dimecres, 16 de març del 2011

TERCER ANIVERSARI CAFETER

Avui 16 de març estem de festa al nostre petit cafè. Sortosament, les Idus de març han passat i no ens han afectat com a d’altres, per tant, avui podem celebrar que ja fa tres anys que vam començar aquesta aventura. Han estat 1.095 dies de vida en els quals hem publicat 367 posts (1 cada 3 dies de mitjana), amb més de 140 receptes de cuina, un centenar de propostes musicals, l’altra gran afició nostra, i la resta d’entrades dedicades a llibres, teatre, escapades o història. Hem rescatat de l’oblit el post d’entrada que vam fer el 16 de març de 2008, així com la primera entrada musical (del mateix dia) i la primera recepta de cuina que vam publicar l’endemà.

També hem tret la pols a la foto del primer meeting de blocaires en un curs de cuina. Va ser el 28 de febrer de 2008 amb la Mireia Carbó i va ser la metxa que va encendre definitivament les ganes de començar a treballar en el bloc, recopilant i posant en ordre les receptes que la Glòria tenia disperses per tot arreu. Aquella iniciativa de les trobades-taller de cuina es va anar consolidant i avui és gairebé un ritual que molts esperem cada mes. Afortunadament, el nombre d'assistents a aquestes trobades ha augmentat de forma espectacular i aquell petit nucli de blocaires que va anar a la del mes de febrer de 2008, avui és molt nombrós i quan la Gemma, a qui volem agrair la seva feina, anuncia un nou taller, gairebé sempre hi ha llista d’espera.

primer taller de cuina per a blocaires - 28 de febrer 2008
Tornant al bloc, dir que sempre hem intentat explicar el que ens agrada i el per què ens agrada, però sens dubte el que més valorem d’aquesta petita odissea ha estat la quantitat (inimaginable quan vam començar) d’amics que hem tingut el plaer de conèixer gràcies a aquest invent de la xarxa. D’una banda els col•legues de fogons i d’altra les complicitats que hem establert amb altres blocaires que no tenen res a veure amb la cuina. Si amb uns ens trobem en tallers i trobades gastronòmiques, amb els altres ho fem pels passadissos del Liceu o del Palau. És per tot això que estem de celebració i us volem donar les gràcies a tots els que ho heu fet possible. Tant se val si ens visiteu sovint o si ho feu esporàdicament, si ens deixeu comentaris (que és el que més agraeix un bloc) o encara que no ho feu us interessa el que expliquem. Sense vosaltres això no hauria estat possible. Són molts els moments en què per diferents circumstàncies ho deixaries o faries un “kit-kat”, però el fet de seguir en contacte amb vosaltres és més fort i ens empeny endavant. Per tant, seguim amb les mateixes ganes que el primer dia de continuar preparant aquests “cafès 2.0" per a tots els que ens visiteu. Això sí, hem pintat i renovat una mica el local ja que el temps és implacable i no perdona.

Una abraçada a tots i gràcies per ser-hi.


Glòria i Josep

Com molt bé sabeu, “El cafè de nit”, que existeix realment a la ciutat d’Arles, es el títol d’un quadre de Vincent Van Gogh, un dels pintors que més admirem.  Per tant, i per celebrar aquest tercer aniversari, res millor que fer-ho amb un homenatge al geni holandès de la pintura i amb la cançó Vincent, que l’any 1971 va dedicar-li el cantant nord americà Don McLean.



video cortesia de wysty67

53 comentaris:

  1. Moltissimes felicitats i mai, com en el cas d'aquest bloc, la cafeina ha sigut tant sana!! Per molts mes anys i enhorabona per la feina tant ben feta.

    ResponElimina
  2. Amics noctàmbuls: Ja sabeu que no sóc gens garrepa a l'hora de parlar o d'escriure, però tot el que avui us diria és tan obvi -i cert!- que em quedo amb un sinceríssim PER MOLTS ANYS de part de l'Anna Maria i de la meva!

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats, tres anys de felicitat nostra i tres anys de llum per als afortunats que hem après moltes coses amb el cafè de nit!! :)))

    ResponElimina
  4. Moltes felictaaats, moltes felicitaaats, et desitgem tots nosaltrees, moltes felicitaaats!

    hAppY berdei tuuuu yuuuuuuuu

    ResponElimina
  5. Per molts anys, cafeters nocturns!
    M'agraden molt les reformes que heu fet al local :)
    Per tots nosaltres és una alegria venir aquí a prendre el cafè 2.0 de les 8 del matí, espero poder-ho fer durant molt més temps!

    La foto del Caprabo m'ha fet pensar... hem de tornar a fer-nos la foto de grup al final de la classe! No us sembla?

    ResponElimina
  6. Com anem canviant tots, eh!!!
    Moltes Felicitats de tot cor i endavant!!!!
    I la foto genial, a veure quan deixo de treballar els dijous i faig un aescapada.
    En Van Gogh...properament!
    Ptnts

    ResponElimina
  7. Moltissimes felicitats i a seguir com ara, q sempre porteu cosetes interessants!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  8. Bon dia!
    Moltes felicitats!!!!!!!!!!! Us ha quedat un local ben "guapo". M'agrada molt. Esperem poder celebrar amb vosaltres els propers!!! un petó ben fort!

    ResponElimina
  9. Enhorabona parella! I per molts anys!
    Van Gogh també és un dels meus pintors de capçalera, i per això el vostre bloc era per mi de visita obligada molt abans de tenir espai propi... sempre m'havia cridat l'atenció el què feieu!
    I molt maca la reforma, eh?
    A seguir sorprenent-nos mútuament i a per la següent quedada santsenca!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  10. Per molts i molts anys!!! i que l'empenta continui! ens agrada molt seguir les vostres cròniques i receptes!

    petonets i felicitats

    ResponElimina
  11. Moltes felicitats!!!
    espero durant mols anys més poder venir al cafè, gaudir del vostres plats, de la vostra música i de la vostra humanitat!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Estimats Josep i Gloria, felicitats a muntóns per el aniversari, i la veritat es que no trobe paraul-les per agrairvos el que me agéu asseptat com a amic, vos desitje lo millor y per molts anys més, pronte aniré a Barna per cuestións del méu net, avisaré en temps, y axó si em pendrem un café, abraçades..........paco

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats família, i continueu així!!! Jo el café de nit el tinc penjat al passadís de casa, pintat per mi, ja fa un munt d'anys, jejejeje!
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. MOLTES FELICITAAAAAAATS MACOS!
    Ja sabeu que per a mi vau ser els primers que em vau fer saber què éren aquests anomenats "blocs de cuina" que amb prou feina havia sentit anomenar. Em veu descobrir un món fantàstic en el que vaig anar-m-hi introduint fins a tenir el meu propi bloc. Sou una referència clara per a molts de nosaltres i sempre us estaré agraïda. Espero que per molts anys més seguiu fent-nos aquestes delícies i deixant-nos entrar una mica a la vostra cuina, la vostra música i la vostra opinió. Ara us deixo amb la Laia (malaltona) en nom de la familia:
    estimats amics os felicito per els 3 anys del bloc! Jo he tingut la sort de menjar coses bostres delicioses! Si bols continuar fent pestissos, cridem q els binc a tastar!

    ResponElimina
  15. Quan encara no tenia blog, El Cafè de Nit era una de les finestretes virtuals que solia visitar, doncs sempre en sortia amb alguna cosa, de cuina, de musica i d’escapades. Ara que en tinc es un referent amb molts aspectes, per aprendre coses noves.
    MOLTES FELICITATS parella, esperem tindre-us aquí molts anys mes.
    M’agrada molt el canvi de look
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. PER MOLTS ANYS!!!

    És un plaer venir a fer el café a la vostre finestreta.

    Muas!

    ResponElimina
  17. Moltes felicitats!!!!
    I moltes gràcies per aquests 3 anys amb la vostra inestimable companyia. Tot un plaer.

    petons

    ResponElimina
  18. ha passat gairebé sense adonar-nos-en, oi? però gaudint-los, com bé dieu. m'agrada veure-us amb ganes de seguir, ho dieu i ho demostra que heu arreglat la façana del cafè, que us ha quedat molt bé. que per molts anys poguem seguir compartint moments, una abraçada de tot cor!

    ResponElimina
  19. Moltes felicitats! I que per molts anys us poguem seguir!!

    Una abraçada,

    Albert

    ResponElimina
  20. Moltes felicitats! i que el Cafè de Nit ens segueixi mostrant aquesta amalgama de sabors artístics, culturals i culinaris.

    ResponElimina
  21. Muchas felicidades. Y que durante mucho tiempo podamos seguir contando con este Café donde tan bien se está.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  22. El 16 de març???????

    Nois, Sabeu que coincidim en el dia d’aniversari? Quina il.lusió!

    PER MOLTS MÉS ANYS PLENS DE CAFÈ, DE MÚSICA, D’ART I, SOBRETOT, D’AMISTAT!!!!!!

    UNA ABRAÇADA I FINS AVIAT!!!

    ResponElimina
  23. Moltes felicitats! locals renovats que mantenen la mateixa essència, aquests són els que triomfen i perduren en el temps, seguirem gaudint del Cafè de nit per molt molt de temps.
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. Moltíssimes felicitats !!! Els cafès son locals acollidors, com aquest bloc. Per molts anys mes

    ResponElimina
  25. M'encanta seguir-vos. Felicitats per aquesta constància.

    ResponElimina
  26. Moltes felicitats. M'agrada molt el vostre bloc, tot i que algunes vegades vaig amb presses i no puc passar a comentar-vos tots els posts, que són molt interessants. M'agrada la varietat que teniu i les ganes que posseu quan parleu de cinema, teatre, música... Reconec que moltes vegades he volgut posar posts de cinema clàssic que és una de les meues passions, però per falta de temps ho vaig deixant passar i penge una recepta, que tinc un munt de fotos i sempre n'hi ha alguna per posar. Per això crec que té molt de mèrit el vostre bloc, perquè vos treballeu bé els posts. Una abraçada i per molts anys!

    ResponElimina
  27. Josep i Glória; Molt d'aixó que tothom diu, i, que per molts més pogueu està per aquí.

    ResponElimina
  28. moltes moltes felicitats nocturns cafeters i grans cuiners de cefalòpodes,
    us seguirem des del mar per molt remogut que sigui,
    abraçades!

    ResponElimina
  29. Moltes felicitats per aquests tres anys i que en pogueu celebrar molts més. El local us ha quedat molt xulo!

    ResponElimina
  30. Moltes felicitats!!! I com anem fent-nos vells en aquest món gastroblocaire!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  31. ostres parella, 3 anys??? quina passada!!! moltíssimes felicitats!!! i ara a celebrar molts més!!!! petonets guapos

    ResponElimina
  32. Moltes Felicitats, m'han agradat molt els canvis i el video d'en Van Gogh. Petons

    ResponElimina
  33. Per molts anys parelleta cafetera!!! I que per molts més puguem seguir llegint-vos!
    Per cert, heu fet reformes a la vostra cafeteria, oi? :)
    Petons!

    ResponElimina
  34. Benvolguts Glòria i Josep, el vostre blog palesa molt bé com sou: unes persones excel·lents. M'encanta llegir-vos i seguir-vos sempre que puc. Molts d'anys!!!! I endavant!!!

    ResponElimina
  35. Enhorabona per l'aniversari, i pel vostre blog, que traspua la vostra essència!

    ResponElimina
  36. Moltes felicitats por estos tres años y que espero que sean muchos mas, yo tambien espece a visitaros en el 2008 a raiz de una clase en Bonpreu pero como no tenia blog solo entraba en silencio y me tomaba un cafe virtual con vosotros
    gracias por todo
    una abraçada parella
    miquel

    ResponElimina
  37. Per molts anys, nois!!
    Local renovat, però amb el mateix aroma de sempre, i és que està demostrat que les coses bones perduren!!!

    M'encanta sentir-vos dir que seguireu preparant els cafès amb la mateixa il·lusió del primer dia! Això ens dóna ànims als altres per seguir també amb la nostra feina.

    Els vostres posts són sovint una gran classe magistral!

    M'ha encantat la música d'avui. I Van Gogh també (havia copiat tants quadres seus, quan era jove i tenia temps de pintar!!!!)

    Petons!

    ResponElimina
  38. Moltes felicitats, x molts anys mes.

    Montse de Vilanova

    ResponElimina
  39. Felicitats parella amiga, encara que vaig una mica tard no vol dir que m'oblidi de vosaltres.
    És un plaer compartir aquests cafès tan farcits de coses maques i bones.
    És clar que no podia ser d'altre manera si el feu vosaltres.
    Un petonàs

    ResponElimina
  40. Moltes felicitats cafeteros!!!! Que poguem continuar gaudint del bloc tots!

    ResponElimina
  41. Per molts anys! Enhorabona per la feina feta aquests tres anys, i que segueixi així molts anys més. Una abraçada!!!

    ResponElimina
  42. Hola familia, guapa

    per MOLTS ANYS I MOLTA SORT

    Mil petonets Susanna

    ResponElimina
  43. MOLTES GRÀCIES A TOTHOM!!

    EL FET D'ESTAR EN CONTACTE AMB VOSALTRES ES EL QUE MES ENS AGRADA I EL MILLOR QUE ENS HA PASSAT DURANT AQUESTS TRES ANYS DEL BLOC.

    UNA ABRAÇADA MOLT FORTA A TOTES I A TOTS I ENS SEGUIREM TROBANT A LA XARXA (o en viu quan sigui possible).

    GLÒRIA I JOSEP

    ResponElimina
  44. Seguiu prepara'n force's cafès, amb il.lussió.
    Si algúte que estar agraït som tots els blocaires que us seguim, per els cafès, per les receptes, per els comentaris cinèfils, músicals i teatrals. Per les cròniques dels viatges i per vosaltres.
    Felicitats

    ResponElimina
  45. Ai... com passa el temps, veritat però no per al vostre blog, renovat diferents cops i tampoc per vosaltres, que esteu igualets de be que sempre.
    Que hi hagis moltes més celebracions i que puguem tots disfrutar de la vostra companyia.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  46. Moltíssimes felicitats per aquests 3 anys de vida!!! no en tinc el menor dubte que han estat 3 anys intensos, de noves coneixences, experiències, moltes receptes, molta cuina i molta molta diversió!!! Que seguiu així molts anys més!!
    Molts petonetsss

    ResponElimina
  47. FELICITATS pel vostre blog, el trobo molt bó, hi teniu de tot, cuina, teatre, música, llibres.
    Es una feinada que feu molt bé.
    FELICITATS JOSEP, avui es el teu Sant

    Roser

    ResponElimina
  48. eiiiiiiiiiii...que faig tard!!! MOOOOOOLTES FELICITATS!!! 3 anys??? com passa el temps!!! Quants records...i tots positius, oi??? A celebrar-ne moooolts més!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  49. felicitats!!.... tres anys ja!...està dit aviat, però sens dubte porten a l'esquena una gran dedicacio i un inmes entusiasme, que com a beneficiari / admirador només puc elogiar-ho ... i desitjar-desitjar-me un altre trienni més ...

    Una abraçada

    ResponElimina
  50. Per Molts i Molts d'Anys!!!! encara que sigui en retard jo també vos vull felicitar, vos he de dir que si el primer bloc de cuina que vaig descobrir va ser el de la Gemma de la cuina de casa , el segon vàreu ser vosaltres. Una abraçada ben forta

    ResponElimina
  51. Moltes felicitats!

    I que el podem celebrar plegats...

    ResponElimina
  52. Moltes feliçitats i moltes gràcies per la vostra feina. I molt xula la nova imatge, una abraçada.

    ResponElimina