dissabte, 20 de març del 2010

UNA CLASSE RODONA AMB LA MIREIA

Des del moment que varem saber que venien l’Oreto i el Francesc, varem pensar que havien d’assistir a una classe de cuina de la Mireia Carbó, per veure en viu i en directe tot allò que els hem explicat tantes vegades.


Així que la Gemma es va posar en contacte amb la Mireia, que ràpidament es va mostrar disposada a col·laborar amb nosaltres per fer aquest regal a l’Oreto i el Francesc. I val a dir que s’ho van passar de meravella. Els varem reservar la primera fila perquè no es perdessin cap detall i només cal veure’ls a la foto!.


Com que la colla de blocaires ha crescut, es fa difícil fer un repàs de les persones que érem allà i a vegades lliguem caps quan ja hem marxat. Això ens ha passat amb la Marta, del bloc Magnòlia a la cuina. I la Dulce i la Mireia, que fa poquet que han estrenat el seu, que ens posin un comentari, perquè no el trobem!. Uf!, quasi bé hauríem de passar llista per poder conèixer-nos millor!.


Amb el seu estil divertit i desenfadat, i disposada a sotmetre’s a la sessió de fotos habitual, la Mireia ens va preparar galets amb anxoves i espinacs, graten esponjós de bacallà al perfum d’all confitat i carquinyolis, receptes que segur que farem entre tots.


Varem tenir ocasió de tastar els tres plats, deliciosos, i els carquinyolis, acompanyats d’un gotet de moscatell, com ha de ser!. Per tant, l’Oreto i el Francesc es van endur la teoria i van tastar la pràctica!


Gràcies per tot, Mireia!.


I sortint de la classe, uns quants blocaires varem anar a sopar al restaurant Piazze d’Italia, al carrer Casanova 94. El Nicola i el Francesco ens van preparar un menú amb un pica-pica d’entrants, tres segons plats per triar i postres.

El pica-pica va consistir en uns plats d’amanida, espàrrecs a la brasa, porchetta (embotit típic de Roma) i mortadel·la de Bologna, acompanyats d'una saborosa focaccina. Com a segon plat, quasi hi va va haver unanimitat, un plat que en diuen bis, que era un plat amb una combinació de risotto al gorgonzola i uns raviolis de carbassa amb una salsa de mantega i parmesà, només hi va haver una pizza. I les postres casolanes que varem triar van ser tarta de nutella, tarta de formatge, tiramisú, panna cotta. Tot acompanyat d’un bon vi.

Si no coneixeu aquest restaurant, us el recomanem, a més de fer uns plats deliciosos, el tracte és molt agradable, el Nicola es passeja per les taules per veure que tot vagi bé i en el més pur estil de les trattories italianes, fa conversa amb els clients, en un català més que correcte.

En resum, una altra trobada rodona!.

.

31 comentaris:

  1. Amics, estàvem esperant amb candeletes aquesta entrada, quina il·lusió veure totes les fotos, i sobretot en Francesc i Oreto, que guapos!!! Fou una pena no poder venir, però bé, tot te solució, oi? Fins ben aviat amics!!! Quina fortuna tenir-vos.

    ResponElimina
  2. vermells, y yó em done fé de lo que díu la glória amb el sopar, el teléfon em vá gaudir uns minuts a la trobada, la próxima sin teléfon......abraçádes paco

    ResponElimina
  3. Ai quina iluuuuuuuu. Estaba esperant la cronica. Quina llástima no poguer estar almenys al sopar.
    Gloria, no se si vas veure el coemntari de que no hi podiem venir. Gracies Gloria i Josep per la cronica aixis sembla que hi hem estat.
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Hola Glòria i Josep,
    Això sí que va ser una festa de primavera! Esperem trobar-nos a la propera ;)
    Gràcies per compartir la crònica!
    Feliç descans dominical! Petons,

    Marina

    ResponElimina
  5. Quina enveja (totalment SANA!!!) que feu!! quines cares de felicitat i que guapos esteu tots!
    Genial, la crònica!
    UN PETÓ!!

    ResponElimina
  6. Ondia!! això si que és una sesió gastronómica ben completa, classe de luxe per obrir la gana, amb primer segon i postres i després taula i mantell per repetir...
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Quina crònica, com sempre perfecte, jo no coneixia ni a la Oreto ni en Francesc entre d'altres, va ser un plaer, la classe molt divertida i el sopar xapó. Vau fer molt bona elecció.
    Muas!

    ResponElimina
  8. Se'm fa la boca aigua amb aquests plats. Quina sort que teniu!
    ptns.

    ResponElimina
  9. Fue la primera vez que he he ido a una clase de la Mireia, pero al ser esta en viernes, me vino genial para poder asistir, me lo pase genial y fue una pena, que no me enterara a tiempo de la cena que habíais montado para haber ido con vosotros, Gloria soy la que se sentó a tu derecha, y fuiste muy amable conmigo, pese a que no nos conocíamos de antes.

    ResponElimina
  10. Que bé que us ho vau passar...i no m'estranya! Un dia rodó, classe amb la carbó i soparet. Aquest restaurant és el que van venir un cop a fer la classe dels rissottos???
    Petunet,
    Eva.

    ResponElimina
  11. Que contents devien estar l'Oreto i el Francesc amb aquest regal que els teníeu preparat!
    Per les fotos veiem lo bé que us ho vau passar tots, tant al curs de cuina com al sopar posterior!
    Una bona celebració del sant, oi Josep?
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Amics vermells,

    Ha estat un plaer avui compartir el dinar amb vosaltres i la resta d'amics amb l'Oreto i el Francesc! El temps passa volant quan s'està en bona companyia, i això ha passat avui!

    Paco,

    Ens va fer molta il·lusió la teva telefonada!. Segur que en una ocasió o altra ens trobarem!.

    Tere,

    Ja se sap que quan hi ha altres coses per combinar, no es pot arribar a tot arreu. A veure si a la propera sí!.

    Marina,

    La classe i el sopar van ser una festa, tot en bona companyia. Ens veiem a la propera?

    Isabel,

    Ja és una tradició fer la foto de grup i en aquesta ocasió, contents de poder comptar amb l'Oreto i el Francesc.

    ResponElimina
  13. Alfons,

    Totalment d'acord, primer, teoria i després tastar la pràctica del Francesco, el xef del Piazze d'Italia, que té la mà trencada amb això dels risottos!.

    Gemma,

    Va ser un plaer compartir classe i sopar amb tu. És la manera que ens anem coneixent una mica millor, oi?.

    Anna,

    Les receptes que ens va ensenyar la Mireia són molt atractives. La Gemma ja ha fet els carquinyolis i la Maria, la pasta. Només falta fer el bacallà!.

    Mercedes,

    Fue un placer conocerte. No conocía tu blog, pero ahora será de visita habitual. A ver si coincidimos en alguna otra clase en viernes!.

    Eva,

    I com va anar el teu sopar amb les companyes de feina?. Sí, el restaurant és el d'aquells italians que van fer una classe de risottos. En varem menjar allà i era deliciós!

    Margarida,

    Tal com diem, va ser una trobada rodona. A veure si en alguna propera t'hi afegeixes i així ens coneixem!

    ResponElimina
  14. La mitja hora final (a partir del moscatell) va ser de les més divertides que recordo amb la Mireia. I mira que les fà divertides!!

    Una abraçada.

    ResponElimina
  15. Va ser una classe genial, de les més divertides que recordo.Me n'alegro que anés tan bé el sopar, jo vaig haver de marxar corrents i ni tan sols em vaig acomiadar de ningú.
    Un petó.

    ResponElimina
  16. Que conste que no he pogut respondre abans: GRÀCIES!!!! No us podeu imaginar la il·lusió que ens ha fet poder assistir a una classe de cuina en viu i en directe. Acostumats a veure-les sempre en les magnífiques cròniques que en feu tots/es els qui hi assistiu sempre, aquest ha estat un regal impagable!! A més, poder compartir la companyia amb tot de blocaires que coneixíem i no, ha estat molt i molt agradable. SOU GENIALS!!!!

    ResponElimina
  17. El consol que tinc de no poder venir és que després puc llegir les vostres delicioses cròniques!!! petonets

    ResponElimina
  18. Va ser una trobada fantàstica, no va faltar de res. I veig que el sopar va ser sensacional... llàstima que no pogués venir. Però això s'ha rde repetir, eh?

    ResponElimina
  19. Va ser una classe fantàstica, com sempre. NOvaig poguer anar al sopar, espero que quan pugui vernir el Paco, jo no tingui cap problema!
    Petonets.

    ResponElimina
  20. Què rapid sou, com la Gemma... Jo encara no m'hi he posat!!!!!! Va estar genial!!

    ResponElimina
  21. No podia acabar millor el divendres,... que be us ho passeu!!!
    No penjareu les recepres dels galets amb anxoves i espinacs i el graten esponjós de bacallà al perfum d’all confitat? Fan molt bona pinta.
    Moltes gracies.

    ResponElimina
  22. Va ser un dia genial, classe de la Carbó, sopar amb molt bona companyia, i la sort de conèixer nous blocaires
    Petons

    ResponElimina
  23. Celebro constatar que la rebuda a Francesc i Oreto va ser un èxit. No podia ser d'altra manera.

    ResponElimina
  24. Glòria, Josep,
    Celebro que tot hagi anat tan meravellós, doncs em fa una enveja que no us imagineu, però de vegades les coses no van com una vol i, en el meu cas la malaltia podia més que el que jo volia fer.
    Encara avui estic ben tova, he començat a menjar alguna cosa, que fins avui, ni això.
    Josep, les fotos espectaculars i la crònica ni dir-ho.
    Espero i desitjo estar el divendres amb tots vosaltres, una abraçada.

    ResponElimina
  25. Glòria i Josep; Com sempre i per sempre -que així sigui- molt bé tot, començant per la classe de la Mireia i acabant per el sopar, totplegat molt bé... i la crònica vostra i les fotografies igual¡¡
    Una abraçada a Sants¡¡

    ResponElimina
  26. Bona nit súper-reporters!: em va fer molt feliç conèixer a una colla de blocaires que segueixo de fa ja algún temps. La classe va ser genial amb ressopó inclòs de carquinyolis i vi dolç..què més es pot demanar?,que no sigui l'última,clar!.Una abraçada amics.

    ResponElimina
  27. Primer, una felicitació pels dos anys!!! Un petonàs!
    Segon, una peneta no poder assistir a la classe ni al sopar, amb aquests Srs en vaig apendre a fer risottos!! ....i perdre'm el caliu amb els amics blocaires!
    Per sort diumenge si que hi era!
    Ptns

    ResponElimina
  28. Que bé que us ho passeu, llàstima no haver pogut anar.
    Petons

    ResponElimina
  29. Òscar,

    Haurem d'instituir això del moscatell, per arrodonir encara més la classe!!!.

    Cristina,

    Ja estàs a la llista negra de les faltes a la foto, ja, ja. A la propera sí, eh?.

    Francesc,

    Per nosaltres també va ser un plaer compartir aquests dies amb vosaltres i ens va fer molta il·lusió que poguéssiu viure una classe de la Mireia. Ja heu fet alguna de les receptes?.

    Mª José,

    Me n'alegro que les cròniques us acostin una mica a les classes, encara que sigui de manera virtual!.

    Gemma,

    Va anar tot molt bé!. I tant que s'ha de repetir, classe i sopar al Piazze d'Italia, i dir-ho amb temps a la Mireia, perquè s'hi pugui afegir!.

    Maria,

    Sempre hi haurà noves ocasions, segur i si s'hi pot afegir el Paco, encara millor!.

    Sara Maria,

    Per repetir-ho, de totes, totes!

    Anònim,

    Segur que entre tots els blocs surten les tres receptes!.

    ResponElimina
  30. Sion,

    D'això es tracta, de passar una bona estona junts i disposats a repetir, oi?

    Glòria,

    Tot va anar molt bé.

    Carme,

    Sí que és una mala passada trobar-se malament quan tens alguna cosa per fer, però què hi farem, segur que hi haurà altres ocasions. Fins divendres!.

    Josep,

    Va ser una tarda vespre molt ben aprofitada, oi?.

    Mercè,

    I tant que no serà l'última!. Tots estem disposats a repetir-ho i si és amb tastet, millor!

    Marta,

    Gràcies!. Va estar molt bé poder compartir el dinar amb l'Oreto i el Francesc i la resta d'amics que hi erem, oi?.

    Reme,

    Sempre repetim, així que ja saps!

    ResponElimina
  31. Felicitats per aquesta petita festa tots plegats...que be que os ho paseu...eh!!!?'

    ResponElimina