda que em va deixar bocabadada la safata de canapés que vau posar fa poc. Semblan de pastisseria!!!! i de música em va agrador molt la entrada que vau fer sobre la Sant Andreu Jazz Band.
    Espero seguir-vos llegint durant molt més temps, com a mínim tot el que vosaltres volgueu!!!
    Una forta abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!. Ja feia molt temps que em temptava fer canapès i amb les explicacions i la "classe pràctica" de la Gemma, aquell va ser el resultat. Ara em fas pensar que no n'he tornat a fer, hauré de posar-hi remei!. I pel que fa a la música, gràcies per recordar-nos la Sant Andreu Jazz Band, també ens agraden molt!. Petonets!.

      Elimina
  10. Estimats Josep i Glòria!! sembla que gairebé ens vam posar d'acord per obrir el bloc, us enrecordeu que ja ho vam parlar?? jo el día 15 de març!! Aquest cap de setmana farem alguna recepta per celebrar.
    A veure, a veure.. de recepta m'agraden moltes, però una de les últimes que em va sorprendre i agradar, perque la podia menjar, es LA DECOSTRUCCIÓ D'EMPEDRAT.
    I la música tota la que posseu, ja us ho vaig dir una vegada, que em relaxava molt entrar al vostre bloc. Però hi havia un grup que nomès era de música, que no aconsegueixo enrecordar el nom (m'ho vau dir en un viatge), vaig descarregar música i ho vaig perdre, perque es va morir l'ordinador..

    Pero també escolliria A consolarami afretissi de juan Diego Florez y Diana Damrau, que em sembla preciosa!!

    Ptons i endavant per molts anys!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Felicitats igualment per l'aniversari del bloc, a veure amb quina recepta ens sorprens per celebrar-ho!. I pel que fa a la música que comentes, em sembla que devia ser el grup noruec Secret Garden, suposo que ho podràs localitzar. I un 10 per haver triat el Juan Diego Flórez, es nota que m'agrada molt, oi?. Petonets i fins aviat!

      Elimina
    2. Gloria!!!! gràcies... Tinc algo pensat, però com he d'adaptarla, no sé que sortirà... I sí, els Secret Garden... LA buscré de nou.
      I tant, ja sé que el Juan Diego Flórez es dels teus favorits...no ho pots evitar..jaja. PErò no m'importa, m'agrada!! A veure si ens veiem al pròxim curs, vaig anar al del Pep, esperant trobar-te i no va ser.. Petons i fins aviat.

      Elimina
  11. Enhorabona, que deu ni do el recull gastro-cultural que esteu fent.

    No sé triar una peça musical en concret; em va agradar molt l’Agost musical de excel•lències. I de receptes, com que jo, apart d’endrapar nomes sé (i des de fa quatre dies) fer arrossets, havia buscat per aquí sense èxit, però ara veig que en maac parla d’un, i acabo de descobrir el llistat i que si hagués buscat “arròs” i no “arros” hauria trobat uns quants.... provaré el negre. (Al costat veig un ànec amb peres... quins sucs... potser ho intentaré) (I que et jugues que, ni cançó ni recepta i guanyo el sorteig?

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veig que a la cuina, tant tu com jo, provocariem un cert terror. Tot i això, veig que tu fas arrossos, que jo...
      D'altra banda m'alegra molt que recordis, encara que ja han passat uns quants mesos, de l'agost musical. Va ser un divertimento que em va agradar, i si tot va bé, aquest any, més.
      Una abraçada

      PS.- per descomptat el comentari es totalment vàlid!

      Elimina
  12. Moltíssimes felicitats!!! Quatre anys ja...això vol dir ja fa gairebé quatre anys que vàrem coincidir a Peralada! Eixe sí que ha estat un gran regal per a nosaltres!. Així que eixa serà la musica escollida: el "Pour mon âme" del nostre admirat i "especial" JD Flórez. Pel que fa a les receptes, ja sabeu que n'hi ha moltes que s'han incorporat a la nostra cuina, la crema d'espàrrecs, les casssoletes de mascarpone...però em quedaré amb les cookies del Kaufmann, una combinació perfecta!!!

    Una forta abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies!. Sembla ahir que ens vàrem conèixer, eh?. I quantes coses que hem compartit i moltes més que compartirem!. És veritat que el JDF va ser, sense ell saber-ho, l'inici de la nostra amistat, algun dia li ho haurem d'explicar!!!. Bona tria com a homenatge, je, je. i pel que fa a les receptes, em fa il·lusió que n'hàgiu incorporat a la vostra cuina. Per cert, has vist que el Maac ha escollit el teu arròs al forn?.

      Elimina
    2. L'haurem de convidar a tastar-lo quan torneu per València...encara el trobe un tant escèptic amb això del xorís!!

      Petonets

      Elimina
  13. Moooooltes felicitats Josep i Glòria!!!! 4 anyets ja!!! Que ràpid passa...això vol dir que dintre de poc jo tb faig 4 anys...encara m'enrecordo que erem del grup dels sense blog!! jijiji!!!

    Quin sorteig tan especial i currat!!! Felicitats pels regals escollits...a veure si tenim sort!!! :)

    Jo d'entrades de música em quedo a les de la Diana Krall...m'encantaaaaa!!!
    I de receptes amb totes!!! Però si hagués d'escollir alguna em quedaria amb la tatin de carxofes i els calamars amb romesco (que ja són un clàssic a casa!).

    Petunets i a seguir mooooooooolts anys més!!!!

    Eva.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!. De fet, tu ets una mica "culpable" que tinguem bloc, perquè en una classe que va organitzar la Gemma, tu vas dir "jo no tinc bloc, que puc anar-hi" i com que et van dir que sí, jo vaig fer el mateix i sortint de la classe, ja tenia el "cuquet" de fer un bloc, i des de llavors, fins avui, amb un munt de coses bones que ens ha donat aquest món, com haver-vos conegut. Una abraçada ben fora i petonets per al Jan i quan neixi la petitona, ja ens ho diràs!.

      Elimina
  14. Enhorabona per aquests primers quatre anys i per tenir un bloc tan particular....

    Fins aviat,

    Sílvia

    ResponElimina
  15. Complir quatre anys de blog té molt de mèrit, i tant de bo us poguem anar visitant durant mooooooolts més! A mi m'agrada molt en John Lennon amb la cançó "War is over" i la recepta que "us" he provat últimament és el filet de porc farcits amb ceps, una delícia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un plaer haver compartit aquests quatre anys de bloc, i esperem poder seguir en contacte molt més temps!. El John Lennon és un clàssic de la música de tots els temps, que ha quedat com una icona del temps que va viure, bona elecció!. I la recepta, també és una de les que més m'agrada. Una abrçada!

      Elimina
  16. Què us haig de dir si vau ser vosaltres qui em vau fer conèixer aquest fantàstic món dels blocs de cuina!, i més tard els "instigadors" del meu propi bloc...De les coses que més satisfaccions m'han donat els darrers 2 anys. Us faig arribar la meva més sincera enhorabona per aquests 4 anys plens de cuina, sentiments, reflexions i bon rotllo. Els qui entrem per aquí sempre en sortim reconfortats. Us heu empescat una celebració molt digne del vostre tarannà, molt ben rumiada!: cafè, música... A mi m'han cridat molt l'atenció vàries receptes vostres. Em decideixo per dues: una que he provat i l'altre que sempre m'ha cridat l'atenció i que ha de ser la bomba!: -boletes de formatge de cabra amb pols de pernil i nous (boníiiiissimes!) i -pecat de xocolata amarga amb salsa de taronja. Pel que fa a la música ja sabeu que jo de clàssic poca cosa, però si vaig escoltar una entrada que per a mi va ser un descobriment necessari d'aquest món i per a vosaltres i els que estimeu l'òpera una interpretació obligatòria: la veu de Maria Callas. Una veu espectacularment clara, potent i dolça. Una abraçada molt i molt forta!, BONA FEINA!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè, es sempre un plaer rebre la teva visita o la d'una de les "cuineres" que tens per casa. A veure si la propera vegada que dinem plegats hi "apareixen" algunes boletes de formatge de cabra... d'aquestes que tant ens agraden. Pel que fa a la música, celebro l'elecció de la Maria Callas, ja saps que en soc un "fan" irreductible.
      Una abraçada a tota la familia!.

      Elimina
  17. Felicitats parella per 4 anys d'aquest fantàstic bloc, que no es limita a fer unes receptes estupendes sinó que ens fa descobrir moltes coses més.
    Ens ho poseu molt difícil perquè teniu un munt de receptes fantàstiques i compartim força el gust per la música.
    Si he de triar un plat em quedo amb les albegrínies farcides de bacallà, que em xiflen!!
    I pel que fa a la música, una petita joia que em vau ajudar a descobrir Andrea Motis!!!
    Petonets i per molts anys!!!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens agrada poder compartir les nostres aficions amb vosaltres i poder canviar impressions. Pel que fa a la música, veig que coincidiu amb altres persones en triar l'Andrea Motis, m'agrada que us haguem ajudat a descobrir-la i ara, a seguir escoltant-la!. Petonetes!

      Elimina
  18. Per molts anys cafeters per fer-nos feliços amb la vostra sensibilitat i la bonhomia que sabeu donar a tot allò que feu i que fa que estar a prop vostre sigui sempre un plaer.

    Bé, és tot un compromís triar una música de les moltes que heu tret a relluir al vostre i ja una mica nostre cafè, i si en principi no sabia si triar Mozart o en Joan Didac, al final he pensat tirar una mica cap a casa, no patiu que no us diré Wagner, i he triat a CHEGA SAUDADE, amb Andrea Motis (veu) Joan Chamorro (saxo tenor i veu) Ignasi Terraza (piano) Josep Traver (guitarra) David Mengual (contrabaix) i Esteve Pi (batería), per allò de que Chamorro deixa als santandreuencs ple d'orgull i sobretot perqu`pe l'Andrea Motis és una autèntica delícia.
    Pel que fa a la recepta és tot un altre compromís, però si em deixeu us diré el Mousse de mascarpone al cafè, amb xocolata al cafè i crumble al cafè. Quan el recordo ploro mentre vaig a buscar el reclinatori tot topant com la vaca cega, per totes les cantonades del passadís d'IFL.
    Una abraçada i un petó gegant per ser com sou, fins i tot "conspirant"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!. La principal satisfacció que ens ha donat el bloc ha estat conèixer persones com tu amb qui a vegades compartim gustos i a vegades no del tot, je, je. El Sr. Wagner no té tant predicament en aquest bloc com en té en el teu, però poc a poc s'hi va fent espai. Has vist l'últim "aperitiu musical" que tenim a la columna de la dreta?.

      No m'estranya que els santandreuencs estigueu orgullosos del Chamorro i companyia, deixen el pavelló molt alt. En algun comentari també han triat l'Andrea Motis.

      I pel que fa a la recepta, em fa molta il·lusió que hagis triat aquesta, és una de les que més m'agraden i m'agrada compartir-la amb els bons amics. Fins aviat!

      Elimina
  19. Per molt anys,
    Nosaltres som fans de l'amanida de figues i formatge de cabra i personalment hem quedo amb "L'elixir d'amore".

    petons gastronòmics

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per les vostres visites i per la vostra elecció. Esperem poder compartir moltes més estones amb vosaltres!

      Elimina
  20. Estimats Gloria i Josep, a punto de finalizar mis vacaciones, no podia dejar de felicitaros por el 4º aniversario de tan preciado blog, larga vida a la ilusión por seguir con la cafeteria abierta, abraçades paco

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, ja saps que tu sempre tens taula reservada.
      Una abraçada

      Elimina
  21. Si d'algo son viciosos, es del cafè.
    Coneixem quantitat de cafeteries, pero hi ha una que es la nostre preferida.
    La entrada, està decorada amb un quadre del nostre pintor preferit, Vicens Van Gogh.
    El que serveixen te una qualitat excelent.
    Menjar variat, tan de plats com de postres.
    La mùsica que sona extraordinaria.
    El jefe, escriu unes cròniques que et deixen boca-badats.
    I la mestressa, es fa fotos amb els millos tenors.
    Una de les vegades que varem anar, mèntres que sentiem La dona è Mobile de Verdi, varem menjat uns canelons de confit d'anec per lleparse els dits....
    Per tant desitjem que mai tanquin i que aquets èxits continuin per molts i molt anys.....
    Felicitats parella.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens posarem vermells de tans afalacs. Gràcies per visitar-nos tan assiduament i per la teva amistat, que en el fons, es el que més ens importa.
      Una abraçada

      Elimina
  22. Felicidades, pareja !! ;) Que sigais yendo a funciones, cocinando cosas que me hacen chuparme los dedos solo de verlas y sobre todo, sobre todo..contandolas ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies i que per molts anys poguem seguir-nos llegint mutuament.
      Una abraçada

      Elimina
  23. Ya sabéis que estoy muy ocupado con mis "sesiones", tanto en casa como fuera; por esta razón sólo ocasionalmente frecuento blogs aparte de IFL, con lo cual me he perdido vuestras sabrosas recetas -de las cuales ya tuve un magnífico anticipo en vuestra casa, gracias a vuestra gentileza- y vuestros entrañables posts. Pero he tenido la suerte de conoceros y eso no tiene precio. Por esta razón no puedo por menos que felicitaros por esa dedicación a este blog tan especial que regís desde hace ya cuatro años y que sea por muchos más.

    Mis mejores deseos para vosotros dos y vuestro blog.

    Fede

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per molts anys, noctàmbuls, tant de part de l'Anna Maria com meva. Dieu que potser un dia això s'acabarà, però em fa l'efecte, i ho dic molt sincerament, que aquest dia encara trigarà, i molt, a venir, perquè d'una hora estant es nota que encara teniu moltes coses, i sobretot moltes ganes, de compartir.

      Pel que fa a la tria, mencionaré, de les receptes publicades, un plat que ja és tot un clàssic a casa: Les albergínies farcides amb formatge brie. Les faig tot sovint per dues raons: perquè a l'Anna Maria li encanten i perquè sempre és una solució quan penso en un plat ràpid i, a la vegada, boníssim.

      Referent a les músiques, em va agradar molt que poséssiu un “yutub” del debut de Pavarotti, l'any 1961, cantant “Che gelida manina”. M'emociona molt especialment la reacció del públic, que s'escolta perfectament cap allà el minut 3:27, incrèdul d'aquell prodigi de veu que tants i merescuts èxits proporcionaria al gran Luciano.

      Elimina
    2. Fede,

      Moltes gràcies, ens ha fet molta il·lusió veure't per aquí, i torna a passar-hi quan tinguis temps, sense presses, ja sabem que estàs molt ocupat amb les teves "sessions", però malgrat la feina que et donen, valen molt la pena, jo si puc, no me'n perdo cap.

      És un plaer compartir taula i sobretaula, així que a veure quan repetim!. Una abraçada!

      Elimina
    3. Enric,

      Moltes gràcies. Encara recordo que quan ens vam ficar en això dels blocs (i no en teníem ni idea) tu vas ser un dels que ens vas donar un cop de ma. També recordo aquelles primeres trobades al Caprabo convocats per l'incansable Clofent, on només érem 10 o 12, i va néixer una gran relació que es va convertir en amistat. Sens dubte també hi va contribuir la coicidència de gustos musicals. Ha passat el temps i aquella amistat ha anat creixent i nosaltres n'estem molt i molt satisfets de la sòlida amistat que ens uneix avui.
      Una abraçada per a tu i per l'Anna Maria

      Elimina
  24. Moltes felicitats, parella!!! Sembla mentida que el temps passi tan ràpid...
    Ha estat una sort conèixer-vos i poder llegir les cròniques i les delicioses receptes del vostre "Cafè de nit" durant aquests 4 anys. Espero poder-vos seguir molts anys més, eh!!!
    I de totes les receptes que heu anat publicant, que són moltes i molt bones, em quedo amb uns timbals de carbassó farcits amb pera, nous i formatge blau (espero no equivocar-me amb els ingredients perquè fa molt temps). És la primera recepta que vaig versionar d'un blog i era del vostre, un dels que més temps fa que segueixo.
    Amb el tema musical potser no coincidim tant, però em quedo amb el màgic Summer's time de Ella Fitzgerald.

    Una abraçada molt forta
    i PER MOOOOOLTS ANYS!
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!. Per a nosaltres també és un plaer conèixer-vos i compartir vivències i aficions amb vosaltres. Quan he llegit la recepta, abans de seguir llegint, he recordat que tu l'havies fet. I pel que fa a la música, has triat una bona dama del jazz. Una abraçada!

      Elimina
  25. oh! 4 anys! déu ni do!!

    Moltes felicitats per ser dels primers blocaires! Jo us vaig conèixer en persona en un sopar de blocaires a l'Àtica i em vau semblar molt bona gent.
    Espero que els nostres camins segueixin creuant-se en el món de la cuina per molts anys més!

    Jo trio el pecat de xocolata (que em va meravellar) i una de les últimes entrades de jazz, amb la crònica que vau fer del concert de la novella banda del Chamorro encapçalada per l'Andrea Motis.

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma,

      Aquella trobada de l'Attica va servir per posar "imatge" a molts companys que ens coneixiem només a través de la xarxa.
      Pel que fa al "concurs", has fet dues tries que m'encanten ja que soc un "fan" tant de la xocolata com del jazz.
      Una abraçada

      Elimina
  26. Per molts anys que poguem gaudir de la vostra companyia. Jo trio: quant a la música, l´entrada dedicada a Ella Fitzgerald i quan a post culinari el pastís de tres xocolates que em va inspirar a fer el meu.

    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per les teves visites habituals, tant si tractem de temes gastronòmics com musicals. Es un autèntic luxe, tenir lectors i comentaristes com tu.
      Una abraçada

      Elimina
  27. Des d'ESfruita us felicitem pel maravellós treball que heu fet al llarg de quatre anys i desitgem sort a tots els que participin al concurs.

    Un text molt inspirador, també ens ha agradat molt. Vosaltres dieu lo maravellós que ha sigut la trajectòria del bloc i nosaltres estem aquí per inaugurar-ne un altre. Ja podeu entrar al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat. Us hi esperem!

    www.esfruita.com/assessorem

    ResponElimina
  28. Per molts anys família!!! Som dels privilegiats que hem tingut la sort de compartir estones amb vosaltres i veiem que tot lo bo que transeteu al bloc ho tripliqueu en persona. Heu tingut molt bona pensada amb aquesta entrada, una manera molt maca de celebrar aquests 4 anys :)
    Jo em quedo amb l'Audrey Hepburn cantant Moon River, em transmet tanta tendresa aquell moment... i de teca amb els canelons de confit d'ànec, que per alguna cosa en vaig gaudir "en vivo y en directo", boníssims!!!
    Molts petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna,
      Jo també estic d'acord que els canelons de confit d'ànec son una meravella i a més els vam compartir en una trobada molt agradable.
      Pel que fa a la música, que vols que et digui... a mi l'Audrey Hepburn sempre m'ha tingut el cor robat i amb aquell Moon River encara més.
      Una abraçada per a tu i el Xavi

      Elimina
  29. Jo només puc tenir paraules d'agraiment cap a vosaltres. " Culpa " de la Glòria, que existeixi el meu blog i "culpa" del Josep que funcioni. Gràcies per tot. Moltisimes felicitats i per molts anys mes!!!
    A veure:
    Josep, els teu Agost musical em va encantar i acompanyar durant l'estiu, ja o saps..i espero que ja estiguis preparant el de l'agost proper,jeje
    Glòria, el pastis mouse de xocolata, com no podia ser d'altre manera, es el meu preferit... a i " els meus canapés" que et varen quedar molt bé,jeje
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Gemma per les teves paraules, sempre es bo tenir amics que et llencin floretes, je,je. A mi també m'agrada molt el pastís de mousse de xocolata, bàsicament per la xocolata, com pots imaginar. Si tot va bé, confiem en repetir enguany l'agost musical, amb música de la que ens agrada.
      Una abraçada i records a la family.

      Elimina
  30. Moltes felicitats a tots dos per aquests 4 anys de blog, i per molts anys, esperem que teniu ganes i empenta per seguir molt de temps, us ho desitjo de tot cor.
    Fa més de dos anys que us segueixo i si haig de triar una recepta, ho tinc clar perquè va ser una recepta que en certa manera em va canviar la vida i no exagero. Al setembre de 2010 vaig veure la recepta del Sandvitx d'albergínia i mozarella fresca. Tu, Gloria explicaves que aquesta era una recepta del regim d'aprimament que estaves fent. Jo acabava de sortir d'una lenta recuperació d'un accident i en aquest temps havia guanyat uns quants quilets que no sabia com perdre. Gracies al teu mail vaig coneixer la teva dietista, que després va ser també "la meva" i no només em vaig aprimar, sinó que vaig aprendre a menjar d'una altra manera. Tot això va ser també el punt de partida del meu blog dedicat bàsicament a l'alimentació saludable. Ja veus Gloria, com em vas ajudar en un moment especialment difícil per a mi.
    Quant a la música és una mica més difícil, perquè hi ha moltíssims vídeos que m'han encantat, però si es tracta de seleccionar un triaré Glory Days de Bruce Springsteen (no vull amagar la meva debilitat pel Springsteen).
    Ho sento em sembla que ha quedat un comentari una mica massa llarg però no volia deixar d'explicar tot això.
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  31. Moltes gràcies!. De cap manera el teu comentari és massa llarg, mai són llargs i encara menys si expressen experiències i sentiments com has fet tu. Estic contenta que gràcies al nostre bloc haguessis conegut la Rosa Maria i que t'ajudés amb la dieta, més ben dit, t'ensenyés a menjar saludable com va fer amb mi, perquè de fet, no és una dieta estricta el que ella ens ensenya.

    He anat a veure el teu bloc i m'ha agradat molt, així que hi donaré unes quantes voltes més perquè estic segura que trobaré moltes receptes que em serviran per seguir menjant saludable.

    I pel que fa a la tria, m'agrada la culinària i la musical, el Boss sempre és el Boss!. Una abraçada i fins aviat!.

    ResponElimina
  32. Per molts anys, parella.
    Això que demaneu és impossible. No es pot triar entre aquests plats tan suculents, o entre les músiques tan bones que ens recomaneu. Teniu un bloc molt complert, sensacional.
    Gràcies a vosaltres vam fer una estada a Etxezuria, un lloc realment màgic. Va ser a la tardor, i encara recordo els mil colors de la vall de Baztan. I també el silenci, només trencat pel xirimiri. És per això que he triat com a plat el pastís de formatge, que vam tenir la sort de tastar. Espectacular, tan com el paisatge i el bon rollo de la Mertxe i el Julian.
    M'agradaria acompanyar-lo d'una cançó basca que us recomano: Oi Ama Eskual Herri, d'en Benito Lertxundi, que hi faria bon maridatge.
    Però com que no la teniu publicada, trio com a cançó una del nostre estimat Ovidi: La cançó del cansat. Per raons més que òbvies.
    Una forta abraçada.
    Rosa.

    ResponElimina
  33. Rosa
    Estem encantats que gaudissiu de l'estada a Etxezuria, la Vall de Baztan es una meravella i tenim ganes de tornar-hi. Escoltarem la cançó que ens recomanes del Benito Lertxundi. Ah! efectivament, el pastís de formatge de la Mertxe es una meravella.
    Una abraçada

    ResponElimina