diumenge, 8 de novembre del 2009

MAGDALENA KOZENÁ canta VIVALDI


El divendres passat vam tenir la sort de presenciar l’extraordinari Concert Vivaldi al Gran Teatre del Liceu, on a banda de l’obra del gran músic venecià, els protagonistes van ser els intèrprets. En primer lloc la mezzo-soprano txeca Magdalena Kozená (Brno 1973), una de les veus actuals més prestigioses en el món de la música barroca, després l’Orquestra Barroca de Venècia dirigida per Andrea Marcon, i per acabar l’Anna Fusek (Praga 1981), violinista i flautista de l’orquestra, que va fer una autèntica exhibició en el Concert en DO major per a flauta de bec


Un concert preciós, d’aquells que voldries que no s’acabés i que ens va permetre retrobar-nos amb amics i amigues.

Com a record d’aquest concert, us deixo el magnífic vídeo promocional que la Deutstche Grammophon va fer el mes de juny passat amb motiu del llançament del darrer treball de Magdalena Kozená interpretant àries de Vivaldi.

.

10 comentaris:

  1. Es d'aquells esdeveniments que es recorden molt i molt temps, tot va sortir be!!

    Com sempre un plaer retrovar-vos.

    ResponElimina
  2. Visca la Koženà, quina meravella ! Trobareu alguna cosa d'ella al Foro Villazonista de Descàrregues.

    ResponElimina
  3. que sort la de vosaltres el viure a barna, aón el art y la música est respira en el ambient, abraçades paco

    ResponElimina
  4. Maria Teresa,
    Va ser una gran nit musical, i ens va agradar molt retrovar-vos al tu i al Xavier. Esperem seguir-ho fent en propers concerts.

    Teresa,
    Una meravella, la Magdalena, la Orquestra Barroca de Venècia i l'Anna Fusek. La Glòria com que està registrada al Foro Villazonista (molt recomanable) ja farà la visita de rigor. Gràcies per l'avís.

    Paco,
    Realment ens considerem afortunats de tenir l'oportunitat d'assistir a concerts i altres esdeveniments.

    Una abraçada a tots i gràcies pels vostres comentaris.

    ResponElimina
  5. Si señor, una noche redonda, un precioso concierto de aquellos que te dejan el espíritu sereno y feliz.
    Ah, nos vemos en el Palau con el ciclón Bartoli! Hasta pronto!

    ResponElimina
  6. Josep,
    Ja esperava la teva crònica sobre el recital vivaldià d'aquesta dolcíssima intèrpret. Suposo que li has escoltat algunes cantates de Bach, compositor que no em treu el son i que, en la veu tan espiritual de la Kozená m'arriba em gran plaer.
    He pogut veure que la Magdalena ha enamorat als habituals blocaires melòmans i ja no em penedeixo de no haver-hi anat si ja no té remei. Ja tornarà, espero.

    Una abraçada!
    Ei! El dvd promocional, tan urbà i, a estones, tam`bè bucolic i en blanc i negre! és molt suggeridor.

    ResponElimina
  7. Un bravo per Magdalena Kozená.
    El video super bé
    Petons

    ResponElimina
  8. Tosca,
    Efectivament una nit rodona-rodona. I després de la pausada però enèrgica Magdalena, com molt bé dius, el cicló Ceci. Ja quedarem pel cafè pre-concert de rigor.

    Glòria,
    La veritat és que va agrdar molt a tothom. La Kozená és una gran especialista en el barroc, però també en Mozart. Vivaldi el va brodar, es clar que l'acompanyament orquestral va ser extraordinari.

    Reme,
    Va ser un concer excepcional, d'aquells que recordes durant molt temps. El vídeo promocional en blanc i negre quan el vaig veure em va encantar.

    Una abraçada a les tres

    ResponElimina
  9. Josep, quina meravella, m´encanta escoltar tot el que ens ofereixes, desconec la majoria de les peces i mai hem decpcionen, t´he de dir, que l´latre dia vaig buscar" il pirata" era per la Montserrat Caballé i em va encantar , aquest vídeo d´avui és fantàstic, molt ben triat,la interpret totalment desconeguda per mi , la seva veu les imatges en blanc i negre el fant tant actual .... no em canso de repetir-ho, m´encanta!
    petons

    ResponElimina
  10. Mai,
    Agraeixo molt els teus afalacs, ajuden molt a la feina (plaer) del bloc, ja que tenim moltes visites, però no tothom deixa comentari. Pel que fa a la Magdalena Kozena, dir que nosaltres només l'haviem escoltat en disc però mai en directe, i de les músiques de Vivaldi que va interpretar, ho desconeixiem practicament tot. Tot i això, el concert ens va semblar fascinanti vam sortir-ne encantats.
    Una abraçada

    ResponElimina