dissabte, 7 de maig del 2011

JOAN CHAMORRO QUARTET + ANDREA MOTIS

A la ciutat de Barcelona hi ha uns quants llocs per anar a escoltar jazz del bo. Un dels que té més prestigi, pel temps que fa que s’hi dedica i per la categoria dels que hi han actuat, és sense cap mena de dubte el Jamboree de la Plaça Reial, un local petit i acollidor, amb pocs i no massa còmodes seients, però amb una llarga tradició de 50 anys dedicats al jazz en totes les seves vessants.

Dimecres passat hi vam anar una vegada més, aquest cop era per a presenciar l’actuació del Joan Chamorro Quartet + Andrea Motis. Però qui son aquests músics?

El Joan Chamorro és un músic de llarga trajectòria que ha tocat a les millors bandes i grups de jazz del país. Domina instrumentalment tota la família de saxos i clarinets, a més d‘instruments com la flauta, la corneta o el contrabaix. Actualment, a banda de les seves col·laboracions musicals amb altres músics, és professor del Taller de Músics i de l’Escola de Música de Sant Andreu.

En l’actuació de dimecres el vam poder veure acompanyat d’uns dels millors músics que podem trobar avui en dia en el camp del jazz, com són l’Ignasi Terraza (piano), el David Mengual (contrabaix) i l’Esteve Pi (bateria). L’altra protagonista de la nit va ser l’Andrea Motis (veu, saxos i trompeta) de només 15 anys.


Andrea Motis, alumna avantatjada de Chamorro i membre de la prodigiosa Sant Andreu Jazz Band, de la qual en parlarem properament, ha editat fa pocs mesos el disc “Joan Chamorro presenta Andrea Motis”. En aquesta grabació han intervingut també reputats músics com Bobby Gordon, Josep Traver, Dani Alonso, Manel Álvarez i Olivier Roque a banda dels ja esmentats Terraza, Pi i Mengual i dels companys d’Andrea a la Sant Andreu Jazz Band, Iscle Datzira i Eva Fernández . El disc és un viatge pels clàssics del jazz de sempre, amb magnífiques versions de temes de gent com Armstrong, Carmichael, Daugherty, Kaempfert, Chaplin, Ellington, Bonfà o de Moraes entre molts d’altres. Un disc molt recomanable per als amants de la bona música i per assaborir-lo relaxadament.

Dimecres però, es tractava d’una sessió especial dedicada a retre un petit homenatge a la   mítica Billie Holiday. Andrea Motis, gran admiradora de la cantant nord-americana, va demostrar ser una gran instrumentista, tant amb la trompeta com amb el saxo. Amb una veu tendra i suau i amb una perfecta afinació, en cap moment, malgrat la seva joventut, va desmerèixer al costat dels il·lustres companys de viatge. I és que Andrea Motis, és ja un dels fenòmens del jazz de casa nostra dels darrers temps. Dimecres ho va tornar a demostrar interpretant amb elegància i solvència alguns dels clàssics del jazz de sempre i que va immortalitzar Billie Holiday, popularment coneguda com Lady Day. Títols com All of me, Cheek to cheek, Love me or leave me o Georgia on my mind entre molts d’altres es van anar encadenant sense parar. La veu jove de l’Andrea no té res a veure amb la veu aspra de la Holiday, però la seva interpretació tenia el ritme i la personalitat pròpia d’una veu clara i segura que sembla que faci molts anys que es mou dalt d’un escenari.

Que les aparences no us enganyin, aquesta noia amb aquest aspecte tímid i innocent propi de la seva edat, sens dubte serà una gran figura del jazz i així ho avalen els grans músics que l’acompanyen, començant pel Joan Chamorro, el seu professor i descobridor.



26 comentaris:

  1. Conec el cas, aquesta noieta va començar estudiant trompeta amb el meu amic Toni Gallart!

    ResponElimina
  2. Conec l'Andrea Motis i la tenia a la lliste de posts pendents :-) pero, a quien madruga... i esperaré el teu. Pregunta: ¿per que les cadires als locals on fan jazz son sempre un desastre? ¿T'en recordes de la Cova de Tuset?

    ResponElimina
  3. M'encanta el Jamboree. El conec perque el meu cunyat es músic de jazz.
    No conec l'Andrea pero, escoltant-la, crec que te un futur prometedor.
    Petonets

    ResponElimina
  4. Marta,
    Doncs si, una meravella com canta.

    Mariàngels,
    I que se n'ha fet del teu amic?, segueix amb la música?

    Una abraçada a les dues

    ResponElimina
  5. José Luis,
    L'andrea Motis es molt bona, però atenció a altres membres de la Sant Andreu Jazz Band, properament en parlarem. La incomoditat dels locals de jazz sembla que vagi en consonància amb la música, de totes maneres ens agrada tant que hi tornem i ens oblidem de la tortura, je, je. Em sembla que a principis de juny el Joan Chamorro hi torna al Jamboree, en format septet, i amb l'Andrea i dos fenomens més de de la banda andresenca.

    Gemma,
    Nosaltres no hi anem molt sovint al Jamboree, però sempre que hi hem anat n'hem sortit més que satisfets.

    Gràcies pels comentaris. Una abraçada als dos.

    ResponElimina
  6. M'encanta el jazz. M'ha agradat molt sentir aquestes dues peces. És veritat que és molt joveneta i té una veu molt fina, però ho fa genial. Nosaltres vam anar a Barcelona la tardor passada en una escapadeta romàntica (sense xiquetes...), i vam sopar al Bel luna també escoltant jazz, va ser genial, una nit per a recordar. Poques vegades es pot fer això quan tens xiquetes menudes. Ara, escoltant aquestes cançons, ens han vingut ganes de tornar a Barcelona, a veure si ho fem prompte. Besets.

    ResponElimina
  7. Asela,
    Nosaltres no hem estat al Bel-Luna, però en prenem nota perquè sens dubte es una magnífica opció per anar a sopar i escoltar bon jazz en directe.
    Gràcies per la visita. Una abraçada

    ResponElimina
  8. Jo he estat un parell de vegades al Jamboree, però d´això ja fa temps. ARa hi vaig al ViJazzPenedès que se celebra al ppis de juliol...M´agrada la HOliday i respecte a l´Andrea... donem-li temps si amb 15 anys ja meravella, quan tingui 25 serà una explosió de veu.

    ResponElimina
  9. Josep, no soy experto en jazz, pero su sonido tanto vocal como instrumental es una maravilla, y de vez en cuando me regalo varias notas, molt grat per tot Josep...........paco

    ResponElimina
  10. Ai, josep!!!! i tant que conec amb Chamorro , n'Andrea i la prodigiosa Andreu Jazz Band ....d'oïda clar. Vaig veure una vegada la Jazz Band i vaig pensar que joves tots i que bé que toquen i fa anys que intento que els duguin a l'auditori d'ALcúdia . Però no en fan cas. Jo també trobo que se'n sentirà a parlar d'aquesta nina i en quan a Chamorro a més de ser un gran músic és un gran mestre de músics.

    Quina sort !!!! Una abraçada

    ResponElimina
  11. No coneixia ni l' un ni l' altra. Aquesta noia ho fa molt be!

    ResponElimina
  12. Cristina,
    Això del vijazzPenedès, pinta força bé. Està molt bé que es descentralitzin aquestes coses i que la gent no s'hagi de desplaçar a Barcelona per assistir a una bona sessió musical. Estic d'acord amb tu, si amb 15 anys l'Andrea interpreta d'aquesta manera, amb 10 anys més pot ser ....

    Paco,
    Te'n recordes que fa unes setmanes em vas enviar un e-mail amb videos de l'Andrea Motis? i jo et vaig dir que aviat en parlariem al bloc?, doncs això només es l'inici perquè properament parlarem de la Sant Andreu Jazz Band i d'algun dels seus components.

    Una abraçada per tots dos

    ResponElimina
  13. Xisca,
    No descartis que la Sant Andreu Jazz Band aviat vagi per les illes, ja que darrerament han estat al País Valencià i crec que tenen previstes alguna sortida més fora de Catalunya. Estic totalment d'acord amb el que dius sobre el Joan Chamorro.

    Anna,
    I tant que ho fa be aquesta noia, i quan escoltis la resta de la banda, amb alguns membres que tenen només 10/11 anys et quedaràs estorada del bé que poden tocar un instrument aquestes nois i noies. Properament en parlarem d'ells.

    Gràcies per la vostra visita. Una abraçada a les dues.

    ResponElimina
  14. Ei Josep, en Toni és el profe de trompeta de l'escola de Sant Andreu!

    ResponElimina
  15. Mariàngels,
    Doncs, se l'ha de felicitar, perquè hi ha una colla de trompetes entre els joves alumnes de Sant Andreu, realment impressionant!
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Els altres més o menys els "coneixíem" però aquesta noia promet molt!!! A viam si la trobem aviat a la Nova Jazz Cava.

    ResponElimina
  17. Jordi,
    Segur que la tobareu en alguna de les "caves" de Terrassa, una ciutat que viu molt el jazz. Em sembla que al festival de jazz d'enguany ja va actuar-hi el 21 de març.
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. Ostres, quina passada. No coneixia aquesta noia i el video mha deixat maravellada. És molt molt jove, oi? M'agrada molt la dolçor de la seva veu. Gràcies per les vostres cròniques!!

    Molts petons!

    ResponElimina
  19. Alba,
    Efectivament es molt jove (15 anys) i amb un gran futur musical. Properament parlarem de companys seus, alguns encara més joves, tot plegat al·lucinant!, i es que a l'escola de música de Sant Andreu s'està fent molt bona feina.
    Gràcies per la visita, una abraçada

    ResponElimina
  20. Ens agrada també el Jaç.... però el tenim força abandonat. M'ha apuntaria amb vosaltres algun cop que actuï algú que vosaltres considereu que paga la pena.

    ResponElimina
  21. Miquel,

    Nosaltres tenim previst dues actuacions al Jamboree. El dijous 26/5 La Jamboree Big Latin Band i el dimecres 8/6 Joan Chamorro Septet.
    Els dos dies fa passi a les 9 i a les 11 del vespre, nosaltres acostumem a anar a les 9 ja que l'endemà es laborable. Les entrades es poden comprar per internet a 10€ o el mateix dia de l'actuació a 12€. Per internet t'assegures a més, el seient. A veure si algun dia quedem.
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Vespres de Jazz-Lluïsos d'Horta amb Sant Andreu Jazz Band (Joan Chamorro, direcció).

    Gran concert final de temporada de vespres de jazz amb Big Band, a l'estil dels millors festivals d'arreu

    Joan Chamorro: Direcció
    Montse Jorba: Ajudant de Direcció
    21 nens, nenes i joves músics de 9 a 19 anys
    Entrada + Copa de Cava: 8 euros.

    Amb més sorpreses ... No us ho podeu perdre!!



    Secció: JAZZ
    Preu: Preu Soci: 6,00 euros.
    Preu No Soci: 8,00 euros
    Edat: Per a tots els públics
    Sant Andreu Jazz Band és una formació nascuda a l'Escola Municipal de Música de Sant Andreu l’any 2006 que es va estrenar oficialment en l’apartat de jazz jove del Festival Internacional de Jazz de Terrassa.

    Durant l'any 2010 han realitzat més de 25 concerts entre els quals cal destacar els festivals de jazz de Girona, Sant pol, Premià de Dalt , Platja d'Aro… i, juntament amb la Locomotora Negra i la Barcelona Jazz Orquestra, van fer el concert del tancament del Festival de Jazz de Barcelona, al Palau de la Música, amb l'espectacle Tres Bigbands Tres Generacions.

    També, durant aquest 2010 han gravat el seu segon CD-DVD, JAZZING vol 2, on col.laboren alguns dels millors músics del panorama mundial del jazz: Dick Oatts, Perico Sambeat, Matthew Simon, Ken Peplowski, Bobby Gordon, Ignasi Terraza, Esteve Pi. Tambe han col•laborat amb músics com Scott Robinson, Carlos Martin, Juli Aymi, Clara Sallago, Pepe Robles, Josep Traver, etc.

    El seu repertori està format per temes de dixieland, New Orleans i de swing, amb arranjaments per big band de Count Basie i Duke Ellington, entre d’altres.

    La SANT ANDREU JAZZ BAND,ha estat escollida per votació popular com "Millor nova proposta" en els Premis Jaç 2009, que organitza el grup Enderrock.

    I a mes...

    Sopar a la fresca

    Vine a sopar amb nosaltres mentre sentim el concert

    Menú

    Tast d’embotits

    Tast de formatges

    Xapata amb tomàquet

    Gelat i Cava Sumarroca (naturalment…)

    Reserva de tiquets fins el dia 9 de juny 2011 (Reserves prèvies al correu electrònic xester@lluisoshorta.cat o al bar dels Lluïsos - Informació al telèfon 619 10 59 27)

    Entrada concert

    No socis: 8 €
    Socis: 6 €
    Entrada concert més sopar

    No socis: 17 €
    Socis: 15 €


    No us ho podeu perdre!

    ResponElimina
  23. la sant Andreu jazz band, es podria comparar amb la masia del Barça.

    ResponElimina
  24. L'Andrea Motis no la coneixia. Avui me l'han presentat (es una manera de dir),mitjançant el youtube.
    He vist un vídeo de l'Andrea cantant Georgia on my mind.
    Me l'ensenyat el meu amic Francesc que t'ha escrit el 23-7 a les 19,26h.
    La teva germaneta gran Victòria

    ResponElimina
  25. Francesc. Molt bona comparació!

    Victòria: Al you tube hi ha molts vídeos. Nosaltres ja els hem vist en directe (Sant Andreu Jazz Band o Joan Chamorro+Andrea Motis)varies vegades, i pels mesos propers ja tenim entrades per a tres noves actuacions.

    Una abraçada

    ResponElimina