dissabte, 26 de novembre del 2011

LA TAULA D’EN BERNAT

Hi ha blocs amb els quals, des de la primera visita, s’estableix un contacte habitual i es converteixen en blocs de referència. Això em va passar amb el bloc de l’Anna, per tant, em va fer molta il·lusió assistir ahir al vespre a la presentació del llibre Les Receptes de la Taula d’en Bernat, de l’Anna Rius, autora del bloc del mateix nom,  a la llibreria Saltamartí de Badalona. L’Anna va estar acompanyada per la Rosalia Pons, cuinera badalonina que col·labora en un programa de la televisió badalonina i pel Jordi Castelló, en representació de l’Editorial Stonberg. Allà ens varem trobar amb la Margarida (El món de la cuina), i amb l’Ana (La cocinera de Betulo).

El Jordi Castelló ens va explicar que quan li van parlar del projecte d’aquest llibre, no ho va dubtar ni un moment, en veure com transmetia l’entusiasme de l’Anna per la cuina, que provocava posar-se davant dels fogons.


La Rosalia Pons ens va parlar de la passió de l’Anna per la cuina i que quan li van proposar acompanyar-la en la presentació del llibre, no ho va dubtar ni un moment, a més, des de la seva experiència,  va reafirmar que cuinar és un acte de generositat envers els altres.

L’Anna ens va parlar d’una manera molt entranyable de l’origen de la seva passió per la cuina, o més ben dit, del “no origen”, perquè no sap ben bé del cert quan va començar, ja que generalment són les àvies de la família  i la mare que transmeten aquesta passió, cosa que no va passar a la seva família, perquè la seva mare i l’àvia materna són dones que no dediquen molt temps a la cuina, encara que quan s’hi posen ho fan molt bé. I per altra banda, la seva àvia paterna s’incomodava si entraven a la cuina quan ella acabava d’enllestir el dinar.

Amb els anys, qui sí que la va influenciar va ser la iaia Maria, l’àvia de l’Aleix, el seu marit, la qual li va explicar que els tres ingredients que no poden faltar en una recepta de cuina són la passió, l’amor i la generositat. De fet, en el bloc l’Anna en més d’una ocasió ens ha parlat d’ella i de les seves receptes.

L’Anna, que és professora de llengua i literatura, en aquest llibre, ha combinat dues de les seves passions, la cuina i la llengua catalana, per això va triar un refrany català per donar nom al seu bloc.

Aquest matí, tot prenent el cafè amb llet amb la tranquil·litat que aporten els esmorzars dels dies de festa, he fullejat el llibre, prologat pel Xesco Bueno, i hi he trobat tot un recull de receptes, algunes de cuina catalana, altres de cuina francesa o de cuina italiana, molt ben explicades i amb unes fotografies fantàstiques, que només veure-les ja conviden a tastar-les!.

En resum, un llibre molt recomanable, que segur que us agradarà.

4 comentaris:

  1. Quina crònica més bonica!! Ja tinc ganes de tindre aquest llibre. Aquesta setmana mateix el demanaré per correu. La cuina blogaire en català està d'enhorabona. Trobe que internet ha estat una alenada d'aire fresc per a la nostra llengua, no trobes? Besets

    ResponElimina
  2. Doncs sí, un llibre que està molt bé i que pot ser un regal excel·lent per a aquestes festes!!!

    Em va agradar molt assistir a la presentació d'aquest llibre i compartir una estona amb vosaltres!

    ResponElimina
  3. Va a ser un plaer estar allà amb l'Anna i amb vosaltres.
    L'Anna va estar molt natural, es un llibre que está molt bé amb unes fotos molt maques.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Un llibre perfecte per tenir a casa, ben segur!

    ResponElimina