dimarts, 31 de juliol del 2012

PASTA AMB ALBERGÍNIES AL FORN


En la darrera classe de la Mireia Carbó abans de vacances vam aprendre a fer aquestes tres receptes: pasta amb albergínies al forn, hamburgueses de gambes i llet merengada. Totes tres són ben atractives i no sé si serà per començar pel primer plat o més aviat perquè la pasta ens agrada molt, que he començat per fer aquest  plat típicament italià, però segur que les altres dues aniran darrera, perquè valen molt la pena. De moment, aquest és, com diu la Mireia, bonissíssim!!!!.


Ingredients per a 4 persones:

320 g de pasta
2 albergínies
2 llaunes de tomàquets naturals sencers
200 g de mozzarella ratllada
10 fulles d’alfàbrega
1 gra d’all
Formatge parmesà ratllat
Oli d’oliva
Sal

Preparació:

Tallar les albergínies en daus, salar-les i deixar-les escórrer durant 30 minuts perquè treguin l’amargor i no agafin tant d’oli quan les fregim. Eixugar-les i fregir-les en abundant oli calent. Reservar-les sobre paper absorbent.

Sofregir l’all i perquè no es cremi, posar-lo a la paella amb l’oli fred, afegir-hi els tomàquets (de llauna o ara que és estiu i son ben bons, naturals) i deixar-ho coure uns 20 minuts. Afegir-hi les albergínies.

Fora del foc, incorporar-hi les fulles d’alfàbrega picades, tapar-ho i deixar-ho reposar.

Coure la pasta calculant la meitat del temps de cocció indicat a l’envàs. Colar-la i tornar-la a l’olla. Afegir-hi la meitat de la salsa i barrejar-ho bé.

En una safata per al forn, posar part de la salsa, la pasta, una capa de mozzarella ratllada i cobrir-ho amb la resta de la salsa.

Per finalitzar, cobrir-ho tot amb el parmesà ratllat i coure-ho al forn 20 minuts a 180ºC, amb l’escalfor de dalt i de baix, sense gratinador.


Amb aquesta recepta, ens acomiadem durant unes setmanes per vacances per agafar forces i carregar bateries, alhora que us desitgem que vosaltres també gaudiu de les vostres!. Fins aviat!

13 comentaris:

  1. Que descanséis, a mí todavía me quedan unos días, no muchos.
    Esta receta se la tengo que hacer a Geni, le va a encantar.
    Un abrazo y os espero a la vuelta.

    ResponElimina
  2. una bona proposta per acabar el curs. bones vacances, parella!

    ResponElimina
  3. Una bona proposta, pero ja veig que no tindre "estiu musical"...jeje
    petonets i bones vacances.

    ResponElimina
  4. Ei guapa!, aquesta pasta té un aspecte d'allò més saludable!, de fet, cada dia faig més cops la pasta amb verdures. A reveure.

    ResponElimina
  5. Aquesta pasta no té desperdici.... l'albergínia queda tan i tan bona gratinada al forn!
    Petons!

    ResponElimina
  6. Que bona!!!! sóc una autèntica fan de l'albergínia cuinada al forn, no cal dir que aquest plat apareixer`aviat a taula!
    petonets

    ResponElimina
  7. Quin platat de pasta!! espero veure publicada la recepta de l'hamburguesa de gambes. Bonississim tot!!!
    Bon estiu.
    gemma

    ResponElimina
  8. Ummm....fot una pinta terrible, això !!!...m'encanta !

    ResponElimina
  9. Quina recepta més bona!!! Espere que gaudiu molt de les vostres vacances i que, després, ens poseu bona cosa de fotos, d'eixes tan precioses que fa el Josep

    ResponElimina
  10. Jo també l'hi fet i als amants de la pasta, els va encantar.
    Petons i molt bones vacances.
    Esperem fotos

    ResponElimina
  11. Aixó està molt bó,
    tal volta ho fassa,
    bon estiu

    ResponElimina
  12. ♡¸.°.¸♫♫♪
    Amei a receita.
    Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    ♡彡♫♪°.¸.•°`

    ResponElimina