dissabte, 18 de febrer del 2012

LLAMINERA DE PORC FARCIDA DE CEPS AMB SALSA DE PORTO


Quan no és època de bolets, és un bon recurs fer-los servir deshidratats i així ho vaig fer per preparar aquesta recepta que vaig veure al bloc de la Mercè, Cuina per llaminers, que molts de vosaltres coneixeu.

Ella acabava el plat amb una salsa de ratafia però com que jo no en tenia, vaig fer una reducció de vi de Porto, que trobo que també hi va molt bé.

És un plat que a més de saborós, té molta presència, així que ho té tot per ser un plat de festa.


Ingredients: (per a 4 persones)

800 g de llaminera de porc
100 g de ceps secs
oli d'oliva
sal i pebre
Un got de vi de Porto
sucre
Una mica d’aigua

Preparació:

S'obre la llaminera pel llarg i s'aplana amb l'ajuda d'un ganivet. Se salpebra i es farceix amb els ceps prèviament hidratats i saltejats a la paella amb un raig d'oli. Es tanca la llaminera i es lliga amb fil de cuinar.Tot seguit, es cou primer en una paella a foc fort amb un raig d'oli per a què quedi ben marcada per cada banda. A continuació, s'acaba de coure uns minuts més al forn procurant que quedi ben rosada de dins (si no quedaria molt eixuta).

Mentrestant, en un cassó, es prepara un caramel amb un rajolí d'aigua i dues cullerades de sucre.

Quan agafi color, a continuació s'afegeix un got de vi de Porto i es deixa reduir fins que s’aconsegueixi la textura de salsa espessa o de xarop.

Se serveix la llaminera farcida tallada a rodanxes i acompanyada amb uns quants ceps i la reducció de Porto.


24 comentaris:

  1. Bonissim, el porto és un dels meus preferits per a fer salses per a porc :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. I per fer una copeta mentre es va preparant el plat, je, je.

      Elimina
  2. Mare meva!, jo no sóc gaire carnívora excepte quan el plat s'ho val... i aquests s'ho val moltíssim!. Això ha de ser molt gustós, i a més la reducció de porto més que oportuna. Una recepta de premi!. Un petonet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I a més és d'aquells plats que es poden fer per endavant, que això sempre va bé. A mi també m'ha passat en algun altre bloc això dels caràcters que no s'entenen. A veure si podem solucionar-ho!.

      Elimina
  3. Perdoneu, però m'ha costat mogollón deixar el comentari... i per cert, ja ho he vist a altres blocs, què vol dir això de "demostra que no ets un robot" i tants caràcters per posar?, al final no saps què has d'escriure!...ufff.

    ResponElimina
  4. Respostes
    1. Ja, ja, això vaig pensar jo quan vaig veure la recepta al bloc de la Mercè!

      Elimina
  5. Glòria, ja saps que a casa les salsetes al Porto triunfen segur....Apuntat a pendents...
    per cert, el que diu la Mercè te rao, quin rotllo lo dels caracters.....
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que el Porto dóna molt bon resultat, eh?. A mi també m'ha passat això dels caràcters. A veure si trobem la manera de canviar-ho.

      Elimina
  6. A casa meva aquesta manera de cuinar la llaminera de porc serà un gran èxit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a veure què tal quan la facis, ja ens ho explicaràs!

      Elimina
  7. molt bona recepta

    hi ha una manera de treure'ls, (els caracters) si vols m'ho demanes i t'enllaçaré a un blog on ho explica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Lídia, no sé si has rebut un mail meu, però sí que t'agrairia que m'expliquessis com treure els caràcters, perquè com pots veure, som més que ens trobem amb el mateix problema.

      Elimina
  8. una receta molt bona i la salsa porto brutal de bona
    una abraçada

    ResponElimina
  9. Recepta elegant i boníssima! M'encanten les receptes amb bolets i salses dolcetes!! Jo em trobo molts blogs amb identificació de caràcters. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I els bolets secs són un bon recurs fins que arribi la tardor, eh?. Això dels caràcters surt automàticament, nosaltres no ho hem posat, i és un rotllo. A veure si ho podem treure.

      Elimina
  10. Perdó, però el que passa és que al vostre demana doble identificació...Potser és més antipàtic!

    ResponElimina
  11. Glória; La llaminera, és una de les parts mes maloses del porc, si a sobre -mai millor dit- l'hi poses els ceps i la reducció d'Oporto... que vagi de gust Glória¡¡

    ResponElimina
  12. Ummmm aquesta llaminera ha d’estar per xuparse els dits
    Petons

    ResponElimina
  13. oh que bo! Ems sembla que també tinc ceps deshidratats... a veure si provo aquesta deliciosa llaminera de porc! Perquè no puc provar la teva... tot i que la foto està per menjar-se-la! Petons

    ResponElimina
  14. El llomillet amb ceps és boníssim, jo el faig amb una salseta també de ceps. Aquesta proposta del Porto m'agrada!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  15. Es-pec-ta-cu-lar!!!! M'encanta la llaminera de porc i amb aquest acompanyament ha d'estar tremenda! Les salsetes amb Porto queden genials!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  16. Aquest dijous una conpanya va portar-se per dinar a la feina el matei. Estava bonissim! I aquest te una pinta d'estar igual o millor!!!

    ResponElimina