dimecres, 27 d’abril del 2011

MONA DE PASQUA

No tenia intenció de posar la recepta de la mona de Pasqua, perquè ja en tinc una altra al bloc, però és que després de tastar la d’aquest any, la varem trobar taaaant bona (només cal veure la cara de la Bet), que no em puc resistir a explicar-vos com vaig fer el pa de pessic, que va quedar flonjo, flonjo!. Si més no, serà un suggeriment per a l’any que ve!.

 Ingredients per al pa de pessic:

200 g de farina
200 g de sucre
6 ous
Dues culleradetes de llevat
Melmelada de préssec
Granet d’ametlla

Ingredients per a la trufa cuita:

400 g de xocolata amb llet de cobertura
400 g de nata per muntar

Preparació:

Escalfar el forn a 180º. Separar les clares dels rovells dels ous. Muntar les clares a punt de neu. Barrejar els rovells amb el sucre, fins que doblin el volum. Afegir-hi suaument les clares muntades, perquè no s’abaixin. Incorporar amb compte la farina amb el llevat i remenar fins que tot quedi ben integrat (jo ho vaig ver amb una espàtula). Coure el pa de pessic durant 30 minuts.

Per fer la cobertura, posar la nata en un cassó fins que bulli, apartar-la del foc i afegir-hi la xocolata, tot remenant fins que quedi fosa del tot. Deixar la barreja a la nevera, fins que tingui la consistència adequada per cobrir el pa de pessic (jo li vaig tenir dues hores).

Quan el pa de pessic estigui fred, tallar-lo pel mig, posar-hi una capa de melmelada de préssec,  i cobrir-lo amb la cobertura de xocolata.

Decorar la mona al gust, amb figuretes, ous, plomes i el granet d’ametlla pel voltant.

37 comentaris:

  1. Per fi la mona!!!!!!! Ja pensava que amb els nervis que tenies no t'havia sortit be,jaja.
    La recepta del pa de pessic es per provar-la, m'agrada.
    Un petonet

    ResponElimina
  2. Muy bonita !!!
    Fantástica su preparación-
    Un beso.
    Sara

    ResponElimina
  3. Aquest tipus de pa de pessic són tan flonjos...jo també vaig fer la sara aixó però amb 4 ous.

    ResponElimina
  4. Uuuuuuoo!! Realment la cara de la Bet ho diu tot! Té una pinta fantàstica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Sembla la del pa de pessic que faig jo, tot i que jo no li poso llevat, la clau estar en muntar els ous
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. No m'estranya gens que la bet posara aquesta cara de felicitat!!! Jo també l'hauria posada si em presenten una mona tan bona com aquesta!!! Llàstima que no existesca encara l'enviament via mail de segons què... Boníssim!!! Me l'apunte a "pendents" dels teus i ja en tinc fins al dia del judici final per la vesprada!!! Salutacions

    ResponElimina
  7. Sí que es veu flonjo sí!! Segur que estava boníssima, la cara de a Bet és d'alegria absoluta, parla per sí sola!! :)

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  8. quina Mona!!! De xocolata amb melmelada de préssec es la que m'agrada més.
    petons gastronòmics

    ResponElimina
  9. Hola!
    Quina carona de felicitat que fa la Bet! I no m'estranya. La mona maquísima i aquest pa de pessic l'haurem de probar. Petons

    ResponElimina
  10. Josep........HASE FALTA DESIR ALGO.........0----2

    ResponElimina
  11. doncs sort que l'has posat! perquè mira que us ha quedat maca!!! petonets guapos

    ResponElimina
  12. Gemma,

    És que és tota una responsabilitat això de fer la mona, je, je. Va anar molt bé!.

    Sara,

    Bienvenidos al Cafè de Nit!. Me alegro de que te haya gustado nuestra mona.

    Cristina,

    La mona de sara és que més m'agrada a mi però la Bet la vol de xocolata marró, així que... ella mana!.

    Sandra,

    I les altres cares perquè no es veuen a la foto, eh?.

    Ester,

    Sí, amb les clares ja n'hi ha prou, però és que jo em volia assegurar que pugés bé, per això li vaig posar una mica de llevat, no volia que fallés!!!.

    ResponElimina
  13. Francesc,

    Això de l'enviament virtual ja m'agradaria, ja!. Us enviaria una mona ben grossa i de xocolata, per descomptat!.

    Alba,

    Estic molt contenta de com va sortir la mona, el pa de pessic va quedar taaaant bo!. Em sembla que no tardaré gaire a fer-ne un altre per esmorzar!.

    Elba i Jordi,

    És que a m'agraden totes!!!!. La sara, primer, però després la de xocolata, quin vici!.

    Elena,

    Oi que és expressiva la Bet?. Fa il·lusió veure la seva carona!.

    ResponElimina
  14. Paco,

    Visca el Barça!. I de la mona, què me'n dius?, je, je.

    Judith,

    Em sabia greu no posar-la, és més bonica que l'altra que tinc, em feia il·lusió posar-la i aquí està!

    ResponElimina
  15. Gloria, disculpas por no decirte nada de lo apetitosa de la mona que has preparado, pero para MOU-NA la cara de los del madris, con perdón para los madridistas...........abraçades paco

    ResponElimina
  16. La cara de expresiva de la Bet lo dice todo una feliz mona y fantastico el resultado
    miquel

    ResponElimina
  17. Glòria, i encara que tinguessis la recepta posada al blog, l'hauries de posar igualment amb lo maca que us va quedar!!!
    Petons!

    ResponElimina
  18. Paco,

    Fins i tot jo patia, i no sóc gens futbolera. Però vull que guanyi el Barça, això sí!!!!!. Mourinho, un poema!

    Miquel,

    És una diada per a la canalla i per als que no ho som tant, je, je.

    Mercè,

    Sí que em sabia greu, per això, encara que sigui una mica tard, m'he decidit!.

    ResponElimina
  19. Que bona!!! té un aspecte molt bonic!!! de pastisseria!!

    Petonets

    Miel

    ResponElimina
  20. Com que no pensaveu posar-la?????? No ha de faltar mai la mona! i a més bonica com us ha quedat.
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. La cara de la Bet parla per si sola, je je je... Ja es nota que el pa de pessic et va quedar flonjo, esponjós i molt bo.
    A casa sempre em demanen la de yema i la de sara, però em sembla que el proper cop la cobriré de xocolata, que així variem una mica ;)

    ResponElimina
  22. si fas tanta propaganda del pa de pessic és que s'haurà de provar!!! La Bet està contentíssima amb la seva fantàstica mona...i no m'estranya!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  23. Jo també vull provar aquest pa de pessis, la cara de la Bet expressa molt bé com devia d'estar de bona aquesta mona!!!

    ResponElimina
  24. una imatge val més que .. i la cara de la Bet ja ho diu tot ... quina sort la seva!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Quina mona mes mona, veien a la Bet, segur que a mes de mona, bonissima.
    Gràcies per publicar-la.
    Felicitats

    ResponElimina
  26. Hola Glòria, no m'extranya que la Beth estigui tant contenta...Una abraçada

    ResponElimina
  27. Una monada de mona, t'has d'animar a fer el bescuit sense llevat, ja veuràs com també t'agradarà molt. Petons!

    ResponElimina
  28. Miel,

    Benvinguda al Cafè de Nit!. Gràcies pels elogis a la mona. Seguim en contacte!

    Gemma,

    És per allò de no repetir, però em sabia greu no posar-la.

    Gemma,

    A mi m'agrada més la sara. Quan en feia pels de casa, feia sempre la sara, però ara mana la Bet!.

    Eva,

    Sí que estava contenta la Bet, sí, i nosaltres també, què t'he de dir, oi?, quan fem les mones?

    ResponElimina
  29. M. Àngels,

    Fes-lo, t'agradarà!. I tot sol, per esmorzar... ummmmm!.

    Núria,

    Estava impacient per començar a menjar-se la mona, però varem tenir temps per a una "sessió fotogràfica", je, je.

    Alfons,

    I nosaltres també sort de tenir una fillola tan bonica i tan carinyosa!.

    Isabel,

    Estic contenta de com va quedar, i va agradar a tothom, que bé!.

    Maia,

    Ara, tornant-me a mirar les fotos, em venen ganes de tornar a fer un pa de pessic!.

    Cori i Mercè,

    Encara que el pa de pessic ha de pujar sense llevat, només amb les clares muntades, en vaig posar una mica perquè volia assegurar-me que pugés, perquè a vegades m'havia quedat més pla de les vores i amb "muntanyeta" al mig, i com que es tractava que quedés molt bé...

    ResponElimina
  30. Amb la cara de la Bet està tot dit!!! T'ha quedat preciosa i segur que boníssima!
    Petonets

    ResponElimina
  31. Una mona fantàstica i una fillola contentíssima, objectiu aconseguit!

    ResponElimina
  32. Maria,

    Era al gust de la Bet, ella manava, però sí que va sortir bona,sí!.

    Cristina,

    I nosaltres contents de veure la Bet contenta, per tant, sí, objectiu acoseguit!

    ResponElimina
  33. Molt bona i molt maca també, no m' estranya que la Bet faci aquesta cara tan contenta!

    ResponElimina
  34. Oooooooooh preciosa y muy rica tiene que estar.

    ResponElimina
  35. Anna,

    I jo perquè no surto a la foto, que si no, faria la mateixa cara de satisfacció, je, je.

    Trini,

    Bienvenida al Cafè de Nit. Ahora mismo voy a dar una vuelta por tu blog, seguro que descubro cosas interesantes. Hasta pronto!

    ResponElimina
  36. Quina MONAda! de mona i de Nena! :)

    ResponElimina