dissabte, 15 de desembre del 2012

PASTES SALADES

Avui arribem a la darrera edició de la recepta del 15. Des d’aquella primera proposta per fer receptes amb calamars fins als aperitius d’avui, han passat molts quinzes i ha estat un plaer participar en moltes d’aquestes edicions. Vaig participar en la primera i per a la darrera, la meva aportació són unes pastes salades amb la recepta de la Mariona Quadrada, del seu llibre Aperitius i tapes, capricis dels sentits, que a més d’unes receptes temptadores, té unes fotografies fantàstiques fetes pel fotògraf Josep Borrell.

Les pastes salades són l’aperitiu tradicional per excel·lència per tant, ara que s’acosten dies de tradicions, poden ser una bona opció. Són divertides de fer i fins i tot els petits de la casa us poden ajudar.

Ah!, amics de la Bordeta, ens seguim veient pel barri!.

Ingredients:

Per a la pasta:

100 g de mantega
6 cullerades de xerès sec
400 g de farina
2 ous
10 g de sal
Pebre
2 rovells d’ou per pintar

Farcits:

150 g de formatge emmental
150 g de sobrassada
Salsitxes de Franckfurt petites
100 g d’ametlles marcona crues

Preparació:

Desfer una mica els ous sense batre’ls gaire, barrejar-los amb el vi i reservar-ho. Abocar la farina en un bol i afegir-hi la mantega estovada tallada a trossets, integrar-la a la farina, primer aixafant-la amb una forquilla, i després amb les mans. Posar-hi sal i pebre i abocar-hi la barreja d’ous. Continuar pastant i quan estigui tot una mica unit, abocar-ho sobre la superfície de treball i pastar-ho fins aconseguir una bola que no s’enganxi a les mans. Embolicar-la amb paper film i posar-la a la nevera 30 minuts. Treure-la de la nevera, tornar-la a pastar 5 minuts i dividir-la en quatre parts.

Per fer les de formatge, estirar la pasta i tallar-la a quadrets petits. Damunt de la meitat dels quadrets, posa-hi un tallet de formatge i tapar cada quadre amb un altre d’igual i segellar bé les vores.

Per fer les de sobrassada, estirar la pasta i tallar-la a rombes petits. Al damunt de la meitat dels rombes, posar-hi una boleta de sobrassada, tapar cada rombe amb un altre d’igual i segellar ben bé les vores.

Per fer les salsitxes, estirar la pasta i tallar-la a trossos suficientment llargs per embolicar les salsitxes. Posar una salsitxa sobre cada tira de pasta, enrotllar-la i segellar bé el tancament.


Per fer les d’ametlla, estirar la pasta i tallar-la a rodones petites. Al damunt de cada rodona, posar-hi una ametlla.

Pintar totes les pastes amb rovell d’ou i coure-les al forn a 200ºC entre 10 i 15 minuts, fins que quedin lluents i rossetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada