dimarts, 7 d’octubre del 2008

UNA VEGADA MÉS: FLÓREZ SPECTACULAR !!

Amb uns mesos de retard respecte a altres països europeus, a principis d’octubre s’ha posat a la venda a l’Estat Espanyol, el darrer disc de Juan Diego Flórez, “Bel canto Spectacular”.

Ja feia temps que anàvem darrera d’aquest disc, preguntant a tot arreu quan sortiria a la venda, però ningú en coneixia la data exacta. L’altra dia la Glòria, que està subscrita als fòrums de”florezidos”, va rebre l’avís que per fi s’havia posat a la venda el disc i que al menys a El Corte Inglés hi era. Ella, diligent com sempre, va aprofitar l’hora d’esmorzar per sortir “cames ajudeu-me” cap els magatzems del Portal de l’Angel i ... era cert, el disc per fi havia aparegut!.

Després d’escoltar-lo varies vegades, què voleu que us digui, que el Flórez està com mai?, que el títol d’espectacular li fa justícia?, que les col·laboracions d’altres cantants són magnífiques?, doncs, sí, això i molt més. I és que Juan Diego Flórez és actualment imbatible en el terreny belcantista.

En el disc hi ha temes que ja havia gravat anteriorment com Una furtiva lagrima o Ah! mes amis, tot i que aquí tenim la versió italiana (Amici miei). També fa una meravellosa interpretació de La maîtresse du roi... Ange si pur, de la versió francesa de La Favorita de Donizetti.

Anem a les col·laboracions. Anna Netrebko ho fa molt bé (com sempre) a Vieni fra aqueste braccia de I Puritani, tot i que jo crec que la seva veu no és la més apropiada per a un duet amb Flórez, la interpretació és magnífica.

El baríton polonès Matiusz Kwiecien l’acompanya força bé en el paper de Belcore de l’Elisir d’amore, però potser li falta la picardia llatina.

Plàcido Domingo compleix amb el duet de l’Otello de Rossini, tot i que Flórez (autèntic especialista rossinià) l’empetiteix una mica.

Els millors duets són, al meu parer, els de Flórez i Patrizia Ciofi en el fragment Linda! Linda! da quel di che t’incontrai de Linda de Chamounix (veus magníficament complementades) i també el que fa amb Daniela Barcellona a Di che son reo?... D’alma celeste de Il viaggio a Reims. Sensacionals en tot moment.

En resum, un disc extraordinari per a tothom però molt especialment per als amants del bel canto. I és que Juan Diego Flórez és en sí mateix, belcantisme en estat pur.

Ara, esperem i desitgem que La Sonambula que Flórez fa poc que ha gravat amb Cecilia Bartoli i Ildebrando d’Arcangelo no es faci esperar tant i ben aviat en puguem gaudir.



Us deixo un parell de tastets dels spectaculars duets del disc



Juan Diego Flórez i Anna Netrebko – Vieni fra questra braccia de I Puritani de Bellini


Juan Diego Flórez i Patrizia Ciofi – A consolarmi affretissi de Linda de Chamounix de Donizetti-

13 comentaris:

  1. Totalment d'acord amb el vostre comentari. Spectacular!!. El disc ha estat l'acompanyament musical del passat dissabte,també del diumenge i encara de les hores de somni (com s'enganxen algunes melodies!); en algun moment, fins i tot, "banda sonora", com mentre practicavem els calamars farcits (per cert, deliciosa la recepta, gràcies una vegada més).

    Cristina i Lluís

    Done fe de l'excel.lència dels calamars (i del Juan Diego, naturalment!).
    Fins aviat.
    Lluís

    ResponElimina
  2. Cristina i Lluis,

    Contents de tornar-vos a "sentir" per escrit. Penso que si aquest disc fos de vinil, ja estaria foradat.
    Ens n'alegrem també que gaudissiu dels calamrs farcits.
    I ara, a esperar el 18 de novembre...

    Una abraçada i fins (molt) aviat

    ResponElimina
  3. Glòria, gràcies per avisar-me, la veritat és que vaig peix.
    Demà (dijous) al matí entro al teu blog i t'ho confirmo.
    Salutacions!!!

    ResponElimina
  4. Josep un tastet que sap a poc¡¡ deliciós,espectacular.

    ResponElimina
  5. Josep,
    Aquest caurà. La crònica que en fas és excte: En Flóre4z es "belcantisme" pur.
    Trec el cap avui que els ossos semblen més tranquils i us aniré repassant sempre que pugui, estimats amics.

    ResponElimina
  6. M'he descuidat de dir que en el programa d'en Radigales vaig sentir una bona mostra de les àries del cedé. No me'n vaig enamorar perquè ja n'estava. Quan l'escolto penso si en Rossini aixequés el cap!

    ResponElimina
  7. Bon dia Glòria,
    finalment no em serà possible assistir. Així aprofiteu la plaça que us queda lliure i passeu-ho molt i molt b.
    Espero poder assistir en una altra ocasió.
    Salutacions.

    ResponElimina
  8. Josep B

    Efectivament sap a poc ja que quan més n'estàs gaudint ja s'ha acabat.

    Glòria

    Esperem que puguis anar treient el cap més sovint, la qual cosa voldrà dir que els ossos et deixen fer.
    Tu en saps més que jo, però també crec que a Rossini li hauria gradat escoltar la seva obra interpretada així.

    Una abraçada a tots dos.

    ResponElimina
  9. Totalmente de acuerdo, es un trabajo muy bueno aunque a mi donde me impresionó más " Arias for Rubini ", verdadera joya que aprecio.
    Con él estoy empezando a disfrutar de un repertorio que me era desconocido y lejano y eso no tiene precio.

    Gracias JDF !

    Un beso a todos.

    ResponElimina
  10. Tosca,

    Totalmente de acuerdo contigo, "arias for Rubini" es una auténtica joya. Yo también he descubierto piezas que me eran desconocidas y que ahora me parecen ya familiares.

    Un abrazo

    ResponElimina
  11. Josep i Glòria, no sabeu lo que agraeixo que compartiu aquesta bonica música amb tothom. Sobretot a les persones com jo que som unes incultes en el tema operístic...quina meravella!! Escoltar aquestes belles cançons i aprendre més...

    Petonets
    Núria

    ResponElimina
  12. Núria,

    Res d'inculta en el tema operístic. Jo sempre dic que el que importa no és entendre d'una cosa, sinó que aquesta cosa t'agradi i et transmeti algun sentiment. I això val tant per la música com per la pintura, l'arquitectura o el que sigui.

    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Josep, pues realment em sento molt bé escoltant aquesta música que ens mostreu. Sobretot aquestes dues, m'han ecantat!!!

    Gràcies
    Núria

    ResponElimina