dimarts, 1 de març del 2011

MINI MANDONGUILLES AMB CEBA

En alguna altra ocasió us he parlat de la nostra amiga Carme, del Mercat d’Hostafrancs. Fa uns dies, quan vaig anar a buscar un encàrrec que tenia fet, vaig veure unes mini mandonguilles que acostumen a preparar a punt per coure, i vaig pensar que anirien molt bé com a tapa per a un  pica-pica. La Carme em va recomanar fer-les tal com us les explico, i eren bones, bones, bones!.

Ingredients:

Mini mandonguilles
Ceba
Vi blanc
Oli
Sal

Preparació:

Amb la massa que tingueu per costum fer les mandonguilles, preparar-ne de ben petites.

Posar oli en una paella i sofregir-hi la ceba tallada ben petita. Quan aquesta comenci a canviar de color, afegir-hi les mini mandonguilles, salar una mica, posar-hi un raig de vi blanc, tapar la paella i deixar que s’acabin de coure, el temps just que tarda el vi a reduir-se.

47 comentaris:

  1. no sé perquè però sempre va bé escoltar a les dependentes del mercat!!! quina tapeta més bona! petonets guapa

    ResponElimina
  2. Mai he probat les mandonguilles amb salsa de ceba però tenen una pinta per llepar-ne el plat i tot! Em deixo la recepta ben apuntada :)

    ResponElimina
  3. S'assemblen a les que feia la meva mare, m'encanten!!!! Sobretot sucar-hi pa en aquesta salsa ummmmm.
    Petonets

    ResponElimina
  4. Les mandonguilles sempre les faig a casa, comprant la carn picada. Però per una ocasió com aquesta, en plan minis i com a tapes, em sembla molt bon recurs aprofitar les que prepara la nostra carnisseria de confiança. Fer les mandonguilles tan petites demana molta paciència, je je je... ;)
    No enfarines gens les mandonguilles abans de coure-les?
    Ha de quedar un platillo sensacional pel vermut d'un dinar de diumenge d'entaular-se molt bé!

    ResponElimina
  5. Ja m'ho estic imaginant... que bones! Fa temps que no faig mandonguilles, ara m'heu fet ganes. Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Està clar que si surten d'Hostafrancs han de ser boníssimes per força!! I amb aquesta salseta de ceba... m'encanten! Quan dius que em convideu a un pica-pica? ;)
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  7. Que bones aquestes mandonguilles, si si ..per sucar-hi pa!!!

    ResponElimina
  8. A mi les mandonguilles m´agraden així petitones, la propera vegada les prepararé com ens expliques, penso que han de ser ben gustoses...un petonet

    ResponElimina
  9. Em semblen celestials, m'agrada tant el color d'aquesta salseta...

    ResponElimina
  10. M'encanten les mandonguilles... Aquestes mini, tenen una pinta fabulosa. Amb cebeta, vinet... Guau! Les provaré de fer!
    Petons!

    ResponElimina
  11. Ummm, un mos de luxe! Què booones! Per copiar la idea un dia amb temps i paciència, jiji!
    Petonets per en Josep i per tu, guapa!
    Marina

    ResponElimina
  12. Deuen estar boníssimes! A veure quan les provo!

    ResponElimina
  13. Quines mandonguilles mes apetitosses!
    Una salseta hum.... per sucari pa.
    T'ha quedat alguna?
    Petonets

    ResponElimina
  14. M'apunto la recepta que amb aquesta salseta ... ha d'estar per sucar-hi molt de pa!! Petonets

    ResponElimina
  15. Ester,

    Sempre estem a punt per sucar-hi pa, les salsetes s'ho valen!.

    Judith,

    A mi m'encanta endur-me a més de bons productes, bones recomanacions!.

    Anna,

    Doncs si les tastes, segur que repetiràs, eren delicioses, amb la ceba caramelitzada, ummmm!.

    ResponElimina
  16. Carmen,

    Sí, sí, no ens podem resistir a sucar-hi pa, encara que... per què resistir-nos?

    Gemma,

    Jo normalment també les faig a casa però quan compro les mandonguilles fetes, les compro amb tota confiança, és com si les fes jo a casa, però m'estalvien feina.

    Jo no les arrebosso perquè les venen ja arrebossades amb farina de galeta.

    Asela,

    Segur que si es fan com a plat principal amb aquesta recepta, queden ben bones.

    ResponElimina
  17. Sandra,

    I tant, si són d'Hostafrancs, garantia segura!. A més, fem barri, eh?

    Núria,

    Un bon suggeriment per a un dia de festa!.

    Mercè,

    Són un petit caprici!.

    M. José,

    Així petites, són temptadores, amb la salseta de ceba!

    ResponElimina
  18. M. Àngels,

    Queda una salseta caramelitzada amb el gustet de vi, boníssima!.

    Marina,

    Si t'animes, ja m'ho explicaràs!.

    Marina,

    És qüestió de posar-hi i fer-ne unes quantes per tenir reserva al congelador, je, je.

    Cristina,

    Les has de tastar, valen la pena!.

    Isabel,

    Em sap greu, no en va quedar cap, picant, picant, es van acabar!.

    Elena,

    Si hi ha salseta de sobres, millor, per sucar-hi pa!

    ResponElimina
  19. Unes minis que fan un GRAN plat!, un entrant-primer-segon fantàstic!, i a sobre s'hi pot sucar "llesquetes" de pa!...Una abraçada.

    ResponElimina
  20. Són les que jo em penso oi?.
    Boníssssssimes

    ResponElimina
  21. Mercè,

    Així petites, jo me les quedo com a entrant, ara que la recepta es pot adaptar per a un segon plat, i llavors sí, a sucar-hi pa!.

    Joaquim,

    Sí, són les que tu et penses!. Gràcies per donar fe que són bonísssssimes!

    ResponElimina
  22. Unes bones mandonguilletes com a tapa van molt bé, però sempre em demanen pa, quan les preparo, així amb ceba las provaré la propera vegada que vinguin els nois, tenen d’estar boníssimes.
    Petons

    ResponElimina
  23. Boníssimes!!!! jo les començo mini i desprès les vaig fer més grans...
    Petonets

    ResponElimina
  24. M´encanten les mandonguilles. Jo aquest plat que proposeu me´l menjaria acompanyat de llesquetes de pa amb tomàquet...hi seria al setè cel.

    ResponElimina
  25. Per plats com aquests (i per la qualitat del producte) val la pena gastar-se els durus al mercat i no comprar-ho tot al super!
    Per sucar-hi pa!

    ResponElimina
  26. Un 'platillu' de bandera que ho te tot per a ser una grandíssima tapa. El sabor, la mida i l'aliment.
    Perfecte!! :))

    ResponElimina
  27. estas minimandonguilles estan de un no parar.sencilla y buenisimaaaaaaaaaaaaaa
    peto
    miquel

    ResponElimina
  28. abans de llegir-ho, t'hauria dit de seguida que aquest era un 'platillo' de mercat. m'encanten aquestes preparacions senzilles i saboroses, i per un pica-pica com suggereixes tu, ideals. en fem un amb les teves minimandonguilles i les meves minihamburgueses?

    ResponElimina
  29. Glória; ...si el que es senzill, ho és... i si a sobra - o a sota- son mendonguilles -mini- amb ceba... que vagi de gust Glória¡¡ :-D

    ResponElimina
  30. Sion,

    Doncs ja em diràs que us han semblat, amb una barra de bon pa al costat!.

    Maria,

    Això és que vols acabar aviat la feina, eh?.

    Cristina,

    Veus?, amb pa amb tomàquet no se m'havia acudit!. Un nou suggeriment!.

    Jordi,

    Els mercats i les parades de confiança són una garantia de bons productes. A nosaltres ens agrada comprar al mercat i a més, el tenim prop de casa!.

    Òscar,
    Quina definició que has fet, segur que a la Carme li agradarà!.

    Miquel,

    Són temptadores, així petitetes, vas fent, vas fent, i te'n menges un munt!.

    Manel,

    Doncs has encertat, platillo de mercat 100% !. I això del pica-pica amb les teves minihamburgueses i les meves minimandonguilles... fet !. Només cal posar data!.

    Josep,

    És l'encant de les coses senzilles, però no per això menys saboroses.

    ResponElimina
  31. Hola estimats!
    Aquesta és una d'aquelles receptes que m'encanten. Fàcil de fer, senzilla i -com ja heu dit diversos cops- ben bona. Buf, excel·lent!

    Per cert, que ja m'imagino uns espaguettis bollits afegits i tenim un plat únic per al tuper de la feina sense esforç i deliciós!
    Aquesta la provo segur, segur! Gràcies per compartir-la!

    Salut!

    ResponElimina
  32. Massitet,

    Gràcies a tu per compartir la teva idea dels espaguettis. Saps que no està gens malament?. Jo també ho provaré!

    ResponElimina
  33. Les venedores de les parades dels mercats són una font inesgotable de bones receptes. I les heu materialitzat a la perfecció. Quina delícia de "platillo". :)
    Petons!

    ResponElimina
  34. A nosaltres ens agrada la vida dels mercats i si a més hi ha amistat amb les venedores, i ens expliquen receptes bones de veritat, no es pot demanar més!

    ResponElimina
  35. avui, st Medir, dia festiu en alguns llocs .... doncs, per celebrar-ho , avui un esmorzar de forquilla... i aquestes mini mandonguilles per punxar-les amb la forquilla, em semblen molt encetades....
    una abraçada

    ResponElimina
  36. Hola:
    Vengo a tu blog, con la recomendación que me ha dado josep, del blog de Menja De Bacallá.
    Apenas había entrado en tu blog, y ahora al verlo con más calma, me doy cuenta, del porque me lo recomienda.
    Me gusta, es bueno y espero seguir leyéndote y viéndote con más frecuencia.

    Ha sido un placer descubrirte.
    Un saludo

    CUATRO ESPECIAS

    ResponElimina
  37. Trobar una parada on puguis comprar aquestes coses fetes de tota confiança és ideal i permet dedicar-t´hi més tems i si a sobre et donen la recepta tan senzilla i surten bones ja és el millor , un platillo d´allò més bo i complert, sobre tot per mi que en sóc una incondicional de les mandonguilles.
    abraçades

    ResponElimina
  38. Es un bon aperitiu per començar un àpat amb bon peu!

    ResponElimina
  39. Alfons,

    Jo no estic acostumada als esmorzars de forquilla, però ara que ho dius, potser començant així m'hi acostumaria.

    Elena,

    Bienvenida al blog y encantada de compartirlo contigo. Hasta pronto!.

    Mai,

    De confiança total, d'aquelles parades que no et piquen la carn fins l'últim moment, si fas un encàrrec, és l'última cosa que fan quan vas a recollir-lo. Com pots veure, ens en podem fiar del tot i a més, ens donen receptes ben bones!.

    Anna,

    Són un caprici total!

    ResponElimina
  40. Sempre recordo les mandonguilles de la mare. Aquesta recepta senzilla però bona, ummmmmm!
    Bona cuina

    ResponElimina
  41. Narcís,

    És una recepta senzilla però d'aquelles que dóna molt bon resultat!

    ResponElimina
  42. hola gloria,
    a vegadas també las compro al mercat del costat de casa meva (de la concepcio). Com ja saps que m'agrada tot el que es petiton, donç....aquestas mandonguilles em semblen perfectes jajjajaj
    petonets als dues

    ResponElimina
  43. Quina pinta que tenen a la foto! Deuen estar boníssimes.

    Una abraçada parella!

    ResponElimina
  44. Astrid,

    Tu ets la reina de la cuina en miniatura, així que no m'estranya que coneguis aquestes mandonguilles, i comprades a un mercat, millor que millor!

    Xavier,

    Bonísimes i capricioses!.

    ResponElimina
  45. Glòria,
    La ceba confitada lliga molt bé tant amb carns com amb peixos. Aquestes petites mandonguilles tenen una pinta!. Em sembla que ja faig tard, oi?
    Una abraçada.

    ResponElimina