dissabte, 31 de desembre del 2011

UN OSCAR WILDE MUSICAL

Aquest any no tenia previst fer cap més apunt al bloc, però ahir vespre vam anar a la representació de  El crim de Lord Arthur Savile al Teatre Nacional i no em queda més remei.

Aviso que aquest “no em queda més remei” no està dit fent una valoració negativa sinó tot el contrari. El crim de Lord Arthur Savile és un conte de l’escriptor Irlandès Oscar Wilde, en el qual Lord Arthur Savile es veu amb “l’obligació moral” de cometre un crim per tal que s’acompleixi el destí que li han vaticinat. La trama tal i com va avançant es va embolicant cada vegada més i el sentit del humor de Wilde es fa palès juntament amb les enginyoses sentències que sempre col·locava en boca dels seus personatges:

“Un sempre ha d’estar enamorat. Aquesta és la raó per la qual un no s’hauria de casar mai”.
“”Pertànyer a la societat és un enuig, però estar-ne fora és simplement una tragèdia”.
“El món és un escenari, però els papers de l’obra estan mal repartits”.
“En la vida d’un home només poden ocórrer dues tragèdies. La primera: no arribar a complir els desitjos. La segona: -qui ho diria- arribar-los a complir”.

Aquest muntatge del Nacional té un component de risc que no existia en altres posades en escena d’obres de Wilde, i és que en aquesta ocasió,  tota la història s’ha embolicat amb música. A més, l’escenografia és realment extraordinària jugant amb elements decoratius que et situen perfectament en els diferents llocs de l’acció en tot moment.

Els responsables de tot han estat EGOS Teatre un grup amb experiències exitoses similars. Haig de dir que quan vam anar al teatre no les tenia totes però quan vaig sortir-ne ho vaig fer amb la satisfacció d’haver presenciat un magnífic espectacle, i en català, cosa que, lamentablement, és una excepcionalitat dins dels teatre musical que en els darrers temps podem veure a Barcelona.

fotos: Teatre Nacional de Catalunya

El text i les lletres de les cançons són de Rubèn Montañà i Toni Sans, la música i la direcció musical de Francesc Mora i la direcció escènica de Joan Maria Segura i Bernadas.

Els actors són Anna Alborch, Lali Camps, Rubèn Montañà, Albert Mora, Toni Sans i Maria Santallusia i els músics que els acompanyen, Francesc Mora, Vassil Lambrinov, Elisabet Garrigosa, Joan Palet, Oriol Mula, Gener Salicrú, Oriol Codina, Pedro Blanco i Marc Clos.Tots plegats aconsegueixen que el ritme sigui brillant i que no decaigui durant les dues hores i tres quarts que dura la funció, amb un interval de quinze minuts inclòs. Si us animeu, podeu assistir al  Crim de Lord Arthur Sivile fins el proper 8 de gener al Teatre Nacional de Catalunya.



des de
el cafè de nit
us desitgem

8 comentaris:

  1. Molt bon any a vosaltres, molt bon cava i nit!

    ResponElimina
  2. Com ja sabeu, aquest espectacle a nosaltres ens va agradar força i sobretot crec que es te que recolçar els Musicals fets a Catalunya i en Català.

    Us desitjo una MOLT BONA ENTRADA D'ANY

    ResponElimina
  3. Bon Any també per a vosaltres iper a tots els amics del Café de Nit.
    Una abraçada
    Cristina i LLuís

    ResponElimina
  4. Ja havia sentit que aquest musical està la mar de bé, a veure si ens hi animem!
    Feliç 2012!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. No el tenia present en les meves oracions, veurem si finalment ens decidim apropar-nos al Nacional.
    El que si cal és desitjar-vos un 2012 ben farcit de felicitat i que la música ens acompanyi.

    ResponElimina
  6. Veig que no us va decebre.M'hen al.legro.
    Feliç Any per vosaltres!!!!
    Petonets

    ResponElimina