En el món dels blocs ja sabeu com funciona això del boca-orella i com que em van parlar molt bé de La cocina de Piescu, hi vaig anar ràpidament a veure què hi trobava. Semblava que la Rosa, a qui he tingut el plaer de conèixer personalment, em donés la benvinguda amb aquesta tarta Nutella!. La vaig trobar tan espectacular, que no vaig dubtar que la faria. Aquesta vegada, l’he fet en format individual, dins d’uns aros d’emplatar. Boníssima!.
Si no coneixeu el bloc de la Rosa, no dubteu en visitar-lo, segur que trobareu receptes ben atractives i saboroses per anar fent llarga la llista de pendents.
Ingredients:
Per a la base:
Un paquet de sobaos
Profiteroles congelades
Per a l’almívar:
½ got d’aigua
½ got de Pedro Ximénez
½ got de sucre
Per a la mousse:
400 ml de nata
2 clares d’ou
200 g de nutella
½ got de llet
3 fulles de gelatina
Cacau en pols per decorar
Preparació:
Col·locar el sobaos sobre la base del motlle, procurant que quedi ben coberta.
Fer un almívar amb els tres ingredients i deixar-lo bullir cinc minuts a foc lent, perquè es redueixi. Una vegada s’hagi refredat, abocar-lo sobre els sobaos. Posar una o dues profiteroles, segons la mida, a sobre dels sobaos remullats.
Posar la gelatina en remull en aigua freda. Posar la Nutella al bany maria i remenar perquè quedi més fluida.
Escórrer la gelatina, dissoldre-la en el mig got de llet calenta, afegir-la a la Nutella i deixar-ho refredar una mica.
Muntar la nata. Muntar les clares d’ou. Barrejar la nata i les clares amb la Nutella, amb cura perquè no s’abaixin, i abocar-ho a sobre dels sobaos, tapant les profiteroles. Posar-ho al congelador unes dues hores. En el moment de servir, abocar-hi el cacau en pols per sobre.
Quina gràcia els profiterols pel mig del pastís!,Jo faig el de la Gemma i és realment una joia de pastís que agrada a tothom. La vostra presentació és molt bonica. A reveure!
ResponEliminaOstres josep, saps que deia fa una estona mentre sopàvem ?( lluç de malalts per cert)deia, qaun acabi amb aquesta dieta el primer que em menjaré serà un pot de nutella amb mig paquet de pa Bimbo , si si, no riguis, qui diria que sóc cuinera oi? però tot i que no sóc massa de dolç les galetes seques i la nutella m´encanten, potser cambiaré el Bimbo per aquest pastelet que enamora.
ResponEliminauna abraçada
Per posar a l'aparador d'una pastisseria, quina cosa més bonaaaaaa!
ResponEliminaMmmm, quina mossegada més bona, no he tastat mai la nutella, així que ara l'hauré de tastar i fer aquest pastís tan bo.
ResponEliminasalut,
Molt bo aquesta tarta de nutella i una presentació molt bonica
ResponEliminaMiquel
HOLA HOY;
ResponEliminaSOLO VENGO A PEDIR AYUDA.
REALMENTE LA NECESITO Y CUANTOS MÁS ME AYUDÉIS MEJOR.
VETE A MI BLOG Y LO ENTENDERÁS.
MUCHAS GRACIAS POR AYUDARME.
POR FAVOR, PÁSALE EL COMENTARIO A TODO EL MUNDO QUE CONOZCAS, CUANTOS MÁS ME AYUDEN , MEJOR.
Nombre: Elena Zulueta De Madariaga
A part de que segur que és boníssim (la foto fa venir salivera!!) la presentació és de 10!!
ResponEliminaPetonets,
Sandra
Mol original, Hum.... Te una pinta.
ResponEliminaEsta dien... Mengammmmmmmmm!
Petonets.
Mare meva, Glòria, quin pecat que te això...surt de la pantalla! Una abraçada
ResponEliminaQuina bomba, irresistible.
ResponEliminaMolt bon profit
Ester
Aixo ha d'estar bo...si es q porta de tot!!!!
ResponEliminaUna abraçada,
Ohhh! Realment és espectacular. Per la combinació, pel gust i per la presentació!! molt curiós aquest pastís. Apa a la carpeta de pendents! Petonets
ResponEliminaEls que sóm més de Nocilla en podem fer una adaptació sense ser expulsats de la terra promesa oi? :DDD
ResponEliminaTinc aquesta idea de posar profiteroles a dins pendent de provar des de fa molt temps... Ha de ser uns sorpresa pels convidats que es deuen quedar ben parats, oi?
ResponEliminaLa muosse de nutella l'he fet més d'un cop i queda de muerteeeeeee!
Glòria, només et diré que quan vaig viure a Milà, per culpa de la Nutella em vaig engreixar 8 kg!!!! (sort que ja no quede rastre) així que aquest postre segur que cau!!! T'ha quedat fantàstic! m'encanta. Petonets guapa
ResponEliminaGloriaaaa, que bonito te ha quedado. Muy buena idea lo de hacerlo individual. Para otra vez, lo probaré de esta manera.
ResponEliminaUn besito
rosa
Però quina cosa més bona! em guardareu un bon bocinet?
ResponEliminaUna recepta increïble ;)
Petons!
Bestial!!! me la menjaria en qualsevol moment
ResponEliminaUauuu Glòria! això no son unes postres, és tota una sorpresa! trobar-te dintre d'aquesta llaminadura de nutella una lionesa és per a mi el súmmum dels plaers :-) i en format individual, m'encanta! Un petó guapíssima!
ResponEliminaMare mevaaaaaaaaaaa, quina meravella, els profiterols veig que son farcits de nata no?
ResponEliminapetons
ARa.
Mira, no he querido mirarla más que un segundo... me encantas ese tipo de tartas, que buena pinta tiene ese corte... que ganas de un trocito!
ResponEliminaaquest pastís té mooooooolt bona pinta. n'havia fet un amb nutella que em va agradar molt i aquest em sembla que seguirà el mateix camí.
ResponEliminaRecepta apuntadíssima per a aquest cap de setmana!! A casa segur que els encantarà aquest pastís!! Una abraçada, Paula
ResponEliminaA casa meva aquest pastís vola. M'agrada moltíssim la presentació individual
ResponEliminaQuè original!! M'ha fet molta gràcia això que porti profiteroles!!
ResponEliminaTenia pendent passar a visitar-vos i arribo i em trobo amb això!! Amb el que m'agrada la xocolata ha sigut una gran rebuda, us heu guanyat una seguidora més!!
Molts petonets!! :)
Benvolguda Glòria, com sempre, un post magnífic i una recepta d'aquelles que no pots deixar de salivar només de veure'n les fotos. És clar que me l'apunte a la "llista de pendents". M'ha encantat la presentació individual. De luxe!! Ara mateix em mire el blog que ens recomanes. Salutacions
ResponEliminaNo he menjat mai aquest pastís, segur que és molt bó.
ResponEliminaAquesta presentació fen una ració individual està molt molt be
Bona cuina
La tarta de Nutella, espectacular! I trobo que amb aquests motlles individuals ha quedat la mar de bé...
ResponEliminaMe'n vaig a tafanejar al blog de la Rosa, que veig que promet!
Petons!
La Taula d'en Bernat
Glòria, t'ha quedat molt bé, i la sorpresa dins molt original. Que bo !!!
ResponEliminaMercè,
ResponEliminaÉs divertit això de posar les profiteroles al mig, com que queden cobertes, les vas descobrint a cullerades.
Mai,
Encara que siguis una bona cuinera, de tant en tant et pots permetre una llicència i posar cullerada al pot de la Nutella, no es pot evitar!. De fet, jo, a més de preparar els pastissets, també ho vaig fer!.
M. Àngels,
Però si passés jo per davant de l'aparador, poc duraria, je, je.
Carme,
I la Nocilla, l'has tastat mai?. S'assemblen, però en general agrada més la Nutella. A mi també!.
Miquel,
Així en individual va resultar molt bé. Una pega: només m'hi va caber una profiterola, je, je.
Sandra,
Quan el vaig veure, vaig dir: quina cosa més bonica!. I ara sé que a més ben bona!.
Isabel,
Era booooooo!. Ja tinc ganes de tornar-lo a fer!.
Maia,
ResponEliminaDepèn de quina sigui la penitència, val la pena pecar, je, je.
Ester,
Nosaltres no ens varem poder resistir, però no ens va saber cap greu, eh?.
Sonia,
És una combinació de sabors molt encertada, el Pedro Ximénez, la Nutella, la nata... deliciós!.
Elena,
la carpeta de pendents cada dia és més gruixuda, eh?. Encara que jo no vaig tenir temps de posar-hi aquesta recepta, la vaig fer ràpidament!.
Òscar,
I tant!. Qualsevol adaptació al gust de cadascú és benvinguda!. haurem de fer un tast de cremes de xocolata, je, je.
Gemma,
Jo ja penso en fer servir la idea en alguna altra preparació. És molt original i una sorpresa quan comences a menjar!.
Judith,
ResponEliminaOstres, 8 kg són molts només de Nutella!. No hi tindria alguna cosa a veure també la pasta italiana?, je, je.
Rosa,
Quedó taaaaan bueno!. Gustó a todos y la sorpresa de la lionesa fue definitva!.
Maragda,
Quan en torni a fer, ja pensaré en tu, ara ja no en queda!.
Cristina,
Van ser unes postres però a mitja tarda, amb un tè, què tal?
Maduixa,
Queda molt bé en individual, però m'hauria agradat poder trobar més d'una profiterola, però no hi cabia!!!!.
Ara,
Sí, eren de nata, però penso que també podrien ser de xocolata amb una altra tipus de mousse, per variar.
Salomé,
Yo nome pude resistir cuando lo vi en el blog de Rosa y me alegro!!!.
Manel,
ResponEliminaEl tens al bloc?. El buscaré!. I si proves de fer aquest, ja m'ho diràs!.
Paula,
Si sou xocolaters, segur que us agrada!.
Cristina,
Jo crec que aquest pastís, amb totes les presentacions ha de resultar, perquè en format de tarta, més profiteroles, que no està malament!.
Alba,
Benvinguda al Cafè de Nit!. Si aquesta és la primera cosa que has vist aquí, t'ha passat igual que a mi amb el bloc de la Rosa, que és d'on vaig treure aquesta recepta. Seguim en contacte!.
Francesc,
Amic xocolatero, no t'hi podràs resistir!. Jo ja vaig caure a la temptació!.
Narcís,
És una combinació de textures i sabors que queda molt bé, la base amb el Pedro Ximénez, la mousse amb sabor de'avellana, la nata... en fi, que tot plegat és una temptació!.
Anna,
Les postres individuals trobo que són un final elegant per a un àpat. A veure què et sembla el bloc de la Rosa, a mi em va agradar molt.
mmm...quina delícia! Porto uns dies desconnectada i quan torno em trobo amb aquesta meravella! Si el faig estic segura que no arribarà a taula!
ResponElimina