Hi ha plats que tenen un lloc principal en els records d’infantesa. Tornant de l’escola, quantes vegades no haurem fet tots la mateixa pregunta: “què hi ha per dinar?”. I si la resposta era “arròs amb bacallà”, per a mi era festa major!.
Ingredients per a 4 persones:
400 g d’arròs
1 ceba
2 tomàquets
200 g de bacallà sec esqueixat
2 carxofes
2 alls
Julivert
Oli d’oliva
Sal
Aigua
Brins de safrà
Preparació:
Remullar el bacallà sec per dessalar-lo una mica. Si cal, canviar-li una aigua.
Escalfar l’aigua per fer l’arròs en una cassola tapada i a sobre de la tapadora, torrar els brins de safrà, embolicats en una mica de paper.
Posar oli en una cassola i sofregir la ceba. Quan aquesta comenci a canviar de color, afegir-hi el bacallà i la picada d’all i julivert i donar-li unes voltes. A continuació, incorporar-hi els tomàquets ratllats i deixar que es sofregeixi tot junt.
Seguidament, abocar-hi l’arròs, les carxofes i el safrà torrat. Mullar-ho amb l’aigua calenta i coure l’arròs durant uns 15 minuts aproximadament. Deixar reposar una mica l’arròs abans de servir-lo.
ostres, que bo, estic d'acord que un arròs de bacallà era festa major!
ResponEliminafa uns mesos que vaig fer una versió de l'arròs amb bacallà i carxofes tipus risotto, però la foto no m'agrada gaire i no recordo com el vaig fer. ara ja en tinc pensada una altra, perquè trobo que són dos ingredients que van molt bé amb l'arròs, només cal veure aquest vostre.
Amb el que m'agrada a mi l'arròs i el bacallà!! Aquest plat és fantàstic no, el següent!! T'ha quedat de diumenge, sí senyora!
ResponEliminaPetonarros!
Sandra
Bo, bo, bo!! M'agrada molt aquest arròs la meva mare en feia molts diumenges. Per cert els ingredients es veuen molt malament
ResponEliminaJo en menjaria cada dia d'arròs, en una altra vida devia ser oriental... ja tens ben bé raó que amb bacallà és de festa major!
ResponEliminaPUES YO DE PEQUEÑO NO RECUERDO HABER COMIDO,PERO AHORA NO ME PIERDO NINGUNO.mE LO LLEVO ESTA VERSIÓN CON ALCACHOJAS ME FALTA EN LA COLECCIÓN.
ResponEliminahOY HE COCINADO TU RECETA DE CALAMARS AL ROMESCO Y ME HA GUSTADO MUCHO.
FINS DEMA
MIQUEL
L'arròs de bacallà, és un gran plat i un dels meus preferits. Quan queda al punt, és delikatessn... Salut!.
ResponEliminaSenzill i boníssim!!!! m'el menjaria ara mateix, fins i tot amb el cafè amb llet que tinc davant!!
ResponEliminaA casa meva nomès ho feien per setmana santa, jo procuro fer-ne més vegades doncs al Enric i a mi ens agrada molt.
Petonets
Gloria, m'emporto l'arros també...ahira vaig la crema de camagrocs....bonissima!!!
ResponElimina(escolta, a totes les receptes surten un signes raros abans dels ingredientes....només els vec jo??)
Petons,
Hola!
ResponEliminaA mi també em passa algunes vegades això dels símbols, si surto i torno a entrar desapareixen...
L'arròs de bacallà és el plat que fa més feliç al meu marit! A mi m'encanta i tinc diferents versións (mongetes, alls tendres.. ) però amb carxofes no l'he fet mai. Apuntada, apuntada.
Feliç cap de setmana,
Què hi ha per dinar?...aquesta pregunta la sento cada dia x 3 !!, la mateixa que feia jo a ma mare. Aquest arrosset ha de ser molt bo, i no l'he tastat mai!.Quan vinc a dinar?...(una altra pregunta que et faria a tú...)petons
ResponEliminaA mi m' agrada molt el bacallà, però ara de gran quan era petita no m' agradava gens... Aquest arrós ha de ser molt gustós amb el bacallà i les carxofes.
ResponEliminaOooooh!!! Aquest arròs segur que deu estar boníssim...si si si, bacallà i carxofes....què tenen aquests ingrdients que m'agraden tant?
ResponEliminaPtnts
M
Avui n'hem menjat un de rap i carxofes que era boníssim, però amb bacallà ha de ser genial!!!
ResponEliminaQuan he llegit la vosta entrad he trucat a la meva mare i l´hi he preguntat per l´arròs amb bacallà...llavors m´ha respost que quan era petita els avis el feien per setmana santa...un plat de luxe a casa nostra!El faré un dia d´aquests i véns a dinar m´ha dit finalment...je, je, je
ResponEliminaJosep; Un plat de Festa Major, sens cap dubte.
ResponEliminaEl bacallà aquest peix, que, segons diu el meu pare no és peix..., amb arròs queda deliciós i apunt de celebrar una Festa Major¡¡
Que vagi de gust Josep¡¡ :-D :-D
Quina pinta té aquest plat d'arròs de bacalla, ara em diu en Joan que avui per dinar nosaltres també tenim arròs de bacalla. Perfecte.
ResponEliminaAmb bacallà m'agrada moltíssim, tot i que ja f atemps que a casa no el preparo i amb carxofes deliciós.
ResponEliminaSalut!!!
Ai, quin arròs més bo. M'encanta el bacallà, de totes les maneres. Jo faig un arròs típic del meu poble que porta bacallà, alls tendres i col-i-flor, és una delícia... El tinc pendent de publicar, ja el veureu. Aquest, amb carxofes, no se m'havia acudit, però veig que també és una bona combinació, l'hauré de probar. Una abraçada.
ResponEliminaGlòria, l'arròs no em queda mai bé :-(
ResponEliminai això que m'agrada molt. Aquest amb bacallà té un aspecte inmillorable.
Provaré la teva recepta a veure si a la fi me'n surto.
Fins aviat
Jo dec tridre arrels orientals, el arròss m'encanta de totes maneres.
ResponEliminaI amb bacallà HUMMMMMM.......boníssim.
Petons
Ai Glòria estimada, quin arròs!!!! Fa una pinta deliciosa!!! Per suposat que me l'apunte!!! Ara mateix me'n menjava tres o quatre plats... i a fer pols el règim!!! Salutacions
ResponEliminados dels meus ingredients preferits!!! apuntada queda la vostre recepta!!! petonets
ResponEliminaAmb col-i-flor sí que n'he fet, però amb carxofes, no. Serà qüstió de provar-ho.
ResponEliminaManel,
ResponEliminaDoncs fes memòria, que les teves receptes d'arròs no es poden deixar perdre!. En qualsevol cas, aquesta altra que tens pensada, també em va bé!
Sandra,
Per a mi de diumenge, de dilluns, de dimarts, de..., qualsevol dia em va bé per menjar un arrosset que m'agrada molt!
Cristina,
Jo també el vaig aprendre de la meva mare. I pel que fa als ingredients, crec que ja està solucionat!
M. Àngels,
A més, com que hi ha tantes formes de preparar-lo, tenim on triar!.
Miquel,
Doncs si fas aquest arròs ja m'ho explicaràs. Me'n alegro que us agradessin els calamars. No havia vist el comentari fins ara, així que no ho varem poder comentar el dissabte.
Ricard,
Per a mi és fonamental que el bacallà tingui aquell puntet de sal, ummmmm, boníssim!.
Maria,
És veritat que és un plat de Setmana Santa, però per què no pot ser de qualsevol època de l'any?
Sonia,
ResponEliminaOi que sí que és boníssima la crema de camagrocs?. I els signes estranys no els veus només tu, crec que era perquè hi posava un guió abans de cada ingredient, però em sembla que ja va bé. Gràcies per fer-me'n adonar!.
Eri,
Doncs ja em passejaré pel teu bloc, a veure si trobo les teves versions!. I el tema dels símbols estranys, ja està solucionat!. Gràcies!
Mercè,
Em sembla que és tradició a totes les cases aquesta pregunta i veig que es manté, je, je. I quan vulguis, ja ho saps, fem aquest arrosset o un altre, que n'hi ha molts per fer!.
Anna,
Què ho fa que quan ens fem grans els gustos canvien?. A mi em passava amb els pèsols de l'arròs, sempre els apartava i ara, m'agraden de qualsevol manera!.
Marta,
De les carxofes l'única cosa que no m'agrada és pelar-les, però menjar-me-les, no em costa gens i si hi ha bacallà, encara millor!
Albota,
ResponEliminaDoncs aquest vostre de rap, no està gens malament, el teniu al bloc?. Ho miraré!
Cristina,
Veus que bé?. Així tastes l'arròs i t'emportes la recepta de la mare, què més vols?.
Josep,
I a tu que també t'agrada el bacallà, segur que aquest arròs l'has de trobar ben bo, eh?
Àngels,
Ja ho dic jo que l'arròs de bacallà fa festa, eh?
Núria,
A vegades queden receptes oblidades durant un bon temps, fins que un dia tornen a sortir. És una bona ocasió per recuperar-lo!.
Asela,
Doncs jo ja estic esperant el teu arrosset, que no se m'escapi!.
Carme,
ResponEliminaFer arròs a vegades fa una mica de respecte, però se li ha de perdre la por, per tant, endavant i a provar-ho!.
Isabel,
Em sembla que per aquí hi ha algú més amb arrels orientals, ves que no estiguem emparentades!.
Francesc,
No, home, no!, tres o quatre plats avui no, guarda-te'l per al diumenge, que és dia lliure!.
Judith,
A veure que et sembla si el fas, ja m'ho diràs!.
Enric,
Doncs amb col-i-flor no n'he fet mai, però veig que coincideixes amb l'Asela, així que ja sou dos que m'ho recomaneu, per tant, ho provaré!.
Delicioso este arroz Gloraia.
ResponEliminaYo lo he hecho hoy con alcachofas y calamares.
Adoro el arroz
besos
Cristina,jo els ingredients els veig bé, no hi ha capsigne extrany es veu perfecta,
ResponElimina