dimecres, 17 de març del 2010

DOS ANYS DEL CAFÈ DE NIT

ah! mes amis, quel jour de fête!

Amics, avui és un dia de festa al nostre Cafè.

Hem fet dos anys i som molt feliços d’haver trobat, en aquest temps, tants i tants bons amics que ens han acompanyat i que ens ajuden a seguir explicant les coses que ens agraden. Aquelles coses petites que ens agrada compartir i que ens serveixen de vàlvula d’escapament de la rutina diària.

Les trobades culinàries a Can Carbó (inici de tot plegat), que amb el temps s’han anat ampliant, les sortides, els dinars i sopars en bloc, els cafès compartits abans d’un concert o a l’entreacte d’una òpera, tot, absolutament tot ha contribuït a fer que avui sigui un dia de festa.

Quan vam començar, mai vam imaginar que en dos anys poguéssim publicar 260 posts, ni rebre més de 93.000 visites, o que ens deixéssiu més de 4.000 comentaris.

A casa nostra ja sabeu que ens agraden moltes coses, però potser les que més han omplert l’espai d’aquest cafè han estat la cuina i la música. En un dia tan important per a nosaltres, volem deixar-vos dues de les coses que més ens agraden per acompanyar un bon cafè: una bona música i una bona temptació de xocolata. Per tant, i aprofitant que encara tenim els pitets assecant-se després d’assistir a les representacions de la Fille du Régiment, us deixem amb el Juan Diego Flórez. Per descomptat, acompanyarem l’audició amb un deliciós coulant de xocolata.

Gràcies per ser-hi !

Glòria i Josep



COULANT DE XOCOLATA

El meu primer contacte amb el món dels blocs va ser precisament buscant aquesta recepta. Vaig anar a parar al bloc de la Gemma, bcnmonamour, i allò que passa, que d’un bloc vas a l’altre, i a l’altre i a l’altre... i així va ser com us vaig conèixer a molts de vosaltres, primer virtualment i després personalment en una classe de cuina de la Mireia Carbó. Allà se’m va despertar el cuquet de fer un bloc i fixeu-vos!, ja fa dos anys!.

Per tant, quina millor manera de celebrar el segon aniversari del Cafè de Nit que fent la recepta que va ser l’inici d’aquesta aventura?. I de qui hauria de ser?. Doncs és clar que sí!, de la Mireia Carbó, publicada en el seu llibre La cuina salvavides.

Amb aquestes quantitats d’ingredients i fent servir motlles de paper d’alumini d’una mida regular de flam, poden sortir de 8 a 10 coulants, però si us en surten més, no hi ha problema, perquè s’han de congelar i per coure’s van directament del congelador al forn.

Ingredients:

- 250 g de xocolata per a postres o negra de rajola
- 50 g de mantega
- 50 g de sucre
- 30 g de farina
- 6 clares d’ou
- 2 rovells

Per al farcit:

- Daus de xocolata per a postres o de rajola

Per als motlles:

- Mantega a temperatura ambient
- Farina

Preparació:

Untar els motlles amb la mantega a temperatura ambient i empolvorar-los amb farina.

Escalfar el forn a 220º amb l’escalfor de baix.

Separar les clares dels rovells. Fondre la xocolata al bany maria. Un cop la xocolata sigui desfeta, i ja fora del bany maria, afegir-hi la mantega trossejada i els rovells i remenar-ho. La mantega es desfarà amb l’escalfor de la xocolata.

Amb l’ajut de la batedora elèctrica de varetes, muntar les clares a punt de neu i anar-hi afegint el sucre en forma de pluja a poc a poc quan comencin a agafar cos.

Afegir la meitat de les clares muntades a la preparació de la xocolata, barrejant de dalt a baix. Afegir-hi la farina i la resta de les clares, amb cura.

Omplir els motllos fins a la meitat i posar-hi al centre un dau de xocolata d’uns 2 cm, d’una sola peça, perquè es desfaci millor en servir-lo calent. Cobrir-ho amb una cullerada de la preparació anterior, deixant 1 cm fins a acabar d’omplir el motllo, perquè després no vessi. Posar els motlles al congelador.

Per coure els coulants, treure’ls del congelador i posar-los al forn calent durant uns 10 o 15 minuts.

Desemmotllar-los i servir-los ràpidament. Es mengen calents, acabats de sortir del forn.
-

51 comentaris:

  1. Moltes felicitats parella, que per molts anys pugueu celebrar-ho i que jo ho pugui veure. No se m'acut una millor manera de celebrar-ho que amb aquesta recepta de la Mireia Carbó.
    Un petó enorme
    Ester

    ResponElimina
  2. Glória i Josep; Per molts i molts anys i també per molts més "post" i baixades de música i d'òperes i... góita... caramb i més caramb un postre de xocolata, alsa aquí¡¡ com aniràn els xocoadictes sobre d'aquest pastís, meravellós.
    Repeteixo per molts més anys i més trobades i més de tot. Una abraçada i fins divendres i un altre vegada per molts anys Josep¡¡ :-D
    Em quedo escoltant al senyó Florez. Gràcies¡¡.

    ResponElimina
  3. Per cert, meravellós aquest La Fille du Régiment.

    ResponElimina
  4. Estimats Glòria i Josep: MOLTS ANYS!!!!! No podia ser d'una altra manera: música i xocolate. Visca!!!!
    Ens veiem aviat!!!
    Salutacions

    ResponElimina
  5. Estimadísims Glòria i Josep, moltíssimes felicitats per aquest dos anys de bloc, uns dies només separen els naixements dels nostres blocs..i em tingut la sort de puger-nos conèixer i compartir molts bons moments de aquestes trobades...espero que ho continuem fent i continuen disfrutant de les vostres receptes i de la vostra bona música. Una abraçada molt forta!!

    Núria

    ResponElimina
  6. Ah, el coulant de xocolata..espectacular!!

    ResponElimina
  7. Glòria i Josep,
    PER MOLTS ANYS! La decoració nova us ha qedat esplèndida i posar-hi com a banda sonora el manifest d'en Tonio no pot estar més ben triat. El coulant m'agrada molt...menjar-me'l. Me'ls compro a "els congelats" i-no poden ser com els de la Glòria-però es deixen menjar.
    Pour mon âme, à votre santé!

    ResponElimina
  8. Estimadíssims amics Josep i Glòria!!! Estem molt contents de ser aquí, amb tots vosaltres i viure un any mes l'aniversari d'aquest bloc que tan estimem. Nosaltres, ja no sabríem viure sense el contacte amb els blocaires, que han (heu) deixat de ser blocaires per ser amics, amics per sempre!!! Us estimem moltíssim. Salut i per molts d'anys més.

    ResponElimina
  9. EI AMICS!!!,moltíssimes felicitats!,en dos anys heu compartit tot allò que us apassiona, amb gràcia, presentació impecable i "savoir faire".Així és com us heu convertit en un bon referent per a tants de nosaltres.A més a més sou uns amics i padrins "collonuts"...què més es pot demanar?:seguir així sempre. Molt adient recordar la vostra primera recepta que per cert m'apunto!UNA ABRAÇADA MACOS!!

    ResponElimina
  10. És claríssissim que els blocs nascuts en Març tenen un toc super especialíssim. De veritat de la bona :-P

    Felicitats i somriures.

    ResponElimina
  11. Moltes feliçitats, i que vinguint molts aniversaris. I la recepta, en fi, de vici total. Una abraçada.

    ResponElimina
  12. ben estimats glória y josep, cuánt el méu fill em vá pro-posar fer un blog de cúina, mái vaig inmaginar, 1º que yó seria capças de poder fer-lo, vaig poc, a poc, y 2º lo que tampoc vaig poder calcular, és la cuantitat de bóns amics que he pogut encontrar en aquest cami, charrar de cúina, música y el cant, aquesta última una dels gráns passións de la mégua vida....que el foc de la cúina y els nótes dels partitures music-vocals en faiguin caminar sempre per aquest cami......y con sempre disculpes per la mégua expressió en catalá......abraçades paco

    ResponElimina
  13. Ostres, 2 anys!!! I jo que m'acabo d'iniciar en tot aquest món!! Em fa molta il·lusió felicitar-vos ja que aixó significa que, tot i que de moment poquet, m'estic iniciant en aquest món i començant a formar part d'aquesta gran familia!!
    FELICITATS!!!
    Ahh, aquesta recepta dels coulants és estupenda, a mi em funciona sempre!! Aquesta Carbó és la reina!! No haguessiu poguet triar millor recepta!! Petonàs als dos

    ResponElimina
  14. Estimats Glòria i Josep, moltíssimes felicitats!!! Un plaer haver-vos conegut, inicialment virtualment i més tard, personalment! :) Desitjo que per molts anys més puguem fruir plegats de més receptes i bona música.
    Petons!!

    ResponElimina
  15. Per cert, que me n'oblidava!! El coulant una forma genial per a una celebració així!! De-li-ciós!
    Petons!

    ResponElimina
  16. Per molts anys! Moltes felicitats!! Un dia hem de quedar per sopar, així lligarem cuina i òpera, perquè segur que en parlem!!

    Un petó ben fort!!

    Albert

    ResponElimina
  17. Felicitats cafeteros!!! i moltes gràcies. Feu un blog fantástic on demostreu que sou uns amfitrions perfectes, perque ens hi trobem sempre molt a gust. Per molts i molts anys de bon café de nit!!!

    ResponElimina
  18. Un plaer poder compartir les vostres experiencies culinaries.
    2 anys per a mí,que sóc nova amb aquesta experiencia, es força temps.
    Espero apendre molt de tots vosaltres.
    ¡Moltes i moltes, feliçitats!
    Una abraada virtual
    ISABEL

    ResponElimina
  19. ...el plaer és meu de poder llegir-vos...i compartir petits moments...ens veiem diumenge!
    Ptnts

    ResponElimina
  20. Moltes felicitats! sense coulant, però amb un té a la mà he pogut gaudir d'aquesta mùsica mab la vostra companyia.
    Muas!

    ResponElimina
  21. Per molts anys!!!!!!!!!!!!!
    El temps passa volant, oi? Qui ho havia de dir...
    El coulant és una de les millors receptes que podíeu escollir per celebrar com cal aquesta ocasió.
    Espero poder seguir celebrant molts més aniversaris com aquest :)

    ResponElimina
  22. Acròstic fet més amb el cor que no pas amb la traça de poeta:

    Castellers d'esperit,
    Amants de les Arts, de la Cuina i de les Lletres.
    Fonaments d'un bastíssim món interior
    Estendard sou de l'amistat i de la bonhomia.

    D'il·lusions compartides,
    Entusiastes i esplèndids.

    Navegueu sempre avant i a tot vent, per l'espai!,
    I que per molts anys llueixin al vostre estendard
    Tots els colors de la nostra amistat i companyia.

    ResponElimina
  23. Felicitats parella amiga!.
    No em direu que en Joan Dídac Flors, sabent-ho, va decidir venir a cantar al Liceu, per celebrar-ho, oi?
    Petons i abraçades, teniu un blog magnífic i això que sempre m'havien dit que el cafè de nit, no era gaire convenient. Romanços de la Xina, que deia l'estimada Puig!

    ResponElimina
  24. Ja fa 2 anys???? Com passa el temps!!! MOOOOOOLTES FELICITATS parella!!! I heu triat el millor postre per celebrar-h...el meu preferit sense cap dubte!!! :)
    Peunets,
    Eva.

    ResponElimina
  25. Per mooooooolts anys, parella!
    I que per molts més puguem seguir gaudint de les vostres entrades, tan culinàries com musicals, teatrals o literàries!
    Aquest colulant... mmmmh! Precisament el vaig fer aquest diumenge! Ens encanta!
    Una abraçada ben forta!

    ResponElimina
  26. Felicitats amics!

    Bona musica, cafè, xocolata i amistat ! grans plaers! Qui pot resistir una temptació així servida amb tant d’afecte?

    Un petò.

    ResponElimina
  27. M´agrada molt la música , però aquetta magdalena o colant o com vulguis dir-li .....m´encanta....!!!!
    Fer molts anys!!!!

    ResponElimina
  28. Moltes felicitats parella! Faig una mossegada al coulant per celebrar-ho amb vosaltres.

    ResponElimina
  29. Benvolguts Gloria i Josep, moltes felicitats per aquets dos anys del bloc, i que per molts mes puguem seguir gaudint de totes les vostres entrades. Ens veiem dema.
    El coulant molt i molt bo.
    Molts petons per tots dos

    ResponElimina
  30. Fa unes hores us he felicitat per l'aniversari del bloc i per la recepta, però ara torno a entrar per felicitar el Josep.
    Moltes felicitats! I que us ho passeu molt bé a la festa que heu organitzat per demà. Serà una bona celebració amb tants blocaires junts!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  31. Hola parella,
    Moltes felicitats per tres motius:
    1-. Segon aniversari d'un bloc esplèndit sempre ple de bones receptes i bones recomanacions de música, de llibres, de castells,...
    2-. Pel magnífic cap de setmana operístic que vau viure. El meu germà va anar a l'assaig general amb el Florez i va sortir-ne entusiasmat.
    3-. Aquesta pel Josep ja que avui és el seu sant.
    Que vagi molt bé el sopar blocaire!
    Petons

    ResponElimina
  32. Parella,
    D'una banda felicitats pel vostre aniversari del Bloc, per oferir-nos sempre unes excel·lents receptes i també la bona música.
    I a tú, Josep, pel teu Sant. Una abraçada a tots dos, que espero i desitjo poder-vos-la fer avui, ja que, estic amb gastroenteritis de fa 3 dies, tot apuntava a que avui estaría millor però aquesta nit altre vegada. espero d'aquí a la tarda estar una mica més recuperada, bé l'esforç val la pena.

    ResponElimina
  33. Moltes felicitats!!!!!! el vostre bloc és de referència per a molta gent!
    Petonets

    ResponElimina
  34. Hola Josep i Glòria,

    Moltes felicitats pels dos anys de blog i que en vinguin molts més compartint música i gastronomia, un bon maridatge.

    El coulant de xocolata molt ben trobat i La fille du regiment la fan avui per VnG però me la perdré per venir a la sessió blocaire.

    Una abraçada,

    Anna

    ResponElimina
  35. Molts Anys i bons!!!! Compartim el començament jo també vos vaig començar visitant arrel de cercar una recepta i trobar el bloc de na Gemma de La cuina de casa.

    Un coulant superbe.

    Una abraçada

    Xisca

    ResponElimina
  36. Josep,
    Passen 21 minuts del dia del teu sant. Arribo tard però hi he pensat i, com que el sants tenen vuitena, aprofito per desitjar-te per molts anys.
    Hores d'ara m'imagino la festassa que esteu celebrant amb en Francesc i Oreto.
    Amb afecte!

    ResponElimina
  37. Moltes felicitats, parella!
    Dos anys oferint continguts interessants, que en el meu cas no són solament els de cuina! Ja sabeu que m'esteu educant en el món de l'òpera!!

    Moltes gràcies per tot plegat i, especialment, per la vostra companyia a les trobades, que és ben agradable!

    Salut!

    ResponElimina
  38. Moltes felicitats!!!!!!!!! i per molts anys més!

    Aquest coulant també el tinc clisat, però ara vaig molt malament de temps per poder fer-lo. Aprofito per disculpar-me que no us visiti amb tanta freqüencia, però us porto al meu cor...

    petons mil!

    ResponElimina
  39. Moltes felicitats Joan i Glòria per aquests dos anys de
    receptes i de excelente música.A estat un plaer haver-vos
    conegut.
    El coulant de vici

    ResponElimina
  40. Moltes felicitats!! Ahir ens vam veure i jo no sabia que havia sigut l'aniversari. Una abraçada!!

    ResponElimina
  41. per molts anys! se m'havia passat el vostre aniversari.... com se'm va passar el meu sis dies abans! van néixer alhora sense que ens coneguéssim, però descobrir el vostre cafè ha estat un dels més grans plaers d'aquests dos anys.

    ResponElimina
  42. Ups!!! vaig tard!!
    MOLTES FELICITATS NOIS, per l'aniversari i per tota la feina feta!!!
    UN PETONARRO PER TOTS DOS!!!!

    ResponElimina
  43. Moltíssimes felicitats!!! heu fet una crònica preciosa...que poguem estar junts i visitar-vos per molts d´anys més!!! un petonet especial

    ResponElimina
  44. Vengo un poco tarde, pero no quería pasar sin daros un beso grande. Felicidades!!!

    ResponElimina
  45. Moltes felicitats cafetaires... Quin coulant que us ha sortit!!! petons

    ResponElimina
  46. Un altre segon aniversari que una mica més i em passa de llardg!! encantada de poder estar aquí i seguir-vos, entre tanta audiència incondicional com teniu!
    Una abraçada ben forta i no dos... dos-cents anys més!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  47. Estimats amics: per les vacances falleres hem vist amb retard el post de l'aniversari i les dos perles que ens heu brindat per celebrar-ho,JDF i la xocolata, ambdós compartits amb vosaltres i a quin millor!!! Enhorabona pels dos anys i per tants amics.
    Una forta abraçada

    ResponElimina