Tenia ganes d’estrenar uns motlles per fer tulipes que em va regalar la Mercè i els he fet servir per fer aquestes de pasta philo amb hortalisses i gambes. A més de vistoses i molt acolorides, han quedat delicioses!.
Ingredients per a dues tulipes:
- 4 fulls de pasta philo
- 2 pastanagues
- 1 carbassó
- Un manat d’espàrrecs
- 200 g de cues de gamba pelades
- Sal
- Oli
- Mantega
Ingredients per a dues tulipes:
- 4 fulls de pasta philo
- 2 pastanagues
- 1 carbassó
- Un manat d’espàrrecs
- 200 g de cues de gamba pelades
- Sal
- Oli
- Mantega
Preparació:
Escalfar el forn a 200º.
Saltejar les cues de gamba en una paella amb una mica d’oli i reservar.
Tallar les pastanagues, els espàrrecs i els carbassons a bastonets i saltejar-los en una paella amb oli, començant per les pastanagues, que costen una mica més de coure, sense parar de remenar-les perquè no es cremin. Al cap d’una mica, afegir els espàrrecs i a continuació els carbassons. Salar al gust. Quan les hortalisses estiguin quasi cuites, afegir-hi les gambes i deixar que s’acabi de coure tot junt.
Folrar els motlles per fer les tulipes amb dos fulls de pasta philo cadascun, pintar-los amb mantega líquida i posar-los al forn 3 o 4 minuts fins que estiguin daurats, vigilant que no es cremin, ja que la pasta philo es torra molt ràpidament.
Omplir les tulipes amb les hortalisses i les gambes saltejades i servir.
Escalfar el forn a 200º.
Saltejar les cues de gamba en una paella amb una mica d’oli i reservar.
Tallar les pastanagues, els espàrrecs i els carbassons a bastonets i saltejar-los en una paella amb oli, començant per les pastanagues, que costen una mica més de coure, sense parar de remenar-les perquè no es cremin. Al cap d’una mica, afegir els espàrrecs i a continuació els carbassons. Salar al gust. Quan les hortalisses estiguin quasi cuites, afegir-hi les gambes i deixar que s’acabi de coure tot junt.
Folrar els motlles per fer les tulipes amb dos fulls de pasta philo cadascun, pintar-los amb mantega líquida i posar-los al forn 3 o 4 minuts fins que estiguin daurats, vigilant que no es cremin, ja que la pasta philo es torra molt ràpidament.
Omplir les tulipes amb les hortalisses i les gambes saltejades i servir.
.
mucho me temo que nó habrá sobrado ninguna tulipa oi??, ufffffff glória qué delicia....gracias......saludos paco
ResponEliminaOstres Glòria, quina bona pinta i que originals!! Les tulipes t'han quedat perfectes.
ResponEliminaAquestes segur que les faré.....
ResponEliminaLa pinta es super guai..
A mi, això de la pasta filo se'm dona fatal. Mai no aconseguesc que no se'm trenquen. A tu t'han quedat de restaurant de cinc forquilles!!!
ResponEliminaSaps un truc que em va dir un amic cuiner per a això de les pastanagues? Tallar-les a bastonets ingualment però passar-les, humides, un minut o dos pel microones a màxima potència. Les reblaneix un munt i es poden fer com la resta de verdures més blanes. Besades.
Gloria; D'allò tant original en aquets motlles, i no diguem de bo. Que vavi de gust Glòria i Josep¡¡.
ResponEliminaGlòria,
ResponEliminaQuines tulipes més maques, però tots els ingredients molt bona combinació, és a dir, tot junt i serveit queda tot un espectacle.
salutacions a tots dos.
Ondia quina bona idea!,em fa molt contenta que hagueu estrenat els motlles de les tulipes i que sigui amb una recepta salada!això té una pinta excel.lent amics.Una abraçada i a reveure!mercè-destapant cassoles.
ResponEliminaGlòria,
ResponEliminaAquest és un plat exquisit i presentat d'una manera original que acostuma a sorprendre gratament.
En tinc un amb aquesta mateixa idea, amb brandada de bacallà i llagostins. Com tantes coses a la cuina permet alliberar la imaginació.
Felicitats.
Manel.
Hola!! quin motlle més util!! Jo vaig voler fer-ho amb un motlle rodo petit i va ser tot un xou!! Van quedar totes les tulipes diferents, jejeje!!
ResponEliminaUs han quedat estupendes...
Petonets
Glòria, un plat senzillament rodó!! M'encanta la presentació dins la tulipa de filo i tots els ingredients de dins! mmm!
ResponEliminaPetons!
Que bo i que aco, m'encanta, us heu lluït, bon profit.
ResponEliminaEster
Què bones!!!!
ResponEliminaQuina idea més bona fer les tulipes amb la pasta fil·lo! Jo fins ara sempre les feia amb massa de la cocinera o amb la mateixa massa que faig les dolces (però sense sucre, clar!).
ResponEliminaSóc fan de la pasta fil·lo, m'encanta el cruixent que dóna al plat.
M'encanten aquestes combinacions d'hort i mar... i més amb una presentació tan vistosa i atractiva com aquesta!!
ResponEliminauna abraçada
Glòria que xules tan quedat, amb aquesta presentació és un plat de festa. On és troba la pasta filo? no l'he fet servir mai, és dificil de treballar? Una abraçada
ResponEliminaAixò és estupendo ...però jo no tinc tanta paciècia...per fer-ho.
ResponEliminaPer menjar-mo ...si.
Una presentació molt original, per fer un mar i muntanya molt sa
ResponEliminaPetons
Ideal com a presentació d'una amanida diferent, és un primer plat de luxe, amb una presentació immillorable, Glòria. Quins colors més preciosos, aquestes tulipes auguren l'esperada primavera. Molts petons.
ResponEliminaPaco,
ResponEliminaEm sap greu, però és difícil que sobri pasta phil·lo a casa, ens agrada tant...
Cristina,
Aquests motlles faciliten la feina.
Isabel,
Fes-les, de veritat que queden molt boniques.
Francesc,
Llàstima que teniu el programa a Barcelona molt apretat, que si no, faríem una classe pràctica de pasta phil·lo, je, je. M'apunto el truc del teu amic cuiner.
Josep,
I tant que va anar de gust!!!. No en van quedar ni les engrunes, je, je,
Carme,
Les verduretes saltejades van quedar molt bé dins de la tulipa, deliciós!.
Mercè,
ResponEliminaAuests motlles van anar molt bé!!!, fins i tot el Josep també va col·laborar en folrar-los!!.
Manel,
Aquest farcit teu de brandada i llagostins pinta molt bé. Ja ens l'explicaràs!.
Maria,
Benvinguda al Cafè de Nit!. Les teves tulipes no és que et quedessin totes diferents, és que eren artesanals, je, je.
Mercè,
És que la pasta phil·lo m'agrada tant, que miro de combinar-la de diferents maneres i amb les verduretes van quedar molt bones.
Ester,
La veritat és que queden molt vistoses a taula i molt acolorides.
Sara Maria,
Bones, bones de veritat!, Per repetir amb un altre farcit per variar!.
Gemma,
ResponEliminaA mi també m'agrada molt, a més trobo que com que és tan lleugera, no embafa gens, mentre no fem pastisseria àrab, eh?.
Alfons,
Moltes gràcies pels elogis. Una manera de fer mar i muntanya diferent, oi?.
Maia,
Jo la compro al Club del Gourmet del Corte Inglés, va en un paquet que és un rotlle amb molts fulls molt prims. Es treballa bé, l'única cosa que s'ha de tenir present és que no s'assequi, perquè si no, es trenca. Si en sobra, que segur que en sobra, perquè n'hi ha molta, es pot congelar.
Dolors,
No costa gens de fer, els motlles ajuden molt i fer el saltejat de verdures no dóna massa feina, així que no tens excusa, je, je.
Sion,
Aquestes tulipes són molt adequades per fer diferents farcits. Jo les vaig estrenar fent un salat, després vindrà el dolç.
Parella,
És veritat, amb amanida també quedaria força bé. I a veure si és veritat que arriba la primavera, perquè mira que fa fred!!!
Ai!!!: Manasses com sóc, no em veig pas en cor de fer aquestes tulipes :)), pel que et felicito doblement: per la traça i pel resultat.
ResponEliminaMotlles per a fer las tulipes???? crec que els necessito molt, molt!!!!!
ResponEliminaUs ha quedat preciós!!! a part de boníssim!!
Petonets
aquests saltejats de verdures amb gambes són molt bons, però presentats amb aquesta tulipa de pasta filo estan superiors!
ResponEliminaFelicitats, unes tulipes que enamoren tant per el seu contingut com per la seva presència.
ResponEliminaTot un gran encert.
Demà nosaltres en farcirem algunes, però són de pasta de full... tulipes en tot cas.
:-)
Ostres!! molt original!! m'agrada molt!! just avui estava mirant receptes per fer les tulipes a casa, per que amb la Júlia les volem fer.
ResponEliminaQueda a la llista de pendents!!
UN PETÓ!!
Aisssssss...no sé quin motlle és...hauré de mirar pel google...jejeje!
ResponEliminaGenial aquesta tulipa...més sana impossible!!!
Petunets,
Eva.
Quina bona idea fer les tulipes amb pasta filo. T'han quedat precioses. És un primer plat de luxe!! petonets
ResponEliminaUna recepta espectacular!! la presentació és de luxe...petonets
ResponEliminaEnric,
ResponEliminaHomeeeeee, i amb un motlle tampoc?. Segur que sí!.
Maria,
Doncs ja saps, un altre a la col·lecció!.
Manel,
És que aquests saltejats són saludables i lleugers però dins de la tulipa fan plat de festa, eh?.
Òscar,
A veure com seran les teves tulipes!.
Isabel,
Amb una ajudant com la Júlia, segur que us sortiran molt bé!.
Eva,
Gadgets cuina, gadgets cuina, gadgets, cuina!!!!
Mercè,
Eren molt bone, i com que ens agrada la pasta phil·lo, segur que en tornarem a fer!.
Mª José,
Es pot fer perfectament per convidar, oi?
Hola!!
ResponEliminaEstic totalment d'acord amb tots els comentaris! que sa i que bo i que bonic que us he quedat! i a més ràpid de fer... encara tinc un raconet de pasta filo... ja se com la gastaré... :-)
Hola macos,us volia donar la direcció d'un blog que acabo de trobar quan m'han deixat un comentari, és NOSALTRESLLEGIM i es parla de llibres, es donen opinions...crec que us pot interessar.Parlen del llibre de PEP NOGUE de cuina en temps de crisi entre d'altres.Una abraçada!
ResponEliminaAquesta recepta tant delicada i amb aquests ingredients, segur que m'encantaria...mai no he manipulat la masa philo...a veure si la trobo!!
ResponElimina