Aquesta recepta me la va
explicar la Montse, de la parada Peixos Martí, del mercat d’Hostafrancs, de qui
ja us n’he parlat altres vegades. Em va assegurar que era boníssima i... quanta
raó que tenia!.
Combinar el peix amb la
salsa de calçots dóna molt bon resultat. Es tracta de diluir la salsa amb fumet
de peix, ja que la salsa de calçots és molt espessa. Ho podeu fer amb una bona
salsa en conserva o si teniu una mica més de temps, fer-la a casa, amb la
recepta que tingueu per costum fer, que aquesta és d’aquelles receptes que
tothom té la seva: igual quantitat d’ametlles que d’avellanes, o la meitat
d’avellanes, o amb una mica de pebre vermell o no... Jo us poso la que fem a
casa, a veure si us agrada!.
Ingredients:
Una cua de rap tallada a
medallons
Ceba
Fumet de peix
Farina
Sal
Oli
Salsa de calçots
Ingredients per a la
salsa de calçots:
100 g d’ametlles
torrades i pelades
50 g d’avellanes
torrades i pelades
3 tomàquets madurs
1 cabeça d’alls
2 nyores
¼ l d’oli d’oliva
1 cullerada de vinagre
Sal
Preparació:
Per fer la salsa de calçots,
en primer lloc, treure les llavors de les nyores i posar-les en remull.
Escalivar els tomàquets i la cabeça d’alls i després pelar-los.
En el got de la
batedora, posar els tomàquets, els alls, les ametlles, les avellanes, la polpa
de les nyores i una mica de sal i començar a picar-ho tot junt. Afegir a poc a
poc l’oli i el vinagre i emulsionar fins obtenir una salsa de consistència
espessa.
Fer un fumet curt de
peix i reservar. Salar i enfarinar els medallons de rap, fregir-los i reservar-los.
En una cassola, posar
força ceba tallada a llunes i deixar que es vagi estofant fins que sigui tova i
transparent.
Diluir la salsa de calçots
amb el fumet de peix i posar-la a la
cassola amb la ceba. Posar els medallons de rap a sobre, deixar que tot
junt faci un xup xup i llest per servir i menjar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada