Avui arribem a la
darrera edició de la recepta del 15. Des d’aquella primera proposta per fer
receptes amb calamars fins als aperitius d’avui, han passat molts quinzes i ha
estat un plaer participar en moltes d’aquestes edicions. Vaig participar en la
primera i per a la darrera, la meva aportació són unes pastes salades amb la
recepta de la Mariona Quadrada, del seu llibre Aperitius i tapes, capricis dels
sentits, que a més d’unes receptes temptadores, té unes fotografies fantàstiques
fetes pel fotògraf Josep Borrell.
Les pastes salades són l’aperitiu
tradicional per excel·lència per tant, ara que s’acosten dies de tradicions,
poden ser una bona opció. Són divertides de fer i fins i tot els petits de la
casa us poden ajudar.
Ah!, amics de la
Bordeta, ens seguim veient pel barri!.
Per a la pasta:
100 g de mantega
6 cullerades de xerès sec
400 g de farina
2 ous
10 g de sal
Pebre
2 rovells d’ou per pintar
Farcits:
150 g de sobrassada
Salsitxes de Franckfurt petites
100 g d’ametlles marcona crues
Preparació:
Desfer una mica els ous
sense batre’ls gaire, barrejar-los amb el vi i reservar-ho. Abocar la farina en
un bol i afegir-hi la mantega estovada tallada a trossets, integrar-la a la
farina, primer aixafant-la amb una forquilla, i després amb les mans. Posar-hi
sal i pebre i abocar-hi la barreja d’ous. Continuar pastant i quan estigui tot
una mica unit, abocar-ho sobre la superfície de treball i pastar-ho fins
aconseguir una bola que no s’enganxi a les mans. Embolicar-la amb paper film i
posar-la a la nevera 30 minuts. Treure-la de la nevera, tornar-la a pastar 5
minuts i dividir-la en quatre parts.
Per fer les de formatge,
estirar la pasta i tallar-la a quadrets petits. Damunt de la meitat dels
quadrets, posa-hi un tallet de formatge i tapar cada quadre amb un altre d’igual
i segellar bé les vores.
Per fer les de
sobrassada, estirar la pasta i tallar-la a rombes petits. Al damunt de la meitat
dels rombes, posar-hi una boleta de sobrassada, tapar cada rombe amb un altre d’igual
i segellar ben bé les vores.
Per fer les salsitxes,
estirar la pasta i tallar-la a trossos suficientment llargs per embolicar les
salsitxes. Posar una salsitxa sobre cada tira de pasta, enrotllar-la i segellar
bé el tancament.
Per fer les d’ametlla,
estirar la pasta i tallar-la a rodones petites. Al damunt de cada rodona,
posar-hi una ametlla.
Pintar totes les pastes
amb rovell d’ou i coure-les al forn a 200ºC entre 10 i 15 minuts, fins que
quedin lluents i rossetes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada