Del llibre de la Gemma Lienas Us espero a taula, les galetes que ens va preparar la tarda que varem anar a recollir el premi del concurs.
És una de les tres receptes que vaig preparar per participar en el concurs. Són molt saboroses, i fàcils de fer si us ajuda la canalla. Si en sobren, es poden guardar en un pot hermètic, però... voleu dir que us en quedaran?.
Ingredients:
- 150 g de panses de Corinto
- 3 ous sencers
- 100 g de mantega
- 4 cullerades ben plenes de sucre
- 180-200 g de farina
- 1 vaset de rom o conyac
Preparació:
Posar les panses en remull amb el conyac o el rom.
Barrejar la mantega tova (no desfeta) amb el sucre. Quan quedi una pasta blanca, afegir-hi els 3 ous batuts com per fer una truita. Després abocar-hi les panses amb l’alcohol més la farina.
Treballar molt la pasta (si està massa líquida afegir-hi una mica de farina).
Posar la silpat en una plata i tirar-hi miquetes de la massa. Posar-ho molt amunt del forn i a forn suau, uns 175º, durant uns 18 minuts.
Després posar-ho un moment a gratinar per enrossir les galetes.
.
Estic segur que, si les faig a casa, me'n sobrarien ben poques (cap, per a ser-ne més exactes). Fan una pinta deliciosa. Com que són ben faciletes, potser les faça quan haja de dur alguna cosa a l'institut. Salutacions
ResponEliminaJo aposto per dir que no en quedaria ni una!!!! Que bones...encara que en el meu cas si les faig amb les nebodetes enlloc de panses tindria que posar chips de xoco! :)
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Ostres Glòria ...no havia vist mai galetes de panses , i t´asegur-ho que en veig moltes...
ResponEliminaglória, unes galetes com aquestes y un bón cafetet, ascoltant una bóna mússica qué en díus oi?....salutaçións paco
ResponEliminaLes panses no em fan el pes, però potser si els hi poso unes pepites de xocolata...ummm
ResponEliminaEster
No crec pas que en sobrin, je je je...
ResponEliminaÉs una recepta molt fàcil de fer, me l'apunto per fer amb les meves nebodes, que aquest divendres hem quedat per cuinar ;)
No sé que tenen les galetes, que son meravelloses, tant en la seva preparació com en la seva degustació. A més, si son de la Gemma Lienas, segur que son d'una autèntica golafreria. Moltes gràcies per compartir la recepta.
ResponEliminacrec que no en sobrarien ni duplicant les quantitats!!! magnífic aspecte .... i felicitats de nou pel premi.
ResponEliminaUna abraçada
No en sobraran pas!
ResponEliminaFELICITATS PEL PREMI!
Petonets!
Sobrar? no ho crec pas amb aquesta pinta.
ResponEliminaMuas!
A casa no en sobrarien i no tenim nens petits, les galetes tenen una pinta deliciosa
ResponEliminaPetons
Glòria,
ResponEliminaMolt bona pinta, però també són molt bones.
Una abraça,
Les galetes fetes a casa són del millor que hi ha. Fan molt bona pinta i amb panses...
ResponEliminapnts
Què bones.. fantàstic per fer amb els meus fills!!
ResponEliminaGlòria, ja ho dius bé això de "voleu dir que us en quedaran?" Segur que si les faig jo no en quedarà ni una per desar-la en un pot ben hermètic.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Francesc,
ResponEliminaSi les fas per portar a l'institut, triomfaràs!.
Eva,
I en lloc de rom o conyac, alguna altra cosa, no?
Dolors,
Doncs ara només et falta tastar-les!.
Paco,
I tant!. Un diumenge a la tarda, quan a fora fa fred!.
Ester,
Així s'assemblarien a les que faria l'Eva amb les seves nebodetes!.
Gemma,
Volem veure com feu les galetes amb les teves petites cuineres!.
Parella,
És que no se'n pot menjar només una!. Repetireu, i repetireu!.
Alfons,
ResponEliminaÉs difícil que en sobrin, així que la clau està en fer-ne mooooooooooltes!.
Maragda,
A nosaltres ens en van quedar unes quantes, però no massa, eh?.
Gemma,
En surten moltes, però s'acaben aviat!.
Sion,
No cal que hi hagi nens a casa, si som una mica llaminers, picant, picant, i s'han acabat!.
Carme,
I tant que en són de bones!. Per repetir!.
Anna,
Amb panses de Corinto queden molt bones, amb el gust intens que tenen aquestes panses!.
Cristina,
Doncs ja ho saps, a fer feina i a veure quantes en queden!.
Dolça,
Si no en queden, bona senyal, oi?
Glòria!!
ResponEliminaDissabte vaig pujar a Barcelona i me vaig comprar el llibre de la Gemma Lienes. He estat mirant pero no le estrenat encara.
Records
P.D: podria començar per aquestes galetes, no??
Anna,
ResponEliminaDoncs no estaria malament començar per aquesta recepta, o pel pastís fred de xocolata, o pel pastís de formatge o... n'hi ha tantes de bones!.
Nena, que em vols fer la competènciaaa?????? molt maques les galetes
ResponEliminaA veure si ara li agafaré gustet a això de fer galetes!!!!
ResponEliminaMira que bonetes semblen.. Es que no duren al pot, tot es menjar-ne i menjar-ne fins que s'acaben..
ResponEliminaFins aviat parella !!
Hola Glòria, una recepta senzilla amb ingredients que tenim a casa i amb un resultat espectacular. Gràcies per compartir-ho, i no fa falta que et digui que fare demà per la tarda, oi?Una abraçada
ResponEliminaJo, quan sento que les panses que s'utilitzen en una recepta s'han de posar en remull amb conyac o amb rom, penso que és molt bon senyal i ja m'imagino llepant-me els bigotis.
ResponEliminaMaria,
ResponEliminaTens raó, picant, picant, no te n'adones i la safata es buida ràpidament!.
Maia,
Us van agradar?. Espero que sí.
Enric,
Jo les vaig remullar en conyac (una mica bonet, això sí, je, je) i eren delicioses!.
Hola Glòria, bo-ni-ssi-mes! I no he pogut saber quan de temps és conservem a la llauna perquè aquests fills meus las van devorar...Una abraçada i gràcies!
ResponElimina