No us ha passat mai que una cosa no us agrada però se us fa atractiva i voldríeu que us agradés?. Doncs a mi m’ha passat això amb la rúcula, el seu sabor no m’acabava de fer el pes, però la vaig anar tastant a poc a poc combinada amb altres coses com ara salmó o formatge, fins que m’hi vaig acostumar i ara en poso moltes vegades a les amanides.
Sembla que a l’antiga Roma ja es feia servir la rúcula, per tant, jo he volgut batejar aquesta amanida pensant en els seus orígens.
Marina, Sandra i Xavi, aquest mes ens avancem en la publicació de la recepta del 15 perquè demà marxem uns dies de vacances. Fins la tornada!.
Ingredients per a l’amanida:
Ensiams variats
Rúcula
Nous
Una pera
Parmesà
Sal
Ingredients per a la vinagreta de nous:
Nous
Oli d’oliva verge
Vinagre balsàmic de Mòdena
Preparació:
Posar els ensiams variats al fons de plat, repartir per sobre unes quantes nous trencades a trossets i la pera tallada a daus. Posar a sobre la rúcula i el parmesà tallat a làmines fines. Amanir-la amb la vinagreta de nous.
Per preparar la vinagreta de nous, barrejar l’oli i el vinagre en la proporció de tres cullerades d’oli per una de vinagre i afegir-hi les nous picades.
Ave Glòria i Ave Josep, els que amaniden us saluden.
ResponEliminaQue tingueu unes molt bones vacances!!!! :)))
Ja li vaig dir al Josep, bon viatge i que ho passeu molt be...
ResponEliminaHas llegit el comentari.... dons, eso!!!
Petonets.
Que us vagi molt bé, mentre nosaltres anirem degustant aquesta amanida!
ResponEliminaHola!
ResponEliminaBon viatge i a gaudir molt. A mi si que em passa, el cargols. Quan veig a tothomo menjar-los em fa molta enveja, agafo un i no puc. I ho he fet vàries vegades.. però no hi ha manera. La rúcula m'agrada molt i a totes les amanides li poso. Aquesta amanideta a mi m'agrad molt amb tots els ingredients tan bons que porta. Petonets
gloria, entre cataláns vá el joc, mi yerno hace varios tipos de ensaladas, y una de ellas se asemeja a la tuya muy rica, felices vacaciones pareja, saludos paco
ResponEliminaA mi em passa amb moltes coses i vaig fent com tú probant alternatives.
ResponEliminaBones vacances.
Muas!
Una magnífica amanida, la combinació em sembla del tot encertada.
ResponEliminaQue gaudiu de les vacances!
Salut.
LO QUE TE PASA CON LA RUCULA NOS PASA TAMBIEN A NOSOTROS DESDE QUE LA PROBE HACE AÑOS EN ITALIA ME FUR GUSTANDO POCO A POCO MAS Y AHORA HASTA EN LA PIZZA LA PONGO.BUENA COMBINACION EN ESTA ENSALADA.
ResponEliminaBON VIATGE I A GAUDIR MOLTTTTTTT
UNA ABRAÇADA PARELLA
MIQUEL
bones vacances, que aneu a roma, que us hagueu inspirat per batejar aquesta amanida?
ResponEliminaA mi sí que m'agrada la rúcula, té un puntet picant molt divertit. I combinada amb el parmesà queda boníssima.
ResponEliminaQue passeu unes bones vacances!
També em va passar una cosa semblant. D'entrada la primera vegada que la vaig tastar pensava que mai m'agradaria, i ara cada cop vaig buscant plats que en tinguin per apreciar el gust diferent.
ResponEliminaDoncs a mi sempre m'ha agradat i sobretot combinada amb formatge i nous que també porta la vostra amanida.
ResponEliminaBon viatge i ja ens fareu cinc cèntims a la tornada.
És una amanida boníssima.
ResponEliminaM'entusiasma la combinació de la rúcula, el parmesà i la pera.
La primera vegada que ho vaig tastar a Bologna em vaig quedar bocabadat, més tard al fantàstic restaurant Tramonti de la Diagonal (al costat de Francesc Macià i al davant de Catalunya Ràdio, la vaig tornar a provar i després ho he provat a casa.
M'encanta!
La ruca amb pera i parmesà és una d'aquelles combinacions que casen a les mil meravelles!! A casa ens encanta, o sigui que una gran aportació al 15!!
ResponEliminaMoltes gràcies per ser-hi sempre... I MOLT BONES VACANCES MACOS!
Petonets
Sandra
si es que som romans de cap a peus..
ResponEliminaOndia quina sort... demà de vacances!!... que vagi be i fins aviat
Una abraçada
A mi em passa amb un munt de coses això de voler que m'agradin i no acabar d'aconseguir-ho. Una de les coses que he après a apreciar a base d'anar-les introduint de mica en mica és el foie micuit, o el marisc. En canvi, encara no he pogut amb el peix cru. Potser mica en mica...
ResponEliminaLa ruca té un sabor molt especial. L'altre dia discutíem amb el Xesco Bueno perquè a ell li recordava el gust dels cacauets i a mi el de les nous... Però dóna una intensitat incomparable a les amanides.
Aquesta que ens presentes avui té una pinta exquisida i la pera i el parmesà li donen un toc ideal.
Petons!
Anna
quina varietat de pera preferiu per aquesta amanida? us la copio! bon viatget!
ResponEliminaA mi la rúcula sí que m' agrada i aquesta amanida amb la combinació amb el formatge segur que és molt bona. Bones vacances!
ResponEliminaGlòria, molt bona aportació!! Que tingueu unes bones vacances i fins la tornada!
ResponEliminaPetons!
A mi em passa amb moltes coses, una d'elles el cafè però després de fer diverses provatures he decidit que no m'agrada. L'amanida fantàstica i que passeu un bon viatge!
ResponEliminaA mi m'encanta la rúcula!!! :)
ResponEliminaQue vagin mb els dies de vacances!!!
Petunets,
Eva
sí!!! a mi m'ha passat una mica amb el mango. No m'agradava perquè em va sentar malament un dia i li vaig agafar mania, i ara en compro moltes vegades! però amb la ruca no em passa! m'encanta!!!! Molts petonets guapus
ResponEliminaLa ruca és un dels verds que més m'agraden, pel seu puntet amargant. Però ignorant de mi un dia vaig pensar que en trobava a la muntanya i la vaig confondre amb dent de lleó (o "pixallits" :-)). Ja us podeu imaginar que em va passar després d'una bona amanida... Fantàstica proposta. Que tingueu molt bones vacances!! Una abraçada.
ResponEliminaUna vegada em va passar també amb la ruca; jo pense que és que n'hi havia massa a l'amanida. És veritat que, combinada amb altres ingredients, està molt més bona. A mi m'agrada mesclada amb altres fulles d'amanida tendres, i també a l'entrepà queda molt bé. Aquesta amanida que heu fet vosaltres, amb pera, nous i formatge, també està molt bona, jo l'he fet alguna vegada pareguda. Que tingueu uns bons dies de vacances i que ho passeu molt bé. Besets.
ResponEliminaBones vacances parella!! Mentre us esperem assborirem aquesta cllàssica i gustosa amanida!!
ResponEliminaPD a mi la ruca m'agrada, però la meva àvia se'n fot i em diu que és menjar de conill.
"fem un mos" Sión
ResponEliminaUna molt bona amanida i amb el puntet de la recula Umm.
Bones vacances
Petons