diumenge, 2 de novembre del 2008

UNA ALTRA CLASSE AMB LA MIREIA CARBÓ

El dijous passat vàrem assistir a una altra classe de la Mireia Carbó, al Club Social Caprabo-Eroski.

Cada vegada hi ha cares noves al grup i es fa difícil identificar qui és qui, per tant, m’he copiat la llista del bloc de la Gemma, que ella sí que portava el control: Maria Rosa Pons, Mercè Ayguavives, Sara Maria, Susanna Garcia, Mar Hidalgo, Marta Sentís, Maria Vallvé, Anna Pié, Àngels Reverter, Eva Pobeda, Cynthia Echave, Erundina González, Eva Urbano, Manel Bonafacia, Sefa Costa, Marta Giralt, Maria Solé, Eva Montearriba, Gemma Clofent, Josep Colet i Glòria Moreno.



Les receptes que ens va preparar aquesta vegada van ser uns pastissets de tardor, un aftereight de peres i, no podia ser d’una altra manera, panellets.

Els pastissets de tardor es fan amb pasta brisa, així doncs, en un plis plas, ens va ensenyar que aquesta pasta no costa gens de fer, això sí, ens va recomanar que no la treballéssim gaire, que si no, costa d’estirar. Es fan uns paquetets farcits amb cebes, botifarres crues esmicolades, xampinyons i una cullerada de Bovril barrejada amb formatge mascarpone. Queden molt elegants i segur que ben bons.

Ens va ensenyar un truc per esmicolar la botifarra fàcilment: treure la tripa, mullar-se les mans amb oli i anar esmicolant la carn, d’aquesta manera no s’enganxa als dits. Gràcies Mireia!.

L’aftereight de peres és força original i es fa confitant unes peres conference que siguin fortes, afegint fulles de menta fresca a l’aigua amb sucre, o si es vol que les peres tinguin color verd, s’hi afegeix un gotet de peppermint. Les peres s’acompanyen de salsa de xocolata.



La recepta més didàctica va ser la dels panellets. Ens va ensenyar com fer la massa; ens va explicar que si es fa servir sucre en gra, la massa ha de reposar 24 hores perquè el sucre s’absorbeixi bé, si es fa servir sucre llustre, no cal; ens va fer suggeriments per fer diferents varietats: per una banda, els de sempre, de pinyons, de coco, de cafè de xocolata, de codony, de llimona, però què us semblarien de figues al rom o de festucs i xocolata blanca o de xocolata i melmelada de taronja amarga?.

Sens dubte, la millor manera de saber com fa els panellets la Mireia la teniu aquí, ja que la Gemma ho va enregistrar en vídeo, tot i que a la Mireia això no li agrada gaire, però aquesta vegada va fer una excepció.

Moltes gràcies per tot, Mireia, i gràcies també a la Patrícia per fer-nos les fotos amb tota la col•lecció de càmeres que portem.

Ens tornem a veure al desembre, per la cuina de Nadal, oi?.


16 comentaris:

  1. Quina sort teniu poder assistir a les classes d'aquesta professional. L'aftereight de peres ha d'estar molt bo.
    Salut!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Que bé que s'ho munta la Mireia, és la millor, a veure si a la propera puc venir.
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  3. Glòria! Una crònica fantàstica pels que no hi podem assistir! Entre tu i la Gemma, crec que es podrien fer les 3 receptes amb tots els trucos! :)

    ResponElimina
  4. tot i que no hi vaig poder assistir, la Maria Rosa, la meva sogra, ja m'ha explicat les receptes i ja he provat el pastís de tardor...boníssim!!!!

    ResponElimina
  5. Quines fotos!!!! Us queden perfectes...m'encanten!!!
    I tant, a la cuina de Nadal altre cop tots allà, eh???
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  6. Amiga d'Olles i somriures,

    La Mireia és molt bona professional i molt bona comunicadora. Ens agrada poder compartir les coses que ens ensenya amb els que esteu una mica més lluny.

    Ester,

    A veure si pot fer un forat i vens a alguna classe. Ara fa temps que no ens veiem, encara que seguim en contacte pels blocs.

    Mercè,

    D'això es tracta, de recollir tots els trucs per fer-nos la feina més fàcil, no et sembla?.

    Anna,

    A la crònica de la Gemma vaig veure l'enllaç al bloc de la Maria Rosa, la teva sogra. No sabia que hi era, a veure si s'anima un altre dia i ens coneixem i tu la pots acompanyar!.

    Posaràs el pastís de tardor al bloc?.

    Eva,

    Això de formar equip amb el Josep va molt bé, ell fa les fotos i jo escric i escric, ja, ja!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  7. Crònica i fotografia impecable!! Gràcies per deixarnos gaudir, als que no vam poguer asistir.

    Petonets
    Núria

    PD: el meus panellets han sigut una pifia...se m'han cremat...jejeje

    ResponElimina
  8. Quin post més "xulo"! Sana enveja... de veritat. Salutacions

    ResponElimina
  9. Ei, va ser una tarde molt agradable!! tinc a ma mare encantada.

    Jo ja no m'he pogut agantar més i ja e fet els pastissets de tardor. Proveu-los, a més de ser molt facils de fer son bonisssiiiiiimmmmmm!!

    Records

    ANNA DE LA VILA

    ResponElimina
  10. Com ja ens teniu acostumats, les fotos del Josep són espectaculars. M'agrada molt el primer pla del plec dels pastissets de tardor... S'aprecia perfectament com s'ha de fer :)
    Ens veiem dissabte!

    ResponElimina
  11. Estimats noctàmbuls (com us diu l'Enric Samfainós): Quina crònica i quines fotos i quins súper consells que ens heu fet arribar!!
    Quines ganes poder tornar a venir! Mil petons als dos!

    ResponElimina
  12. Aquesta me l'ha veig perdre, però amb els consells de la Glòria i les fotos d'en Josep casi que m'hi trobo!!!!
    A veure si algú penja el pastisset de tardor o les peres, pq a mi els panellets no m'agraden :((

    Ens veiem dissabte!

    ResponElimina
  13. Núria,

    Me'n alegro que els que no vareu poder venir us pogueu fer més o menys una idea del que ens va ensenyar la Mireia.

    Tornaràs a fer panellets???

    Francesc,

    Estaria bé que la vostra propera visita a Barcelona pogués coincidir amb alguna classe, oi?.

    Anna,

    Els pastissets de tardor han triomfat, l'Anna del kiwi blau també els ha fet!. Si tinguessis bloc, els podríem veure, ja, ja.

    La Maria ja ha inaugurat el seu. No sé si l'has vist. Tenim l'enllaç a la dreta, es diu "la menta fresca". I també n'hi ha un altre de nou que es diu "tot art", que és d'una amiga seva. Com pots veure, això va creixent!

    Gemma,

    A mi també m'agrada molt la foto del farcit del pastisset i la de la ma de la Mireia fent el panellet de xocolata amb el reflex al marbre.

    Parella,

    Penseu que la Mireia va deixar penjar el video perquè faltàveu els assidus i es veu que això li va estovar el cor, ja, ja.

    Xaro,

    El pastisset de tardor segur que sortirà en un bloc o altre i les peres, potser en el de la Gemma?

    Fins aviat

    ResponElimina
  14. Glòria i tant que els faré...no em puc quedar així...i la meva familia pensant que anaven a menjar panellets....jejeje

    Núria

    ResponElimina
  15. Pel que veig, m'hauré d'acostumar a viure les classes a través de les vostres cròniques, ja que, degut a l'horari de la feina, ho tinc una mica complicat per poder-hi assistir. De totes formes, com que ja les he viscut en viu, tant amb el que hi deixeu escrit (gràcies, Glòria), i amb les magnífiques fotografies que hi pengeu (gràcies Josep) em sembla haver-hi estat.

    ResponElimina
  16. Enric,

    No és el ben bé el mateix, eh?. A veure si t'ho pots arreglar alguna altra vegada, que et trobem a faltar a la colla.

    Fins aviat

    ResponElimina