dimarts, 1 de febrer del 2011

PASSEU, PASSEU...

Quan l’estiu passat, després de la presentació a la Fnac del disc de Nuar “Respirar”, el Pol em va comentar que a finals d’any segurament s’editaria el seu primer treball en solitari, em vaig alegrar i alhora em vaig quedar esperant-lo amb ganes. Ara ja he pogut escoltar aquest “Passeu, passeu...”, amb una dotzena de cançons que marquen la seva personalitat i la diferencien de la seva altra activitat musical com a membre del grup Nuar i com a col·laborador habitual dels Amics de les Arts.

El disc, gravat als estudis Vapor Studio de Sabadell, compta amb un molt bon reguitzell de músics que omplen de matisos cadascun dels compassos de cada cançó i complementen perfectament la càlida veu del Pol.

D’entrada, és un disc molt variat, molt agradable d’escoltar i que particularment m’ha agradat força. El Pol diu que les seves lletres són majoritàriament romàntiques; jo afegiria  que romàntiques sí, però ni “nyonyes” ni “ensucrades”, o sigui que no triomfaria a cap OT. Musicalment presenta influències molt clares del country, del pop o de la bossa-nova (només cal escoltar les primeres notes de “L’últim vol a Formentera”).

També m’ha cridat molt l’atenció l’original disseny que embolcalla el CD, amb  fotos, el text de les cançons i els acords, una cosa molt útil per a tots aquells que en un moment o altre volem “tocar” amb la nostra guitarra aquell tema que més ens agrada.

Quan escoltem un disc, tots tenim unes cançons que, o bé per la lletra o per la música, ens complauen més que d’altres, i com que jo no sóc l’autor, que se les “estima” totes per igual, voldria destacar, per sobre del bon nivell de tots els temes: Gust de mar, Vides d’andana, La teva flor, Massa Locu i L’últim vol a Formentera.

Desitgem molta sort al Pol amb aquest treball que ara s’ha publicat i que esperem que tingui la continuïtat que es mereix. 

15 comentaris:

  1. No el coneixia, però després d'escoltar aquesta cançó veig que està molt bé. M'ha agradat molt. Gràcies.

    ResponElimina
  2. He escoltat la cançó i es prou bona esta be.
    Victoria Colet

    ResponElimina
  3. Sabeu que està molt bé!!! Fa il·lusió que els projectes acabin fent-se realitat i a més a més agradin. Feliciteu-lo de part meva i molta força, que crec que sona molt i molt bé.
    Petons
    Atenció! nova adreça: http://fogonsdelacuinaataula.blogspot.com/

    ResponElimina
  4. Moltíssima sort, doncs!!!

    ResponElimina
  5. S'ha de ser valent per anar contracorrent...I tant!, molta sort al Pol, que parla i canta tan clar i entenedor.A reveure i gràcies per fer possible escoltar al Pol, de qui n'he sentit a parlar força darrerament.A reveure amics!

    ResponElimina
  6. Segurament sóc la persona menys indicada per dir-ho, però la veritat és que el disc sona molt bé! ;)
    Gràcies Josep i Glòria per aquest post tan especial, espero que el Pol tingui molta sort en aquest nou projecte, perquè crec que se la mereix!

    ResponElimina
  7. wah! gràcies Josep i Glòria, per escoltar-lo amb tant deteniment i carinyo, i per fer-ne post! no m'ho mereixo!

    Hem posat molt esforç (molt) en enregistrar les cançons de la forma més natural i directa possible; però alhora hem intentat divertir-nos fent-ho. I pel què fa a les lletres, tot i que són millorables, personalment no puc utilitzar vocabulari que no sigui quotidià, potser per això soni senzill i poc ensucrat...

    En definitiva: moltíssimes gràcies per escoltar-lo amb tot detall, és la millor recompensa que podria tenir.

    fins ben aviat! PoL

    ResponElimina
  8. Pol,

    Tal i com et vaig dir pel "feisbuc" el disc m'ha agradat molt. Quan parlo de lletres gens "ensucrades", naturalment no m'estic referint a poc el·laborades, si no tot al contrari, treballades i gens "cursis". Es nota força que hi ha una gran feina (que només la sap el que la fa) al darrera, ja que del contrari el resultat no hauria estat ni de bon tros tan satisfactori. T'he de dir que el disc l'he escoltat ja 6 o 7 vegades i que hi ha temes que m'agraden molt.

    Et desitjo que et vagi molt bé diumenge i ja ens ho explicaràs en el bloc.

    Una abraçada i fins aviat.

    ResponElimina
  9. Quin post tan xulo Josep i Glòria!!!! I felicitats al Pol per aquest nou disc...i mooooolta sort per diumenge...que es sol dir: molta merda! ;)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  10. Enhorabona a en Pol per al disc i molta sort, gràcies per compartir la notícia, Josep!

    ResponElimina
  11. Gràcies per compartir la noticia i felicitas al Pol te una musica que sona molt bé
    miquel

    ResponElimina
  12. A tots els que us ha agradat la cançó del vídeo del Pol Cruells, us recomano que visiteu el seu bloc :

    http://elpolillo.blogspot.com/

    on podreu escoltar totes les cançons del disc.
    Animeu-vos, les cançons s'ho valen i a més, es de franc!!

    Una abraçada i gràcies pels vostres comentaris.

    ResponElimina
  13. M'agrada. A veure si puc trobar-lo a la fnac de València. Salutacions

    ResponElimina
  14. Moltes gràcies per la informació, noctàmbuls! Gràcies a vosaltres vinc de felicitar en Pol al seu blog.

    ResponElimina